OnePlus מנקה את האוויר בגלל הבלבול במצלמות OnePlus 7 Pro (מעודכן)

מְחַבֵּר: Louise Ward
תאריך הבריאה: 4 פברואר 2021
תאריך עדכון: 2 יולי 2024
Anonim
OnePlus מנקה את האוויר בגלל הבלבול במצלמות OnePlus 7 Pro (מעודכן) - חדשות
OnePlus מנקה את האוויר בגלל הבלבול במצלמות OnePlus 7 Pro (מעודכן) - חדשות

תוֹכֶן


עדכון: 24 במאי 2019 בשעה 4:25 בערב. ET: היינו קדימה ואחורה עם OnePlus בנושא נושא המצלמה הזה היום, ונראה שקצת אזור אפור מבחינתנו הולך בדרך להבין מה באמת קורה.

OnePlus נחרצת כי אין כל יושר מצידו ושהזום 3x מספק איכות מלאה ללא הפסד. החלק האיכותי נכון - אין שום זום דיגיטלי או השפלה באיכות. מה שקורה הוא שהזום בגודל 3X מצמצם את שדה הראיה מחיישן ה- 13MP המלא כדי להעניק לך פלט 8MP. כמו כן ראוי לציין כי החומר השיווקי של OnePlus מזכיר זום בגודל 3X על 8 מגה פיקסל, וזה בדיוק מה שאתה יוצא מהמצלמה, אם כי החומרה מעט שונה.

לדעתי, הוויכוח באמת מסתכם במה שאתה רואה זום "אופטי" ואיך זה קשור לאורך מוקד ולשדה הראייה.עדשות המצלמה קבועות בסמארטפונים, מה שאומר שאורך המוקד מוגדר על פי גודל החיישן, המרחק וצמצם העדשה. ב- OnePlus 7 Pro נראה כי מצלמת הטלפוטו המשמשת למצב דיוקן וזום אורך מוקד מייצרת זום של 2.2X בהשוואה לחיישן הרגיל. אורך מוקד זה תלוי בגודל חיישן 13MP ואינו יכול להשתנות אם אתה עובר ל- 8MP. עם זאת, באפשרותך לגרום לתמונה להיראות מוגדלת יותר על גבי מסך קטן, מבלי לפגוע באיכות, על ידי חיתוך או שינוי שדה הראיה. זה מה ש- OnePlus 7 Pro עושה.


בסופו של דבר מה שאתה מקבל כאן זה יבול וזה בסדר. עם זאת, לא הייתי מחשיב אותה כאל מצלמת זום אופטית 3x במובן הקפדני ביותר. מדוע ליישם את המצלמה בצורה זו במקום לתת למשתמשים פלט של 13 מגה-בתים ב -2.2x ולאפשר להם לחתוך באופן ידני גם בצילום וגם במצב דיוקן? אני לא בטוח. עשינו כמה ציוצים למאמר המקורי שלהלן כדי להבהיר טוב יותר את הנקודות הללו.

מאמר מקורי: 24 במאי 2019 בשעה 17:58 ET: ה- OnePlus 7 Pro זכה לשבחים מצד הסוקרים, אך חשבנו שאיכות הצילום היא נקודת תורפה אחת מרכזית בסקירתנו. כעת נראה ש- OnePlus אולי פגע מעט באפור סביב יכולות הזום שלו.

משתמש RedKit ImKuya גילה כי היו הבדלים בעת המעבר ממצב דיוקן למצלמת זום טלפוטו 3x. המשתמש מצא כי צילומי מצב דיוקן התקרבו (2.2x) ובגודל 13 מגה פיקסל, ואילו אפשרות הזום 3x אכן הראתה זום בגודל 3x וב- 8MP.

אנו יכולים לאשר זאת על ידי שכבת יתר על קבצי המצלמה השונים זה על זה (ראה להלן).

ברור שיש ירידה בספירת המגה-פיקסל ותמונת הזום בגודל 3X היא בבירור יבול של התמונה הגדלה עם הגדלה של 2.2X. עם זאת, שים לב שהוא אינו מיושר וגודל בצורה מושלמת, ומציע שיש כאן מעט יותר מאשר חיתוך פשוט. עוד על זה בעוד דקה.


מצלמת הטלפוטו OnePlus 7 Pro היא חיישן 13MP (SK53M5). אבל OnePlus מפרסמת את מצלמת הטלפון שהיא מציעה זום אופטי 8 מגה פיקסל. במילים אחרות, OnePlus משתמש בגורם הזום המקורי של 2.2 החיישן עבור דיוקנאות, אך חיתוך תפוקת החיישן לגודל 3x. זה מקטין את ספירת הפיקסלים הכוללת של התמונה על ידי צמצום שדה הראיה, אך האיכות בין שתי התמונות נשמרת.

בהצהרה ל אנדרואיד סנטרלהחברה פנתה מלהכנות אותה "זום אופטי 3x", ואמרה שהיא משיגה זום 3x ללא "זום דיגיטלי או אובדן פירוט."

ל- OnePlus 7 Pro יש זום בגודל 3X ללא זום דיגיטלי או אובדן פירוט. מצלמת הטלפוטו משמשת לשתי מטרות עיקריות: צילום זום בגודל 3X וצילום דיוקן. זה ישנה את שדה הראייה בהתאם למצב המצלמה. עם זום 3x, מצלמת הטלפוטו מספקת את התמונות המפורסמות ללא הפסד של 8 מגה-פיקסל. מצב דיוקן משתמש בכל 13 מגה-הפיקסלים מהחיישן במצלמת הטלפון.

שים לב ש- OnePlus אינו טוען זום אופטי בהצהרה, אלא "תמונות ללא הפסד 8 מגה-פיקסלההבדל עדין, אך חשוב. זה למרות העובדה שדף המפרט הרשמי של OnePlus 7 Pro מציין בבירור זום אופטי 3x.

כיצד משיגה OnePlus זום ללא הפסד?

אז מה קורה כאן? לפי עולם המצלמות הדיגיטליות, נראה כי OnePlus משתמש ב"הרכב של נתוני תמונה "מחיישן 48MP ועדשת הזום האופטי כדי ליצור צילומים דיגיטליים. בדקנו זאת על ידי התבוננות בשלוש תמונות שצולמו מחצובה בגודל 2.2x, 3x והשתמשנו במצב דיוקן (bokeh). התמונות למטה כולן 100% גידולים.


ברור שמצלמת הזום האופטית המשמשת במצב דיוקן מייצרת פירוט רב בהרבה מהזום הדיגיטלי 2.2x של המצלמה הראשית המשמשת במצב צילום רגיל. מה שגורם לך לתהות מדוע העדשה האופטית אינה משמשת בגודל 2.2x גם במצב צילום. בלי קשר, הזום במצב צילום 3x שומר בבירור את הפרט המקורי מהמצלמה האופטית אך נראה כי הוא משתמש במצלמה הראשית כדי לשפר את איזון הצבע ורעש. זה מבדיל זאת מטכנולוגיות כמו זום היברידי של Huawei, שמשתמשות בטכניקות רזולוציית העל ושדרוג הגודל השונות מאוד מהיבול של OnePlus.

התוצאות בהחלט די טובות, אך ניתן להתלבט אם OnePlus צריכה לפרסם את הטלפון עם זום אופטי 3x או מצלמת טלפוטו 3x. Huawei בדרך כלל נמנעת מכך בטלפונים שלה, מקדמת את גורם הזום המקורי (3x או 5x) ומשתמשת במיתוג "זום היברידי" בדרך אחרת.

זו לא הפעם הראשונה שהמשרד נתפס בגלל שיווק מטעה, מכיוון ש- OnePlus 5 התפרסם כמי שיש לו מצלמת זום טלה עם זום טלפון. מאוחר יותר התברר כי יש לה מצלמה טלפוטו 1.6x, המשתמשת בזום דיגיטלי ולכידת ריבוי מסגרות כדי להשיג את הגודל של 2x. עם זאת, OnePlus לא מושך את הטריקים האלה הפעם.

בסופו של דבר, ההבחנה העדינה בין טכנולוגיות זום אופטיות וחסרות אובדן לא משנה כל כך עבור הצרכן הממוצע. ממש כמו ציוני אמת מידה באמת. מה עושה חומר הוא הוויכוחים התפיסתיים השליליים שכאלה יוצרים.

לאחר ששוחרר לפני קצת יותר משבוע, Google Net Hub Max בדיוק יצא למכירה באתר Rakuten.com. המכשיר מכיל בדרך כלל מחיר תמורת 229 דולר, אך כעת הוא יכול אך לאסוף תמורת 15% הנחה בכ 195 $....

לפני קצת יותר מחודש סקרתי את Google Net Hub Max. בסקירה שלי שיבחתי את המכשיר ואמרתי שזה התצוגה החכמה הטובה ביותר בשוק, אני עדיין עומדת מאחורי זה. יש הרבה מה לאהוב ב- Net Hub Max, במיוחד בתכונות מצלמת ...

מוּמלָץ