מהי מערכת ההרמוניה? "יריב אנדרואיד" של Huawei הסביר!

מְחַבֵּר: Peter Berry
תאריך הבריאה: 20 Lang L: none (month-012) 2021
תאריך עדכון: 1 מאי 2024
Anonim
מהי מערכת ההרמוניה? "יריב אנדרואיד" של Huawei הסביר! - טכנולוגיות
מהי מערכת ההרמוניה? "יריב אנדרואיד" של Huawei הסביר! - טכנולוגיות

תוֹכֶן


זה מפתה מדי לצבוע את מערכת ההרמוניה של הרמוניה כ"תוכנית B "של Huawei שנבנתה בחופזה לעסקי הסמארטפונים שלה. זה כבר לא סוד שהרשת המורכבת של התדיינות מילולית גיאו-פוליטית וליטיגציה שמשבשת את יכולתו של Huawei לסחור עם הכלכלה הגדולה בעולם עלולה לאלץ אותה לנפנף לשלום לגרסה של אנדרואיד הנתמכת על ידי גוגל. הפתרון? מערכת ההרמוניה - תוכנית הגיבוי המוכנה של Huawei אם הכל הולך דרומה.

אלא שזה לא מה שמערכת ההרמוניה היא באמת.

הרבעה הסינית הקדישה אירוע שלם למערכת ההפעלה החדשה והמבריקה שלה בכנס המפתחים Huawei 2019. בין לבין, המסע שלנו ל- Huawei HQ, שאלות ותשובות לאחרונה עם מנהל השיווק במכירות Huawei פיטר גאודן, והנסיבות השנויות במחלוקת סביב Huawei Mate 30 בהשקת הסדרה, סוף סוף אנו מתחילים לקבל את התמונה המלאה של הפילוסופיה, העיצוב והעתיד של מערכת ההרמוניה.

מה בעצם מערכת ההרמוניה?

Huawei ניסה לזקק את מהות הרמוניה של מערכת ההרמוניה בתוך קו תג בודד: "מערכת הפעלה מבוססת מיקרו-גרעין המבוססת לכל התרחישים." רק מתגלגל מהלשון לא?


נעמיק מעט יותר בצד הטכני תוך זמן קצר, אך התמונה הגדולה יותר מתחילה בחלק "לכל התרחישים". בליבה ההפעלה ההרמונית אינה מתחרה אנדרואיד בכלל - היא יריבה לכל מערכת הפעלה חכמה שאפשר כנראה לחשוב עליה.

Huawei מדבר על מערכת ההרמוניה כצעד הבא בחיבור משתמש הקצה לעולם הדיגיטלי המשתנה. Huawei מאמין שהשינויים הגדולים ביותר הם ממש מעבר לפינה עם שחר ה- 5G, השכיחות הגוברת של טכנולוגיית ענן ובינה מלאכותית ושוק האינטרנט של הדברים המתהווה.

Huawei רוצה לשחרר מערכת הפעלה מסוג חדש.

כל זה בא יחד כדי ליצור את מה ש- Huawei כינתה "חיי AI חלקים" - התכנסות של טכנולוגיה מהגנים הבאים שלדעתה תשתרע על כל המכשירים שלנו בבית ובדרך עוד עשרות שנים. הבעיה, טוענת Huawei, היא שחלק גדול מהטכנולוגיה החכמה שאנו משתמשים על בסיס יומיומי מסרבת לשחק יפה זה עם זה, קל וחומר בצורה חלקה.

זו לא בעיה חדשה בשום דרך שהיא. מערכות הפעלה רבות מושתעות בגלל יריבויות של היצרנים (חושבים ש"גן החומות "הידוע לשמצה של אפל) או בגלל הצורך בחומרה, כאשר אפילו פלטפורמות קוד פתוח מגוונות במיוחד כמו לינוקס נשענות על רקע מקורותיה כמערכת מחשב / מחשב נייד.


ראינו זאת כבר שנים עם אנדרואיד. גוגל נאבקה בעקביות בכדי לכבוש מחדש את אותו קסם עבור פלטפורמות הלביש והטלוויזיה שלה. העובדה ש- Chromecast, ככל הנראה המוצר הפיזי הנמכר ביותר של ענקית החיפוש, בנוי ב- Cast ולא בטלוויזיה אנדרואיד.

במקום להחליף מחדש את מערכת ההפעלה, לבנות מחדש את אותם אפליקציות ולהדביק יתדות מרובעות נוספות לחורים עגולים, Huawei רוצה לשחרר סוג חדש של מערכת הפעלה - ולדבריה הוא עובד עליה קרוב לעשר שנים.

"1 + 8 + N"

החזון של Huawei למערכת האקולוגית של הרמוניה מתחיל במה שהיא מחזיקה באסטרטגיה של "1 + 8 + N". במסגרת הגדרה זו, "1" הוא המכשיר שכל מי שקורא את זה כבר יכיר מקרוב: הטלפון. הטלפונים החכמים הם בני לוויינו המתמידים ומחברים אותנו לחברים, משפחה ומעבר בכל זמן ובכל (כמעט) בכל מקום בעולם, ולכן הגיוני להשתמש בזה כנקודת מוצא.

ה- "8" מייצג מכשירים מחוברים לא פחות מוכרים כמו מחשבים ניידים, טאבלטים, שעונים חכמים, שולחנות עבודה, רמקולים חכמים ועוד. לבסוף, ה- N הוא הביצה המבלבלת שהיא קטגוריית המוצרים הרחבה יותר של IoT - סקטור ש- Huawei שמחה יחסית להשאיר ליצרני צד ג ', לפחות בינתיים - כולל תאורה חכמה, מצלמות, מקררים, והרבה, הרבה יותר.

לגרום לכל המוצרים האלה לשחק יפה אחד עם השני זה כבר מסובך, אפילו אם אתה פשוט סופר מוצרי Huawei. הטלפונים שלה מפעילים אנדרואיד, המחשבים הניידים שלה משתמשים בחלונות, בעוד שעוני החכמה שלה מריצים כעת מערכת הפעלה Lite. פתיחת הדלת למכשירי בית חכם של צד שלישי היא צעד גדול עוד יותר לעיר חוסר תאימות.

בתפיסה, הפיתרון של Huawei הוא פשוט: צור מערכת הפעלה מאובטחת אשר נותקה מחומרה שיכולה לעבוד על כל המכשירים הללו. עם זאת, היישום של מושג זה רחוק מלהיות פשוט. בקרוב מאוד, מומחה התושבים שלנו, גארי סימס, יבחן את כל הטכניקות בסרטון צלילה עמוק, אך גרסת ה- TL; DR מחזירה אותנו לקו התג המסורבל ההוא.

תכנון מערכת הפעלה חכמה

מערכת ההרמוניה בנויה על גרעין יחיד, מסגרת אפליקציה יחידה, ומשתמשת באותם שירותי ליבה ללא קשר לחומרה. Huawei אומר כי על ידי הסרת קוד מיותר ואימוץ מודל תזמון יעיל יותר המבוסס על מנוע זמן אמת "Deterministic Latency" שמקיץ מחדש משאבים בזמן אמת, מערכת ההרמוניה מייצגת צעד מעל ארכיטקטורות גרעין מונוליתיות והיברידיות כמו לינוקס ואנדרואיד, בהתאמה .

Huawei אומר שהוא נראה מעבר למכשירים בודדים ותכונות חומרה מבודדות ובמקום זאת קבע מאגר של יכולות ותכונות משולבות כדי ליצור רמת חומרה וירטואלית. מאגר משאבים משותף זה משתרע על מאפיינים רחבים יותר כמו צגים, מצלמות, רמקולים ומיקרופונים - אלמנטים החוזרים על עצמם על מכשירים חכמים שונים. על פי Huawei, מערכת ההרמוניה נמצאת בבית בטלפון או במחשב נייד עם 12 ג'יגה זיכרון RAM כפי שהוא על נורה חכמה עם זיכרון קילובייט בלבד.

מערכת הפעלה מבוססת מיקרו-גרעין המופצת לכל התרחישים.

היתרונות הפוטנציאליים הם רבים, אך הדוגמה שמציגה Huawei היא מעבר בין מכשיר אחד למשנהו תוך שימוש באפליקציה יחידה ללא השבתה. מבצעים שיחה בטלפון שלך? מדוע שלא תעביר אותו למקף המכונית שלך בזמן שאתה נוהג או לטאבלט או לטלוויזיה כשאתה חוזר הביתה. חשבו מסע בין כוכבים, אבל פחות סטרץ '.

יתרון נוסף הוא שאפליקציות ההפעלה של הרמוניה רק ​​יצטרכו לכתוב אי פעם לפלטפורמה יחידה בזכות מהדר ARK של Huawei שתומך במספר שפות (C / C ++, Java, JS וקוטלין ברשימה של Huawei). לא רק שזה יקטין את זמן הפיתוח בסך הכל, הוא גם יציע תאימות בין מכשירים מרובים עם עומס עבודה נוסף.

זהו יתרון ענק למפתחי אפליקציות, אומר Huawei, ויכול היה לסיים את ההמתנות הארוכות והמרגיזות לאפליקציות זהות לכאורה כדי להגיע למספר פלטפורמות. באשר לאפליקציות אנדרואיד, פיטר גאודן של Huawei סיפר שהם לא יעבדו באופן מקורי במערכת ההפעלה של הרמוניה, אלא שהמהדר מסוגל להמיר אותם למערכת הפעלה הרמונית בקלות יחסית.

עוד על Huawei: וידאו: ביליתי שעתיים עם ה- Huawei Mate X ב- IFA 2019!

כל זה והביטחון המתקדם שמאפשר סביבת המיקרו-גרעין בין מכשירים מביא לתמונה מפתה עבור משתמשי קצה, מפתחים, ואולי הכי חשוב, Huawei עצמה כחברה שרוצה להוביל את החיוב בעידן החדש של המחוברים. טק.

גאודן תיאר את הרמוניה כ"מערכת הפעלה לעתיד ", וציין כי בעוד המסע הזה כבר החל, יש עוד דרך ארוכה. מובן מאליו שלניהול מערכת הפעלה מתקדמת לשנים הבאות זה טוב ויפה, אך איש אינו משתמש במערכת הפעלה לבד. אתה זקוק למכשירים.

אז מה עם מכשירי מערכת ההרמוניה?

חלק גדול מהאמון של Huawei נובע מהאמונה שהיא אחת מחברות הטכנולוגיה הבודדות שיש לה את התשתית שכבר קיימת כדי להתאים לשאיפותיה - וקשה לטעון שזה לא המקרה.

Huawei כבר מייצרת סיליקון קירין משלה, משקיעה מאסיבית בטכנולוגיית ענן והיא נמצאת בליבה של 5G ברחבי העולם (בין אם ממשלות אוהבות את זה או לא). יש לו גם עסק עם מכשירים פורחים המכסים טלפונים, לבישים, טאבלטים, מחשבים ניידים ועוד, שאיכשהו הצליחו לסבול את הסערה האחרונה ללא פגע יחסית.

Huawei אינה חוששת להשתמש בפורטפוליו הרחב הזה כקרש קפיצה למערכת ההפעלה החדשה שלה, החל מהמוצר הראשון המופעל על ידי הרמוניה, מוכן לצרכן, הטלוויזיה החכמה Huawei Vision. הטלוויזיה הוצגה כחזון הכבוד בסין, ומציגה כמה מההרמוניה ההפעלה ההרמונית המונעת על ידי AI, כשהמערכת מתפקדת כמרכז בקרת HiLink עבור למעלה מ 900 מכשירי IoT. תוכל גם לשתף ולשדר תוכן מהטלפון שלך ישירות לטלוויזיה בקלות.

עד כה אלה המוצרים הרשמיים היחידים של מערכת ההרמוניה שראינו בטבע, אבל Huawei כבר מקניט את שאר החזון, ובכן, את חזונו.

בהתבסס על מפת דרכים שהוצגה ב- HDC, ההפעלה של הרמוניה של מערכת ההרמוניה ממש מתחילה להופיע בשנת 2020 עם שעונים חכמים ולהקות חכמות, יחידות ראש לרכב ומחשבים אישיים. בשנת 2021, Huawei אומר שזה יכול להתרחב לרמקולים ומכשירי שמע אחרים, ומעבר לשנת 2022 אנחנו בתחום משקפי ה- VR ומעבר לה.

שעונים חכמים הם מקרה מעניין במיוחד מכיוון ש- Huawei כבר הסגירה את WearOS עבור תוכנת ה- Lite OS עצמה לבישת תוכנה עבור ה- Huawei Watch GT. אם כי בסולם קטן ופחות שאפתני, הוא מראה של- Huawei יש לפחות קצת אילן יוחסין בתכנות התוכנה. גאודן גם ציין כי מערכת ההרמוניה תואמת לאחור, ולכן לבישים קיימים כמו Watch GT יכולים באופן תיאורטי לעבור ממערכת ההפעלה לייט לפלטפורמה החדשה.

אולם ישנו פיל מסיבי ומלוכלך, מכיוון שיש קטגוריית מוצרים אחת שלא ניתן היה לראות אותה במפת הדרכים של הרמוניה: הטלפון החכם.

לבישים, טאבלטים, מחשבים ניידים, אבל איפה הטלפונים?

אמנם נשמעו שמועות רופפות למדי לפיהן מכשיר מערכת הפעלה הרמוניה תקציבית פועלת, אולם Huawei הייתה איתנה ברצונה לכאורה להתייחד עם אנדרואיד לעסקי הסמארטפונים שלה.

כפי שראינו בסדרת Mate 30, Huawei מסתמכת כרגע על בניית קוד פתוח של אנדרואיד עם עור EMUI שלה למעלה, אך אין גישה מקורית לשירותי Google Mobile או לאפליקציות של גוגל. קונים של Mate 30 יוכלו לטעון לצדדים (או פוטנציאל להשתמש בחנות של צד שלישי אחר) ב- Gmail, מפות ואפליקציות אחרות של גוגל, אך אובדן חנות Google Play כשער נגיש למיליוני אפליקציות פופולריות הוא מסיבי, ו- Huawei יודע זאת.

למרות הצהרתו בשורש כי Huawei מצפה למכור יותר מ -20 מיליון מכשירי Mate 30, אפילו המנכ"ל ריצ'רד יו לא יכול היה להסתיר את הכאב שחווה החברה בכך שהאפליקציות והשירותים של גוגל נקרעים מתפיסה, וציין כי "אין לנו ברירה אחרת."

זו הצהרה מוזרה להשמיע לאור ההכרזה של הרמוניה OS. אחרי הכל, ה- 1 ב- 1 + 8 + N הוא טלפון, והדוגמאות הראשונות שהעניק Huawei ליישום חלק בין אפליקציות בין מכשירי מערכת ההרמוניה כולם התחילו בסמארטפון. אם מערכת ההרמוניה כל כך טובה מאנדרואיד מבחינת עיצוב הליבה, האבטחה וההתאמה, כפי שטוענת Huawei, מדוע היא לא שומרת לעצמה את המעבר?

כל מה שהיה על יו לומר היה שמערכת ההרמוניה של הרמוניה הייתה "לא רק בשנה הבאה." בין אם הצהרת כוונה או התפטרות, ראוי לציין כי Huawei לא לגמרי מחכה עד 2020 כדי לנצל את היכולות של הרמוניה בטלפונים שלה, בתור ה- Mate סדרות 30 מנצלות את גרעין המיקרו של הרמוניה OS למען אבטחתו הביומטרית.

אמנם זה הוזכר בקצרה בשיגור ה- Mate 30 במינכן, גרמניה, במקומות אחרים ומאחורי דלתות סגורות, Huawei מבצעת גם את אופי הקוד הפתוח של הרמוניה לבניית הפלטפורמה. "אנחנו לא הבעלים, אנחנו היוזמים של מערכת ההרמוניה", אמר גאודן בדיון סביב השולחן העגול. זה ברור: Huawei רוצה יצרני ציוד מקומי אחרים שיישאו את הלפיד של מערכת ההרמוניה לא רק בתחום הבית החכם, אלא גם בשוק הניידים.

האתגרים העומדים לפנינו

הרעיון שיצרני רכב חכמים גדולים של סמארטפונים יוכלו להתרחק מאנדרואיד - לכאורה, מערכת ההפעלה הפופולרית ביותר לפי נתח שוק - לפרויקט חיות המחמד של Huawei נשמע פאי בשמיים, אך יתכן שהוא יקבל קצת תמיכה מחבריו בסין.

כפי ש קווי מציין, כי חברות "ביג טק" בסין מגבות לחלוטין את Huawei במלחמת הסחר בארה"ב. היו גם דיווחים לא מאושרים מהאזור כי Xiaomi, Oppo, Vivo ו- Tencent כולם בדקו את מערכת ההרמוניה בבית.

עם זאת, נכון לעכשיו, עדיין קשה לראות סולידריות פוליטית בלבד שמרחיקה את אותן חברות ממערכת ההפעלה של גוגל ומהמוניטין הגלובלי והבלתי ניתן לערעור שלה. Huawei גם לא מייצרת את מערכת ההרמוניה כמו תרגיל פילנתרופי. קוד פתוח או לא, זהו משחק כוח סיסמי של חברת שנזן שכן הוא נראה לבסס את עצמה כחומרה, תוכנה ותשתית סלולרית דה-פקטו בסין. שיאומי ותנאי BBK אינם טיפשים מספיק כדי שלא לשים לב של- Huawei יש מוצרים מתחרים כמעט בכל קטגוריה במפת הדרכים של הרמוניה.

קשורים: מהי EMUI? מבט מקרוב על עור האנדרואיד של Huawei

עם זאת, לא רק חברות שעל Huawei לשכנע. מערכת ההרמוניה היא מכירה קשה במיוחד לצרכנים במצבה הנוכחי. ז'רגון טכני והבטחות עמומות לביצועים ופונקציונליות טובים יותר אינם מספיקים. רכיבים חשובים כמו התוכניות של Huawei לחנות אפליקציות של הרמוניה הם עדיין בגדר תעלומה מוחלטת ומלבד היכולת להחליף מכשירים בצורה חלקה תוך שימוש באותה אפליקציה, לא ראינו שום תכונות מעשיות אחרות שתופסות כותרות.

אנו יודעים שגם אפליקציות אנדרואיד אינן תואמות ישירות. האם Huawei יוכל לשכנע את כל יצרני האפליקציות המובילים לשחזר את מרכולתם לפלטפורמה נוספת?

שוב, התרחיש סביב ה- Mate 30 מעניין כאן. עם חנות Play היא ללא הפסקה - לפחות לעת עתה - Huawei פונה לגלריית האפליקציות שלה, המארחת מעל 45,000 אפליקציות ומונה 390 מיליון משתמשים פעילים חודשיים. זה רחוק מזו של יותר משני מיליון אפליקציות של חנות Play, אבל Huawei מקווה לפלס מעט את המגרש עם קרן פיתוח אפליקציות עבור חבילת ה- Huawei Mobile Services (HMS) שהוכרזה לאחרונה בהיקף של מיליארד דולר.

בעוד שתצוגת הראווה הקצרה של HMS במינכן כמעט ונראתה כגליל חלש בידיים בגלל היעדר אפליקציות של גוגל בטלפון של 1,000 דולר +, סביר להניח שהכונן להכניס מפתחים למערכת האקולוגית של HMS הוא גם תשתית לכניסה למערכת ההפעלה של הרמוניה. אפליקציות פייסבוק כמו WhatsApp, Instagram ו- Facebook כבר מאושרות עבור ה- Mate 30 דרך גלריית האפליקציות, וללא ספק עוד יוכרזו בקרוב. אם מהדר ה- ARK המוערך יכול לתרגם בקלות אפליקציות אנדרואיד ליישומי מערכת הפעלה של הרמוניה, רק דמיין עד כמה התהליך יעיל ככל הנראה עבור מפתחים שיעבירו אפליקציות של גלריית האפליקציות למערכת ההפעלה החדשה של Huawei.

מערכת ההפעלה החדשה של Huaweis נמצאת על מסלול התנגשות עם אנדרואיד.

עם זאת, גם אם הפייסבוקים של העולם הזה מבצעים את הקפיצה למערכת ההרמוניה, עדיין אין כל שינוי באפליקציות של גוגל אם איסור הסחר יתקע. גוגל עשויה אפילו לבחור להגביל את הגישה למשפחת האפליקציות הפופולרית ביותר שלה בניסיון להחליש יריבה פוטנציאלית אם Huawei תפקיר לחלוטין את אנדרואיד.

מערכת ההרמוניה היא מכירה הרבה יותר קלה עבור שוק האינטרנט של הדברים, כאשר הפיצול הוא דבר נפוץ. אין מערכת הפעלה בכל מקום למכשירי IoT ול- Huawei יש הזדמנות ענקית למלט את מקומה בראש השולחן. אבל הואוויי סותר את ההודעות שלה בעצמו על ידי רדיפה אחר אנדרואיד בתוקף כל כך. מדוע עלינו לרכוש את מערכת ההפעלה של העתיד עבור כל המכשירים שלנו כאשר Huawei אינו מתחייב במלואו?

בהשוואה למכשולים של סמסונג עם טיזן או מיקרוסופט ששורפים מיליארדים עם Windows Mobile הלא-גורלי, ההחלטה של ​​Huawei להסתכל מעבר לסמארטפונים היא ללא ספק מהלך קל, אך בתחום הטכנולוגי הצרכני הטלפון הוא, אם לצטט את אותו נבל הנוקמים המפורסם, בלתי נמנע. .

בין אם בכוח ובין אם בבחירה, מערכת ההפעלה החדשה של Huawei נמצאת במסלול התנגשות עם אנדרואיד בדרך זו או אחרת.

זה כל מה שאנחנו יודעים על מערכת ההרמוניה עד כה. אתה חושב שזו תהיה הצלחה?

לאחר השקת ה- Oppo K1 בשוק הסיני, החליטה החברה סוף סוף להביא את המוצר להודו. אחד מהטלפונים הזולים ביותר עם חיישן טביעות אצבע בתצוגה, המותג מקווה להתיז בקטע הבינוני-אדום של הודו....

סגן נשיא האופו בריאן שן הציג את הטלפון החכם המתקפל של החברה בסדרת תמונות ב- Weibo (דרך Engadget). המכשיר, הכולל צג מתקפל כלפי חוץ, משתף הרבה במשותף עם ה- Huawei Mate X שהוכרז לאחרונה....

אנו ממליצים