מה נכנס להכנת מצלמת סמארטפון נהדרת?

מְחַבֵּר: Monica Porter
תאריך הבריאה: 19 מרץ 2021
תאריך עדכון: 15 מאי 2024
Anonim
The BEST Smartphone Camera in 2022!
וִידֵאוֹ: The BEST Smartphone Camera in 2022!

תוֹכֶן


הסמארטפונים שלנו הם פלאי צילום קטנים. הם כל כך מתקדמים שהם אפילו מאתגרים מערכות מצלמה ייעודיות. אין ספק, רבים מכם תהיתם איך המצלמות הזעירות הללו כל כך השתפרו.

חברות מוציאות מיליארדים במו"פ כדי שתוכלו לצלם תמונה ראויה לאינסטגרם של הארוחה שלך. הכל מסובך מאוד, ורוב האנשים לא מבינים חבורה של מונחים ומושגים מעורבים.

אנחנו כאן כדי לנקות את המים ולעזור לכם להבין מה מאפשר את התמונות היפות הללו. הרבה עושה ייצור מצלמה חכמה לסמארטפון, אז בואו נעביר אותך בכל רכיב.

חברות מוציאות מיליארדים במו"פ כדי שתוכלו לצלם תמונה שראויה באינסטגרם של הארוחה שלך.

אדגר סרוונטס

חיישן

מצלמות הסמארטפונים עברו כברת דרך ארוכה, אך התעשייה תמיד תתמודד עם חיישני תמונה. חיישנים גדולים יותר עולים על ביצועיהם הקטנים יותר (באותה איכות). הגודל משנה, ואין דרך לעקוף אותו.

גודל חשוב ואין דרך לעקוף את זה בעולם חיישני הדימוי.


אדגר סרוונטס

זה אתגר עבור יצרני הסמארטפונים. הם לא יכולים בדיוק לארוז חיישן מסגרת מלאה לטלפון קטן ודק. בהתחשב בחיישן גדול יותר שזקוק גם לעדשה גדולה יותר, יצרני הסמארטפונים בדרך כלל נדבקים בחיישנים בגודל 1 / 2.3 אינץ 'עד 1 / 1.7 אינץ'.

בכדי להכניס את המספרים הללו לפרספקטיבה, ל- Huawei P30 Pro חיישן 1 / 1.7 אינץ '. ה- Pixel 3 XL של גוגל ידוע גם במצלמה המדהימה שלו, ויש לו חיישן 1 / 2.55 אינץ '. אלה גמדים לעומת חיישני מסגרת מלאה בגודל 1.38 אינץ 'במצלמות DSLR.

כאשר המרחב הוא מגבלה, היצרנים צריכים ליצור חיישנים באיכות טובה יותר ולשנות כמה דברים. יש חיישן קטן יותר זה חיסרון, אבל חברות יכולות לעשות דברים מסוימים כדי לשפר את איכות התמונה.

  • מיהו עסק במצלמות הסמארטפונים

אחת השיטות הפופולריות היא ליצור חיישנים עם פיקסלים גדולים יותר, אשר יאפשרו לתפוס יותר אור. גודל הפיקסלים נמדד ב- מיקרומטר (מיקרו-מטר) והוא נע בדרך כלל בין 1.2 מיקרומטר ל- 2.0 מיקרומטר בעולם הסמארטפון.

שיטה מעניינת נוספת שהציג Huawei באמצעות ה- P30 Pro הייתה להשתמש בחיישן RYB (אדום-צהוב-כחול), בניגוד לתצורת ה- RGB המסורתית (אדום-ירוק-כחול). מעבר לתמונות שצולמו בצהוב מאפשר לכידת אור רב יותר. תוכלו ללמוד עוד על כך במאמר הייעודי שלנו.


כמשתמש תבחין שחיישן טוב יותר ייצור פחות רעש ודגן, ביצועים טובים יותר עם אור נמוך, צבעים משופרים, טווח דינמי משופר ותמונות חדות יותר.

זכוכית / עדשות

עדשות מתעלמות בדרך כלל כשמדברים על צילום סמארטפון. זה מוזר בהתחשב בעובדה שזה אחד הנושאים החשובים ביותר בצילום רגיל. עדשה מעוצבת, שקופה ונקייה תעניק איכות תמונה טובה יותר.

כולנו אוהבים לשמוע על עדשות צמצם רחבות, אך אלה מגיעים עם סיכון.

אדגר סרוונטס

עדשות קובעות גם צמצם, שהוא גורם משמעותי שיש לקחת בחשבון. כולנו אוהבים לשמוע על עדשות צמצם רחבות, אך אלה מגיעים עם סיכון. עדשות מצלמה בנויות ממספר "קבוצות תיקון" שנועדו למקד את האור כראוי ולהקטין סטיות. עדשות זולות יותר נוטות להכיל פחות קבוצות ולכן הן מועדות יותר לבעיות. גם לחומרי העדשות תפקיד חשוב כאן, כאשר זכוכית באיכות גבוהה יותר וציפויים מרובים המציעים תיקון טוב יותר ופחות עיוותים.

  • הבנת צמצם - מה המשמעות של זה ואיך זה משפיע על איכות התמונה?

קשה לדעת עדשות עדויות סמארטפון טובות או רעות, כי בדרך כלל היצרנים לא מדברים עליהם. ישנם כמה שמות מותגים שאנו יכולים לסמוך עליהם בענף הסמארטפונים. סוני ונוקיה עובדים עם זייס, ו- Huawei עובד עם לייקה. מותגים אלה ידועים בכך שהם מציעים עדשות איכותיות.

מצלמות מרובות

טלפונים חכמים היו בעבר מצלמה יחידה, אך הוספה נוספת הפכה נפוצה. לטלפונים רבים יש שתי או שלוש מצלמות בימינו. ואז יש לנו את המשוגעים, כמו Nokia 9 PureView וחמשת היורים שלה.

אם אינך יכול להיות בעל חיישן גדול יותר או זכוכית מתקדמת יותר, יתכן שתהיה לך חבורה כזו.

אדגר סרוונטס

ישנן סיבות שונות להצבת מצלמות מרובות בטלפון - זה הופך את חווית הצילום לגמישה יותר. קח את ה- Huawei P30 Pro; יש לה מצלמה ראשית למטרות כלליות, מצלמה רחבת זווית, ועדשת הזום המפורסמת של פריסקופ בגודל 125 מ"מ. זה מאפשר להשתמש בכל מצלמה בנסיבות ספציפיות.

הגדרות רב-מצלמות ממלאות גם הן תפקיד גדול בצילום חישובי. לדוגמה, ל- Nokia 9 PureView יש שלושה חיישנים מונוכרום, שני חיישני RGB ומצלמת ToF (זמן הטיסה). כל התמונות הללו פועלות יחד בכל צילום כדי לצלם את הפרטים, הצבעים, האור והעומק ביותר. למעשה, כל צילום שמגיע מהסמארטפון הזה הוא צילום HDR.

אם אינך יכול להיות בעל חיישן גדול יותר או זכוכית מתקדמת יותר, יתכן שתהיה לך חבורה כזו. כך מפצים היצרנים על מגבלות הצילום שמציגים סמארטפונים.

  • עדשות מרובות: הטרנד הגדול הבא בצילום סלולרי?
  • הטלפונים הטובים ביותר עם מצלמות קדמיות כפולות
  • הטלפונים הטובים ביותר עם הגדרת מצלמה משולשת - מהן האפשרויות שלך?

ייצוב תמונה

מצלמות סמארטפון משתמשות בשני סוגים של ייצוב תמונה: ייצוב תמונה אופטי (OIS) וייצוב תמונה אלקטרונית (EIS). תלוי בטלפון, יתכן כי אין לך תכונות אלה, אחת מהן או שתיהן.

טכנולוגיות לייצוב תמונות נועדו להפחית טלטול ולספק צילום חלק יותר וחד יותר. באופן אידיאלי, תרצו לקבל אפשרות להשתמש בשניהם, מכיוון ש- OIS עדיף לצילום ו- EIS מתמקד בוידאו. אם עליך לבחור בין אחד מהם, האפשרות הטובה ביותר היא OIS.

OIS

OIS מפצה על תנועות קטנות של המצלמה במהלך החשיפה. באופן כללי זה משתמש בעדשה צפה, בגירוסקופים ובמנועים קטנים. האלמנטים נשלטים על ידי בקר מיקרו שמניע את העדשה מעט מאוד כדי לסתור את טלטול המצלמה או הטלפון - אם הטלפון נע ימינה העדשה זזה שמאלה.

  • OIS - ייצוב תמונות אופטי - גרי מסביר!

זו האפשרות הטובה ביותר בגלל העובדה שכל הייצוב מתבצע באופן מכני, ולא באמצעות תוכנה. פירוש הדבר כי שום איכות לא אבדת בתהליך.

EIS

ייצוב תמונה אלקטרונית עובד באמצעות תוכנה. בעיקרו של דבר, מה ש- EIS עושה זה לחלק את הווידיאו לנתחים ולהשוות אותו למסגרות הקודמות. לאחר מכן הוא קובע אם התנועה במסגרת הייתה טלטול טבעי או בלתי רצוי, ומתקנת אותה.

EIS בדרך כלל משפיל את האיכות, מכיוון שהוא זקוק לשטח מקצות התוכן כדי להחיל תיקונים. עם זאת, הוא השתפר בשנים האחרונות. EIS הסמארטפון בדרך כלל מנצל את הג'ירוסקופ ואת מד ההאצה, מה שהופך אותו ליותר מדויק ומפחית את אובדן האיכות. כרגיל בימינו, התוכנה הורגת אותו.

השתלת פיקסל

בטח שמעתם את המונח הזה בעבר ואין לכם מושג מה זה אומר. העניין הוא שהוא מפחית רעש ומסייע במצבים עם אור נמוך.

שילוב פיקסלים הוא תהליך המשלב נתונים מארבעה פיקסלים לאחד. באמצעות טכניקה זו, חיישן מצלמה עם פיקסלים של 0.9 מיקרון יכול לספק תוצאות השוות ל- 1.8 מיקרון פיקסלים.

החיסרון הגדול ביותר הוא שהרזולוציה מחולקת גם על ידי ארבעה כשמצלמים זריקת פיקסלים. פירוש הדבר שצילום מוטבע במצלמה 48 מגה פיקסל הוא למעשה 12 מגה פיקסל.

בדרך כלל התאפשרת הכפלת פיקסלים הודות לשימוש בפילטר מרובע-באייר על חיישני מצלמה. פילטר באייר הוא פילטר צבעוני המשמש בכל חיישני המצלמה הדיגיטלית, כשהוא יושב על גבי הפיקסלים ומצלם תמונה בצבעים אדום, ירוק וכחול.

  • מה זה פיקסלים? כל מה שכדאי לדעת על טכניקת הצילום הזו

פילטר Bayer הרגיל שלך מורכב מחמישים אחוז פילטרים ירוקים, 25 אחוז פילטרים אדומים ו -25 אחוז פילטרים כחולים. על פי משאב הצילום קיימברידג 'בצבע, סידור זה נועד לחקות את העין האנושית, הרגישה לאור ירוק. ברגע שתמונה זו נלכדת, היא משתלבת ומעובדת כדי לייצר תמונה סופית בצבע מלא.

לא הרבה טלפונים משתמשים בהכנת פיקסל, אבל זה פינוק נחמד. חלקם כוללים את LG G8 ThinQ, סדרת Xiaomi Redmi Note 7, Xiaomi Mi 9, Honor View 20, Huawei Nova 4, Vivo V15 Pro ו- ZTE Blade V10.

מיקוד אוטומטי

בדרך כלל מצלמות הסמארטפון משתמשות בשלושה סוגים של מערכות מיקוד אוטומטי: פיקסל כפול, גילוי פאזה וגילוי ניגודים. אנו נספר לכם עליהם לפי הסדר, מהגרוע ביותר ועד הטוב ביותר.

  • איך מצלמות הסמארטפון עובדות - גרי מסביר

מיקוד אוטומטי של ניגודיות

זהו העתיק מבין השלושה, ופועל על ידי מדידת ניגודיות בין אזורים. הרעיון הוא כי לאזור ממוקד יהיה ניגודיות גבוהה יותר, שכן הקצוות יהיו חדים יותר. כאשר אזור מגיע לניגודיות מסוימת, המצלמה תשקול אותו בפוקוס. זוהי טכניקה ישנה ואיטית, מכיוון שהיא דורשת העברת אלמנטים של מיקוד עד שהמצלמה תמצא את הניגודיות הנכונה.

זיהוי שלב במיקוד אוטומטי

"שלב" פירושו שקרני אור שמקורן בנקודה ספציפית פוגעות בצדדים מנוגדים של העדשה בעוצמה שווה - במילים אחרות הם נמצאים "בשלב". מיקוד אוטומטי של זיהוי שלבים משתמש בפוטודיודות על פני החיישן כדי למדוד הבדלי שלב. לאחר מכן הוא מעביר את אלמנט המיקוד בעדשה כדי להביא את התמונה למיקוד. זה ממש מהיר ומדויק, אך נופל מאחורי מיקוד אוטומטי של פיקסלים כפולים מכיוון שהוא משתמש בפוטודיודות ייעודיות במקום להשתמש במספר גדול של פיקסלים.

מיקוד אוטומטי כפול-פיקסל

זו ללא ספק טכנולוגיית המיקוד האוטומטי הטובה ביותר שיש לסמארטפונים. מיקוד אוטומטי של פיקסלים כפולים הוא כמו איתור שלבים, אך הוא משתמש במספר גדול יותר של נקודות מיקוד על פני החיישן. במקום להתמקד בפיקסלים ייעודיים, כל פיקסל מורכב משתי פוטודיודות שיכולות להשוות בין הבדלי פאזה עדינות כדי לחשב לאן להזיז את העדשה. מכיוון שגודל הדגימה גבוה בהרבה, כך גם יכולתה של המצלמה להביא את התמונה למיקוד מהירה יותר.

יש הסבורים שמיקוד אוטומטי מהיר יותר לא משנה הרבה, אבל זה משנה את ההבדל העצמי כשאתה מצלם פעולה למשל. אפילו שברים של שנייה הם בעלי ערך ברגעי הבריחה. אף אחד לא אוהב דימוי מטושטש וממוקד למחצה.

מגה-פיקסל

האם ספירת מגה-פיקסל גבוהה יותר טובה? התשובה היא, זה תלוי. זה תלוי בצרכים שלך ובגורמים אחרים.

כשיש יותר פרלמנט עדיף

יותר מגה-פיקסל פירושו הגדרה רבה יותר. אמנם זה לא תמיד בהכרח ישפר את התמונה שלך, אבל זה ייתן לה פרטים נוספים. זהו פינוק נחמד למי שאוהב לחתוך, שכן לתמונת מגה-פיקסל גבוהה יותר יהיו יותר פיקסלים לעבוד איתם, ולכן יותר פיקסלים לחסוך.

פיקסלים נוספים עשויים גם להבטיח איכות הדפסה טובה יותר אם תחליט אי פעם להעתיק עותקים קשיחים של התמונות שלך. זה לא משנה רק אם ההדפסים שלך גדולים מספיק. משפט Nyquist מלמד אותנו שתמונה תיראה טוב יותר באופן משמעותי אם נרשום אותה בכפליים מהממדים המרביים של המדיום המיועד שלנו. עם זאת בחשבון, צילום של חמישה על שבעה אינץ 'באיכות הדפסה (300dpi) היה צריך לצלם במהירות של 3,000 x 4,200 פיקסלים כדי לקבל תוצאות מיטביות, או בערך 12MP.

כשיש פחות חבר פרלמנט עדיף

הדפסת צילומי סמארטפון היא מנהג נדיר וגוסס, כך שיש כוח רב יותר להדפסה לא ישפיע לרובנו. מה שהוא יעשה זה להגדיל את קבצי התמונה, אשר יתפוס את שטח האחסון היקר שלך. שלא לדבר על עריכתם במכשירים בעלי צריכת חשמל נמוכה עשויה לגרום לחוויה איטית.

חשוב גם לזכור כי יותר פיקסלים במרחב זעיר יהפכו את הפיקסלים לקטנים יותר. פיקסלים קטנים יותר יכולים לקחת פחות אור ולהפיק יותר רעש. נראה כי יצרני הטלפונים החכמים מצאו איזון בין גודל לאיכות, תוך שמירה על חיישנים במהירות של 12 מגה פיקסל והגדלת פיקסלים.

יש תמיד חריגים. דוגמא מובהקת היא Honor View 20, בעל חיישן 48 מגה פיקסל, אך זהו גם חיישן גדול בגודל 1/2 אינץ 'והמצלמה משתמשת בהזרמת פיקסלים. במקרה זה הייתה ליצרן סיבה להשתמש בספירת מגה-פיקסל גבוהה יותר, ולהגדיר את חומרת המכשיר בהתאם.

תוכנה

יש מגבלות פיזיות שאנחנו פשוט לא יכולים להשתפר בהן - לפחות לא בהרבה. חומרת מצלמות סמארטפון מגיעה לרמה ובסופו של דבר היצרנים לא יוכלו למכור מצלמה שהיא טובה יותר משניים לחמישה אחוזים.עד שטכנולוגיית הדמיה פורצת דרך כלשהי מחליפה את זו הנוכחית, זה הפך לקרב קידוד.

תוכנה נכנסת להצלה בכל מקום שאינו יכול לספק חומרה.

אדגר סרוונטס

תוכנה נכנסת להצלה בכל מקום שאי אפשר לספק חומרה. בעזרת צילום חישובי, הטלפונים יודעים מה אתה מצלם, איפה אתה מצלם ובאיזו שעה אתה מצלם. טכניקה זו יכולה לנתח מסגרת ולקבל החלטות עבורך, כגון להפוך שמיים לכחולים יותר, להתאים איזון לבן בחושך, ולהעצים את הצבעים במידת הצורך.

תוכנה מאפשרת גם תכונות מורכבות, כמו מצב דיוקן, HDR ומצב לילה. כל התהליכים הללו נהגו לדרוש ציוד מיוחד, זמן, ידע ומאמץ. עכשיו התוכנה גוזלת הרבה מהעבודה הטרונית מהיורה. הודות לטלפונים עם מצלמות מרובות, תוכנה יכולה גם לצלם תמונות מרובות ולמזג אותן כדי להפיק תמונה אחת ומשופרת.

טלפונים עשויים יום אחד להכות מצלמות מסורתיות, והכל בזכות תוכנה. אנו נוגעים כאן בקצה הקרחון, אך תוכלו לאפשר לדויד אימל שלנו להחזיר לכם את מחשבותיו על צילום חישובי ואיך זה יחולל מהפכה בכל דבר.

אז מה עליכם לחפש?

זה היה הרבה מידע שצריך לקחת בו, אז הנה סיכום קצר של מה שאתה צריך לחפש כשאתה קונה מצלמת סמארטפון טובה.

  • חיישן גדול יותר הוא תמיד הטוב ביותר. 1 / 1.7 אינץ 'גדול בערך כמו שרוב חיישני המצלמה הסמארטפונים עוברים. יש גדולים יותר, אך הם נדירים.
  • חפש יותר מגה-פיקסל אם אתה בהחלט צריך להדפיס (או שאתה באמת צריך תמונות גדולות יותר). אחרת, קבע סדר עדיפויות לפיקסלים גדולים יותר, או טכניקות כמו הצטברות פיקסלים. גודל הפיקסלים נמדד ב- מיקרומטר (מיקרומטר) וכל מה שמעל 1.2 מיקרומטר אמור להיות טוב. סמארטפון טוב צריך לכלול לפחות 12 מגה-בייט, העדיף לשימוש מקוון ולהדפסת תמונות קטנות.
  • עדשות חשובות מאוד. אף על פי שהמידע אינו זמין תמיד, נסה לוודא שבטלפון שלך יש זכוכית איכותית. יש יצרנים המשותפים למותגים ידועים כמו לייקה או זייס.
  • תוכנה טובה היא המפתח. שיפורי תוכנות מחקר. כל היצרנים ניגשים לתוכנה בצורה שונה וזה מביא לתוצאות מגוונות. סמסונג ידועה בניגודיות גבוהה ובצבעים רוויים. למכשירי הפיקסלים של גוגל יש גם תוכנה נהדרת המייצרת טווח דינמי גבוה, צבעים טבעיים ותמונות פריכות.
  • מיקוד אוטומטי של פיקסלים כפולים הוא הטוב ביותר בסמארטפונים. מיקוד אוטומטי לזיהוי שלבים הוא גם טוב מאוד, אבל זה יהיה קצת יותר איטי.

לחשוב שכל המרכיבים האלה יכולים להתאים לחלל כה קטן. מצלמות הסמארטפון הן פלאי טכנולוגיה אמיתיים. כעת קחו את כל המידע הזה וגלו היכן עומד הטלפון המצלמה הבא שלכם מבחינת צילום סמארטפון.

קוואלקום עשתה לא מעט פתיחה ב- IFA 2019, כאשר הודיעה שהיא מביאה 5G למעבדי napdragon 600, napdragon 700 ו- napdragon 800.המהלך לוקח אותנו צעד גדול קרוב יותר לטלפונים 5G זולים יותר, ויש מעט מותגים עיקריי...

הטלפון שגה בצד הכבד יותר, אך ניתן לייחס זאת לסוללה הגדולה. אני חושד שרוב האנשים יהיו בסדר עם הסחר. איכות הבנייה היא בדרך כלל סולידית ולכפתורים יש תחושה טובה אליהם. אם הייתי צריך לנקוט פיק, רוקרי העוצמ...

פופולרי באתר