סקירה של נוקיה 1 - האם זה הטלפון הנמוך ביותר הטוב ביותר שאי פעם?

מְחַבֵּר: John Stephens
תאריך הבריאה: 2 יָנוּאָר 2021
תאריך עדכון: 3 יולי 2024
Anonim
עשר הנשים הכי גבוהות בעולם┃טופטן
וִידֵאוֹ: עשר הנשים הכי גבוהות בעולם┃טופטן

תוֹכֶן


פוזיטיביות

מחיר
Android Go (8.1 אוראו)
חיי סוללה
סוללה נשלפת
יכולים להשתמש בכרטיסי ה- SIM וגם בכרטיס ה- microSD יחד

שלילי

גודל מסך
ביצועים
מצלמה
שום זכוכית משוריינת

RatingBattery9.0Display5.0 Camera4.0 Performance4.0 תוכנה תוכנה9.0Design7.0 קו תחתון

זה לא הוגן להשוות מכשיר זה לטלפונים שעולים פי שניים ובוודאי שלא הוגן להשוות אותו לטלפונים שעולים כמעט פי עשרה. השאלה האמיתית היא כזו: האם ניתן להשתמש בו כנהג יומי? והתשובה היא כן, אם כי אם תוכלו לחסוך רק קצת יותר, נוקיה 3 היא קנייה טובה בהרבה.

6.36.3 נוקיה 1 על ידי נוקיה

זה לא הוגן להשוות מכשיר זה לטלפונים שעולים פי שניים ובוודאי שלא הוגן להשוות אותו לטלפונים שעולים כמעט פי עשרה. השאלה האמיתית היא כזו: האם ניתן להשתמש בו כנהג יומי? והתשובה היא כן, אם כי אם תוכלו לחסוך רק קצת יותר, נוקיה 3 היא קנייה טובה בהרבה.

בשלב זה, בטוח להכריז על הקאמבק של נוקיה כהצלחה. אמנם אין עסק כלשהו בעסק זה, אולם אם נוקיה תעמוד בתכנית שלה, היא תמשיך לצבור נתח שוק. חלק אחד מתכנית זו הוא להציע טלפון אנדרואיד לכל טווח מחירים. נוקיה 8 ונוקיה 7 פלוס חיים בקצה הגבוה, עם מעבדי Snapdragon שלהם ולפחות 4 ג'יגה זיכרון RAM. באמצע, נוקיה מציעה מכשירים כמו נוקיה 3 ונוקיה 5, עם פחות זיכרון RAM ומעבדי ביצועים נמוכים יותר, אך עדיין לפחות צגי HD 720p וקורנינג גורילה גלאס. אסטרטגיית השמות של נוקיה היא פשוטה אך יעילה. ככל שהמספר גבוה יותר, כך המכשיר טוב יותר. בקצה התחתון נמצא הנוקיה 1, הניסיון הטוב ביותר של החברה לסמארטפון אנדרואיד בעל מחיר אטרקטיבי במיוחד.


השאלה היא האם זה שמיש? גלה בסקירת Nokia 1 שלנו.

קשורים

  • מיטב הטלפונים של נוקיה
  • הטלפונים הטובים ביותר לאנדרואיד מתחת ל 500 $
  • הטלפונים הטובים ביותר לאנדרואיד בהודו
  • סקירת Sirocco של נוקיה 8 (אלטרנטיבה לספינת הדגל)
  • נוקיה X הלא מודעת הבחינה בטבע עם חריץ
  • סקירת נוקיה 7 פלוס: הסמארטפון הבינוני המושלם

עיצוב

הנוקיה 1 קטנה. יש לו תצוגה בגודל 4.5 אינץ 'וגודל גוף להתאמה. כדי לשמור על עלויות נמוכות, נוקיה 1 צריך להיות קל מאוד לבנייה, וככזה אינו מנסה לספק מעטפות דקיקות במיוחד או לחסוך מקום רב. הכל פלסטיק (אני אפילו לא משוכנע שיש לו חזית זכוכית). הכיסוי האחורי נשלף למרות זאת ונוקיה מוכרת שורה של כיסויים ב- Xpress. מתחת לכיסוי תמצאו סוללה להחלפה, שני חריצי ננו-סים וחריץ לכרטיס microSD.

כפתור ההפעלה ונדנדה העוצמה נמצאים מימין למכשיר והם מהווים חלק מכיסוי ה- Xpress-on. יש לו שקע אוזניות בקוטר 3.5 מ"מ, ויציאת מיקרו-USB בחלקו התחתון. מאחור המצלמה והפלאש, יחד עם רמקול. מעל לתצוגה תמצאו את המצלמה הפונה קדמית, חיישן תאורה ואוזנייה של הטלפון. מתחת לתצוגה המיקרופון.


העיצוב פשוט ונקי. פלסטיק, אך לא זול. בית ספר ישן, ובכל זאת איכשהו מודרני.

תצוגה

הנוקיה 1 מגיע עם תצוגה בגודל 85 אינץ 'בגודל 854 על 480. זה גורם לטלפון להרגיש כמו משהו משנת 2011, אז היו בעבר כל הטלפונים בעלי רזולוציית מסך מסוג זה. נוקיה באופן טבעי רוצה להקל על ההרכבה של התקן זה, ולכן לא נעשה שימוש בטכניקות ייצור קשות כדי לצמצם את גודל הלוח. ככאלה, לנוקיה 1 יחס של 60 אחוז מסך גוף לגוף. התצוגה בהירה להפליא - היא נהדרת בבית, עובדת בסדר בחוץ, אך נאבקת באור שמש חזק.

הטלפון משתמש בתצוגת LCD IPS, כך שיש לו זוויות צפייה ושכפול צבעוני סביר. למרבה הצער, נוקיה 1 אינה מקפידה על זכוכית משוריינת מסוג כלשהו. במהלך צילום צילומי חוץ, הנחתי את הטלפון על משטח אריחים, עליו היה קצת חול. כאשר הרמתי אותו, החול גירד את הפלסטיק שמגן על הצג.

אם הקריטריונים הם איכות, פריכות וצבעים מלאי חיים, התצוגה ב- Nokia 1 נכשלת בהשוואה לטלפונים אפילו קצת יותר יקרים. אם הקריטריונים הם שמישות בנקודת מחיר נמוכה, התצוגה מצוינת. זה לא הולך לזכות בפרסים ולא להתחרות במכשירים כמו נוקיה 8, אבל זה עושה את העבודה. זו כמעט לא התצוגה הגרועה ביותר שראיתי בחיי בטלפון אנדרואיד.

חומרה וביצועים

הנוקיה 1 אורזת MediaTek MT6737M, שהוא מעבד Cortex-A53 בעל ארבע ליבות הפועל במהירות 1.1GHz. זה משולב עם GPU של Mali-T720 ו- RAM של 1 ג'יגה-בתים. בעוד ש- Cortex-A53 הוא מעבד 64 סיביות, נראה כי נוקיה 1 מריץ גרסת 32 סיביות של אנדרואיד.

השוואת מחירים של נוקיה 1 לא תגלה לנו כלום - המפתח כאן הוא השימושיות. האם תצעקו לטלפון ותרצו לזרוק אותו על פני החדר מכיוון שהוא מרגיש איטי ואינו מגיב כשאתם מקישים על המסך? למרבה המזל התשובה היא לא. אם אתה שומר על ציפיותיך פשוטות ועובד עם המכשיר, ולא כנגדו, הוא ניתן לשימוש. לפעמים זו אפילו שמחה. עם זאת, אם תשאלו יותר מדי מכך, תתחילו להיות מתוסכלים.

אסטרטגיית שמות הנוקיות היא פשוטה אך יעילה. ככל שהמספר גבוה יותר, כך המכשיר טוב יותר.

יחידת הביקורת של נוקיה 1 הגיעה עם נפח אחסון פנימי של 8 ג'יגה-בייט, שמחציתו משמשת מערכת ההפעלה אנדרואיד והאפליקציות המותקנות מראש. המשמעות היא שאתה מקבל שטח פנוי של 4 ג'יגה-בייט לאפליקציות, מוסיקה ותמונות. למרבה המזל אתה יכול להוסיף שטח אחסון נוסף דרך חריץ כרטיס ה- microSD, התומך בקיבולות של עד 128 ג'יגה-בתים. Android Go מתאים במיוחד לשימוש באחסון נוסף והופך את העברת האפליקציות והנתונים לכרטיס ה- SD לבריזה (עוד על כך בהמשך).

הטלפון תומך ב- 2G, 3G ו- 4G LTE על מגוון תדרים בהתאם למיקומך. השתמשתי במודל האירופי שהוא גם סים כפול. אתה יכול להשתמש ב- 4G בכל משבצת, אך לאחר שתקבע באיזה כרטיס אתה משתמש לצורך נתונים, החריץ האחר מועבר למצב GSM 2G בלבד, גם אם הוא תואם 4G. זה די נורמלי עבור טלפונים עם SIM כפול, אך עדיין שווה לשים לב אליו. מכיוון שהנוקיה 1 אינה משתמשת במגש SIM, ניתן להשתמש בשני כרטיסי SIM וכרטיס microSD כולם בו זמנית!

הרמקול המובנה של יחידת הביקורת של נוקיה 1 הוא צווחני וחסר עומק. שכפול הצליל באוזניות סביר, אך חסר מעט בהירות והוא חלש יותר בגוונים התחתונים. יש גם אפשרות "BesLoudness" לרמקול החיצוני. אני לא לגמרי בטוח מה הכוונה להשיג. לאחר כיבוי וכיבוי מספר פעמים, אני חושב שאני מעדיף את זה. בשום פנים לא תקבל הרבה מהרמקול החיצוני, אז תמשיכי להשתמש באוזניות.

לנוקיה 1 יש סוללה נשלפת של 2,150mAh, שאמורה לראות אותך לאורך כל היום. לפעילויות מעורבות כמו גלישה באינטרנט, צפייה בסרטונים, ביצוע שיחות ומשחק משחקי תלת מימד תקבלו בין שש לשבע שעות זמן מסך. למשימות פחות מיסוי כמו גלישה באינטרנט או סתם צפייה בוידאו, זה יכול להגיע לשבע או שמונה שעות.

הטלפון משתמש בתצוגת LCD IPS, כך שיש לו זוויות צפייה ושכפול צבעוני סביר.

הטלפון אינו תומך בשום סוג של טעינה מהירה. טעינה בין 10 ל 100 אחוז אורכת שלוש שעות ו 45 דקות. 20 האחוזים האחרונים ארכו שעה.

בקופסה, תקבלו את נוקיה 1, כמה אוזניות (מסוג הפלסטיק ללא טיפים מגומי או קצף), מטען 1A וכבל מיקרו-USB.

תוכנה

הנוקיה 1 מפעילה אנדרואיד 8.1 אוראו (מהדורת גו). זוהי חווית אנדרואיד וניל עם גישה ליישומים ושירותים של גוגל כמו חנות Play, Gmail ו- YouTube. מהדורת ה- Go היא גרסה מיוחדת של אנדרואיד מכוונת ומותאמת להפעלה טובה במכשירים נמוכים. יש גם גרסאות Go של אפליקציות מפתח כמו Gmail, עוזר ומפות. זה מה שמרחיק 4GB מהאחסון הפנימי בחינם עבור הנתונים שלך. לעיון, מכשיר ה- Galaxy Note 8 של סמסונג משתמש ב- 11 ג'יגה-בייט של האחסון הפנימי שלו רק לאפליקציות לאנדרואיד ואפליקציות המותקנות מראש!

יש גם דגש על שמירת נתונים. לאנשים רבים שרוכשים טלפונים נמוכים יש גם תוכניות נתונים מוגבלות. לדוגמה, באפשרותך להפעיל את התכונות של שמירת נתונים של Chrome אשר ינתבו את תעבורת האינטרנט שלך דרך שרתי Google לצורך דחיסה לפני שתישלח למכשיר שלך. ל- Files Go יש גם דרך לשתף קבצים עם Wi-Fi באמצעות שירות עמיתים לעמית.

הגרסה המצורפת של חנות Google Play הותאמה גם היא כדי להדגיש גרסאות Go של אפליקציות, תוך שהיא עדיין מציעה את כל קטלוג האפליקציות שלה. הגרסה המותקנת מראש של Gmail היא Gmail Go, אך עדיין תוכלו למצוא ולהוריד את הגרסה הרגילה של Gmail אם תבחרו בכך. באופן דומה, Google Play תזכיר אם גרסת Go זמינה כשמחפשים אפליקציות.

כשמכניסים כרטיס microSD חדש, אנדרואיד גו מציעה לך לבחור להשתמש בו כ"אחסון נייד ", כלומר תוכל להוציא אותו מהטלפון שלך ולהשתמש בו עם טלפון או מחשב אחר כדי להעביר קבצים. אתה יכול להשתמש בו גם כ"אחסון פנימי ", כלומר פירמוט מחדש ויעבוד במכשיר שלך בלבד.

בחירת "אחסון פנימי" מאפשרת לך להעביר אפליקציות ונתונים לכרטיס ה- SD כאילו הם רק חלק מהאחסון הפנימי הרגיל. לסקירת Nokia 1 הצלחתי להתקין משחק כמו Subway Surfers מחנות Play ולהעביר אותו לכרטיס SD בלי שום בעיה. זה אמור להקל על הלחץ שיש שטח פנוי של 4GB בלבד.

הגרסה המותקנת מראש של Gmail היא Gmail Go, אך עדיין ניתן למצוא ולהוריד את הגרסה הרגילה של Gmail.

שלא כמו אנדרואיד וניל במכשירים כמו Pixel 2, אנדרואיד גו לא מסופקת ישירות על ידי גוגל. זה נבנה על ידי נוקיה ממקורות גוגל. המשמעות היא שיהיה עיכוב בלתי נמנע בעת קבלת עדכוני אבטחה. ראשית, גוגל מפרסמת תיקוני אבטחה חדשים ומשחררת אותם עבור מכשירים משלה ומכשירי Android One. לאחר מכן, נוקיה לוקחת את התיקונים האלה ומגלגלת אותם לכל העדכונים שהיא דוחפת לנוקיה 1. כתוצאה, ליחידת הסקירות של נוקיה 1 שלי עדיין היה תיקון האבטחה של ינואר רק באפריל.

מצלמה

5MP מאחור, 2MP בחלק הקדמי. יכולתי לעצור שם. בקריאת המפרט - ובהתחשב בנקודת המחיר - אתה יודע שזה לא הולך להיות קלע מתנפץ. בסקירה של נוקיה 1, המצלמה לפחות עמדה בציפיותיי - היא לא הייתה גרועה יותר!

אפליקציית המצלמה הכלולה היא פשוטה, אך פונקציונלית לחלוטין. אתה יכול לצלם ולהקליט וידיאו מכוסים ב 720p HD. האפליקציה לא כוללת מצבים מיוחדים רבים, אך היא מציעה אפשרות פנורמה וכמה פקדים ידניים מבודדים. בסך הכל מדובר בסך של אפליקציית מצלמה בסיסית של לחצן ולחץ.

למצלמה הייתה בעיה עם רפאים. נראה שהרבה מהתמונות המוקדמות שלי מכילות שתי תמונות, כמו רועדת מצלמה, אך מוגדרות טוב יותר. אני לא יודע אם היו אלה הגדרות HDR או תגובה איטית מהמצלמה, אבל הדרך היחידה להיפטר מתמונות המטושטשות האלה הייתה לוודא שאשאר שקט מאוד למשך שנייה או שתיים לאחר לחיצה על לחצן התריס.

המצלמה לא נהדרת ותצטרך להתמודד עם פיגור התריס, אך בקציצה היא יכולה לצלם תמונות בסדר. להלן כמה תמונות לדוגמא שיעזרו לכם לשפוט את המצלמה בעצמכם:

מפרטים


גלריה

סקירה של נוקיה 1 - עטוף

נוקיה 1 הוא סמארטפון אנדרואיד לא יקר, וכפי שאפשר לדעת מהסקירה של נוקיה 1, אתה מאוד מקבל את מה שאתה משלם עבורו. אם יש לך קצת יותר כסף מזומן, הייתי מציע לקבל את ה- Nokia 3. אם התקציב שלך לא נמתח כל כך רחוק, נוקיה 1 היא עדיין בחירה טובה. המכשיר בהחלט שמיש; אתה יכול לבדוק את הדוא"ל שלך, להשתמש במדיה חברתית ואפילו לשחק במשחקים.

אפילו במחיר של 100 דולר, חשוב לזכור את מגבלות הטלפון. המסך קטן עם רזולוציה נמוכה. למעבד ביצועים מוגבלים. המצלמות משאירות הרבה לרצוי. נוקיה 1 הוא כנראה הטלפון הנמוך ביותר שאתה יכול להשיג, אבל תמורת קצת יותר כסף אתה יכול להשיג מכשירי נוקיה אחרים עם מפרט וביצועים טובים יותר.

מה אתה חושב על סקירת Nokia 1 שלנו? ספר לנו בתגובות למטה!

היום, amung Diplay הודיעה על השקת תצוגה חדשה של UHD OLED בגודל 15.6 אינץ 'למחשבים ניידים. סמסונג מתייחסת לתצוגה כאל "הראשונה בעולם", מכיוון שאין עדיין מחשבים ניידים בגודל 15.6 אינץ '...

בשלב מסוים בקרוב אנו צופים לראות את דוח הרווחים הרשמי של סמסונג המפרט את כספי החברה ברבעון השלישי של 2019. לקראת אותו דוח, החברה פרסמה תחזית רשמית למשקיעים אשר נותנת לנו קצת מושג מה לצפות....

פרסומים מרתקים