טיפים לסוללות: הדרך הטובה ביותר להטעין את הטלפון החכם

מְחַבֵּר: John Stephens
תאריך הבריאה: 26 יָנוּאָר 2021
תאריך עדכון: 1 יולי 2024
Anonim
אני חוזר לסקר רחפנים, בזכות זה!
וִידֵאוֹ: אני חוזר לסקר רחפנים, בזכות זה!

תוֹכֶן


משתמשי הסמארטפון - מזדמנים ומתלהבים כאחד - מחפשים לנצח אחר חיי סוללה ארוכים יותר. אמנם טעינה מהירה גורמת לנו להתעדכן בכל יום, אך היעדר סוללות להחלפה פירושו שבסופו של דבר תאי הליתיום-יון המצורפים בטלפונים שלנו הולכים ומתבגרים.

אם אחזקת בטלפון במשך שנה או יותר, כנראה שמתם לב שהסוללה לא נמשכת זמן רב כמו שהייתה כשהיא הייתה חדשה לגמרי. שנתיים בתור וטלפונים רבים נאבקים כדי לעבור את היום בתשלום בודד. ההחזקה בטלפון בשלוש השנים האחרונות יכולה אפילו לאיית בעיות ליציבות המערכת.

לרוע המזל קיבולת הסוללה בהכרח יורדת עם הגיל. עם זאת, ישנם דברים שתוכלו לעשות כדי להאריך את חיי הסוללה והמכשיר. אם אי פעם תהיתם מהי הדרך הטובה ביותר להטעין את הסוללה, הנה כמה טיפים מוכחים מדעיים למקסימום חיי הסוללה.

טלפונים אנדרואיד עם הסוללה הטובה ביותר | מיטב הטלפונים עם אנדרואיד עם סוללה נשלפת

טעינה חלקית היא הדרך ללכת

מיתוס מצברים מתמשך במיוחד הוא שאתה צריך לפרוק ומטעינה באופן מלא מדי פעם כדי למחוק את "זיכרון הסוללה". זה לא יכול להיות רע יותר בסוללות ליתיום-יון. זהו מיתוס שאריות מתאי חומצה עופרת ולמעשה די לא רצוי להטעין את הטלפון החכם המודרני שלך בצורה זו.


טעינה חלקית זה בסדר גמור לסוללות ליתיום-יון, ולמעשה יכולות להיות בעלות יתרונות חיוביים לאורך חיי התא. כדי להבין מדוע חשוב להעריך כיצד סוללה נטענת. כאשר קרוב יותר לריק, סוללות Li-ion שואבות זרם קבוע ופועלות במתח נמוך יותר. מתח זה גדל בהדרגה כשהתא נטען, ומתפלס בסביבות 70 אחוז טעינה לפני שהזרם מתחיל לרדת עד שהקיבולת מלאה.

טעינה חלקית זה בסדר גמור לסוללות ליתיום-יון ואפילו יש כמה יתרונות חיוביים.

חשוב מכך, הפעלה במתח נמוך היא טובה לאורך חיי הסוללה, ומגדילה את מספר מחזורי הטעינה הזמינים לפני שתתחיל לראות ירידה משמעותית בקיבולת. באופן גס, כל ירידה של 0.1 וולט במתח התא מכפילה את חיי המחזור, על פי אוניברסיטת סוללה. לפיכך, טעינת הטלפון בטווח זה של 30 עד 80 אחוז שומרת על מתח נמוך ומאריכה את אורך חיי הסוללה.

מתחי סוללה נמוכים עוזרים להאריך את הקיבולת לאורך זמן. ירוק: טעינת מתח נמוכה עבור ~ 65% ראשונים. צהוב: התחלת מתח קבוע. אדום: תקופה ארוכה של טעינה במתח גבוה במשך 15% אחרונים.


יתר על כן, "עומק הפריקה" משפיע באופן דומה על מחזורי הפריקה הכוללים לפני שנפח קיבולת הסוללה. הכוונה לכמות שסוללה הסוללה בין טעינה. פריקות קטנות יותר, באזור של 60 אחוז ולא מאה אחוז בין תדלוק יכול להכפיל את תוחלת החיים של הסוללה, ורק שימוש ב 20 אחוז יכול להכפיל את חייו מחדש.

טופ-אפים קטנים אך רגילים טובים בהרבה עבור סוללות Li-ion מאשר מחזורי טעינה ארוכים.

השימוש בעשרים אחוז בלבד מהסוללה שלך בין טעינה לא יהיה מעשי עבור רוב האנשים, אך השימוש במילוי כאשר השתמשת בערך במחצית יראה שיפור ניכר בחיי הסוללה שלך לטווח הארוך, במיוחד אם אתה נמנע מטעינה עד מלא גם בכל פעם. בשורה התחתונה, טופ-אפים קטנים רגילים טובים בהרבה עבור סוללות Li-ion מאשר מחזורי טעינה מלאים ארוכים.

עגינה נוחה אך אסור להשאיר מכשיר במכשיר ברגע שהוא הגיע ל 100% טעינה.

הימנע מטעינה סרק

טעינה למשך הלילה או בעריסה במהלך היום היא הרגל שכיח מאוד, אך היא אינה מומלצת מכמה סיבות (המיתוס הישן "טעינת יתר" אינו אחד מהם). ראשית, טעינה זורמת רציפה של סוללה מלאה עלולה לגרום לציפוי של הליתיום המתכתי, מה שמפחית את היציבות לטווח הארוך ויכול להוביל לתקלות ופעולות מחדש של המערכת. שנית, היא משאירה את הסוללה במתח המתח הגבוה יותר כאשר היא נמצאת במאה אחוז, כפי שרק הזכרנו לעיל. שלישית, היא יוצרת עודף חום הנגרם כתוצאה מפיזור כוח מבוזבז.

המשך טעינה כאשר הטלפון נמצא ב 100% הוא מתכון ללחץ מתח וטמפרטורה.

באופן אידיאלי, על מכשיר להפסיק לטעון כשהוא מגיע למאה אחוז קיבולת סוללה, רק להפעיל את מעגל הטעינה שוב כדי למלא את הסוללה מדי פעם - או לכל הפחות להפחית את זרם הטעינה לכמויות קטנות מאוד.

בדקתי כמה טלפונים שנטענו במאה אחוז והם המשיכו למשוך עד חצי מגבר ולעיתים יותר משקע הקיר. כיבוי הטלפונים החכמים לא משנה בכל מקרה במקרים רבים, כאשר רק ה- V30 של LG יורד למטה ל -20mA כשהוא במצב כבוי ועדיין מחובר לחשמל. רוב הטלפונים מרחפים בין 200 ל- 500 mA.


נקודה אחרונה שכדאי להזכיר היא עומס טפילי. זה מתרחש כאשר הסוללה מתנקזת באופן משמעותי במקביל לטעינה, כמו צפייה בוידאו או משחק בזמן טעינה.

עומסים טפיליים רעים לסוללות מכיוון שהם מעוותים את מחזור הטעינה ויכולים לגרום למיני מחזורים, כאשר חלק מהסוללה ממשיך למחזור ומתדרדר בקצב מהיר יותר משאר התא. גרוע מכך, עומסים טפיליים המתרחשים כאשר מכשיר טעון במלואו גורמים גם למתח מתח וחום גבוה יותר על הסוללה.

משחק או צפייה בסרטונים בזמן טעינה זה רע מכיוון שהם מעוותים את מחזורי הטעינה.

הדרך הטובה ביותר להימנע מהעומס הטפילי בכיבוי המכשיר בזמן טעינה. אבל כנראה שזה יותר מציאותי לשמור על עומס העבודה קל מאוד בזמן שהמכשיר מחובר לחשמל, מה שמותיר אותו לבטל רוב הזמן. זכור לנתק אותו ברגע שהסוללה ממלאת מספיק.

החום הוא האויב של חיי סוללה ארוכים

יחד עם כל האמור לעיל, הטמפרטורה היא תורמת לא פחות לאריכות הסוללה. ממש כמו מתחים גבוהים, גם טמפרטורות גבוהות מדגישות את הסוללה וגורמות לה לאבד את הקיבולת הרבה יותר מהר מאשר כשהיא נשמרת בטמפרטורות נמוכות.

תא שנשמר בין 25 - 30 מעלות צלזיוס (77 - 86 מעלות פרנהייט) צריך לשמור על כ 80- אחוז מהיכולת שלו לאחר השנה הראשונה, גם כאשר הוא רוכב מטען ריק לטעינה מלאה. קיבולת הסוללה תהיה גבוהה יותר לאחר שנה אם משתמשים במחזורי טעינה תקופתיים קטנים יותר. העלאת הטמפרטורה ל- 40C (104F) רואה בנפילה לנפח של 65 אחוז בלבד לאחר השנה הראשונה, וטמפרטורת סוללה של 60C (140F) תפגע בסמן זה תוך שלושה חודשים בלבד.

הטמפרטורה האידיאלית למקסום חיי מחזור הסוללה היא בין 20 ל 45C

מצבר השוכן במצב טעינה מלא חשוף לטמפרטורה גבוהה הוא הגרוע מכל העולמות והדבר הראשון שיש להימנע ממנו בעת טעינת הטלפון. אז לא להשאיר את הטלפון שלך מתחת לכרית שלך לטעינה בלילה או לחיבור לחשמל על לוח המחוונים של המכונית שלך ביום חם.

טכנולוגיות טעינה מהירה הן נושא שנוי במחלוקת כאן, מכיוון שהזרם הגבוה והמתחים הגבוהים בהחלט יכולים להוביל למכשיר חם יותר בזמן הטעינה. טעינה מהירה מעולם לא נראתה ממש לטעינה של מחזור מלא, אולם במקום זאת זוהי דרך מהירה למלא את הטלפון במהירות כדי להחזיר אותו לידיים. השארת הטלפון שלך לטעינה מהירה למשך 15 עד 20 דקות לא תוביל לבעיות התחממות יתר משמעותיות, אבל אני בהחלט לא ממליץ להשתמש בהן לצורך טעינה למשך הלילה.

מפגיש את כל זה

טכנולוגיית סוללות ליתיום-יון מובנת בימינו, אך הרגלים ומיתוסים רעים מחלחלים עדיין לתודעה הציבורית. למרות שרוב הרגלים אלה לא ישפיעו לרעה על חיי הסוללה של הטלפון שלך בטווח הבינוני, הירידה בסוללות הטלפון הנשלפות פירושה שעלינו לנקוט אמצעי זהירות נוספים על מנת למקסם את חיי הסוללה של הטלפון ואורך חיי הסלולר.

באופן כללי, מחזורי טעינה רגילים קטנים יותר ושמירת קור רוח לטלפון הם הדברים העיקריים שיש לזכור. אם כי עלי לציין שסוללות טלפון שונות תמיד יתיישן באופן שונה בהתאם לאופן הטיפול בו. להלן סיכום TL; DR של עצות הסוללה שלמעלה:

מה הדרך הטובה ביותר לטעון את הסמארטפון שלך?

  • הימנע ממחזור מלא (אפס 100 אחוז) וטעינה למשך הלילה. במקום זאת, מלא את הטלפון שלך באופן קבוע יותר עם חיובים חלקיים.
  • סיום טעינה בשיעור של 80 אחוז עדיף על הסוללה מאשר למלא את כל הדרך עד 100 אחוז.
  • השתמש בטכנולוגיות טעינה מהירה במשורה ולעולם לא במשך לילה.
  • החום הוא רוצח הסוללה. אל תכסה את הטלפון שלך בעת טעינה והרחיק אותו ממקומות חמים.
  • כבה את הטלפון שלך בזמן טעינה, או לפחות אל תשחק משחקים או צפה בסרטונים כדי להימנע ממחזורי מיני.

סמסונג ו- LG עומדות כשתי חברות מונוליטיות במולדתן דרום קוריאה. שתי החברות חשפו את מכשירי הדגל שלהן במחצית הראשונה של 2019, תחילה סמסונג עם ה- Galaxy 10 ואחריה LG עם ה- G8 ThinQ. למרות שכל טלפון הוא חל...

מכשיר ה- Galaxy 10 של סמסונג כמעט ודאי שהוא אחד הטלפונים הנמכרים ביותר של שנת 2019. הוא גם יהיה אחד היקרים ביותר, אבל מה אם היה סמארטפון פרימיום שתוכלו לקנות במקום שלא היה נושא תג מחיר פרימיום ? שפע ש...

היום