מצלמות Huawei P30: כל הטכנולוגיות החדשות הסבירו

מְחַבֵּר: John Stephens
תאריך הבריאה: 21 יָנוּאָר 2021
תאריך עדכון: 4 יולי 2024
Anonim
מצלמות Huawei P30: כל הטכנולוגיות החדשות הסבירו - טכנולוגיות
מצלמות Huawei P30: כל הטכנולוגיות החדשות הסבירו - טכנולוגיות

תוֹכֶן


מכשירי הסמארטפונים של Huawei מתגאים בכושר הצילום שלהם וה- Huawei P30 ו- P30 Pro החדשים אינם שונים. למרות ששני הטלפונים כוללים תצורות שונות במקצת, שניהם מפעילים טכנולוגיות מצלמה חדישות במיוחד. הנה כל מה שצריך לדעת על מצלמות ה- Huawei P30 החדשות.

אל תחמיץ: Huawei P30 ו- P30 Pro דיבורית: התקרבות לעתיד

בתור התחלה, סקירה מהירה של המפרט. שני הדגמים כוללים חיישן ראשי "SuperSpectrum" בנפח 40 מגהץ עם צמצם f / 1.6, המיועד ללכידת אור טובה יותר מקודמו. Huawei P30 Pro משפר את זה עם חיישן זווית רחבה של 20MP f / 2.2 המתגאה ב- OIS, יחד עם מצלמת פריסקופ טלפוטו 8MP f / 3.4 המתגאה בזום אופטי 5x וזום זום היברידי "ללא הפסד". יש גם מצלמה ייעודית לזמן הטיסה כדי לשפר את איכות הבוקה של התוכנה.

המצלמה הרגילה של Huawei P30 כוללת חיישן רחבה של זווית רחבה 16MP f / 2.2, שומר OIS. עם זאת, היא שואלת את עדשת הטלפוטו f / 2.4 עם זום אופטי 3x עם OIS מה- Huawei P20 Pro בשנה שעברה. זו עדיין התקנה הגונה שמציעה צילום חזק וגמיש.


חיישן SuperSpectrum 40MP

אחת מכמה מאפייני התפיסה בכותרות של מצלמות ה- Huawei P30 היא רזולוציית 40MP של החיישן הראשי. יש כאן יותר מאשר רק ספירת מגה-פיקסל עצומה. חיישן ה- SuperSpectrum החדש נבנה כולו מהיסוד כדי להכיל את צבעו האדום-צהוב-כחול החדש, בניגוד למסנן הצבעוני האדום-ירוק-כחול המסורתי. Huawei עבדה מקרוב עם לייקה על טכנולוגיה זו.

חיישן ה- SuperSpectrum החדש בתוך P30 ו- P30 Pro נבנה כולו מהיסוד.

RYB הוא מושג מסובך, מכיוון שהוא שונה לגמרי מ- RGB. ראשית, עלינו להבין כיצד מצלמה עובדת. פיקסלים לזיהוי אור בשווי 40MP של המצלמה מסוננים לצבעים באמצעות פילטר באייר, או במקרה זה, פילטר Quad Bayer. בדרך כלל מדובר בשני ירוק, אחד כחול ואחד אדום, לכל ארבעה פיקסלים, כדי לשחזר צבעים שהעין האנושית יכולה לראות. עם SuperSpectrum זה הופך לשני צהובים, אחד כחול ואחד אדום.

חשוב לציין כי אתר צהוב (בעיקרו הפיקסלים) עדיין לוכד נתוני צבע ירוק, אך הוא גם לוכד יותר אור אדום. התוצאה היא שתמונות צילומים צהובות אלה לוכדות יותר אור בסך הכל מאשר צילומי תמונות מסוננים ירוקים מסורתיים. אפשר לחשוב שזה יהפוך לגלאי "זוהר" ולא רק לתא צבע אחד. הגידול בלכידת האור הופך את התא לרגיש יותר, המסייע בלכידת הפרטים, במיוחד באור נמוך. זהו רעיון דומה במקצת לחיישן המונוכרום הייעודי שהשתמש בקצרה ב- Huawei P20 Pro.


כדי לעשות זאת כל העבודה דורשת אלגוריתמי עיבוד שונים מאוד בהשוואה לחיישני RGB מסורתיים. חישובים חדשים נדרשים לתיקון גמא ושחזור האות הירוק מהצהוב. האלגוריתמים לשם כך הם מסובכים ויקרים בחישוב ונראה כי קיימות מספר אפשרויות זמינות. למרבה המזל, ספק שירותי האינטרנט של קירין 980 עומד לרשותך כדי לרסק את המספרים. אם אתה מעוניין, תוכל לקרוא על חלק מהמתמטיקה בספר רפרודוקציה של צבע.

Huawei P30 40MP Huawei P20 Pro 40MP

אולי באופן אינטואיטיבי, החיסרון לא חסר פרט ירוק. החילוף למעשה נובע מ"התאוששות יתר "של האות הירוק, מה שמביא לעיוות צבע כתוצאה מייצוג יתר של ירוק בחלקים של תמונה. במהלך כמה מהירות המתן במהירות עם מצלמות ה- Huawei P30 הלא-סופיות, זה יכול להופיע כנושא קטן בשחורים. בצילומי הפסנתר שלמעלה, ה- P30 Pro מקבל גוון ירוק קל בשחורים לעומת ה- P20 Pro. עם זאת, הדבר תלוי בסצנה ומורגש רק בהשוואה זו לצד זו.

בנוסף לחיישן ה- RYB, מצלמת ה- 40MP שומרת על יכולות ההשתלבות של הפיקסלים של קודמתה. על ידי שילוב נתוני פיקסלים, הדבר מבטיח לכידת אור טובה אפילו יותר בתרחישים מוארים ובלילה שצילמו לילה. מצב לילה ארוך בחשיפה נשאר אופציה, אך ייתכן שלא תזדקק לו לעיתים קרובות.

זום פריסקופ 5x

התכונה החדשה והגדולה האחרת שקובעת בחבילת המצלמות של Huawei P30 Pro היא זום 5x פריסקופ בסגנון אופטי. ראינו טכנולוגיה מסוג זה לפני כן מ- Oppo ונראה כי העיצוב של Huawei דומה מאוד. הטכנולוגיה של Huawei מאפשרת זום אופטי 5x וזום היברידי בגודל 10x עבור חפצים מרוחקים.

כדי להימנע מהתנפצות מצלמה גדולה מאחור, רכיבי העדשה המגדלת מונחים אופקית ולא אנכית. אלה מוסתרים בגוף ה- P30 Pro. האור משתקף לכיוון המצלמה באמצעות פריזמה שמסובבת את האור הנכנס לדיור 90 מעלות לכיוון החיישן. ניתן לראות את הפריזמה מגב הטלפון והיא הסיבה לגזרת המצלמה המרובעת בגב המכשיר.

כל הרכיבים במצלמת הזום של הפריסקופ קבועים במקומם, ממש כמו עדשות טלה שנמצאות יותר ויותר נפוצות בסמארטפונים. אין חלקים נעים, כך שמרחק הזום קבוע.

התוצאה היא איכות תמונה ברורה קריסטלית בגודל 5x. למרות שבין 1 ל- 3X, Huawei P30 Pro מסתמך על טכנולוגיית הזום ההיברידית של Huawei. זהו אלגוריתם "רזולוציה סופר", שגוגל משתמשת גם בגרסה של זום חסר אובדן שלה בפיקסל 3. מעניין, שבין 3 ל- 5x, Huawei P30 Pro משתמש במידע מהמצלמה הראשית והן מהמצלמה הפריסקופית. זום ה- 5x תופס פרטים במרכז המסגרת ואילו הפרטים בקצוות ממולאים מהמצלמה הראשית באמצעות האלגוריתם ההיברידי. זה נקרא "היתוך שדה ראייה".

אלגוריתם הזום ההיברידי משמש גם כדי להרחיב את הזום של P30 Pro ל- 10x ללא הפסד ניכר באיכות הקשורה בדרך כלל לזום דיגיטלי. הדבר נעשה על ידי צילום נתונים מרוב מצלמות 5x מצלמה של פריסקופ, ומאפשר בהירות הרבה יותר גדולה בהשוואה ל- P30 ול P20 Pro בשנה שעברה בטווח סופר ארוך.

הזום האופטי הרגיל של Huawei P30 מוגדר כ -3x. זום היברידי משמש בין 1 ל 2.9x ואז מתארך עד 5x. אם ברצונך להכות 10X עם P30 הרגיל, אתה תקוע באמצעות זום דיגיטלי שמפחית מאוד את האיכות בהשוואה ל- P30 Pro.

דוגמאות זום אופטי לעומת זום היברידי

למרות שטכנולוגיית הזום האופטי של 5x Huawei בהחלט מרשימה, יש כאן פיתרון. למרות הטענות "חסרות הפסד", איכות זום היברידית אינה טובה כמו זום אופטי. ל- P30 Pro יש פער גדול יותר בין אורכי מוקד מוגדרים, מה שהופך אותו לסמוך על זום היברידי בין 1.1x ל- 4.9x.

ההשוואה בין 100% היבולים שלהלן מציגה את הביצועים של מצלמות ה- Huawei P30 Pro ו- P30 ברמות זום בגודל 3X ו- 5x. הדוגמאות מציגות בבירור את המראה המצויר מעט של אלגוריתם הזום ההיברידי של Huawei ואת לכידת הפרטים המעולים של זום אופטי על פני היברידית.

Huawei P30 Pro 3x זום 100% Huawei P30 3x זום 100%

Huawei P30 Pro 5x זום 100% Huawei P30 5x זום 100%

על קצה המזלג, Huawei P30 Pro מציע ללא ספק את איכות הזום המעולה למרחקים ארוכים. במרחקים בינוניים, נניח בין 3x ל -4.9x, הוא ה- Huawei P30 שיוצא מעט למעלה.

חיישן זמן הטיסה

המצלמה הרביעית והאחרונה שתוחבה ל- Huawei P30 Pro היא חיישן זמן טיסה (TOF). חיישן קטן זה ממוקם מתחת למודול ההבזק, ולא מעורבב עם החיישנים הראשיים, והוא למעשה מחולק לשני חלקים.

חלק המקלט של חיישן ה- TOF גלוי כמודול למראה מצלמה מתחת למודול הפלאש. החלק המשדר, או תאורת ההצפה, ממוקם במקום החשוך ישירות מתחת לפלאש. אור אינפרא אדום שנשלח על ידי התאורה מתוזמן ונאסף בחיישן ההחזר. ככל שהפרק הזמן ארוך יותר, כך האובייקט נמצא רחוק יותר.

Huawei משתמשת בחיישן ה- TOF שלה לכמה דברים. ה- P30 Pro מתהדר באיכות בוקה מעולה באמצעות חיישן זה, ומטשטש עצמים מרוחקים ביתר שאת מאשר אלה הקרובים לקדמת הבמה. Huawei משתמשת גם בחיישן TOF למדידות בזמן אמת באמצעות AI וגם AR. האפליקציה שלה יכולה למדוד אורך, מרחק, נפח ושטח של עצמים ברמת דיוק של 98.5 אחוזים.

שתי חבילות מצלמה מרשימות

יש הרבה טק חדש ארוז בטלפונים החדשים האלה, אם כי ה- P30 Pro מקבל את עיקר השדרוגים הגדולים. זום לטווח ארוך, לכידת אור נמוכה יותר וחיישן TOF הופכים את חבילת המצלמות הגמישה והחזקה ביותר של Huawei עד כה. מצלמות ה- Huawei P30 הרגילות דומות מאוד לחבילה שמציעה P20 Pro בשנה שעברה. אם כי, חיישן ה- SuperSpectrum 40MP החדש בהחלט נותן לנו סיבה טובה להפיל את השניים זה מול זה ולראות מה השתנה.

מהן המחשבות שלך על חבילות המצלמה המתקדמות האחרונות של Huawei?

  • Huawei P30 ו- P30 Pro דיבורית: התקרבות לעתיד
  • Huawei P30 ו- P30 Pro נמצאים כאן
  • מפרט ה- Huawei P30 ו- P30 Pro: הכל על המצלמה ההיא
  • מצלמות Huawei P30: כל הטכנולוגיות החדשות הסבירו

1. מקש ימני בשולחן העבודה. 2. בחר הגדרות תצוגה בתפריט..3 גלול מטה אל פתרון הבעיה. 4. בחר את הרזולוציה שאתה רוצה בתפריט המורחב....

מדי שנה גוגל משחררת גרסה חדשה של אנדרואיד, אך לא כולם משיגים אותה מייד. אם אין לך טלפון של פיקסל, אתה יכול לחכות כל שנה ליצרן הטלפון שלך כדי להפיץ את העדכון....

מאמרים פופולריים