עצירת כוח וניקוי מטמון הוסבר

מְחַבֵּר: Laura McKinney
תאריך הבריאה: 6 Lang L: none (month-011) 2021
תאריך עדכון: 1 יולי 2024
Anonim
עצירת כוח וניקוי מטמון הוסבר - טכנולוגיות
עצירת כוח וניקוי מטמון הוסבר - טכנולוגיות

תוֹכֶן


אם יש לך בעיה עם אפליקציה בסמארטפון אנדרואיד שלך אולי קראת שעליך לעשות "Force Stop" ואז "Clear Cache" כדי לתקן את זה. ובעצם, יתכן מאוד שזה בדיוק מה שאתה צריך לעשות. אבל למה זה עוזר? מה עושה "כוח מפסיק" ומה זה מטמון? הרשה לי להסביר.

כוח עצירה

בליבה של אנדרואיד הוא גרעין לינוקס, הוא הרכיב האחראי על ניהול הזיכרון והתהליכים יחד עם חבורה שלמה של משאבים אחרים. בכל פעם שאתה מפעיל אפליקציה אתה למעשה מתחיל תהליך לינוקס.

תהליך הוא מיכל הגיוני עבור תוכנית (אפליקציה). זה מתחיל על ידי הגרעין ומשמש כדרך לחלוק את משאבי המערכת (כולל זיכרון וזמן מעבד) בין כל האפליקציות הפועלות. לכל תהליך יש מזהה, המכונה PID (מזהה תהליך); עדיפות, כמה זה חשוב; מרחב הכתובות שלה, בתוספת דפים הקשורים לזיכרון הפיזי; וקצת מידע על המדינה: לרוץ (או לרוץ), לישון, לעצור ולהיות זומבי.

תפקיד הגרעין הוא לקבוע זמן מעבד ולהקצות זיכרון לתהליך כך שהוא יכול לפעול. הדרך בה היא עובדת היא שהגרעין נותן פרוסות של זמן מעבד לכל אחד מתהליכי הריצה. אם תהליך ישן (מכיוון שהוא מחכה למשהו כמו נתונים מהרשת) הוא לא מקבל זמן מעבד. הג'אגלינג התהליכים הזה מתרחש ברמה של אלפיות השנייה, מהיר מאוד, ובדיוק כמו מסגרות של קריקטורה, אתה מקבל מראה של חלקות ותוכניות מרובות הפועלות בבת אחת.


לבסוף, כאשר יישום ייצא, הגרעין ינקה את כל המשאבים המשמשים את האפליקציה (כמו קבצים פתוחים, זיכרון שהוקצה וכו ') ובסופו של דבר תמחק את התהליך שנוצר לאותה אפליקציה.

כל אפליקציה יכולה להיות באחת מכמה מצבים שונים: הפעלה, מושהה או עצירה. אלה שונים ממצבי התהליך, כפי שהוגדרו על ידי לינוקס, ומייצגים את "מחזור חיי הפעילות" כפי שהוגדר על ידי אנדרואיד. גוגל מנסח זאת כך, "כשמשתמש מנווט דרך האפליקציה שלך החוצה, ומחוצה לה, מקרי הפעילות במעבר האפליקציה שלך עוברים במצבים שונים במחזור החיים שלהם."

הדבר המעניין באנדרואיד הוא שלעולם לא הורג אפליקציה באופן ישיר. במקום זאת, זה הורג את התהליך בו הפעילות מתבצעת, ומשמיד לא רק את הפעילות אלא גם את כל השאר שרצים בתהליך. זה עשוי לעשות זאת כאשר הוא צריך לפנות RAM או שמשתמש יכול להרוג תהליך באמצעות Force Stop במנהל היישומים.

כאשר הכל עובד בצורה חלקה, אפליקציה תעבור ממצב פעילות למצב אחר ותהיה בסופו של דבר על ידי אנדרואיד (לאחר המעבר למצב שהופסק) או שהיא תסתובב ברקע עד שהמשתמש יביא אותו לקדמת הבמה שוב. עם זאת, אם הדברים מתחילים להשתבש, האפליקציה יכולה להתנהג בצורה לא נכונה. זה עלול להפסיק להגיב לאירועים מסוימים, זה עלול להיתקע באיזה לולאה או שזה יכול פשוט להתחיל לעשות דברים בלתי צפויים.


במקרים כאלה יתכן שיהיה צורך להיפטר מהאפליקציה ואז להפעיל אותה מחדש. בשביל זה Force Stop מיועד, זה בעצם מחסל את תהליך לינוקס עבור האפליקציה ומנקה את הבלגן!

הסיבה לכך שמומלץ להשתמש ב- Force Stop כשמנסים לתקן אפליקציה לא מתנהגת היא 1) זה הורג את המופע הנוכחי של האפליקציה ו -2) זה אומר שהאפליקציה כבר לא תיגש לאף אחד מקבצי המטמון שלה, מה שמוביל אותנו לשלב 2: נקה מטמון.

נקה מטמון

לאחר שהאפליקציה נהרגה השלב הבא הוא למחוק את הנתונים בספריית המטמון. כאשר יישום זקוק לקובץ זמני, לקובץ שעובד מראש או כאשר הוא רוצה לשמור עותק מקומי של קובץ שהורד מהאינטרנט, הוא יוצב בספריית המטמון של האפליקציה. לכל אפליקציה יש ספרייה משלה בה היא יכולה להציב קבצי עבודה.

הרעיון הוא כדלקמן. אם אפליקציה מורידה קבצים או נתונים מהאינטרנט אזי בזבוז רוחב הפס פלוס בזבוז זמן להוריד את אותם הקבצים ממש בכל פעם שהאפליקציה מתחילה. במקום זאת, ניתן להוריד פעם אחת את כל הקבצים הזקוקים להורדה מהאינטרנט ואז לשמור אותם במטמון. מעת לעת האפליקציה יכולה לבדוק אם אותם עותקים זמניים עדיין תקפים ולרענן את המטמון במידת הצורך.

דוגמה נוספת תהיה אם האפליקציה צריכה לעבד קובץ, אולי לבצע פענוח או פענוח של נתונים מסוימים. במקום לבצע פענוח או פענוח זה בכל פעם שהאפליקציה מופעלת, אשר תשתמש בהרבה מחזורי CPU, האפליקציה יכולה לעשות זאת פעם אחת ואז לאחסן את התוצאה במטמון. שוב, האפליקציה יכולה לבדוק את תקפות הקובץ המעובד ולרענן את המטמון במידת הצורך.

הסיבה שמדובר בקבצים זמניים היא שהאפליקציה לא צריכה לסמוך על כך שקבצים אלו קיימים מכיוון שאנדרואיד יכולה למחוק אותם כאשר מכשיר אחסון נמוך. במקרים אלה, האפליקציה פשוט מורידה שוב את הנתונים, או מעבדת את הקבצים שוב ויוצרת קבצים חדשים במטמון שלה.

אפליקציות יכולות גם לאחסן קבצים באופן קבוע יותר באמצעות ספריית נתוני האפליקציות. זה שונה לספריית המטמון ומיועד לקבצים מתמשכים בבעלות האפליקציה. מכיוון שאנדרואיד מצליחה למחוק קבצים בספריית המטמון מבלי להודיע ​​על כך לאפליקציה, זה בטוח גם למשתמשים למחוק קבצים אלה באמצעות כפתור "נקה מטמון"!

זה יכול לעזור לתקן אפליקציות לא נכונות שכן הוא מנקה את מאגר הקבצים הזמניים ומאלץ את האפליקציה ליצור אותם מחדש וכך נותן לאפליקציה סוג של התחלה חדשה. לעתים קרובות זה יכול לתקן את הבעיה כפי שהשגיאה הייתה בעיבוד קובץ זמני או במטמון.

יתרון לוואי של ניקוי המטמון הוא בכך שהוא מפנה שטח אחסון. כך שאם נגמר לכם האחסון הפנימי אז ניקוי הנתונים במטמון עבור כל האפליקציות יכול לעזור.

לעטוף

לאחר ניסויים מסוימים במהלך גרסת הביטא P Android, הגרסה האחרונה של אנדרואיד של גוגל שומרת על אותם כפתורים ופונקציונליות עבור Force Stop ו- Clear Cache כמו בגירסאות קודמות. אתה עדיין תמצא את שניהם בתפריט הגדרת האפליקציות.

פאי Android 9.0 אכן מציג משהו חדש - סגירה אוטומטית של אפליקציות שאינן מגיבות. המשמעות היא שתקווה שלא תצטרך לכפות אפליקציות קרובות שלא מפסיקים להגיב יותר, המערכת צריכה להתמודד עם הכל באופן אוטומטי. ככאלה, המשתמשים לא יראו את תיבת הדו-שיח "אפליקציה לא מגיבה" (ANR) כדי להתריע בפני אפליקציה לא מגיבה אם הם מפעילים את העוגה. עם זאת, מסיבה כלשהי אפליקציה אכן מפסיקה להגיב למשתמשים בפאי עדיין צריכים לנסות את כפתורי ה- Force Stop ו- Clear Cache כדי להרוג את האפליקציה ואז להפעיל אותה מחדש.


אם אתה זקוק להוראות כיצד לנקות את המטמון של אפליקציות, ישנם מספר מדריכים מצוינים הכוללים כיצד לנקות נתוני אפליקציה וקובץ מטמון במערכת Android 6.0 Marshmallow וכיצד להחזיר שטח אחסון על ידי ניקוי המטמון במכשיר ה- Android שלך. השימוש בכוח עצירה דומה מאוד, פשוט עקוב אחר ההוראות במדריכים המקושרים, אך הקש על "עצור כוח" ולא על "נקה מטמון."

מהן החוויות שלך עם Force Stop ו- Clear Cache? האם יש אפליקציות שאתה מוצא שמשתמשות בהרבה שטח אחסון לקבצים במטמון? אנא הודע לי בתגובות למטה.

אוזניות בלוטות 'הפכו לקטגוריית מכשירים טרנדיים נוספים עבור יצרני מכשירים סלולריים, שכן חובבי גוגל, HMD גלובל וסמסונג מציעים כעת מוצרים משלהם. כיום נראה שהחברה האחרונה מוכנה את ההקלטה הבאה שלה, אול...

אירוע ה- Unpacked 2019 של סמסונג נשלט באופן מובן על ידי ה- Galaxy 10. הערך הבא בסדרת הטלפונים הפופולרית ביותר בעולם לא היה המוצר החדש היחיד שנחשף בתצוגה הראשונה של סמסונג לפני סמסונג MWC - זכינו לראות...

מומלץ לך