אני רוצה לפתח אפליקציות אנדרואיד - אילו שפות עלי ללמוד?

מְחַבֵּר: Laura McKinney
תאריך הבריאה: 2 Lang L: none (month-011) 2021
תאריך עדכון: 1 יולי 2024
Anonim
The secrets of learning a new language | Lýdia Machová
וִידֵאוֹ: The secrets of learning a new language | Lýdia Machová

תוֹכֶן


אז החלטתם שתרצו ללמוד כיצד לפתח אפליקציות אנדרואיד? גדול! למרבה הצער, כוונות יכולות לשאת אותך רק עד כה. לימוד קוד יכול להיות מסובך. לפעמים אפילו לא ברור מאיפה להתחיל. סביר להניח שיהיו לך שלל שאלות לענות עוד לפני שתתחיל?

  • איזו שפת תכנות עליכם ללמוד?
  • היכן תוכלו ללמוד על השפה שבחרתם?
  • לאחר שתפסת את היסודות,איפה האם אתה אפילו מתחיל להקליד את הקוד?

בפוסט זה, אנו ננסה לענות על השאלה הראשונה. ההחלטה באיזו שפת תכנות להתחיל תלויה לחלוטין במה שאתה מקווה להשיג. וברגע שאתה יודע את השפה, אתה יכול למצוא את ה- IDE ואת הכלים להתאמה.

קרא את הבא:מיטב יצרני האפליקציות לאנדרואיד ליצירת אפליקציות ולבנייתם ​​עם אפס קוד

רואה כשאתה קורא אתר בשם , בטח בטוח להניח שאתה מעוניין כיצד ליצור אפליקציות אנדרואיד בעיקר. ובמקרה זה, יש לך כמה אפשרויות.

תבחר

אם אתה רוצה לפתח אפליקציות אנדרואיד, שלב ראשון הוא בחירת שפה. ההבדלים בין שפות התכנות השונות באנדרואיד יכולים להיות מעט מורכבים וניואנסים. בחירה עם מי להתחיל בו דורשת הבנה של נקודות החוזק והחולשה שלהם.


אבל אני גם לא רוצה לשעמם אותך למוות. תמצא פירוט קצר של כל אפשרות בשפה כאן, ואחריה מידע מפורט יותר בהמשך. בחר את זה שנראה לך מעניין ואז קפוץ אליו.

השפות שעשויות לשקול ללמוד לפיתוח אנדרואיד כוללות:

  • Java - Java היא השפה הרשמית של פיתוח אנדרואיד ונתמכת על ידי Android Studio. עם זאת, יש עקומת למידה תלולה.
  • Kotlin - Kotlin הוצג לאחרונה כשפת ג'אווה משנית "רשמית".זה דומה לג'אווה במובנים רבים, אבל קצת יותר קל לסובב את הראש.
  • C / C ++ - סטודיו אנדרואיד תומך גם ב- C ++ בעזרת ה- Java NDK. זה מאפשר יישומי קידוד מקוריים, שיכולים להיות שימושיים לדברים כמו משחקים. C ++ מסובך יותר.
  • C # - C # היא אלטרנטיבה מעט יותר ידידותית למתחילים ל- C או C ++ שמעלימה יותר קוד. זה נתמך על ידי כמה כלים מאוד שימושי כמו יוניטי ו קסמרין שהם נהדרים לפיתוח משחקים ולפיתוח חוצה פלטפורמות.
  • BASIC - אפשרות בונוס היא ללמוד BASIC ולנסות את ה- B4A IDE מתוכנה בכל מקום. זהו כלי קל אך חזק, אם כי בהחלט נישה הרבה יותר!
  • Corona / LUA - כלי חוצה פלטפורמות נוסף שנבנה על LUA. זה מפשט בצורה מאסיבית את תהליך בניית האפליקציות ומאפשר לך להתקשר לספריות מקומיות.
  • PhoneGap (HTML, CSS, JavaScript) - אם אתם כבר יודעים לבנות דפי אינטרנט אינטראקטיביים, תוכלו להשתמש בידע זה בעזרת PhoneGap כדי לבנות אפליקציה חוצה פלטפורמות בסיסית יותר.

ג'אווה

כאשר הגיע הזמן לפתח אפליקציות אנדרואיד, האפשרות הראשונה והפופולרית ביותר היא Java. ג'אווה היא ה- רשמי שפה של פיתוח אנדרואיד, כלומר היא זו שיש לה את התמיכה הרבה ביותר מגוגל וזה שרוב האפליקציות בחנות Play נבנות איתה.


הדרך הראשונה לפתח אפליקציות אנדרואיד היא להמשיך ולהוריד את אולפני Android. זוהי פיסת תוכנה הנקראת IDE, או סביבת פיתוח משולבת. זה יגיע ארוז עם SDK אנדרואיד (סט כלים המאפשרים פיתוח אנדרואיד באופן ספציפי) ובעצם זה ייתן לך את כל מה שאתה צריך במקום אחד כדי להתקדם.

המדריכים והתיעוד הרשמיים של גוגל יתייחסו לשיטה זו ותמצאו את המספר הגדול ביותר של ספריות (קוד בחינם לשיפור האפליקציות שלכם) ושיעורי הדרכה המתמקדים בשיטה זו.

ג'אווה עצמה שוחררה על ידי Sun Microsystems עוד בשנת 1995 ומשמשת למגוון רחב של יישומי תכנות. קוד Java מנוהל על ידי "מכונה וירטואלית", הפועלת על מכשירי אנדרואיד ומפרש את הקוד.

קרא את הבא: אנטומיה של אפליקציה: היכרות עם מחזורי חיים של פעילות

למרבה הצער, ג'אווה היא גם קצת מסובכת והיא לא "שפה ראשונה" נהדרת. זה מה שיספק את המחסום הגדול ביותר עבור אנשים רבים שרוצים להתחיל עם פיתוח אנדרואיד, למעשה. אנדרואיד היא שפת תכנות מונחה עצמים עם נושאים מבלבלים כמו בנאים, חריגות מצביעי null, חריגים מסומנים ועוד. זה לא קריא להפליא ותשתמש בהרבה קוד "צלחת דוד" עושה דברים פשוטים. הוסף ל- Java SDK והדברים מסתבכים עדיין - קודן בפעם הראשונה יכול להיאבק לדעת מה ג'אווה ומה אנדרואיד! פיתוח באמצעות מסלול זה דורש גם הבנה בסיסית של מושגים כמו Gradle, כמו ה- Android Manifest ושפת הסימון XML.

זה לא אומר שג'אווה היא שפה גרועה - רחוקה ממנה. לא רק שזה לא נכון לקרוא לשפה כלשהי "גרועה", אלא שנכון גם שרוב אי הנוחות של ג'אווה נמצאים שם לטובתנו ומעודדים קוד נקי. הרבה אנשים אוהבים את ג'אווה מסיבה זו, והיא גם אחת המגוונות והשימושיות הנפוצות ביותר. על פי טבלת PYPL (פופולריות של שפות תכנות), ג'אווה היא שפת התכנות המבוקשת ביותר בקרב מעסיקים.

הפיכת החיים לפשוטים הרבה יותר היא אנדרואיד סטודיו, שעוברת מכוח לחוזק בשנים האחרונות. תכונות כמו מעצב ויזואלי והצעות הופכות את התהליך ליותר חלק, תוך הוספה של תכונות מתקדמות וחזקות כל הזמן כדי לתת למפתחים גישה לדברים כמו אחסון בענן בעזרת יישום קל. כדאי לעלות על סיפונה, גם אם ההתקדמות המהירה הזו אכן מקשה על העמידה לפעמים.

אז מה פסק הדין? למי שרוצה את חווית הפיתוח המלאה באנדרואיד, צלילה לג'אווה היא המקום הטוב ביותר להתחיל בו. למי שמודח בקוד מורכב, אפשר לעבוד ברובו עם המעצב ולעקוב אחר הדרכות לכל דבר מורכב יותר. אם אתה מתחיל ואתה מחפש לעשות משחק עם זאת, או שאתה פשוט רוצה להתחיל ללמוד למידה ואתה רוצה להוריד כמה פרוייקטים מתגמלים מהשטח, אז אני ממליץ לך להתחיל עם משהו קל יותר ולחזור לזה ברגע שיש לך קצת יותר הארקה.

עיין במבוא של גארי לג'אווה כאן.

פתק:

עם זאת, ניתן להשתמש גם ב- Java עם Unity. אדון באחדות תחת הקטע C #, אך רק שימו לב שתוכלו לבחור בשפה Java מעט יותר מסובכת כשעוברים מסלול זה ואז להשתמש בזה כדי לעבור ביתר קלות לפיתוח עם Android Studio.

קוטלין

קוטלין פרץ לאחרונה לזירה כשפה הרשמית "האחרת" לפיתוח אנדרואיד. ספקולציות מסוימות מראות כי זה עשוי להעלות את פרופיל השפה וייתכן שהוא עשוי להיות הסוויפט הבא.

כמו ג'אווה, גם קוטלין פועל במחשב הוירטואלי של ג'אווה. זה גם פועל באופן הדדי עם ג'אווה ולא גורם להאטה או הגדלה של גודל הקבצים. ההבדל הוא שקוטלין דורש פחות קוד "צלחת דוד", כלומר מדובר במערכת יעילה וקלה לקריאה. זה גם מסיר שגיאות כמו חריגים מנקודת אפס ואף מתרץ אותך לסיים כל שורה עם חצי נקודתיים. בקיצור, זה נהדר אם אתה רק לומד לפתח אפליקציות אנדרואיד בפעם הראשונה.

אז קוטלין היא בהחלט נקודת התחלה קלה יותר למתחילים, והעובדה שאתה עדיין יכול להשתמש באולפן Android הוא יתרון גדול. עם זאת, זה עדיין לא כל כך פשוט לאסוף כמו לומר C # עם Unity, והתמיכה בקהילה נמצאת בחיתוליה היחסית. למעשה, כרגע אתה צריך להוריד גרסת בטא של Android Studio כדי לקבל את התמיכה מחוץ לקופסה.

ובכל זאת, קוטלין בהחלט צריך להיות על הרדאר שלך ויכול להציע נקודת כניסה קלה יותר לפיתוח אנדרואיד "נכון". וזו כנראה הסיבה שגוגל הציגה את זה מלכתחילה.

למד מדוע כדאי לך לנסות את קוטלין כאן.

C / C ++

זה נכון לומר שרוב האנשים שקוראים את זה לא צריכים לבחור בדרך זו לפיתוח אפליקציות אנדרואיד. סטודיו אנדרואיד מציע תמיכה בקוד C / C ++ באמצעות אנדרואיד NDK (ערכת פיתוח Native). פירוש הדבר שתכתוב קוד שאינו פועל במחשב הוירטואלי של Java אלא פועל באופן טבעי במכשיר ונותן לך שליטה רבה יותר על דברים כמו זיכרון. עבור יישומים אינטנסיביים כמו משחקי תלת מימד, הדבר יאפשר לכם לסחוט ביצועים נוספים ממכשיר אנדרואיד. זה גם אומר שתוכל להשתמש בספריות הכתובות ב- C או C ++.

עם זאת, זה גם נוטה להיות הרבה יותר קשה להגדיר, הוא מציג יותר באגים וזה פחות גמיש. ואם בכל זאת רצית ליצור משחק מחשב, כנראה שיהיה לך טוב יותר להשתמש במנוע משחק מוכן

C #

C # הוא בעצם גרסה קלה וטהורה מכוונת אובייקטים של C ו- C ++ שפותחה על ידי מיקרוסופט. זה נועד להביא את העוצמה של C ++ ואת הקלות של Visual Basic וקורא מעט כמו גרסת ג'אווה מפושטת. בדומה לג'אווה, C # נאספת בזבל, כלומר אינך צריך לדאוג לדברים כמו דליפות זיכרון ופנוי זיכרון בעצמך. אך יחד עם זאת, C # מודרנית יותר מג'אווה עם תחביר נקי יותר - למרות שזו פשוט ההטיה שלי שעוברת. השפה הטובה ביותר לפיתוח אפליקציות אנדרואיד לרוב פשוט מסתכמת בטעם.

אם אתה רוצה מבוא קל ומסביר פנים במיוחד לפיתוח אפליקציות אנדרואיד, אז אני ממליץ על השילוב של C # ו- Unity. אחדות היא "מנוע משחק" (כלומר היא מספקת דברים כמו חישובי פיזיקה ועיבוד גרפי תלת-ממדי) ו- IDE כמו Android Studio. זהו כלי חינמי שמקל על יצירת משחקי משלך בצורה מדהימה - בעזרת מספר שורות קוד בלבד אתה יכול להקים משחק פלטפורמה בסיסי תוך פחות משעה. בלי הגזמה. וזה גם חזק לחלוטין, בהיותו הכלי המשמש את רוב אולפני המשחק בחנות Google Play. וזה גם מרובה צורות. מעבר לכל זה, פיתוח בדרך זו מספק דרך מעשית מאוד ללמוד קידוד מונחה עצמים (מכיוון שהאובייקטים במקרה זה הם למעשה אובייקטים רוב הזמן).

המגבלה? אחדות שימושית ליצירת משחקים אך תת-שווי ליצירת אפליקציות אנדרואיד סטנדרטיות, במיוחד אם ברצונך להתאים לשפת עיצוב החומרים של גוגל. אם אתה רוצה להיות מפתח אנדרואיד מקצועי, מסלול לא סטנדרטי זה יגביל את אפשרויות התעסוקה שלך - אלא אם כן מטרתך היא להיות מפתח משחקים, ובמקרה זה זהו רקע רלוונטי ומקצועי לחלוטין.

לא נלהב מאחדות? אז אתה יכול לשקול Unreal במקום (גרפיקה טובה יותר, פחות מתאימה למובייל) או יצרני משחק מפושטים כמו GameMaker Studio.

ניתן להשתמש ב- C # גם עם Xamarin דרך Visual Studio. זה דומה יותר לפיתוח אנדרואיד מסורתי עם היתרון של להיות פלטפורמה חוצה (בסיס קוד אחד עבור אנדרואיד ו- iOS). למתחילים שלמים, מסלול זה מהווה שוב נקודת כניסה מעט מעורפלת בפיתוח אנדרואיד - אך עבור חברה קטנה שרוצה ליצור אפליקציה ל- iOS ולאנדרואיד, זה הגיוני, ויש המון תמיכה ומידע בחוץ שיעזרו לכם לצאת .

בסיסי

זוכר איך אמרתי ש- C # היה ניסיון להציע את הכוח של C בקלילות Visual BASIC? ובכן, זה בגלל ש- BASIC (קוד הוראה סימבולי למתחילים לכל מטרה) הוא נעים להפליא לשימוש וקפיצה אידיאלית לחלוטין ללימוד קוד.

לרוע המזל, זה אינו תומך רשמית על ידי Android Studio וגם אתה לא יכול להשתמש בו ב- Unity או ב- Xamarin. החדשות הטובות הן שישנה אפשרות פחות ידועה לפיתוח אפליקציות אנדרואיד ב- BASIC בשם B4A מ- Anywhere Software. זהו ראשי תיבות של 'BASIC 4 Android' וכפי שאתה יכול לצפות, זה מאפשר לך לקוד אפליקציות אנדרואיד עם BASIC. זו ללא ספק הבחירה הראשונה עבור רוב המתכנתים שרוצים לפתח אפליקציות אנדרואיד, אבל תמיד נחמד שיש יותר אפשרויות.

B4A מתוכנן כסביבת RAD או כ פיתוח מהיר ליישומים. יש המון החלטות עיצוב חכמות אחרות כדי להקל על החיים, ויש קהילה תומכת מאוד אם יש לך שאלות.

זוהי דרך נהדרת ללמוד לקוד ותוכלו לבנות כמה אפליקציות די חזקות בשיטה זו בלבד. זה לא אידיאלי להכנת משחקים מתקדמים יותר ושוב סובל מלהיות אפשרות "לא רשמית" - כך שקשה יותר ליצור משהו שעומד בדיוק במפרט עיצוב החומרים ותקשה לעבוד יותר כמפתח מקצועי עם BASIC בלבד. . החיסרון הגדול האחר הוא שזו האופציה היחידה ברשימה שאינה חינמית.

קורונה

קורונה מציעה אפשרות פשוטה ופשוטה יותר לפיתוח אפליקציות אנדרואיד תוך שהיא נותנת לך מידה רבה של כוח ושליטה. תקידוד קידוד ב- LUA וזה כבר הרבה יותר פשוט מג'אווה ומעל זה, ה- SDK של Corona (ערכת פיתוח תוכנה) תקל על הדברים. זה תומך בכל ספריות ילידיות, מאפשר לך לפרסם בפלטפורמות מרובות. הוא משמש ברובו ליצירת משחקים אך ניתן להשתמש בו גם במגוון דרכים אחרות. יהיה עליך להשתמש בעורך טקסט כמו Notepad ++ כדי להזין את הקוד שלך ותוכל להריץ קוד אמר על אמולטור מבלי שתצטרך אפילו לקמפל קודם. כשתהיה מוכן ליצור APK ולפרוס, תוכל לעשות זאת באמצעות כלי מקוון.

זה אכן דורש מיומנויות קידוד בסיסיות, אך הוא מציע היכרות נחמדה ועדינה עם עולם התכנות. אך יחד עם זאת, הוא בהחלט מוגבל במידה מסוימת והוא כמה צעדים שמסירים את הכניסה לטריטוריה של "בונה אפליקציות". זה שימושי יותר למי שרוצה ליצור משהו פשוט יחסית ואינו מודאג כל כך מפיתוח כישורי הקידוד שלו או הופכת למקצוען. אם אתה רוצה להשתמש בתכונות כמו רכישה בתוך האפליקציה, תצטרך לשלם אגרה. הדבר נכון גם לשימוש בממשקי API של Android מקוריים.

PhoneGap

לבסוף, האפשרות העיקרית האחרונה "הפשוטה" שאתה יכול לפנות לפיתוח אפליקציות אנדרואיד היא PhoneGap, אלא אם כן ברצונך לפנות לתוכנית לבניית אפליקציות במקום זאת. PhoneGap מופעל על ידי אפאצ'ה קורדובה ובעצם מאפשר לך ליצור אפליקציות באמצעות אותו קוד שבו השתמשת בדרך כלל כדי ליצור אתר: HTML, CSS ו- JavaScript. לאחר מכן זה מוצג באמצעות "WebView" אך ארוז כמו אפליקציה. לאחר מכן PhoneGap פועל כמו גשר, ומאפשר למפתחים לגשת לכמה מאפיינים טבעיים בסיסיים של הטלפון או הטאבלט - כמו מד האצה או המצלמה.

עם זאת לא מדובר בפיתוח אנדרואיד "אמיתי", והתכנות האמיתית היחידה תהיה JavaScript. עבור משימות בסיסיות רבות זה יעשה את העבודה, אבל אם אתה רוצה להיות מסוגל לתבוע "פיתוח אפליקציות לאנדרואיד" אמיתי (זהו דבר), עליך לאמץ אחת מהבחירות האחרות ברשימה זו.

סיכום

אז בחר! הלוואי והייתה דרך לפתח אפליקציות אנדרואיד (בקלות) עם פייתון, אבל חוץ מזה יש לך שם מגוון רחב של אפשרויות שונות לפיתוח אפליקציות אנדרואיד: מג'אווה וקוטלין, ל- C, C # ובסיסי! אתה יכול אפילו להשתמש ב- HTML וב- CSS כדי ליצור משהו פשוט באמצעות PhoneGap.

הבחירה הנכונה תלויה ברגישויות שלך ובמטרות שלך, אך כל מה שתחליט, תגלה שלימוד קוד הוא חוויה מתגמלת להפליא וחוויה שפותחת לך המון דלתות. ולמידה לקוד עם אנדרואיד היא המקום המושלם להתחיל בו. אני מקווה שעכשיו אתה לפחות עכשיו קצת יותר לפיתוח אפליקציות אנדרואיד, אבל אם יש לך שאלות, צעק אותן בתגובות והצוות שלנו - והקוראים שלנו - יעשו כמיטב יכולתנו לענות עליהן. בהצלחה!

קרא את הבא: מבוא לתחביר Java לפיתוח אנדרואיד | צורכים ממשקי API: תחילת העבודה עם Retrofit באנדרואיד

חזית הטלפון קונבנציונלית, עם תצוגה גדולה וגרד מים שמהווים את האלמנטים הוויזואליים העיקריים. צלעות לאורך הצדדים קטנות למדי, אך הסנטר גורע מהפשיה הלא-פגומה אחרת. זכוכית גורילה שכיחה למדי וכך גם זכוכית ה...

פוזיטיביותמסך AMOLED נהדר עיצוב אופנתי שקע אוזניות 3.5 מ"מ סוללה לאורך זמן ביצועים סולידיים סורק טביעות אצבע בתצוגהשליליטעינת מיקרו-UB אין דירוג IP או NFC מרגיש זול מצלמה תת-נקודתית אלטרנטיבות טו...

מוּמלָץ