סקירת פאי Android 9: סגירת הפער

מְחַבֵּר: Peter Berry
תאריך הבריאה: 19 Lang L: none (month-012) 2021
תאריך עדכון: 1 יולי 2024
Anonim
33 HOT CLOTHING IDEAS: Upgrade Your Clothes in a Few Seconds!
וִידֵאוֹ: 33 HOT CLOTHING IDEAS: Upgrade Your Clothes in a Few Seconds!

תוֹכֶן


שחרור אנדרואיד 9 פאי הוא ההוכחה בפודינג הפתגם כי אנדרואיד כמערכת הפעלה זכתה בצעידה. מחסור בתכונות הבסיסיות או בהברקת פני השטח, אנדרואיד 9 פאי הוא הגרסה השלמה, המקיפה והעקבית ביותר של אנדרואיד עד כה. היא מספקת הרבה מההבטחות של גרסאות אנדרואיד בעבר, מביאה לנו סקירה כללית של מערכת ניווט ואפליקציות, טיפול טוב יותר בהתראות וניהול משאבים, ו- AI משובץ יותר מכפי שאפשר לתקוע בו. ובכל זאת, על כל זה, זה לא יכול שלא לחוש קצת לא מסונכרנים עם שורשיה, אולי להסתכן קצת יותר מדי בכיוון של אפל. זו סקירת Android 9 Pie.

עבור גוגל ישנם שלושה נושאים עיקריים לפאי: אינטליגנציה, פשטות ורווחה דיגיטלית. השלישית לא תהיה זמינה עד הסתיו, אך היא נגישה לבעלי פיקסלים כעת דרך בטא ציבורית (עוד על זה בסוף). האינטליגנציה ב- Android Pie מורכבת ברובה לאוטומציה מבוססת AI, ולומדת מהרגלי השימוש שלך בכדי להתאים את הכל, החל משימוש בסוללה לתצוגה בהירות. הפשטות מגולמת במה שאתה רואה ואיך אתה משתמש בה. בואו נתחיל שם.

קבל עוגה אנדרואיד במכשיר הזכאי שלך ברגע זה


הערה לסקירת Android 9 Pie זו: חוויית התוכנה שאליה אני מתכוון למטה מבוססת על גרסת ה- Pie של אנדרואיד שנמצאה ב- Google Pixel 2. אנדרואיד 9 במכשירים אחרים עשוי להשתנות מעט אם כי רוב השינויים שבבסיסם יהיו אגנוסטיים במכשירים. עיקר הביקורת הזו נכתבה על סמך התצוגה המקדימה הסופית של מפתח ה- Android P, עם הערות נוספות שנוספו לאחר העדכון הרשמי של Android 9. השתמשתי ב- Android P ללא הפרעה בפיקסל 2 מאז שחרור האלפא הראשוני ב- 7 במרץ, 2018.

סקירת פאי Android 9: שינויים חזותיים

הדבר הראשון שתבחין באנדרואיד 9 הוא ששפת העיצוב שלה, המכונה חומר עיצובי, קיבלה רענון חזותי. השינויים העיקריים מתייחסים לפינות מעוגלות, אייקונים צבעוניים והרבה יותר שטח לבן. זה גם מחמיא מתמיד, עם פחות צלליות טיפה מבעבר.

אנדרואיד 9 ניווט

פאי Android 9 מציג מערכת ניווט מחוות כפתור אחת חדשה. ניתן להפעיל ולכבות אותו בהגדרות התצוגה תחת מחוות> החלק כלפי מעלה על כפתור הבית. אלה הם פקדי מחוות Android Pie:

  • הקש לבית
  • לחיצה ארוכה על עוזר גוגל
  • החלק ימינה ושחרר עבור האפליקציה האחרונה
  • החלק ימינה והחזק כדי לגלול באפליקציות האחרונות
  • החלק למעלה כדי להציג את תפריט היישומים האחרון והאפליקציות המוצעות
  • החלק הלאה למעלה לפתיחת מגירת האפליקציות (או החלק שוב מ סקירת היישום)

פתק: ניווט מחוות אנדרואיד 9 לא הולך להישאר מוגבל למכשירי Pixel ו- Android One. גוגל אמרה כי ה- Pixel 3 ישתמש בו כברירת מחדל והיא תועמד לרשות כל היצרנים הרוצים בכך.


תנועות אלה זמינות בכל מסך, כך שתוכלו להחליק מעלה בכל עת כדי לגשת למגירת האפליקציות מבלי לחזור למסך הבית. חץ אחורי יופיע משמאל ללחצן הניווט במידת הצורך. אני לא לגמרי בטוח מדוע החלקה של שמאלה כדי לחזור לא יושמה, מכיוון שנוכחותו של החץ האחורי נראית מעט לא מתיישבת עם פתרון הניווט המינימליסטי מאוד.

אני לא בטוח איך תהיה עקומת הלמידה עבור משתמשים פחות נוטים מבחינה טכנית לאור המחסור ברמזים חזותיים, אבל אני מניח שבגלל כפתורי המסך המסורתיים הם עדיין דבר. ישנן חלונות קופצים מהיום הראשון אשר ידריכו אותך, אך שום דבר לא מתמשך וברור כמו כפתורי הניווט המסורתיים של אנדרואיד.

תלוי היכן אתה נמצא בממשק, כפתורים זמניים אחרים מופיעים מדי פעם לצד לחצן הניווט. אלה כוללים את בורר המקלדת וכפתור סיבוב חכם. סיבוב חכם פירושו שגם אם כיבוי הסיבוב האוטומטי שלך, מערכת ההפעלה אנדרואיד תזהה אפליקציות בהן תרצה לבטל את ההגדרה הזו (כמו YouTube למשל), ותחסוך לך נסיעה בהגדרות המהירות כשתרצה לצפות וידאו במסך מלא.


ניווט מחוות על המסך אינו דבר חדש, כאשר ה- iPhone X וכמה מכשירי אנדרואיד משתמשים בו כבר. חלק מיצרני אנדרואיד השתעשעו בעבר בניווט מחוות המבוסס על סורק טביעות אצבע קיבולי, אך לפיתרון הזה היו כמה בעיות כולל מעבר מהיר של אפליקציות וגישה למצב מסך מפוצל. ב- Android Pie אתה רק צריך להקיש על סמל האפליקציה במסך הסקירה ולבחור מסך מפוצל מהתפריט (הצמדת אפליקציה תופיע גם כאן אם תאפשר זאת בהגדרות> אבטחה ומיקום> מתקדם> הצמדת מסך). עובדה מהנה: Huawei כבר הציגה כפתור ניווט יחיד על המסך עם ה- Mate 10 Pro בשנה שעברה, אם כי הוא לא היה מקיף כמו פיתרון הפיקסלים של גוגל. יש לציין עבור מעריצים של כפתורים קיבוליים כי לחצן nav המחווה תופס כמות זהה של שטח כפתורי המסך הישנים.

מערכת ניווט מחוות של Android Pies היא טבעית באופן מפתיע ברגע שאתה יודע מה עושה מה, אבל זה לוקח קצת להתרגל.

השימוש במערכת הניווט Pie הוא טבעי באופן מפתיע ברגע שאתה יודע מה עושה מה. זה לוקח קצת להתרגל אם לא השתמשת בעבר במחוות ניווט, אבל ברגע שאתה עושה זה פשוט מרגיש "נכון" (לפחות לי). המבחן היחיד שלי במהלך הסקירה הזו של Android 9 Pie היה שכדי להפעיל את מגירת האפליקציות עליכם להחליק על פני נקודת האמצע של המסך. זה לא כל כך נורא בפיקסלים 2 שלי, אבל אני יכול לדמיין שהוא קצת מסורבל במכשירים בעלי מסך גדול יותר. אם מישהו בגוגל קורא זאת, אפשרות איפשהו בהגדרות שמאפשרת לך להזיז את נקודת ההפעלה להעלאת מגירת האפליקציה מעט תהיה תוספת נהדרת.

סקירת אפליקציות

כעת קיימות שתי גרסאות למסך סקירת האפליקציות (אם הפעלת את תנועת המחוות): אחת עם סרגל החיפוש של גוגל ויישומים המוצעים על ידי AI בתחתית ואחת עם כרטיסי תצוגה מקדימה של אפליקציות במסך מלא. הראשון הוא פסיבי, פשוט מציג שורה אופקית של כרטיסי תצוגה מקדימה שתוכלו להחליק את דרככם. להסרת אפליקציה, פשוט החלק אותה כלפי מעלה. כדי להיכנס לאפליקציה, החלק אותה כלפי מטה או הקש על הכרטיס שלה. החלק את כל הדרך ימינה ותראה אפשרות נקה הכל. הקש על סמל האפליקציה בחלקו העליון של כרטיס התצוגה המקדימה ותקבל אפשרויות נוספות עבור פרטי אפליקציה, הצמדת אפליקציה ומסך מפוצל.

אם הפעלת ניווט במחוות, ישנן כעת שתי גרסאות למסך סקירת האפליקציות, לכל אחת היתרונות שלה.

מסך סקירת האפליקציות השני מגניב בהרבה. מופעל על ידי החלקה (והחזקה) של לחצן הניווט מימין לקיצור, הוא משיק גלילה פעילה דרך היישומים האחרונים שלך. כל שעליך לעשות הוא לשמור על האצבע על לחצן הניווט כדי להמשיך לגלול ולשחרר כדי להפעיל את האפליקציה שנמצאת כעת על המסך. אתה יכול להפוך כיוון על ידי העברת כפתור הניווט שמאלה והמהירות בה הכרטיסים גולשים על ידי תואם למהירות תנועת האצבע שלך לאורך סרגל השטח.

במקום להחליק ולהחזיק, אם החלק והחלפת את לחצן הניווט ימינה, תטען באופן מיידי את האפליקציה האחרונה ששימשה. זה הופך את המעבר בין שתי היישומים האחרונים שלך ליותר נוח מאשר להקשה כפולה על כפתור היישומים האחרונים הישנים. זה עובד על מסך הבית כמו גם באפליקציה, אך התוצאה זהה.

מסכי התצוגה המקדימה הגדולה ביותר של האפליקציה מקלים על היכולת לראות היכן הייתם ותוכלו אפילו להעתיק ולהדביק טקסט ישירות מכרטיסי התצוגה המקדימה. תלוי במה אתה מדגיש, פאי יציע גם אפליקציה (מפות עבור כתובת, Chrome עבור כתובת אתר, אנשי קשר או מספרים למספר טלפון וכן הלאה). לחלקם פעולות הקשורות להצעת האפליקציה, כמו להתקשר למספר שרק הדגשתם וכן הלאה. עבור טקסט כללי, האפשרויות שלך הן העתקה, חיפוש ושיתוף, ולתמונות, זה פשוט לשתף.

אתה יכול אפילו להעתיק ולהדביק טקסט ישירות מכרטיסי התצוגה המקדימה באמצעות תכונה חדשה בשם בחירת סקירה כללית.

ניתן לבטל את בחירת הסקירה בהגדרות מסך הבית שלך תחת הצעות. באותו תפריט זה, אתה יכול גם להשבית את היישומים המוצעים על ידי AI המופיעים בסקירת היישום ובחלק העליון של מגירת האפליקציות שלך אם אינך מעריץ. אני חייב לומר שיותר מכל הצעות אחרות בנושא "AI" או הרגלים שאי פעם נתקלתי בטלפונים אחרים, גוגל עושה את זה נכון לעיתים תכופות יותר מאשר לרוב.

אני אישית אוהב את מסכי האפליקציות החדשות האחרונות. חלקם עשויים להרגיש שיש שניים זה מיותר, אבל אני אוהב את האפשרות של פעיל ומגילה פסיבית. הראשון מאפשר לי לגלוש בהתמדה דרך היישומים האחרונים שלי כשאני מחפש אפליקציה שאני יודע שהשתמשתי בה לאחרונה. השנייה מאפשרת לי לרפרף במהירות כל הדרך חזרה לאפליקציה האחרונה בזיכרון או לגלול בקצב שלי.

הגדרות מהירות

אזור ההגדרות המהירות מייצג אולי את השינוי הויזואלי הברור ביותר למערכת ההפעלה, גם אם השינויים די מינימליים. המונוכרום וכמה שיגידו מצלידי אוראו משעממים מונחים כעת בעיגולים צבעוניים. תלוי בטפט שלך (הפאי מסתגל אוטומטית, אך אתה יכול לבחור באופן ידני), תקבל קרקע לבנה או אפורה כהה מאוד עם עיגולים כחולים כדי לציין מצבים פעילים ועגולים אפורים לאלה שנמצאים במצב כבוי.

כמו Oreo, בחלונית 'הגדרות מהירות' המינימליות בראש גוון ההודעות, תקבלו שישה מצבים. זה מעצבן מעט שאתה לא יכול לגשת במהירות לתפריט ההגדרות מהתצוגה הזו, אבל תלמד לחיות איתו. כמו תמיד, הקשה על המקשים כאן מעיפה אותם או מכבה, והמתנה על אחד מהם מובילה אותך לאזור הרלוונטי בהגדרות.

פאי אנדרואיד מוסיף כמה כתמי צבע בחזרה למערכת ההפעלה, אך לרוב רק עומק העור.

בתצוגת ההגדרות המהירות המורחבת תקבלו תשעה מצגים על המסך, עם עמוד שני מימין אם תזדקק לו. בעוד שהפריסה הכוללת זהה ל- Oreo (חסום את המעגלים הצבעוניים), ראוי לציין שגוגל הסירה שני דברים ב- Android 9 Pie. אין עוד קראט נפתח להגדרות כמו Bluetooth או Wi-Fi והתפריטים המיני שהם נהגו לקחת אליך נעלמו כעת. האפשרות היחידה בפאי היא לחיצה ארוכה על המקש כדי לעבור לקטע המלא בהגדרות. זה אולי מרגיש פחות נוח לחלק מהאנשים - צורך לעזוב את אזור ההגדרות המהירות רק כדי להחליף רשתות Wi-Fi למשל - אבל זה כן גורם לאזור כולו להרגיש פחות עמוס.

מה שמביא אותי לאחד החלקים הכי לא עקביים בגירסה החדשה הזו של אנדרואיד.

במסך הבית, תמצאו את סמל ה- Wi-Fi, הרשת הסלולרית וסוללות הסוללה מימין לשורת המצב. החלק את ההודעות בצל למטה והדברים דוחים מעט. סמל הסוללה משנה את צורתו ומועבר שמאלה כדי לפנות מקום לאחוז שנותר בסוללה (שמופיע אם הפעלת האחוז לצמיתות דרך תפריט הגדרות הסוללה או לא). סמלי ה- Wi-Fi והסלולרי עוברים לפינה הימנית של תצוגת המיני הגדרות מהירות והתאריך מופיע משמאל מתחת לזמן, וזה הגיוני. אך החלק למטה לתצוגה המלאה של 'הגדרות מהירות' והדברים שוב מדשדשים. התאריך וה- Wi-Fi וסמלי הנתונים הסלולריים נעלמים ובמקום זאת, אתה מוצא את רשת ה- Wi-Fi שלך בשם תחת המיתוג בזמן שמידע הספק שלך מופיע בתחתית הכרטיס לצד האייקון הסלולרי שהוזז שוב. במסך הנעילה, פרטי הספק שלך מופיעים בפינה השמאלית העליונה.


הכל פשוט מרגיש מרושל ומיותר. לדוגמה, מדוע להציג את סמל ה- Wi-Fi בגוון ההודעות כאשר המיתוג כבר מציג את אותו מידע? מדוע לשנות את סמל הנתונים הניידים כך שהוא לא יראה עוד חוזק סלולרי? מדוע להזיז את סמל הרשת הסלולרית שלוש פעמים ולא רק להשאיר אותו בסרגל המצב? עשה זאת וגוגל הייתה יכולה פשוט להציג את פרטי הספק שלך ממש מתחת, כפי שקרה עם התאריך שמתחת לשעה. משעמם ככל שיהיה, הטיפול העקבי של אוראו בסוגיות אלה היה טוב בהרבה, מה שהופך את השינויים בפאי לבלוט כעיצוב גרוע.

למרבה המזל, הזמן, שמופיע כעת משמאל לסרגל המצב, לא זז לעולם. צפו להסתכל באופן אינסטינקטיבי במקום הלא נכון לזמן מה לאחר שתקבלו את עדכון אנדרואיד 9.

ביצת פסחא

סליחה, אין חדש לראות כאן (לעת עתה). מעבר להגדרות> מערכת> אודות הטלפון> גרסת אנדרואיד והקשה על מספר גרסת האנדרואיד שוב ושוב בכרטיס שצץ עדיין תעביר אותך למסך ה- P מנטה פסיכדלי ולא לביצת פסחא חדשה. אולי באנדרואיד 9.1 ...

הגדרות

לשם שינוי, תפריט ההגדרות לרוב נמנע ממה שאני מכנה בדרך כלל DOCTRIN של גוגל (מחלקת השינוי שבאמת אינה הכרחית) ופשוט מקבלת התזה של צבע ולא מהפעלה מוחלטת. בהתאם לשינויים אחרים, סרגל החיפוש שבראש ההגדרות נמצא כעת בצורת גלולה.

הסמלים הצבעוניים בתפריט ההגדרות של Android Pie הם רק בעומק העור. ברגע שנכנסים לתפריט משנה הדברים בדרך כלל חוזרים לטקסט השחור המוכר על האדמה הלבנה עם מדגישים כחולים (לפחות בפיקסלים 2).

פאי אנדרואיד לא מקבל מצב כהה רחב מערכת, אבל יש לו נושא אפל עבור הגדרות מהירות ומגירת האפליקציות.

נושא אפל (סוג של)

צוות אנדרואיד רצה זה מכבר להוסיף נושא אפל למערכת ההפעלה וזו הסיבה שאנו רואים אותו ללא הרף בצורות שונות בתצוגה מקדימה של מפתחים. למרבה הצער, נראה כי כל שנה נכשל בבדיקה הפנימית של גוגל לגבי חיי סוללה וביצועים ולכן היא מוסרת בגירסה הסופית. לא כך השנה. אמנם זה לא בדיוק מצב כהה רחב מערכת (תפריט ההגדרות הוא היוצא מן הכלל הברור), אך כעת תוכל לבחור אם אתה רוצה נושא כהה או בהיר בהגדרות התצוגה שלך תחת נושא Device. אם אתה מעדיף את הנושא האדפטיבי המבוסס על הטפט שלך, אתה יכול גם להשאיר אותו כמו שהוא.

שינויים חזותיים אחרים

עם הפינות החדשות והמעוגלות של העיצוב החומר, תוכלו לראות הרבה יותר מהן בפאי ובאפליקציות של גוגל בחודשים הבאים. כרטיסי ההתראה כבר אינם ברוחב המלא כפי שהם ב- Oreo, אלא הם קלפים הרבה יותר מורגשים, להשלים עם פינות מעוגלות. זה נכון גם על מסך הנעילה וגם בגוון ההודעות.

ישנן אנימציות מעבר חדשות בכל אנדרואיד 9 וגם אנימציות התראה חדשות. אם אתה אוהב אנימציות תיהנה מהן, אבל העצה הרגילה שלי היא לאפשר אפשרויות למפתחים ולהפוך את סולם ההדמיה של חלון וסולם האנימציה של מעבר. זה לא באמת יהפוך את הטלפון שלך למהיר יותר, אבל הסרת אנימציות גורמת לו להרגיש יותר נעים.

בתחתית המסך מופיע כעת מחוון לאחוז סוללה, כלומר אינך צריך לבזבז סוללה על ידי ערת הטלפון שלך כדי לגלות כמה חיי סוללה נשארים לך. אתה מקבל גם את מזג האוויר בתצוגה הסביבתית של פאי והתראות מרוכזות.

מכיוון שלא יכולתם להחמיץ אלא אם כן חייתם במהלך סלע נטול אינטרנט בחודשים האחרונים, ישנם אמוג'י אנדרואיד 9 פאי חדשים. עובדה מהנה: סמל אפליקציית השעון מראה למעשה את השעה הנוכחית במקום להיות אייקון סטטי.

סקירת פאי Android 9: שינויים פונקציונליים

כרך

ב- Oreo, גוגל העבירה את תפריט ההפעלה ליד לחצן ההפעלה הפיזי. ב- Pie, הוא עושה את אותו הדבר לווליום, ומניח אותו ליד לחצן עוצמת הקול (למעט אם הפעלת את סיבוב מסך הבית, ובמקרה זה הוא פשוט מופיע בצד ימין של המסך). כברירת מחדל, לחצני עוצמת הקול מתאימים כעת את עוצמת הקול של המדיה ולא את צליל הצלצול.

ישנם שני חלקים למראה החדש. המחוון האנכי הוא נפח המדיה שלך. ניתן להפעיל או לכבות אותו על ידי הקשה על התו המוזיקלי שמתחתיו או להתאים על ידי החלקה או הקשה על הבר. זה יעבור לנפח Bluetooth כשמחוברים אוזניות אלחוטיות וכשאתה בשיחה, נדנדה הווליום משנה אודיו בשיחה.

הפאי מעביר את מחוון העוצמה ליד כפתורי עוצמת הקול ומוסיף קיצורי דרך לרטוט, אילם וצליל.

הקופסה הקטנה בחלקה העליון היא נפח הטבעת שלך. הקשה עליו עוברת הלאה, רוטט רק וכבה. אתה יכול גם ללחוץ על עוצמת הקול והעוצמה בו זמנית כדי לעבור מייד לרטט בלבד. אם אתה מכה בהגדרות הצליל שלך אתה יכול לשנות את קיצור הדרך לכפתור כדי להשתיק (או להשבית אותו לחלוטין). אם ברצונך לשנות את רמת העוצמה בפועל ולא רק להחליף אותה, תצטרך לעבור להגדרות הצליל שלך דרך אייקון גלגלי השיניים בתחתית. תוכלו גם לכוונן את עוצמת המעורר ונפח השיחה כאן. המצב לצליל הטעינה האופציונלי בעת חיבור הטלפון נמצא גם כאן.


מגדלת בחירת טקסט

כמו ב- iOS, כשאתה גורר את סוגרי בחירת הטקסט שמאלה או ימינה, תקבל קופץ מגדלת כדי להראות לך יותר טוב איפה אתה נמצא בטקסט. אני משאלת לב שזה היה קצת פחות רגיש, שכן קבלת נקודת העצירה הנכונה עדיין לא מרגישה אידיאלית. הקופץ הוא גם לא הגדלה גדולה, בעצם רק הוצאת הטקסט מתחת לאצבע שלך במקום הגדלתו באופן משמעותי. זו התחלה נחמדה אבל אני חושב שהיא יכולה להשתמש בעידון נוסף. בנימה קשורה, אם אתה, כמוני, היה מעריץ גדול של היכולת להוסיף לחצני סרגל ניווט מותאמים אישית כמו תנועה למרחב אחד שמאלה או ימינה, זה עדיין אפשרי בפאי באמצעות אפליקציה בשם סרגל ניווט מותאם אישית.

תפריט ההפעלה מוסיף סוף סוף לחצן צילום מסך ותכונה חדשה בשם Lockdown, שעושה את איך שזה נשמע.

תפריט חשמל

לתפריט ההפעלה יש כעת אפשרות צילום מסך (שיטת ההפעלה הישנה והנפח הישנה עדיין פועלת). כמו כן, ראוי לציין כי קיימת אפשרות נעילה חדשה שתוכל להוסיף לתפריט ההפעלה אשר יסתיר את כל ההודעות, תחסום את נעילת החכמה ותשבית את סורק טביעות האצבע. אתה יכול למצוא את המיתוג בהגדרות מסך הנעילה שלך, אך לאחר הפעלתו הוא יופיע גם בממשק המשתמש הראשי. הערה צדדית: אם המסך שלך מתעמעם בדרך לפסק זמן, כעת תוכל להחזיר אותו לחיים פשוט על ידי נגיעה בסורק טביעות האצבע.

אבטחה טובה יותר

מסיבות אבטחה, אפליקציות סרק בפאי כבר לא יכולות לגשת למצלמה, לחיישנים או למיקרופון. אם אפליקציית רקע אכן מבקשת בקשה, תראה הודעה המתריעה על כך. אם זה דבר שאתה לא מאשר, אתה יכול לשלול גישה מההודעה. כעת גם כתובות MAC אקראיות, כלומר לא יהיה קל כל כך לעקוב אחר המכשיר שלך דרך Wi-Fi עם גישה ציבורית.

צילומי מסך טובים יותר

לפעמים השינויים הפשוטים ביותר משפיעים ביותר. ב- Android 9 Pie תוכלו כעת לערוך צילום מסך באמצעות גוון ההודעות, כלומר אם כל מה שאתם רוצים לעשות זה לחתוך, לעקוף משהו או להדגיש קטע, תוכלו לעשות זאת מבלי שתדרשו אפליקציית עריכה של צד שלישי.

בהירות אדפטיבית

פאי Android מציג בהירות אדפטיבית, שאסור להתבלבל עם הבהירות האדפטיבית הישנה מכיוון שעכשיו יש לזה AI. לאחר ההפעלה, בהירות אדפטיבית תתאים אוטומטית לאווירה של מצבכם כמו תמיד, אך היא תלמד גם כיצד לשנות את הבהירות בתנאים אלו. כך שאם אתה נוטה תמיד להוריד את בהירות המסך עוד מעט כשאתה מכבה את האורות, פאי בקרוב ילמד את ההתנהגות הזו ויעשה זאת בשבילך.

AI ממוקמת את הבמה הן בסוללה והן בבהירות, לומדת כיצד אתה משתמש במכשיר שלך והתאמה להעדפותיך.

סוללה מסתגלת

AI נכנס גם לזירת הסוללות, ומתעדף את עוצמת הסוללה עבור האפליקציות והשירותים שבהם אתם משתמשים ביותר. אפליקציות ושירותים שבהם אתה משתמש לעתים רחוקות יגבלו את המשאבים שלהם כדי להאריך את חיי הסוללה של הטלפון שלך. יש לציין שהדבר עלול לגרום להתראות מעוכבות מאותם אפליקציות, לכן יש להזהיר.

פעולות אפליקציה

בהמשך לדחף השנה ל- AI כל הדברים, אנדרואיד 9 משתמשת ב- AI בכדי לרוקן את מה שהיא חושבת שעשוי לעשות באפליקציה - תלוי בשעה ביום, איפה אתה נמצא, מה אתה עושה מה שאכלתם לארוחת הבוקר - והדגישו זאת במגירת האפליקציות ממש מתחת להצעות האפליקציה שאוצרו AI. עבורי אני ממליץ בעיקר על ה- צוות בסלאק או אשתי ב- WhatsApp, שני דברים שאני בעצם עושה בכל שנייה שאני ער. עד כה כל כך טוב, רובוטים.

פעולות אפליקציה מציעות את הדברים ש- Google מעוניינת שתרצה לעשות - וזה לא רע.

פעולות האפליקציה הן למעשה די מגניבות: אם אתה מתקשר לילדיך כל יום אחרי הלימודים הוא יבקש את השיחה בזמן הנכון; כשאתה מחבר זוג אוזניות זה יעבור לפעולות באפליקציית נגן המוסיקה שלך לפי בחירה; היכנס לרכב וזה יציע ניווט באמצעות מפות וכן הלאה. פעולות אפליקציה משחקות גם בבחירת טקסט חכם, כך שאם אתה מדגיש את שם הלהקה, תראה אפשרויות האזנה לאפליקציות המוסיקה שלך כמו גם את האפשרויות הרגילות כמו העתקה ושיתוף.

אם אינך אוהב את הרעיון של AI ללמוד הכל על הרגלים שלך, אתה יכול להשבית פעולות בתפריט ההגדרות של מסך הבית תחת הצעות> פעולות. אם תבחר להשתמש בהן, ניתן לבצע גרירה ושחרור של פעולות למסך הבית והן יופיעו ב- Google Assistant.

פרוסות אפליקציה

פרוסות אפליקציות עדיין אינן מוכנות לפריים טיים, כלומר סביר להניח שהן יופיעו לראשונה בפיקסל 3. פרוסות הן בעצם קטעי ממשק משתמש של אפליקציות שמפתחים יכולים למסור לגוגל כדי לגלוש במקומות כמו חיפוש. הדוגמא הקלאסית היא שאם מקלידים את Lyft לחיפוש, פאי יציף מידע וקיצורי דרך מתוך האפליקציה כמו ברד נהג ליעד מסוים או מראה עד כמה המרחק נמצא המכונית הקרובה ביותר.

חיפוש הוא רק השלב הראשון בחייו של פרוסות, כאשר בסופו של דבר גם שילוב Google Assistant מגיע. כמו קטעי טקסט עשירים באינטרנט, גוגל מעדיפה בעצם את חוויית המשתמש כאן במחיר של זמן באתר או זמן באפליקציה. לדוגמה, אם אפליקציית קולנוע מאפשרת ל- Slices גישה לזמני הקרנה חיים, יתכן ולא יהיה צורך להפעיל את האפליקציה בכלל. בעוד שמפתחים מסוימים עשויים לרצות להימנע מפרוסות מסיבה זו, אין להכחיש שהפיצ'ר ישחק יותר ויותר בגירסאות Pie ובגירסאות הפעלה עתידיות.

כל מי שלקח את הזמן ללמוד אל תפריע למערכת תלת-חלקית ירגיש מוגבל על ידי הגדרת ברירת המחדל של פאי.

אל תפריע

מצב אל תפריע השתנה באנדרואיד 9. המערכת התלת-חלקית המסובכת למדי (שתיקה מוחלטת, אזעקות בלבד ומצב עדיפות) עוצבה למצב 'אל תפריע' בודד בפאי. עם זאת ניתן להתאמה אישית, כך שתוכל להוסיף חריגים, להתאים את הטיפול בהודעות, להסיר הפרעות בראייה כשהמסך כבוי וכן הלאה. עבור משתמש מיינסטרימי זה יהיה קל וקוהרנטי יותר, אך עבור כל מי שלקח את הזמן להכיר את המערכת הישנה בתלת החלקים, זה ללא ספק ייראה מגביל.


התראות

ההודעות קיבלו שינויים קלים ב- Android 9. יש קיצור דרך לניהול התראות בחלק התחתון של הכרטיסים בגוון ההודעות, ואם אתה כל הזמן מחליק משם סוג מסוים של הודעה Pie ישאל אם אתה רוצה להפסיק להציג אותם. אם אתה נוטה לשמח מעט ולשכוח איזו הודעה דחתה בעיוורון, או סובל מהודעות דואר זבל שאתה רוצה לחסום, לפאי יש גב. כעת תוכל לראות רשימה הפונה למשתמשים של פעילות התראה אחרונה בתחתית הגדרות ההתראות שלך. אם זה משהו מעצבן אתה יכול להחליף את הכפתור ממש לשם כדי להשבית אותם בעתיד.

בזכות החריץ הארור, תראה רק ארבעה סמלי התראה בשורת המצב לפני שהרשימה תקטום בנקודה כדי לציין סמלים בלתי נראים יותר. ככל שאני סובל מחרדת התראה, עדיין העדפתי להיות מסוגל לראות מאילו אפליקציות ההודעות שלי מגיעות מבלי שאצטרך להתחייב לעסוק בהן על ידי החלקה בצל. גם התאמה של חריץ שאינו קיים במסך הבית במצב נוף היא מגוחכת. אנדרואיד צריכה להיות חכמה מספיק כדי לדעת אם המכשיר בו הוא משמש יש חריץ, או האם המסך סובב.

כעת ניתן להשבית התראות מערכת אנדרואיד וממשק המשתמש של מערכת ההפעלה בערוצי ההתראות שלהם. לפני שתנקוט באופציה הגרעינית ותשבית את כל אלה, פשוט קח רגע לחשוב מדוע מראים לך אותם מלכתחילה. הם עשויים להיות מעצבנים כאשר הם סותמים את גוון ההודעות שלך, אך הם די חשובים.

שינויים פונקציונליים אחרים

Nav התחתון מגיע, כולל שני הניווט התחתון באפליקציות Google המועדפות עליך או בתפריטי סרגל האפליקציות התחתונים. עלייתם של החריץ והטלפונים הגדולים יותר בסך הכל גרמה לכך שסרגל הניווט בתוך האפליקציה ותפריטי סרגל האפליקציות נדדו דרומה, קרוב יותר לאגודל. זה ייקח זמן מה, אבל במוקדם או במאוחר הפריטים החיוניים ביותר באפליקציות יושבים ממש מעל לחצן הניווט.

מצב חיסכון בסוללות כבר לא הופך את הטלפון שלך לגוון כתום מזוויע, פשוט מספק הודעה על כך שהמצב מופעל וסמל + בדיד בתוך סמל הסוללה בשורת המצב. אם חיסכון בסוללות מופעל ואתה טוען רק את הטלפון באופן חלקי, הוא יישאר דולק אם אחוז הסוללה כשאתה מנתק את הטלפון שלך עדיין נמצא מתחת לסף חיסכון בסוללות שהגדרת בהגדרות הסוללה. הערה צדדית: אם שכחת לכבות את נקודה החמה שלך, פאי Android ישבית אותו אוטומטית לאחר זמן מה אם לא יתקשרו מכשירים.


תפריט בחירת הטקסט שופר ב- Pie, הוצאת חיפוש באינטרנט ותרגום מתפריט הצפת התפריט לתפריט הראשי. כאשר פעולות אפליקציה מופיעות בתפריט, עדיין תצטרך להתמודד עם תפריט הצפת יתר, אבל לפחות זה לא יהיה בכל פעם שתרצה לדעת מה זה פלוגלגל.

גם הגדרות המיקום של Android Pie עברו התייעלות, אך בדומה לפשט של מצב אל תפריעו, לאו דווקא בדרכים שתרצו. המקרה בנקודה: אין הגדרה למצב חיסכון בסוללה בהגדרות המיקום. האפשרויות שלך כעת מוגבלות למדי, מאפשרות הכל, בטל את המיקום לחלוטין או כבו את שפר את דיוק המיקום, כלומר במקום להשתמש בסלולרי, Wi-Fi וחיישנים תוכלו להשתמש רק ב- GPS, אשר תנקז את הסוללה במהירות רבה.ההצטרפות לכל אחד מאלה תעניק ל- Google רשות לאסוף מעת לעת את נתוני המיקום שלך.

רווחה דיגיטלית

גוגל, כמו אפל, מרוויחה ממש עכשיו ברגע שעוזרת לך לנהל את זמן המסך שלך. אמנם גוגל רוצה וצריכה אותך בטלפון שלך ככל האפשר כדי לשמור על דולרי הפרסום האלה, אך הצגת משהו שעוזר לך להיגמל מעצמך זה ראוי להערכה. ספקנים עשויים להניח שזו החלטה שמתקבלת להימנע מלהיראות רע כאשר אפל עושה זאת, אבל כל מה שקורה. על פי המחקר שלה, גוגל טוענת כי 70 אחוז מהנשאלים הודו שהם מעוניינים בעזרה בשימוש פחות בטלפונים שלהם.

הרווחה הדיגיטלית זמינה כעת לטלפונים של פיקסל 3 עם פאי אנדרואיד והיא זמינה גם בכל הטלפונים מבוססי Android One עם התקנת עדכון הפאי.

הפונקציות העיקריות של Digital Wellbeing הן לוח מחוונים אשר נותן לך סקירה כללית על השימוש במכשיר שלך: כמה התראות קיבלת, באיזו תדירות ביטלת את נעילת המכשיר וכמה זמן השקעת באפליקציות שונות.

לוח המחוונים לרווחת הדיגיטל מראה לך כמה הודעות קיבלת, באיזו תדירות ביטלת את נעילת המכשיר וכמה זמן בילית באפליקציות שונות.

לאחר מכן, טיימר האפליקציות מאפשר לך להגדיר מגבלות זמן עבור אפליקציות ממכרות במיוחד, כאשר אייקון האפליקציה מאפור לאחר שזמן. אם אתה יודע שיש לך התמכרות לא בריאה לאינסטגרם, אנדרואיד פאי יכול לעזור לשמור על הדחפים שלך בסימון, בהנחה שתצטרף כמובן. כמו ברוב הדברים, הצעד הראשון להחלמה הוא להודות שאתה זקוק לעזרה.

מצב חדש בשם Wind Down יגביל לאט את פעילות המכשיר בהתאם ללוח הזמנים שקבעת. כך שככל שתתקרבו לפני השינה היא תפעיל את מצב הלילה, תגביל את ההפרעות דרך אל תפריע ובסופו של דבר תדהה את המסך בגווני אפור כדי להזכיר לכם שהגיע הזמן לפגוע בחציר.

למרות שתוספות אלה בהחלט חיוביות, יהיה מעניין לראות כמה אנשים מתנדבים להגביל את השימוש בטלפון שלהם וכמה שומרים על כך לאורך זמן. אני בהחלט יכול לראות שרבים מאיתנו מכבים את הדברים ברוגז כשאנחנו בעיצומו של סולם YouTube בשעה 02:00 והמסך שלנו הופך לפתע למונוכרום.

לעטוף

פאי אנדרואיד ממשיך את הדחיפה שהובהרה לראשונה בשפע באוראו: גוגל לקחה את המיינסטרים של אנדרואיד. במקום בו אורו הניח בד שולחן נקי על בסיס אנדרואיד שכולנו מכירים ואוהבים, פאי מתחיל לפנות קצת מהבלאגן. בכמה מקומות, פאי אפילו מתחיל במדרון החלקלק של הסרת הבחירה לטובת פיתרון "פשוט" יחיד. בין אם זה מסירת המושכות ל- AI או פשוט לקבל את ההגדרות שגוגל חושבת שהכי טוב, פאי מרגיש הכי פחות "אנדרואיד" מכל המהדורות האחרונות.

עבור מרבית משתמשי הזרם המרכזי - המיליארד הבא שגוגל מחזירה אחר כך - אנדרואיד פחות מורכב ככל הנראה ייחשב כדבר טוב. לאנדרואיד יש מוניטין של מערכת ההפעלה של האדם המתמצא בתחום הטכנולוגי, דבר שמפחיד הרבה מהציבור הרוכש את הטלפונים החכמים. תחילה אוראו ועכשיו פאי נועדו לשקם את המוניטין הזה. Pie הופך את קו הפיקסלים לנגיש כמעט כמו ה- iPhone, גם אם המיקוד העיקרי של גוגל הוא הפצת התוכנה והשירותים שלו ולא משלוח חומרה. אבל לאלה שכבר מזמן אהבו את ההתאמה האישית המפורשת של אנדרואיד ואת החופש, אנדרואיד 9 עשוי להרגיש מעט חלול, לפחות בצורה שגוגל פרסמה אותו. עבור אלו שמרגישים קצת התפכחות, יצרני אנדרואיד אחרים יהפכו לגורם חשוב יותר ויותר במתן אנדרואיד פאי מספיק תבלין בכדי לתת לו את הטעם שהם חושקים בו.

אנדרואיד הופכת ידידותית יותר למשתמש, חכמה יותר, נקייה ופשוטה יותר, ונמכת יותר ויותר לרקע.

בצד ההישגים הפילוסופיים, ישנם המון דברים נהדרים שקיימים בפאי אנדרואיד 9, ואני חייב לומר שאני מרגיש מעט אשם על כך שאני נהנה ממנו ככל שאני מתחיל להבין מה הולך לאיבוד בדרך. כאשר אנדרואיד הופכת ידידותית יותר למשתמש, חכמה יותר, נקייה ופשוטה יותר, היא תימסך יותר ויותר לרקע ותהפוך למשהו ש"סתם עובד. "

למידת קריאה ומכונה ימשיכו לקבל עבורנו יותר ויותר החלטות, אך גם אם הן מדויקות ומתאימות לחלוטין, יהיה קשה לנער את התחושה שמשהו מרכזי בהיסטוריה של אנדרואיד נפל בצד הדרך. כאשר אנדרואיד 9 פאי סוגר את הפער ומקרב אותנו צעד אחד קרוב יותר לעתיד חלק, מלוטש, אינטואיטיבי ואוטומטי לחלוטין, פשוט דעו לכם שאם המחשבה הזו ממלאת אתכם בהתרגשות של חלקים שווים וגעגועים לימים הטובים, אתם לא לבד .

בינתיים צוות הפודקאסט שלנו התיישב לסקירה מהירה של העדכון. הנה מה שהם חושבים.

תן לנו לדעת מתי אתה מצפה לקבל פאי אנדרואיד בתגובות ומה אתה חושב על מה שראית עד כה.

עדכון, 21 בפברואר, 2019 (03:00 PM ET): זה לקח קצת זמן, אבל ניאנטיק מרימה כעת את תכונת ה- Pokémon Go naphot עליה הכריזה מוקדם יותר החודש. על פי ציוץ בעניין, התכונה תהיה זמינה בקרוב לכל מאמני דרגה ...

היזם ניאנטיק הודיע ​​היום על אתגר Go naphot עבור פוקימון גו. התחרות משתמשת בתכונת ה- naphot של המשחק והופכת אותה לתחרות בת חודש. התחרות מחולקת לשלושה אתגרים - אתגרי Buddy, Habitat ו- Go Create....

אנו ממליצים