סקירה של Xiaomi Mi 8: עיצוב הפניה לתוכנת Xiaomi

מְחַבֵּר: Randy Alexander
תאריך הבריאה: 2 אַפּרִיל 2021
תאריך עדכון: 1 יולי 2024
Anonim
וואווי Mate 20 Pro: מלך הדרקונים נחת בישראל
וִידֵאוֹ: וואווי Mate 20 Pro: מלך הדרקונים נחת בישראל

תוֹכֶן


עדכון - 27 בפברואר, 2019 - הגרסה הבאה של הטלפון, ה- Xiaomi Mi 9, הוכרזה רשמית.

הפעם הראשונה שבדקתי את ה- Xiaomi Mi 8 הייתה חזרה ביוני השנה. נראה היה שהוא מציע ערך מדהים, עם מפרטי ספינות דגל אמיתיות במחיר של מחירי המתחרים. בשלב זה, ה- Mi 8 נראה כמו אלטרנטיבה בת קיימא לרבים מהענקים בתעשייה.

כעת, הייתה לי הזדמנות להשתמש ב- Mi 8 במשך 18 יום, ויש לי כמה מחשבות על העיצוב והתוכנה המרכיבים את נשמתו של המכשיר הזה.

שיאומי מי 8 הערות סקירה: אני משתמש ב- Xiaomi Mi 8 ברשת Project Fi בגרמניה, דנמרק, יפן, וארה"ב במשך 18 יום. Xiaomi Mi 8 שלנו מפעיל אנדרואיד 8.1 Oreo ו- MIUI גרסה 9.6.7.0 גלובלית MIUI Global 10.0.2.0 (נכון לתאריך 9/19/2018) בתיקון האבטחה ב- 1 באוגוסט 2018. אנו נמנע מלהוסיף ציוני ביקורת עד שנוכל להעביר את המכשיר דרך חבילת הבדיקות המלאה שלנו.

ה- Xiaomi Mi 8 המשמש בסקירה זו סופק מאת Xiaomi. הצג עוד


עיצוב

ה- Xiaomi Mi 8 נראה כמו אייפון X, אין דרך לעקוף אותו. ממיקום המצלמות הכפולות לגודל החריץ ואפילו רמקול הגריל, קשה להבחין בשניים זה לצד זה. מספר טלפונים הואשמו בהעתקת אפל במהלך השנים, אך Mi 8 הוא ככל הנראה הדמיון הקרוב ביותר שראינו עד כה. אפילו התוכנה נראית דומה, אם כי זה תואם את הקורס בעורות אנדרואיד סיניים.


גופו של ה- Mi 8 עשוי מגורילה גלאס 5, עמיד בפני ריסוקים אך אינו מטפל בשריטות טוב במיוחד. אני אוהב לסקור טלפונים ללא תיק בכדי לראות איך הם מסתיימים בעצמם, וה- Mi 8 קיבל מספר שריטות קו שיער קטנות וצלקת אחת די עמוקה בגב בתקופתי איתו.

הצלקת העמוקה מאחור קרתה מוקדם בתקופתי עם המכשיר. זה בתחילה גרם לי לחשוב שהטלפון הזה יהיה מצולק לחלוטין כשסיימתי לבחון אותו, אבל הוא קיבל רק שריטות ושפשופים קטנים מאז האירוע הראשוני. בכל זאת, עליך להשתמש בתיק בטלפון זה אם תאסוף אותו. הזכוכית מרגישה רכה מהרבה טלפוני הזכוכית האחרים בהם השתמשתי - דבר ניכר במספר הרב של שריטות קו השיער הקטנות שקיבלתי במכשיר.


כל כפתורי הטלפון נמצאים בצד ימין. כפתור ההפעלה יושב מעט מעל מרכז המסגרת, כאשר כפתורי עוצמת הקול יושבים ממש מעליו. מגש ה- SIM נמצא בצד השמאלי העליון של המכשיר. בתחתית תוכלו למצוא יציאת USB מסוג C ושני גרילי רמקולים.

בחלק הקדמי תמצאו חריץ גדול למדי עם מצלמה פונה קדמית וסנטר בתחתית. החלק האחורי של המכשיר מכיל הגדרת מצלמה כפולה וקורא טביעות אצבע בקרבת המרכז.

בסך הכל זה לא עיצוב מרגש במיוחד, אבל אני חושב שזו הטעם של הטלפון הזה (אני אסביר למה בקצת).

תצוגה

המסך גדול למדי בגודל 6.21 אינץ ', והוא מכיל רזולוציה של 1080 x 2248 עם 402ppi. זה שום דבר לא מיוחד. נראה ש- Xiaomi עשה שימוש חכם בתצוגת HDR כדי לעקוף אזורים מוארים במיוחד. במקום לפגוע בהירות המסך, הטלפון פשוט מאפשר למצב HDR להבהיר אזורים כהים על המסך. Xiaomi מכנה זאת "תצוגת אור השמש" והיא אמורה לשמור על הצבעים מדויקים יותר באור השמש ולחסוך את חיי הסוללה. אם מה שאתה עושה אינו מצריך צבעי אגרוף, זוהי דרך נחמדה לשמור על הטלפון שלך קצת יותר זמן.

מסך זה גם קצת יותר קר בטמפרטורת הצבעים בהשוואה להרבה טלפונים אחרים כרגע. השוויתי ישירות את המסך הזה לסמסונג גלקסי S8 מכיוון שלשניהם יש תצוגות Super AMOLED המיוצרות על ידי סמסונג, ול- Mi 8 הייתה טמפרטורת צבע כחולה ניכרת יותר בהשוואה. שיאומי מכוונת את התצוגות שלה באופן אישי לטמפרטורה שלדעתה תספק את הקהל הרחב ביותר. אני אישית נהנה מזה, אבל אלה שיותר רגילים לטונים החמים והנקבים עשויים לכבות.

בסך הכל ככל הנראה לא תתפלאו או יתאכזבו מהתצוגה הזו. זה לא מיוחד, אבל זה גם לא רע.

ביצועים

כפי שהייתם מצפים מטלפון עם חומרת דגל, ה- Xiaomi Mi 8 הופיע בצורה מעוררת הערכה לאורך כל הבדיקות שלי. מעולם לא ראיתי נעילות גדולות, וכמישהו שיש לו בעיה בניהול כרטיסיות, המכשיר טיפל בכרטיסיות 100+ של Chrome שלי בסדר גמור.

קצת קשה לדבר על ביצועים כאשר רוב הטלפונים המתקדמים מבצעים כמעט את אותו הדבר. זו הסיבה שמדדי המידה הם עדיין מדדים שימושיים למדי להשוואה בין מכשירים.

העברנו את ה- Mi דרך Geekbench 4, AnTuTu ו- 3DMark כדי לראות איך זה משתווה לתחרות. אתה יכול לראות את התוצאות למטה.


Geekbench 4 העניק ל- Xiaomi Mi 8 ציון ליבה בודד של 2,403. לשם השוואה, ה- OnePlus 6 קלע 2,454 ואילו הגלקסי S9 קלע 2,144. ה- Mi 8 השיג ציון מרובה ליבות של 8,545, ואילו ה- OnePlus 6 קלע 8,967, והגלקסי S9 קלע 8,116.


AnTuTu העניק ל- Mi 8 ציון של 264,255, לעומת 262,614 של ה- OnePlus 6 ו- 266,559 של S9.


לבסוף, ה- Mi 8 קלע 4,233 בתלת מימד, ואילו ה- OnePlus 6 ו- Galaxy S9 קלעו 4,680 ו -4,672 בהתאמה.

חומרה

נראה כי כמעט לכל טלפון ב- 2018 יש Snapdragon 845 קוואלקום, וה- Mi 8 אינו יוצא מן הכלל. יחד עם זיכרון RAM של 6 או 8 ג'יגה-בתים, הטלפון הזה מתעדכן אחרון בשוק, עם נפח אחסון של עד 256 ג'יגה-בייט לאתחול.

הסוללה של Mi 8 היא ממוצעת בהחלט. בבדיקות שלי קיבלתי תוצאות די מעורבות, בין ארבע שעות לשש שעות של זמן המסך בהתאם ליום המסוים, ובאופן כללי משתפר ככל שהבדיקה שלי התקיימה. לקחתי שמונה דוגמאות במהלך תקופת הסקירה שלי עם המכשיר ונחתתי במסך ממוצע בזמן של 5 שעות ו -35 דקות כשנותרו חמישה אחוזים בכל מדגם. זה משאיר את ה- Mi 8 עם חיי סוללה בערך כמו ה- OnePlus 6, שיש לו סוללה קטנה יותר ב -3,300mAh. הוא אמנם לא יכול להתחרות במכשירים כמו סמסונג גלקסי נוט 9 וסוללה 4,000 מיליאמפר / שעה, אך הוא מחזיק מעמד יום טוב.

ביקורת Xiaomi Mi A2: 'A' למאמץ, אך עדיין לא מושלם

בטלפון הזה אין שקע אוזניות, שהפך להיות הסטנדרט עבור רוב הטלפונים בימינו. עם זאת, ה- Mi 8 משתמש ב- Bluetooth 5.o, אם יש לכם זוג אוזניות שיכולות ממש לתמוך בו. אין דירוג IP או עמידות בפני מים ב- Mi 8.

מצלמה

להפתעתי, המצלמה במכשיר זה טובה מאוד. זה לא אגרוף וסופר רווי כמו מצלמות של סמסונג וכמה אחרות, אבל הייתי מרוצה מהחדות והטווח הדינמי של Mi 8. צילמתי מגוון עצום של תמונות במהלך 18 הימים באמצעות המכשיר, וזה ביצע טוב כמעט בכל סיטואציה. מצב הדיוקן באמצעות המצלמות האחוריות עדיין משאיר הרבה רצוי, אך מצב הפורטרט כלפי מעלה שנוסף ב- MIUI 10.0 אכן מבצע ביצועים טובים למדי.



יש בתוך המגרש גם שלפוחית ​​IR עם פניה קדמית המאפשרת נעילת פנים אינפרא אדום, אך למרבה הצער זה מושמט מהגרסה הגלובלית. ראינו זאת רק באייפון X וב Oppo Find X עד כה, כך שזו תוספת נחמדה למכשיר.

ה- Mi 8 מייצר חדות וטווח דינמי מצוינים כמעט בכל סיטואציה

בחרתי כמה תמונות מהזמן שלי עם המכשיר שיוצגו כאן ברזולוציה דחוסה בכדי להגדיל את זמן הטעינה של הדף. יש לי מעל 50 תמונות ברזולוציה מלאה כאן.

כפי שניתן לראות בדוגמאות לעיל, החדות והטווח הדינאמי הם מצוינים. המצלמה מזכירה לי הרבה את הצילום באייפון X, שאין בו הרבה קונטרסט, אלא מתמקדת בטונליות.

המצלמה אכן נוטה לחשוף יתר תמונות רק מעט, אך פתרתי זאת על ידי שחרור ידני של החשיפה. אם אתה מרסס ומתפלל התמונות שלך עשויות להיות בהירות מדי, אבל אם אתה יכול לקחת שנייה כדי להתאים את זה התוצאות נהדרות.

תוכנה

שיאומי היא חברה שנוסדה על תוכנה. MIUI היה במקור ROM של אנדרואיד שנועד להתמודד עם CyanogenMod הפופולרי להפליא עוד היום. אפילו עכשיו, Xiaomi מעדכנת את התוכנה שלה מדי שבוע לאלה שנמצאים בערוץ הבטא, ובכל שבועיים למשתמשים קבועים. הוא מוסיף תכונות חדשות המבוססות כמעט ישירות על מה שהקהילה רוצה, ועובדי Xiaomi נדרשים להשקיע חלק מהשבוע שלהם בקריאה ומענה לפוסטים ובקשות בפורום.

תוכנת ההשתלטות הזו שונה לחלוטין מכל חברה כמעט - הדוגמה הקרובה ביותר שאוכל למצוא היא Reddit AMAs החודשית של Essential. ברור שקסיאומי רציני מאוד בשיפור MIUI, ואני נותן לו הרבה קרדיט על כך שהאזנה כל כך מקרוב לקהילה שלה.

בסך הכל MIUI מרגיש פשוט מאוד - כל כך פשוט, אין אפילו מגירת אפליקציות. אני באופן אישי לא מעריץ את ההחלטה הזו, אבל שיאומי פופולרי ביותר במדינת סין שלה, שם לרוב הטלפונים חסרים את מגירת האפליקציות בניסיון להעתיק את האייפון.


עדכון ה- MIUI 10 האחרון של Xiaomi מבוסס עדיין על אנדרואיד 8.1 אוראו, אך הוא מנסה לחקות את התחושה של פאי Android 9.0 על ידי הוספת מספר אלמנטים מעוגלים ברחבי ממשק המשתמש. כעת מעברות ההתראות כך שתתאים לעדכון החדש של Google Material Design 2.0, ותוכלו לגשת לחיפוש בגוגל בעזרת החלקה פשוטה בכל מקום בתצוגה.

אם תחליק שמאלה, תועבר לסקירה כללית של אפליקציות ומידע מהיר הנקרא "מדריך Xiaomi." זה נראה להפליא למקטע הווידג'טים של iOS, אך גוגל עושה משהו דומה במפעיל הפיקסלים. מכאן תוכלו לנקות את המטמון, להוסיף אירועי לוח שנה, ליצור הערות ולראות את מחירי המניות במבט אחד. ווידג'טים אלה משולבים במגוון אפליקציות של Xiaomi שהועמסו מראש על המכשיר, ולמעשה מצאתי שרובם די מועילים. יש אפילו אפליקציה לפורום Xiaomi המובנה היישר למכשיר.

אפליקציות Xiaomi אינן מגדירות כברירת מחדל ל- Google Apps, וזה נחמד מכיוון שלא תצטרך להשקיע המון זמן בהורדת Google Apps מחנות Play. תמיד התרגזתי במיוחד מסמסונג על כך שיצרתי גרסה גרועה יותר של אפליקציה אחת של גוגל, וזה נחמד שקסיאומי מזהה את ערך השימוש באפליקציות גוגל כברירת מחדל.

בעדכון MIUI 10.0, Xiaomi הוסיפה תמיכה במחוות מסך מלא. זה לא מחקה את מחוות Android 9.0, וזה בסדר מבחינתי. אתה יכול להחליק מעלה מלמטה כדי לחזור הביתה, להחליק מעלה והחזק כדי לעבור לאפליקציות האחרונות, או החלק פנימה מצד שמאל או ימין כדי לחזור. זהו יישום טוב יותר מזה של גוגל לדעתי וזה נחמד שקסיאומי מציעה את מצב המסך המלא.

המרכב הוא צפחה ריקה

יתכן ששמת לב שהסקירה הזו נראתה מעט יבשה, והייתי מסכים איתך.

בעיניי ה- Xiaomi Mi 8 הוא פלטפורמה להדגשת התוכנה שלה. החברה מנסה להשיג את אפל במחיר ובביצועים כבר שנים רבות, וברור שעיצוב זה הוא הניסיון הטוב ביותר שלה עד כה לייצר את "האייפון של כל אדם". לעזאזל, המילה שיאומי פירושה פשוטו כמשמעו "דוחן", אחד המובילים ביותר דגנים הנצרכים בדרך כלל בעולם. שיאומי מנסה בבירור לפגוע בקהל רחב על ידי ייצור חומרה איכותית בכמחצית ממחיר מתחרותיה, ונראה כי תוכנית זו עובדת.

צפחה ריקה לתוכנה המוצעת בהמוניהם

ה- Xiaomi Mi 8 הוא לא בדיוק טלפון מעניין. בטח, זה מרגיש "פרימיום" עם עיצוב מודרני מזכוכית ואלומיניום, אבל זה לא עושה שום דבר מיוחד במיוחד כדי להתבלט במראה בלבד. כמעט כל מה שהופך את ה- Mi 8 למכשיר טוב מגיע מהתוכנה. תוכנת Crowdsourcing נוטה להיות הדרך הטובה ביותר להבטיח שהמגוון הרחב ביותר של המשתמשים יהיה מאושר, ולדעתי רוב האנשים המשתמשים במכשיר זה יאהבו את היכולת לתרום ל- MIUI.

לא תקנה את ה- Mi 8 כדי להפוך את חבריך לקנאה, ואפילו לא בשביל איזה גימיק ייחודי. זה לא נראה מפואר או מושקע - לא תקדישו זמן להתפעל מיופיו. המכשיר הזה נועד להציג לראשונה את MIUI, והוא עושה את זה טוב מאוד - במיוחד ב- MSRP של 399 יורו (~ $ 469).

הפיגוע האחרון

אם קראת את החדשות לאחרונה, יתכן ששמעת שקסיאומי מכניסה מודעות בממשק המשתמש שלה. זה כיבה הרבה משתמשים, ואני לא מאשים אותם. HTC משכה פעלול דומה לפני מספר שנים וקיבלה כמות אדירה של התנגשות. למעשה, החברה עדיין מציגה מודעות בתוכנה שלה עד היום.

שאלתי את Xiaomi לגבי מודעות אלה, והחברה אמרה שרוב האנשים שוכחים שהחברה מסבסדת את המכשירים שלה באמצעות שירותים מקוונים. ל- Xiaomi מגוון שיטות לייצור הכנסות מזה של מכירות חומרה בלבד, שם היא מסרבת להרוויח יותר מרווח של 5 אחוזים.

אני לא חושב שרוב המשתמשים מודעים לכך ש- Xiaomi מממנת את מוצריה. החברה פועלת אך ורק בסין במשך שנים, והשווקים העולמיים אינם רגילים לדבר מסוג זה.

באופן אישי, אני לא חושב ששום חברה צריכה להכניס מודעות בממשק המשתמש שלהם אלא אם כן מידע זה שקוף מאוד לפני שתרכוש את המכשיר. אמזון עשתה זאת כדי לסבסד את מכשירי הקינדל שלה כמו גם את הטלפונים המיוחדים לתמחור באמזון, אבל זה מאוד חשוב לגבי הצגת מודעות במסך הנעילה. Xiaomi צריך להיות שקוף יותר לגבי מודעות אלה או להסיר אותן לחלוטין. זה לא בסדר לראות מודעות על מוצר שהוצאת עליו כסף ללא הסכמה או אזהרה.

מפרט

גלריה

תמחור וזמינות

ה- Mi 8 מתחיל ב -2,699 יואן (~ $ 421) עבור זיכרון RAM של 6 ג'יגה-בייט וגרסת אחסון של 64 ג'יגה-בייט. דגם 6 ג'יגה-בייט ו -128 ג'יגה-בייט מגיע לתג מחיר של 2,999 יואן (~ 468 $) ואילו דגם 6 ג'יגה-בייט ו -256 ג'יגה-בייט ישווק תמורת 3,299 יואן (~ 515 דולר).

מחשבות אחרונות ו"בעיית הפוקו "

ה- Xiaomi Mi 8 הוא לא טלפון מעניין, אבל הוא טלפון טוב. זה מהיר כמו ספינות דגל אחרות, ונראה שהוא רק מוסיף תכונות שהמשתמשים באמת רוצים. כעת אנו עומדים בפני משהו שאני אוהב לקרוא לו "בעיית פוקו".

לאחרונה חשפה שיאומי מותג משנה חדש בשם Pocophone, והמכשיר הראשון שלו, Pocophone F1, הרעיד את הענף בכך שהציע למעשה את אותם המפרטים כמו ה- Mi 8 במחיר של 300 דולר בלבד. הוא אפילו מציע תכונות שאין ל- Mi 8 כמו שקע אוזניות ומעטפת קברר אופציונלית ב"מהדורה משוריינת "המיוחדת.

ההצעה הזו נראית פנטסטית, אבל שיאומי יכולה לקניב מכשיר משלה באמצעות טלפון חדש וזול יותר, שרבים ישקולו את המכשיר הטוב יותר. רציתי לדעת מה Xiaomi חשב על זה, אז דיברתי עם מנהל יחסי הציבור של Xiaomi, ג'ון צ'אן, כדי לקבל את מחשבותיו.

ג'ון אמר לי שהתכונות המוצגות ב- Mi 8 הן ייחודיות מספיק בכדי להיות שווים 100 דולר להרבה משתמשים. ל- Mi 8 יש מעטפת זכוכית, במקום הצעות הפוליקרבונט וה- Kevlar בפוקופון F1, והוא מציע גם את תצוגת Super AMOLED ופתיחת הפנים. ה- Pocophone מריץ את שקע האוזניות, הרחבת כרטיס ה- MicroSD וסוללה גדולה בהרבה 4,000mAh, בתוספת גרסה מהוטה של ​​MIUI המציעה דברים כמו מגירת אפליקציות.

לדעתי, ה- Pocophone F1 היא הרכישה הטובה יותר, ללא עוררין. התכונות שיש לו נגד ה- Mi 8 חשובות בהרבה מהתכונות שה- Mi 8 מתהדר בהן נגד ה- Pocophone F1, ו -100 דולר שלה זולים יותר מה- Mi 8. שום טלפון לא קיים בוואקום (אלא אם מתחרותיה ממש אינן זמינות במדינה שלך) .

צ'אן חושב שיש מקום גם ל- Mi 8 וגם לפוקופון להתקיים בשוק, אבל אני פשוט לא רואה את זה. שני המכשירים נראים דומים מדי, ואני מאמין שרוב המשתמשים יתעניינו יותר במערך התכונות של ה- Pocophone. אם ה- Mi 8 היה המכשיר עם הסוללה הגדולה ושקע האוזניות, הפיצול הזה עשוי להיות הגיוני, אבל לעת עתה הוא פשוט מבלבל. זה מוביל אותי להאמין שקסיאומי הולכת למכור הרבה פחות מי 8 והרבה יותר פוקפון.

אם אינך יכול לקבל גישה לפוקופון F1, ה- Mi 8 הוא מכשיר משכנע מאוד. אני לא אוהב את זה ממש כמו ה- OnePlus 6, אבל במחיר של 130 דולר יותר זול, ה- Mi 8 הוא עדיין מכשיר טוב מאוד - במיוחד עבור אלה שאוהבים לומר אמירה בתוכנה שהם משתמשים בהם כל יום.

זהו זה לביקורת Xiaomi Mi 8 שלנו. מחשבות? האם אתה קונה טלפון זה או שאתה מעדיף לחסוך קצת מזומנים וללכת על ה- Pocophone F1?

הבא: ביקורת Xiaomi Mi Band 3: גשש הכושר הזול הטוב ביותר?

סמסונג גלקסי 10 5G הוא אחד הסמארטפונים החשובים יותר שיצאו בשנים האחרונות. זה הטלפון החכם הראשון שיכול להתחבר לרשתות האלחוטיות 5G שרק מתחילות להופיע ברחבי ארה"ב. זהו גם הטלפון הגדול ביותר של סמסונ...

ony WH-1000XM3 החדש של ony משתמש ב- LDAC כקודק ה- Bluetooth העיקרי שלו, אך יתכן שלא תקבלו את הטוב ביותר שיש להם להציע.הסיבות לרכוש את ony WH-1000XM3:...

פרסומים מרתקים