מהו איזון לבן בצילום?

מְחַבֵּר: Randy Alexander
תאריך הבריאה: 1 אַפּרִיל 2021
תאריך עדכון: 15 מאי 2024
Anonim
תחילתו של צלם  - המדריך לצלמים מתחילים - WB איזון לבן
וִידֵאוֹ: תחילתו של צלם - המדריך לצלמים מתחילים - WB איזון לבן

תוֹכֶן


מצלמות מודרניות פינקו אותנו במצבים האוטומטיים שלהן, והקלו על התעלמות מהגדרות איזון לבן. תוכלו להבין שאיזון לבן הוא חלק חשוב מאוד בצילום ככל שתתקדמו באמנות. הכרות עם טמפרטורת הצבע והגוון היא קריטית, והיום אנו כאן כדי לעזור לכם בכך!

קרא גם: מהו אורך המוקד בצילום? כל השאלות שלך ענו.

מהו איזון לבן?

איזון לבן מתייחס להשפעות של טמפרטורת הצבע והגוון בתצלומים. מקורות אור שונים פולטים טמפרטורות צבע משתנות, הנעות בספקטרום בין כתום לכחול. באופן דומה, האור מגיע עם גוון, שנע בין ירוק למגנטה. שינוי הגדרות איזון הלבן יעזור לכם למצוא איזון בין הצבעים הללו ולהשיג אפקט טבעי יותר.

מידע נוסף על גוון וטמפרטורת הצבע למטה.

מדוע מצלמות זקוקות לעזרה באיזון לבן?

כאשר אדם רואה חפץ, העיניים והמוח פועלים יחד בכדי לתקן צבעים באופן אוטומטי, מה שהופך את הלבן למראה לבן ברוב הנסיבות הטבעיות. לא משנה אם אתם בחוץ ביום שמש או בבית תחת אור טונגסטן, הצבעים ייראו טבעיים לאחר שהעיניים שלכם יתרגלו לסביבה, שלא אורכת זמן רב.


מצלמה זקוקה לעזרה מסוימת כדי להבין כיצד הדברים יראו טבעיים. מצלמות מודרניות מנסות לחקות את מוחנו, ולעשות עבודה די טובה בכדי לחשב איזון לבן ברכב אוטומטי, אך הן עלולות לטעות בדברים.

מצלמות מודרניות עושות עבודה די טובה בכדי להבין איזון לבן במכונית, אך הן עלולות לטעות בדברים.

אדגר סרוונטס

הבנת טמפרטורת הצבע

טמפרטורת הצבעים נמדדת בקלווינים (K) המהווים יחידת טמפרטורה בסיסית. הבנת אופן העבודה של קלווינים דורשת הרבה יותר ממאמר זה, אך אנו ננסה להסביר בצורה קצרה ופשוטה. קלווינים מבוססים על הצבע המוקרן מ"גוף שחור "כאשר הם נחשפים לטמפרטורה הספציפית ההיא. טמפרטורת צבע קלווין גבוהה תגרום לצבעים להיראות כחולים יותר ואילו נמוכה תגרום להם להיראות כתומים יותר.

בצילום יש לנו אפשרויות מסוימות לאיזון לבן שיסייעו לכם להבין את רמות קלווין הנכונות שיש להשתמש בהן בנסיבות שונות.

  • נרות: 1,000-2,000K
  • נורת טונגסטן: 2,500-3,500K
  • זריחה שקיעה: 3,000-4,000K
  • מנורת פלורסנט: 4,000-5,000K
  • פלאש / אור שמש ישיר: 5,000-6,500K
  • שמיים מעוננים: 6,500-8,000K
  • עננים כבדים: 9,000-10,000K

הבנת גוון

גוון חשוב לא פחות לזכור בעת צילום תחת תאורה מלאכותית ומצבי תאורה לא שכיחים (כמו שקיעות, עליות שמש ותופעות טבע אחרות). אור יכול להיות גוון אליו, שנע בין ירוק למגנטה. אתה יכול להוסיף יותר משני הצבעים כדי לתקן את הצבע הלא טבעי של תמונה.


התאמת איזון לבן: במצלמה לעומת עיבוד פוסט

זו העדפה אישית. אני אחד מאותם הצלמים שמעדיפים לעשות כמה שיותר מצלמה, ולכן אני נוטה לקבוע את איזון הלבן במצלמה ופשוט לבצע התאמות קלות במהלך העריכה.

לצילום RAW היתרונות שלו בעבודה עם איזון לבן.

אדגר סרוונטס

לירי RAW יש יתרונותיה במקרה זה, מכיוון שקובץ התמונה שומר על כל הנתונים ואיזון הלבן משמש כנקודת התייחסות. קובץ תמונה RAW יאפשר לך לתפעל את טמפרטורת הצבע לאחר העיבוד לתוכן ליבך. זו הסיבה שלצלמים מודרניים יש נטייה לסמוך יותר על מצלמות. ניתן להשאיר בקלות את הגדרות האיזון הלבן בתמונות אוטומטיות ולתקן בעיבוד שלאחר העיבוד רק כאשר המצלמה מתרחשת.

זה לא המקרה עם קובץ JPEG, שיש לו איזון לבן מוגדר. התמונה תאבד איכות אם תנסה לשנות את טמפרטורת הצבע והגוון שלה יותר מדי. במקרים כאלה, אתה יכול להשתמש באפשרויות הטמפרטורה המפורטות לעיל.

לחלופין, אתה יכול להשתמש במצב מותאם אישית או במצב מוגדר מראש (PRE). אפשרות זו מודדת את טמפרטורת הצבע והגוון על ידי מדידת צבע בכרטיס איזון לבן. זה נעשה על ידי צילום תמונה שלו בתנאים הרצויים שלך. החיסרון בשיטה זו הוא שעליך לעבור את התהליך בכל פעם שאתה מחליף תנאי תאורה.

כיצד להתאים את איזון הלבן במצלמה

התהליך פשוט, אך כל מצלמה מוגדרת באופן שונה מהתפריט שלה, כך שלא נוכל לתת לך מדריך שלב אחר שלב. הגדרות איזון הלבן צריכות להיות איפשהו בתפריט שלך. ברגע שנמצא שם, אתה אמור לראות את מרבית אפשרויות האיזון הלבן המפורטות בסעיף טמפרטורת הצבעים שלנו (ככל הנראה מנוסח מעט אחרת).

בחר באפשרות שלך בהתבסס על תנאי תאורה. ישנה גם אפשרות לבחור ידנית את טמפרטורות קלווין, כמו גם את המצב שנקבע מראש לשימוש בכרטיס איזון לבן. בחלק מהמצלמות יש כפתורים פיזיים לבקרות שיווי משקל לבן, שיכולים לחסוך לכם את זמן המעבר בתפריט.

כיצד להתאים את איזון הלבן בעיבוד לאחר

תוכניות ויישומי עריכת תמונות מטפלות באפשרויות שלהם בצורה שונה, אך התמצית הכללית של התהליך צריכה להיות דומה מאוד לכל אורכה. מצא את הקטע "איזון לבן" או "צבע" בתוכנת העריכה שבחרת. לאזור זה צריכה להיות רשימה או תפריט נפתח עם כל האפשרויות המפורטות בסעיף טמפרטורת הצבע שלנו. לחלופין, אתה אמור להיות מסוגל לשנות את טמפרטורת הצבע והגוון באופן ידני, כמו גם דברים כמו תנודות, רוויה ועוד.

כלי שימושי שאני ממליץ עליו הוא כלי איזון לבן. אתה יכול לבחור אפשרות זו ואז לבחור צבע לבן או ניטרלי (אפור) בתמונה שלך. התוכנה תקרא את הצבע שבחרת ותביא אותו לרמות האיזון הלבן האידיאלי שלו.

שוברים את כללי האיזון הלבן

צילום הוא ביטוי אמנותי ויצירתי, כך שלא נוכל לומר לך להישמע לפי הכללים. אמרנו לכם כל הזמן שהאיזון הלבן הנכון הוא זה שמחקה את הצבעים הטבעיים של הסצנה שלכם. זהו כלל אצבע טוב שכשאתה לומד כשאתה לומד את הקונספט, אבל יש זמנים שבהם אולי תרצי להיות יצירתי עם צבעים.

טמפרטורת צבע "קרירה יותר" (כחולה יותר) גורמת לסצנה להרגיש קודרת. באופן דומה, גוון כתום יותר יכול גם לתת לתמונות אפקט חם ומרגיע. תורת הצבעים היא מדע שלם משל עצמה, ותוכלו לצלם תמונות מדהימות אם תלמדו לתפעל אותה. הנה כמה דוגמאות של תמונות שצילמתי לאחרונה, בהן שיחקתי עם טמפרטורות וגוונים כדי להשיג אפקטים מיוחדים.

עכשיו כשאתה מבין איזון לבן, צבעים מצחיקים וטעויות מצלמה לא צריכים להפתיע אותך. אתה יכול אפילו להשתמש בו לטובתך!

עכשיו תקרא: מהו ISO בצילום? כל מה שצריך לדעת

אם גילית ש- Google Pixel 3 XL עשיר מדי עבור הארנק שלך, יש לנו חדשות טובות עבורך - אתה יכול לתפוס את העדכנית והגדולה ביותר של גוגל תמורת 519.99 דולר בלבד ב- Woot....

למשך זמן מוגבל, קנה את ה- Google Pixel 3 או את Pixel 3 XL מכיוון Target רשת לך כרטיס מתנה של 300 $. המבצע דומה לעסקות ש- Verizon ו- Bet Buy מציעות כיום בשני הסמארטפונים של פיקסל 3....

מעניין היום