מה זה גוגל פוקסיה? האם זה האנדרואיד החדש?

מְחַבֵּר: Randy Alexander
תאריך הבריאה: 28 אַפּרִיל 2021
תאריך עדכון: 1 יולי 2024
Anonim
Google Fuchsia OS - THIS IS IT!!!
וִידֵאוֹ: Google Fuchsia OS - THIS IS IT!!!

תוֹכֶן


עבור חברה שהחלה את החיים כספקית חיפוש, לגוגל יש מספר מפתיע של מערכות הפעלה תחת חגורה. יש אנדרואיד והפרמוטציות הרבות שלה, יש מערכת ההפעלה של כרום, וכעת החברה עובדת על אלטרנטיבה חדשה לחלוטין: מערכת ההפעלה המיסטורית של גוגל פוקסיה.

במשך זמן רב לא היה לנו מושג על התוכניות של גוגל למערכת ההפעלה החדשה הזו, אך השמועות האחרונות יותר טוענות שצוות פוצ'יסה פועל כדי שזה יעבוד על כל מיני מכשירים. אפילו הצלחנו לשחק עם כמה מבנים מוקדמים לעצמנו. כאן, נעבור לכל מה שאנחנו יודעים בפירוט וננקוט במה אנחנו חושב שגוגל פוקסיה בסופו של דבר נועד.

היסטוריה קצרה של גוגל פוקסיה

גוגל פוקסיה צצה לראשונה ב- GitHub באוגוסט 2016 עם אפס תרועה או הסבר מגוגל. GitHub היא פלטפורמת קוד פתוח למפתחים שרוצים לשתף ולשתף פעולה בפרויקטים. כמו אנדרואיד לפניה, פוקסיה היא פיסת תוכנה עם קוד פתוח וחינמי.

Ars Technica

בניגוד למערכת ההפעלה אנדרואיד וכרום, גוגל פוקסיה היא לא מבוסס על לינוקס, אלא מיקרו-ליבנה חדש משל עצמה של גוגל בשם "זירקון" (שפירושו "גרעין קטן"). זירקון, שכונה בעבר מגנטה, מיועד למערכות משובצות - כלומר מערכות המבצעות עבודה יחידה כחלק ממנגנון גדול יותר. הזירקון פותח על ידי קידוד בשם טרוויס גייסלברכט, שיצר גם את הגרעין NewOS שמסמיך את מערכת ההייקו.


לפוקסיה יש גם את היכולת לפעול בסמארטפונים, טאבלטים ומחשבים שולחניים ונראה כי יכולת ההרחבה היא דייר ליבה בעיצוב שלה.

למרות מקורותיה במערכות משובצות, לגוגל פוקסיה יש גם את היכולת לפעול בסמארטפונים, טאבלטים ומחשבים שולחניים ונראה כי מדרגיות היא דייר ליבה בעיצובו. במאי 2017, פוקסיה השיגה ממשק משתמש ואחד היזמים שעבד על הפרויקטים הקניט כי לא מדובר רק ב"קרקע השלכת "אלא בפרויקט אמיתי, מה שהוביל להשערות כי לגוגל יש דברים גדולים יותר שמתוכננים עבורו.

מה מיועד מערכת ההפעלה של פוקסיה של גוגל?

נכון לעכשיו, עדיין אין לנו מושג מה הדברים הגדולים האלה עשויים לכלול.

כמובן שהטענה המפריעה ביותר היא שמערכת ההפעלה פוקסיה מחכה בכנפיים להחלפת אנדרואיד. השמועות האחרונות על כך שפוצ'יסה יכולה להחליף את מערכת ההפעלה אנדרואיד וגם את מערכת ההפעלה של Chrome בחמש השנים הבאות, הופעלה במהירות על ידי גוגל עצמה. אמנם החברה לא הכחישה לחלוטין כי פוקסיה יכולה להחליף את אנדרואיד בשלב מסוים, אך לא נראה שנחפש לשנות את שם האתר ל"רשות פוקסיה "בכל עת בקרוב. ואלה חדשות טובות כי השם הזה כן לא יש אותה טבעת אליו.


השמועות האחרונות מצביעות על כך שפוקסיה עשויה להיות מותקנת תחילה על מכשירי בית חכם, כמו רמקולים חכמים, לפני שצוותי הפיתוח עוברים להתקנתה במכשירים ניידים ואז, סוף סוף, לסמארטפונים. חשוב לציין שגוגל יכולה פשוט לכבות את הפיתוח של פוקסיה אם היא מרגישה שהיא לא עובדת.

בכנס המפתחים של ה- I / O של גוגל בחודש מאי, ראש אנדרואיד וכרום, הירושי לוקהיימר, העביר לנו מידע נוסף בנוגע לפלטפורמה, באומרו שהוא ממקד לכל גורמי הצורה ולא רק לטלפונים, טאבלטים או מחשבים אישיים. מדבר עם הקצה, לוקהיימר גם אמר, "אנו בודקים איך יכולת להיות התחלה חדשה על מערכת הפעלה. פוקסיה עוסקת רק בלחץ את המצב הטכנולוגי מבחינת מערכות הפעלה ודברים שלומדים מפוקסיה שנוכל לשלב במוצרים אחרים. "בהתבסס על הערות אלה נראה כי פוקסיה היא כיום מבחן למושגי מערכת ההפעלה.

אז מה גוגל פוקסיה יכולה לעשות שלא ניתן להשיג באמצעות עדכון אנדרואיד או כרום פשוט? זה ככל הנראה קשור לגרעין, שנותן לו את היכולת להתפנות כל הדרך למערכות המשובצות האמורות ולמכשירים קטנים אחרים. למרות שידוע כי אנדרואיד מסתכמת בשטח מכשירי חשמל ביתיים, פוקסיה תתאים הרבה יותר למברשות שיניים חכמות, מקררים ושואבי אבק רובוטים.

במילים אחרות, פוקסיה יכולה להיות צעד בציפייה ל- IoT - האינטרנט של הדברים. IoT מתאר את כל הימצאותם של מכשירים חכמים, שלוקחים אוטומציה ביתית לרמה הבאה. חשבו על קרטוני חלב שמדברים עם המקרר שלכם ומזמינים החלפות באמצעות אמזון (מועברת באמצעות מזלט) כשאתם עומדים להיות נמוכים. זה העתיד שאליו אנו פונים, ובמובנים רבים אנו כבר שם. ההכנה לשינוי פרדיגמה זה מהווה צעד חכם עבור כל חברת טק חושבת קדימה ומערכת הפוקסיה עשויה לספק את מערכת ההפעלה הנפוצה שיכולה לקשור בין כל אותן מערכות, יחד עם מכשיר גדול יותר לשליטה בהן.

ההכנה לשינוי פרדיגמה זה מהווה צעד חכם עבור כל חברת טק חושבת קדימה.

באופן דומה, לפוקסיה יש את היכולת להגדיל עד מכשירים גדולים יותר כמו מחשבים ניידים ומחשבים והיא יכולה לתמוך במעבדי ARM, MIPS ו- x86. אכן, התחייבות לפרויקט מראה כי פוקסיה תואמת כעת לשבב Kirin 970 של Huawei, וניתן להריץ אותו בסמארטפון Honor Play.

מערכת ההפעלה פוקסיה כוללת גם תמיכה בחץ ופרפר. דארט היא שפת הסקריפטים של גוגל עצמה, המשמשת להפעלת כמה מתוכניות החברה שלה, כמו AdWords. רפרוף הוא כלי לבניית אפליקציות סלולריות חוצות פלטפורמות בעלות ביצועים גבוהים ב- Dart. כך ייכתבו אפליקציות עתידיות לפלטפורמה וניתן להשתמש בהן כדי להציע תאימות לאחור בעתיד. הרפרוף עצמו גם צעיר ועדיין בבטא, אז אולי כל זה חלק מהתכנית הגדולה? אני אף פעם לא ממש יכול לדעת אם גוגל עובדת על תכנית אב או פשוט ממציאה תוך כדי פעולה!

Ars Technica

אז אפשר לראות את כל זה כדרך לנסות לאגור את הקהלים ולאחד את מערכת ההפעלה Chrome ו- Android. איחוי באמצעות הצגת מערכת הפעלה שלישית ... רק גוגל!

זה אולי נשמע מטורף, אבל מהלך כזה היה צפוי מזמן מגוגל, עם פרויקט שנדון כעת בשם "אנדרומדה" שנועד בעבר למלא את התפקיד הזה. אנדרומדה התכוונה באופן ספציפי להביא תכונות של מערכת ההפעלה של Chrome לאנדרואיד (ולא להפך) ואף הייתה צפויה להופיע בחומרה חדשה שמועה, כמו המחשב הנייד "ביזון" (שככל הנראה גם כעת נפסק).

ממשק API של Google Poly: אחזור נכסי תלת מימד עבור אפליקציות ה- Android ו- VR וה- AR שלך

לעת עתה עלינו להסתפק בכך שמערכת ההפעלה של Chrome יכולה להריץ אפליקציות אנדרואיד במקום זאת. עם זאת, לדברי העורך המנהל ב- 9to5Google, סטיבן הול, מקורות בגוגל תיארו את פוקסיה "יורש רוחני" לפרויקט זה. זה יכול לרמז כי תאימות צולבת היא עדיין כוח מניע מאוד, גם אם מערכת ההפעלה נבנית כמשהו אחר לגמרי מהיסוד.

אכן, שינוי שנעשה לאחרונה בפרויקט קוד הפיתוח של אנדרואיד של אנדרואיד נראה כי הוא אכן מנסה להפוך את פוקסיה לתואמת עם אפליקציות אנדרואיד. בקובץ readme, נכתב, "מטרות אלה משמשות לבניית ART עבור פוקסיה". מכיוון ש- ART הוא ראשי תיבות של Android Runtime, המשמש להפעלת אפליקציות אנדרואיד, נראה כי גוגל הולכת לאפשר למכשירים עם התקנת פוקסיה להפעיל אפליקציות אנדרואיד.

כרגע הכל אפשרי. בשלב זה פוקסיה עדיין יכולה להסתיים כפרויקט נוסף שנכשל בגוגל. מצד שני, נכון לרגע זה נראה שזה לא רק שמתפתח באופן פעיל אלא שגוגל מגייסת מהנדסים מחברות טק אחרות שיעבדו עליו. דוגמא לכך שכירה היא ההודעה שפורסמה לאחרונה מאת ביל סטיבנסון, שעבד בעבר באפל כמהנדס בכיר במערכת ההפעלה של מק במשך 14 שנים. בעדכון לפרופיל הלינקדאין שלו בינואר 2019, הצהיר סטיבנסון כי הוא יתחיל לעבוד ב- Google ב -1 בפברואר "כדי לסייע להעלאת מערכת הפעלה חדשה בשם פוקסיה לשוק."

במה פוקסיה אוהבת להשתמש?

ממשק המשתמש הנייד הנוכחי של פוקסיה נקרא "ארמדילו" והוא עדיין בחיתוליו. עם זאת, יש לו כבר כמה יכולות מרשימות והוא מספיק רחוק לאורך הדרך כך שמתכננים והאקרים יכולים להפעיל אותו בטלפונים, טאבלטים ומחשבים.

אם תעבור את התהליך הזה, עם מה יתקבל בברכה?

ובכן, נכון לעכשיו, מסך הבית של פוקסיה מורכב מרשימה גלילה אנכית של אפליקציות. אחד כזה הוא כרטיס פרופיל הכולל תמונת פרופיל, כמה הגדרות בסיסיות והתאריך והשעה. זה חי בתחתית המסך. יש גם פונקציית חיפוש ומקלדת שמשתפים כמה קווי דמיון עם Gboard, אם כי חסרים הרבה תכונות.

Ars Technica

נכון לעכשיו, אין אפליקציות אמיתיות, עם זאת, ובחירת אחד מהפריטים מרשימת הגלילה רק תעלה את מצייני המיקום. מה שמעניין הוא שכבר תוכלו ליהנות מתכונות המשימות המרשימות. אם אתה גורר אפליקציה אחת לאחרת, למשל, תינתן לך האפשרות להיכנס למצב של מסך מפוצל כששני האפליקציות הללו תופסות את החלק העליון והתחתון לפי רצונך. ואם תחזרו הביתה (שתעשו על ידי הקשה על נקודה מרכזית בתחתית המסך), תוכלו לגרור אפליקציה שלישית או אפילו רביעית לקבוצה על מנת להשתמש בכולם בבת אחת. אתה יכול גם להגדיר את הפריסה כך שאפליקציה אחת בלבד תופס את עיקר המסך באמצעות כרטיסיות כדי לעבור לאחרים שבהם אתה משתמש בחלק העליון.

אני אוהב מאוד את המראה של תכונות ריבוי המשימות, אם כי אני באופן אישי מוצא את הרעיון של לגלול בין כל האפליקציות שלי ברשימה למעט מעיק. אולי בעתיד פוקסיה תתמוך במשגרים מותאמים אישית כמו אנדרואיד. גבר, אני כבר מרגיש געגועים באנדרואיד!

גבר, אני כבר מרגיש געגועים באנדרואיד!

אם אתה מתקין את פוקסיה בשולחן העבודה, עם זאת, אתה משתמש בממשק משתמש שונה במקצת המכונה "קפיברה". פחות ידוע על מערכת הפעלה זו, אך זו דוגמא נוספת למדרגיות של מערכת ההפעלה פוקסיה. הרעיון הוא (יש להניח) שזה יעבוד קצת כמו התכונה Continuum במערכת Windows, כך שמשתמש ממשק המשתמש יעבור בהתאם לגודל התצוגה שמריצה מערכת ההפעלה. Capybara מיועד למקלדת ועכבר ונראה הרבה יותר כמו מערכת ההפעלה של Chrome עם סרגל משימות, לחצן פעולה ואפשרויות בפינה. נראה כי אפליקציות יפעלו בחלונות הניתנים להפעלה.

תוכלו לבדוק כיצד נראה ממשק המשתמש של קפיבארה בתמונה למעלה, נוצר על ידי הנלהב והילד בן ה -13 נח קיין. זכור כי זה ספקולטיבי, בסיסי מאוד וסביר מאוד שהוא ישתנה בהתפתחות

הפרק של היום של "המופע הלילה עם ג'ימי פאלון" צולם רק באמצעות מכשיר ה- 10 Plu של סמסונג.הפרק ישבר מהנורמה מכיוון שהוא יכלול רק קטעים שהוקלטו מראש שצולמו ברחבי העיר ניו יורק.בקטעי דוגמה שכ...

מכשיר סמסונג גלקסי 10 פלוס עשוי להיות מכשיר ה- amung הארוז ביותר בתכונות מזה שנים (מלבד דגם 5G), אך נראה כי חוזק האות של הטלפון עולה בסימן שאלה.על פי מספר נושאי פורום שאותרו על ידי משטרת אנדרואידהמשתמ...

אנו ממליצים לך