מציג מפלים: מגמת העיצוב האחרונה שאיש לא ביקש ממנה

מְחַבֵּר: Randy Alexander
תאריך הבריאה: 28 אַפּרִיל 2021
תאריך עדכון: 26 יוני 2024
Anonim
Heartbreaking Moment When Kids Learn About White Privilege | The School That Tried to End Racism
וִידֵאוֹ: Heartbreaking Moment When Kids Learn About White Privilege | The School That Tried to End Racism

תוֹכֶן


ראשית, בקצוות הזכוכית המעוקלים הברורים, החלקים באותה מידה שהם נשמעים. באופן טבעי, זכוכית חשופה יותר פירושה סיכוי גבוה יותר לשבירה אם וכאשר תפיל טלפון.

חזק ככל שיהיה זכוכית כיסוי מודרנית, זה פשוט לא נועד להגן על הטלפונים מפני טיפות בלתי נמנעות בצדדים. לא רק שיש יותר זכוכית חשופה, כוחות הלחץ הפנימיים בחתיכת זכוכית מעוקלת הופכים אותה לשברירית יותר.

עכשיו, טיפתי את ה- Mate 30 Pro כמה פעמים, כולל פעם אחת על אריחי אבן מרושעים למראה, והיא אכן שרדה בלי הרבה נזק. אבל אני די בטוח שזה היה מזל פשוט. דייוויד הפיל את ה- Note 10 Plus שלו פעם אחת וזה נשבר מיד.

כדי להוסיף עלבון לפגיעה, הצדדים המעוקלים פירושם מגני מסך ומארזים פחות יעילים בהגנה על הטלפון היקר ביותר שלך. מקרים נאלצים להשאיר את מרבית קצוות הזכוכית חשופים כך שהם לא מטשטשים תוכן או חוסמים פקדים. בינתיים למצוא מגן מסך טוב עבור מכשירים מסוימים זה כבר די קשה - למצוא אחד למסכים החד-מפותלים החדשים האלה יהיה תרגיל חדש לגמרי בתסכול.


אפליקציות ותוכן לא ממש מוכנים לתצוגות מפלים.

אי שביעות רצון מהתוכן

גם אפליקציות ותוכן לא מוכנים לגמרי לתצוגות מפלים. או אולי זה הפוך.

בעוד שלרוב האפליקציות לא קשורות לבעיות, יש אפליקציות שיש להן בקרות ממש בקצה האזור המוצג, מה שמקשה על פגיעה בהן בתצוגה מעוקלת. כמה מרכיבי ממשק משתמש ב- PUBG Mobile, למשל, פחות נראים וקשים יותר לנגיעה בתצוגות מפלים.

לא כולם גיימרים, אבל כולם סוגים. ב- Gboard או Swiftkey היו לי בעיות בהקלדה תוך כדי החזקת ה- Mate וה- Nex 3 במצב דיוקן. כדי להקליד מהר, אני צריך להקליד עם האגודלים שלי, אבל לא הצלחתי לעשות זאת מכיוון שמקשי ה- "q" ו- "p" היו רחוקים מדי מכדי שאוכל לגעת בהם בקלות.

זה אותו סיפור עם אתרים. בעוד שלרוב פריסות האתר יש שוליים הגונים, חלקם מציגים טקסט ממש עד קצה המסך, מה שמקשה על הקריאה.


אופטיקה גרועה

גם כשלא צריך לגעת בהם, תצוגות מפלים עלולות לגרום לבעיות. עדיין יש מעט עיוותים בקצוות כשאתה צופה בווידיאו שיכול להסיח את דעתו.

בעת השימוש בטלפון תחת אור שמש בהיר, הזכוכית המעוקלת יכולה ליצור בוהק חזק. לאחר בר אור מבריק שפועל לאורך הקצה יכול להקשות על קריאת טקסט וצפייה במדיה.

יש בעיה בולטת עם תצוגות מעוקלות ...

גם בתנאי תאורה רגילים, עקמומיות התצוגה יוצרות אפקט שינוי צבע קל בשוליים. תלוי בצבע הרקע ובזווית שאתה מסתכל עליו, תראה שהקצוות יהיו כהים מעט או בהירים יותר משאר המסך.

סקירת סמסונג גלקסי נוט 10: מדוע כדאי לך לרצות אותה - ומדוע לא כדאי לך

לוחץ על כפתורי

אפילו כשאנחנו לא מדברים על המסך עצמו, המסכים המעוקלים הולידו כמה תופעות לוואי אחרות בלתי רצויות. לדוגמה, על מנת לספק קצוות נקיים ובלתי פוסקים, Huawei ו- Vivo הסירו את הרוקיסטים מהנפח מהטלפונים האחרונים שלהם.

על ה- Mate, אתה אמור להקיש פעמיים על הקצה המעוגל כדי להביא לפקחי עוצמת תוכנה. להתרגל זה דורש מעט עקומת למידה. לשם השוואה, עקומת הלמידה של לחצני עוצמת הקול אינה קיימת.

בקרות עוצמת הקול הן איטיות וקשות יותר לשימוש מאשר כפתורים רגילים. זה לא נושא ענק, אבל לפעמים אתה צריך להתאים את עוצמת הקול במהירות האפשרית (בפגישה, בשיעור, או בשעות הלילה המאוחרות כשכולם ישנים).

בנימה זו, בהצלחה לנסות לשנות את עוצמת הקול ביד אחת בלבד. או כדי לשנות עוצמת קול בזמן שהטלפון נמצא בכיס. או להשתמש בנדנדה העוצמתית ככפתור תריס למצלמה. אתה מבין את הנקודה שלי ...

Mate 30 Pro (למעלה) ו- Vivo Nex 3 (למטה)

ל- Vivo Nex 3 גם חסרים כפתורי עוצמת קול פיזיים, אך הוא נוקט בגישה שונה. במקום הברז הכפול, Vivo הפכה את המסגרת לרגישה. אתה משנה עוצמת קול על ידי לחיצה על לחצן ההפעלה או מתחת לו, שהוא עצמו רק חלק מרקם רגיש ללחץ של המסגרת. זמזום זעיר פירושו שלחצת בהצלחה על כפתור.

בעוד שהיישום של Vivo עדיין פחות פרקטי מכפתורי עוצמת הקול הקלאסיים, מצאתי שהוא טוב יותר מהלחיצה הכפולה על ה- Mate 30 Pro.

שוליים מעוקלים = שולי שומן

כל אלה הם מטרדים קלים, אך הם מתקיימים ללא סיבה טובה מלבד לגרום לטלפונים שלנו להיראות מעט יותר מהודרים.

זו הפירוש של הצדקה. אפשר גם לטעון כי היצרנים דוחפים אותנו במכוון לעבר טלפונים מזכוכית מעוקלת מכיוון שהם חשבו שהם יכולים להרוויח הרבה כסף מעלויות התיקון הגבוהות יותר. מסך סדוק הוא טרגדיה קלה עבורך ועבורי, במיוחד כשהוא עולה יותר ממה שהיה פעם. אבל 100 מיליון מסכי החלפה הם יתרון משמעותי לתעשייה שהייתה מכוערת על ידי מכירות סטגנציות ומחזורי החלפה ארוכים יותר. מסכים מעוקלים ושבירים יותר ויקרים להחלפה הם זרם הכנסות אלטרנטיבי הגון אם אינך שולח טלפונים רבים ככל האפשר.

אנו לא צריכים להיכנס לתיאוריות קונספירציה כדי להסביר את עליית המסכים המעוקלים. האמת הפשוטה היא שכולנו קונים דברים בליבנו, ולא את מוחנו. אנו עשויים לדעת שקצוות זכוכית מסוכנים, אך, הו, הם נראים כל כך טובים. כך לפחות אני תמיד משלם יותר עבור הגאדג'ט החדש והמבריק, גם אם הגרסה של השנה שעברה כמעט טובה (ואולי קצת יותר עמידה).

חוד החנית

סמסונג ראויה לזכות (או האשמה?) על התחלת בעיית מגמת המסך המעוקלת שהפכה כעת לתצוגות מפלים. ה- Mate 30 Pro ו- Vivo Nex 3 לקחו את הרעיון ודחפו אותו לשלב הבא - וזו רק ההתחלה. תרצו או לא, Huawei ו- Vivo / Oppo הם כותבי טרנדים. כמו עבודות צבע רב-גוניות ומצלמות קופצות, תצוגות מפלים יאומצו למרחקים.

טראמפ 'טפסים מתפקדים, כך שזה מה שקיבל.

עד השנה הבאה, תצוגות מפלים יהיו שקולות למסלול בקצה הגבוה, ואפילו בכמה אמצעי ביניים שאפתניים. בעוד שנתיים נראה אותם בטלפונים תקציביים.

אנחנו כבר יודעים לאן הטרנד הזה בסופו של דבר ייקח אותנו: מסכי עטיפה מלאים. שיאומי לאחרונה העניק לנו הצצה להתגנב בצורה של Mi Mix Alpha המקומם. שולי הזכוכית של האלפא זורמים עד גבו, דוחפים את מושג תצוגת המפל לסיומו האולטימטיבי. זה מביט לעזאזל, אני אתן לזה ל- Xiaomi. אבל טלפון הפלא המגושם והיקר הזה במהדורה מוגבלת גורם לי לחשוב, האם הלכנו רחוק מדי? מה הלאה?

בדומה לחריצי microSD, שקעי אוזניות וסוללות דקות יותר, יצרני הסמארטפונים שמחים להקריב מעט פרקטיות למען קצת סטייל. במיוחד אם המגע הנוסף הנוסף הזה הוא זה שמבדיל אותם מהתחרות. וזה לא מזיק שזה עוזר להם לדחוף אפשרויות אחסון פלאש יקרות, אוזניות אלחוטיות או חבילות סוללה ומטענים מהירים "אופציונליים נוספים".


הרבה יותר קל לגרום לטלפון להיראות רענן ומרגש מאשר לחדש בפועל בימינו. איש לא ביקש תצוגות מפלים, מסכים כפולים, עבודות צבע מפוארות ומצלמות מוקפצות. אבל טראמפ צורות מתפקדות כמעט בכל פעם, כך שזה מה שאנחנו מקבלים.

באופן אידיאלי, סוללות הסמארטפונים יימשכו כל היום בתוספת תשלום. אבל זה לא תמיד אפשרי, מה עם כמה טלפונים שאורזים סוללות קטנות יותר או אולי פשוט שכחת להטעין את הטלפון שלך בלילה הקודם. טכנולוגיית הטעינה ה...

בהצהרה שפורסמה היום, אישרה נציבות התקשורת הפדרלית (FCC) הצעה שמקלה על חברות לחסום את הרובוטים הלא רצויים. כל חמשת הנציבים אישרו את ההצעה, אם כי שני נציבים התנגדו בחלקה....

מומלץ עבורך