#Throwback יום חמישי: מבט לאחור על אנדרואיד מרקט ביום הולדתו ה -11

מְחַבֵּר: Randy Alexander
תאריך הבריאה: 24 אַפּרִיל 2021
תאריך עדכון: 1 יולי 2024
Anonim
#Throwback יום חמישי: מבט לאחור על אנדרואיד מרקט ביום הולדתו ה -11 - טכנולוגיות
#Throwback יום חמישי: מבט לאחור על אנדרואיד מרקט ביום הולדתו ה -11 - טכנולוגיות

תוֹכֶן


לפני 11 שנים השבוע הוסיפה מערכת ההפעלה החדשה של אנדרואיד דאז את חנות האפליקציות הרשמית הראשונה שלה. זה נקרא אנדרואיד מרקט, והוא מחוויר בהשוואה למה שאנחנו רגילים היום עם חנות Google Play. השבוע לקראת הטרובבק ביום חמישי, החלטנו להביט לאחור בחנות האפליקציות הראשונה של אנדרואיד עם העצמות החשופות.

הסרטון שלמעלה היה המבט הרשמי הראשון של גוגל של אנדרואיד מרקט באוקטובר 2008. כפי שתוכלו לצפות בעצמכם, בחנות האפליקציות הראשונה לאנדרואיד היה ממשק משתמש כבד למדי בטקסט. הוא תוכנן לעבוד עם מסכי המגע מהדור הראשון. בתפריט הראשי הייתה רשימת גלילה של סמלים שייצגו אפליקציות שהוצגו בהן תוכלו להוריד. מתחתיו תוכלו להקיש על אפשרויות התפריט לרשימות של יישומים, עם קטגוריה נפרדת למשחקים בלבד.

בחירת החיפוש אפשרה למשתמשים הראשונים של מכשירי טלפון אנדרואיד להקליד מחרוזות חיפוש כדי למצוא את האפליקציות או המשחקים שרצו להוריד. לבסוף, בדף הראשי היה קטע "ההורדות שלי", בו תוכל לראות רשימה של כל היישומים המותקנים בטלפון שלך.


לאחר שבחרת אפליקציה להורדה, אנדרואיד מרקט הציגה תיאור קצר ואת כפתור "התקן". החנות לא נתנה ליוצרי תוכנה אפשרות להעלות צילומי מסך או סרטונים המציגים את האפליקציה או המשחק בפעולה. החנות הראתה לך אילו הרשאות טלפון צריכות להשתמש באפליקציה שבחרת. הרגע בו קיבלת את ההחלטה הסופית להתקין אותה.

לאחר התקנת אפליקציה, Android Market אפשר למשתמשים לכתוב עליה הערות. הייתה לו גם מערכת דירוג של חמישה כוכבים. חנות האפליקציות גם אפשרה למשתמשים לסמן אפליקציות לתוכן לא הולם, ולשלוח מידע זה בחזרה לגוגל.

אבולוציה מהירה

לא לקח זמן רב עד שגוגל ערכה שינויים בשוק אנדרואיד. בשנת 2009, עם שחרורו של אנדרואיד 1.6, הוא ביצע גם שינויים רבים בחנות האפליקציות. זה הוסיף תמיכה ליצרני תוכנה כדי להעלות צילומי מסך לרשימות האפליקציות שלהם. עבור בעלי סמארטפונים, החנות הוסיפה גם אפליקציות בתשלום, יחד עם אפשרויות לרשום אפליקציות לפי הקטגוריות "המובילות בתשלום" או "הדף ללא תשלום". בנוסף, היא הוסיפה אפשרות "פשוט זה" כדי לפרט כלום מלבד היישומים האחרונים.


משוק אנדרואיד לחנות Google Play

ככל שהסמארטפונים של אנדרואיד הפכו פופולריים יותר, בוצעו יותר תכונות ושינויים בממשק המשתמש בשוק אנדרואיד. בשנת 2011 היא הוסיפה תמיכה ברכישת ספרים אלקטרוניים ובהשכרת סרטים. כפי שניתן לראות מהסרטון שלמעלה, ממשק המשתמש הופך לאט לאט ידידותי יותר לשימוש, עם מראה גרפי יותר.

עם זאת, במרץ 2012 גוגל הפכה את הסך הכל הגדול ביותר שלה לחנות אנדרואיד. היא גרמה למיתוג ה- Android Market ו- UI לטובת השם החדש של Google Play. החנות תמכה בהורדת אפליקציות, משחקים, ספרים אלקטרוניים וסרטים, והוסיפה תוכניות טלוויזיה ומגזינים רכישה.

המיתוג של גוגל פליי דבק עד היום, כמקור העיקרי לבעלי מכשירי אנדרואיד לרכוש תוכן דיגיטלי. ממשק המשתמש בהחלט השתנה בשנים האחרונות, כאשר חזית החנות הוסיפה קטגוריות יותר של אפליקציות, והפכה ידידותית יותר למשתמש עם סמלים המושכים את העין. זה גם הוסיף תכונות נוספות, כולל ההשקה האחרונה של Google Play Pass. זה מאפשר למשתמשים להוריד מאות אפליקציות ומשחקים בתשלום למנוי חודשי נמוך אחד.

כמו שעשוי להשתמש ב- Google Play כעת בפיצ'רים, תמיד מעניין להסתכל אחורה על ההיסטוריה שלה. שוק אנדרואיד עשוי להיראות ולפעול מיושן לעומת גוגל פליי, אך זה היה אחד הצעדים הראשונים בעולם התוכן הדיגיטלי המסיבי בו אנו חיים כיום.

עם חברות כמו Mobvoi ו- Foil המפתחות מכשירי Wear O מעולים לאחרונה, הגיוני שהפלטפורמה תשיג יותר יצרני ציוד מקורי. זה בדיוק איך שזה קורה עם שיאומי. ממצאים אחרונים מראים שחברת הטק הסינית עובדת על מכשיר We...

אני בהחלט חדש בסצנת "הבית החכם". עד כה מכשירי הבית החכם היחידים שלי היו זוג של Google Home Mini, אקו דוט, וגם תרמוסטט של קן. אלה מסודרים, אבל לא ממש התחלתי להתמודד עם סצנת "הבית החכם&qu...

הקפד להסתכל