זה 2019 ו- USB-C הוא עדיין בלגן

מְחַבֵּר: Monica Porter
תאריך הבריאה: 21 מרץ 2021
תאריך עדכון: 11 מאי 2024
Anonim
LEDGER NANO S PLUS חדש וההשוואה שלו עם NANO X/S
וִידֵאוֹ: LEDGER NANO S PLUS חדש וההשוואה שלו עם NANO X/S

תוֹכֶן

25 באפריל, 2019


25 באפריל, 2019

זה 2019 ו- USB-C הוא עדיין בלגן

התמיכה במפרטי אספקת חשמל USB וטעינה מהירה שופרה עם הטלפונים החכמים האחרונים יותר - סימן מבטיח מאוד. זה יכול להיות חלקית כתוצאה מהתאמה המהירה של טעינה מהירה 4 עם אספקת חשמל. עם זאת, שקית התוצאות המעורבת מדגישה את הנושא הרחב יותר בצורה מושלמת. טלפונים חכמים מסתירים לעיתים קרובות תמיכה בסטנדרטים אלה בטבלה של מפרט איפשהו, וגם אז אין כל התחייבות כי הצרכנים יודעים מה פירוש התקנים הללו. יתר על כן, יש שונות עצומה במהירויות הטעינה במכשירים אלה. גם אם טלפון תומך בשני תקני צד שלישי, הם עשויים לטעון איטי משמעותית מאשר בעת שימוש במטען הקופסא.

כן, יש תוויות כבל ומתאם חשמל, אך מעט מאוד צרכנים בודקים אותם, גם אם הם מוצגים כראוי. בסופו של דבר יש מעט מאוד עקביות ביחס לסוג הטעינה הזמין. זה מתבהר עוד יותר כאשר מוצרים מתחילים להשתמש ביכולות טעינה דו כיווניות, כגון טעינת הטלפון שלך מיציאת ה- USB של המחשב הנייד.

אין דרך לדעת אם כבל USB-C / A תומך בטעינה גבוהה של זרם גבוה או מהירויות נתונים 3.1 רק על ידי התבוננות בזה.


יותר מסתם טעינה: מהירות העברת נתונים

זה אותו מצב כשאתה מסתכל על מהירויות העברת נתונים. מתאמי USB-C תומכים במהירויות 2.x, 3.x ו- Thunderbolt עבור יציאות מסוימות, עם זאת, על הכבלים להיות מעוצבים במיוחד כדי לעמוד בדרישות המהירות הגבוהות יותר.

הצגת ה- USB 3.2 ומיתוג ה- Gen1 ו- Gen 2 המגוחך שלו הציגו מכשול נוסף למי שמנסה לסובב את ראשו סביב תוכנית השמות המסובכת והולכת יותר ויותר. ימים ספורים לאחר מכן, הכרזת ה- USB 4, למעשה מיתוג חופשי ללא Thunderbolt 3, רוקן את כל ההבנה שנותרה מצד הצרכנים והמפתחים כאחד. בעוד שהמספרים הגדולים יותר מצביעים בדרך כלל על מהירויות מהירות יותר, קיימת דרך מועטה עבור הצרכנים להבין מה הם צריכים מבלי לשכשך במפוצצת המותג הזו.

ללא ספק סכימת שמות הנתונים של USD היא בלגן. טבלה זו להלן תעזור בתקווה למיין את מה שכל מפרט מציע לך.

מכשירים וכבלים בעייתיים באותה מידה כשמדובר בתמיכה ב"מצבים חלופיים "ובפרוטוקולים אחרים. אלה נופלים תחת מפרט ה- USB-C ולא מפרט מהירות הנתונים של היציאה. אלה כוללים פונקציונליות DisplayPort, MHL, HDMI, Ethernet ושמע המסופקים דרך המחבר, וכולם מסתמכים על המכשירים והכבלים המחוברים כדי לתמוך בהם. אלה אינם חלק חובה במפרט, מכיוון שהיכולות והצרכים משתנים בבירור ממכשיר למכשיר. חבילת סוללות USB לא צריכה לתמוך ב- HDMI, למשל.


הבעיה היא שפונקציונליות מסוימת שמשתמש עשוי לצפות במוצר לא בהכרח מסופקת. צרכנים עשויים להניח ש- HDMI או Ethernet נתמכים דרך יציאת USB-C אם מחשב נייד חסר את היציאות הרגילות, אך יתכן וזה לא המצב. אפילו יותר מתסכל, הפונקציונליות עשויה להיות מוגבלת רק ליציאות מסוג C מסוימות במכשיר, כך שיש לך 3 יציאות, אך רק כזו שתציע את הפונקציות הרצויות לך.

USB-C תואם להרבה תכונות, אך לא כל יציאה תומכת בכל דבר.

USB-C הופך את הפונקציונליות לאטומה יותר, לא פחות. היא טוענת שהיא עושה הכל, ובכל זאת אין כל התחייבות שמוצר יעבוד בפועל עם אחת מהתכונות הללו. גיליונות של מפרט מוצרים יכולים לעזור בעניין זה, אך לעתים קרובות מושמט תכונות USB למעט סוג היציאה.גם כאשר קיים מידע מפורט יותר ויציאות מסומנות כראוי במיתוג המתאים, הפיכת ראשים וזנבות של המצבים השונים והעגגון יכולה להיות מידע רב עבור מישהו לעכל כאשר כל מה שהוא רוצה זה משהו שעובד.

מחסור בנמל הוא בעיה

זה מביא אותנו יפה לבעיה הגדולה ביותר עם יציאת USB הפיכה, לפחות עם סמארטפונים: חסרים אותם במכשירים. יציאה יחידה לשמע וכוח כבר הוכיחה כבעייתית במרחב המכשירים, כאשר הצרכנים פונים אל דונגלים ומרכזות כדי לתקן את הבעיה על אי הנוחות שלהם. עם זאת, זה פותח עולם חדש לחלוטין של בעיות תאימות, כמו האם הרכזת או הדונגל שלך תומכים באותה שיטת טעינה או תקן עבור כוח דו כיווני, או אם נתונים עדיין יכולים לעבור למכשיר אחר.

זה מצב דומה עם מספר המחשבים הניידים האחרונים בשוק. ניתוק שקע החשמל ל- USB-C מפחית באופן מיידי את ספירת ההיקפיים שלך בעת הפעלת המכשיר, וזה מאוד מתסכל בהתחשב ברוב המחשבים הניידים שיש להם רק כמה יציאות זמינות מלכתחילה. משתמשים נאלצים יותר ויותר לעבר dongles להתחבר ליציאות מדור קודם שעדיין נמצאות בכל מקום במקומות אחרים בשוק.

חלק מכך נובע מהעובדה שלמרות ש- USB-C עשה את דרכו למחשבים ניידים, אך הוא עדיין נעדר בעיקר מתצוגות מיינסטרים ואביזרים נפוצים. כל מה שהיציאה החדשה עשתה היא להעביר רכיבים מהמחשב הנייד ולקצה השני של הכבל. לא בדיוק מהלך ידידותי לצרכן, נוכח המחירים שגובים לעתים קרובות רק כדי להחזיר את הפונקציונליות של מוצרים ישנים.

ניסוי וטעייה הם לרוב הדרך היחידה להבין במה תומך יציאת USB-C.

מדוע בעיות התאימות?

תאימות כבלים, ככל הנראה המתסכלת ביותר מבעיות ה- USB-C, נובעת מתמיכה מדור קודם במכשירים איטיים יותר והצגת מקרי שימוש במהירות גבוהה יותר כמו נתוני וידאו. USB 2.0 כולל רק מחברים עם ארבעה פינים לנתונים וכוח, ואילו כבלים 3.0 מגדילים זאת לשמונה. אז כבלים USB-C ל- A, המשמשים בדרך כלל לטעינה, יכולים להגיע בזן 2.0, 3.0 ו- 3.1, שמשפיע על כמות הנתונים והכוח שהם יכולים להתמודד איתם. אספקת חשמל USB תואמת לאחור וכך גם האפשרות הטובה ביותר לטעינת מכשירים המשתמשים בסוגי כבלים ומהירויות ישנות יותר, אך שכיחותם של סטנדרטים קנייניים פירושה שהצרכנים לעתים רחוקות באמת יודעים מה הם מקבלים.

איכות כבל, דירוג ואורך הכבלים משפיעים על התכונות הזמינות ביציאת USB-C.

איכות הכבלים נכנסת לתמונה גם כאן, מכיוון שתקני טעינה מסוימים יזהו כמה כוח כבל יכול להתמודד ולהגדיר את מהירות הטעינה המתאימה. בדוגמה הקודמת שלנו, הטכנולוגיה של Huawei דורשת דירוג 5A לטעינה במהירות מלאה. זו הסיבה שכבלים ארוכים יותר של צדדים שלישיים לא מציעים את אותן המהירויות כמו הקטנות יותר הכלולות בטלפון שלך.

אם זה לא היה מספיק מסובך, הכנסת נתונים במהירות גבוהה והעברת וידאו בזמן אמת הציגה בעיות חדשות. איתותים מהירים מאוד סובלים מהנחתה וריצוד בשעון כשהם מועברים למרחקים ארוכים, כלומר נתונים יכולים ללכת לאיבוד לאורך הדרך. כדי לטפל בבעיה זו כבלים יכולים להגיע גם בזנים פסיביים או פעילים. כבלים פעילים כוללים מפנים כדי לשחזר את משרעת האות ולמנוע אובדן באיכות האות לאורך מרחקים ארוכים. כך שכבלים ארוכים המשמשים למהירויות נתונים גבוהות מאוד (כגון שליחת וידאו 4K של 60 קילו-לשנייה או נתונים על Thunderbolt) דורשים רכיבים פעילים בהם, בעוד טעינה בסיסית והעברת נתונים יכולים להתחמק עם כבל פסיבי רגיל שאורך פחות משני מטרים.

DisplayPort, MHL, HMDI ו- Thunderbolt נתמכים באמצעות כבלים מסוג USB Type-C פסיביים בפחות משני מטרים אם הם נושאים את לוגו ה- SuperSpeed ​​USB ה"טריד "או פחות ממטר עבור כבלים עם תווית SuperSpeed ​​+. כבלים פעילים יידרשו למרחקים נוספים ותצטרך לחפש את הלוגו של Thunderbolt אם אתה רוצה מהירויות של 40 ג'יגה-בתים לשנייה. כבלי מתאם פסיביים לסוגי USB אחרים אינם תומכים באף אחד מהמצבים הללו.

טבלה זו מציגה אילו פרוטוקולים של מצב חלופי נתמכים על ידי סוגי הכבלים.

בעיות תאימות תכונות כוללות גם את היציאה והמכשיר המדובר, אשר ניתן להגדיר עבור מבחר רחב של מהירויות טעינה, סטנדרטים מדור קודם ומצבים חלופיים. USB-C הוא יציאה מורכבת יותר מקודמותיה, הדורשת קלט תוכנה וחומרה משמעותית בכדי לגרום לדברים לעבוד כראוי.

נקודת ההתחלה של מוצרי USB-C היא פרוטוקול העברת הכוח. לא מדובר רק בטעינה, אלא גם הדרך בה הנמל מעביר תמיכה לתכונות נוספות כמו HDMI ו- DisplayPort באמצעות סיכות נוספות של המחברים. כל המצבים החלופיים משתמשים בהגדרת ספק כוח מובנה באמצעות ספק כוח (VDM) כדי לגלות, להגדיר, להגדיר, להיכנס או לצאת ממצבים אלה. בשורה התחתונה, אם המכשיר שלך אינו תומך באספקת חשמל, הוא גם לא יתמוך באף אחת מהתכונות האחרות הללו. לרוע המזל, מעגלי מסירת החשמל מורכבים ויקרים יותר ממעגל עצמות הבר, והמורכבות מתרחשת עם מספר היציאות.

עם זאת, אין זה אומר שכל יציאת חשמל או התקן כלשהו יתמכו בכל תכונה. על יצרני המכשירים לכלול את המולטיפלקסים הנדרשים ו- ICים אחרים לצד רכיבי מסירת חשמל וחיבורי יציאה רגילים לתמיכה ב- Ethernet, תצוגה ומצבים חלופיים אחרים. התרשים למטה מציג רק חלק מבלוקי הרכיבים השונים הנדרשים בכדי להגדיל את מערך התכונות של יציאת USB-C יחידה בלבד.

רק אחת משלל התצורות האפשריות שתומכות בכמה תכונות USB-C מתקדמות.

מעגלי הנמל מסתבכים רק כאשר מוצרים רוצים לנתב ולנהל מספר אותות, כגון וידאו או שמע, לכמה יציאות USB. ניתוב האות הופך להיות מורכב ויקר יותר ויותר ולכן היצרנים מגבילים את הפונקציונליות ליציאה אחת או שתיים בלבד.

אפילו העברת כוח דורשת מעגל מורכב עם USB-C, על מנת להתאים לסוג המחבר ההפוך, את טווח אפשרויות ההספק ואת הבחירה בין יציאת טעינה כלפי מעלה, כלפי מטה ובין כיוונית ואפשרויות נתונים. כדי לקצץ בעלויות ומורכבות, לרוב תראה שהמכשירים המרובי-יציאות מציעים רק יציאת כוח כוח אחת המיועדת לטעינת המכשיר.

USB-C יישאר בלגן

המורכבות של USB-C היא ללא ספק ביטולה. למרות שהרעיון של כבל אחד לתמוך בהכל נשמע שימושי מאוד, המציאות הפכה במהרה לשילוב מפותל של מוצרים קנייניים לעומת מוצרים על גבי מפרט, איכויות ויכולות כבלים שונות ותמיכה תכונה אטומה. התוצאה היא סטנדרט שנראה פשוט לשימוש אך מוביל במהירות לתסכול צרכני מכיוון שאין שום אינדיקציה ברורה מדוע כבלים ותכונות מסוימים אינם פועלים בין מכשירים.

במקביל, מפתחי מוצרים מתמודדים עם מצב מתסכל באופן דומה. תמיכה במגוון המלא של תכונות USB-C מתקדמות היא הישג הנדסי מורכב, הרבה יותר מדורות USB קודמים. יתר על כן, המספר ההולך וגדל של רכיבים ומחברים מעלה את עלויות הפיתוח וזמן הפריסה. אמנם יש כיום מערכות אינטליגנציה משולבות רבות יותר בכדי להקל על הפיתוח, אך מגוון האפשרויות והתכונות במפרט האחרון מביא ליישום יקר ונדרש זמן רב.

לא כל יציאות או כבלים USB-C שווים זה לזה. אלא אם כן מטפלים בכך, הצרכנים הולכים לחוות כאבי ראש.

מפתחי מוצרים ופורום מיישמי USB צריכים לעלות על המצב הזה ולדחוף את התקן לכיוון ידידותי יותר לצרכן. תיוג טוב יותר יכול לעזור לצרכנים לזהות אילו כבלים ומוצרים תומכים בתכונות אלה - עד כה תוכניות השמות והלוגואים היו לא ידידותיים למדי למבט מזדמן. צביעת כבלים ויציאות חובה, כמו במקרה של יציאות USB 3.0, יכולות לעזור, אבל זה מביס את כל המטרה של גודל אחד זה מתאים לכל הפיתרון. כך או כך, תקן נאכף בקפדנות שיעזור לצרכנים להשיג את הראש סביב תאימות יעזור.

בכנות, אני לא יכול לראות דרך קלה מהבלגן בו נמצא התקן. ההכנסה העדכנית יותר של USB 3.2 ו- USB 4 הופכת רק את התקן למורכב יותר ופחות ידידותי למשתמש. יש לקוות שלא נצטרך לחכות עד USB-D לפני שנפתר מצב זה.

קרא את הבא: כבלים USB-C הטובים ביותר

Waze הוא ייחודי בכך שהוא מאפשר לכל מי שמשתמש באפליקציית הניווט לדווח על תאונות דרכים, האטות ועוד. פעולה זו מאפשרת לנהגים להתריע לאחרים בכביש למפגעים אפשריים. הבעיה העיקרית במערכת זו היא שהיא דורשת מהמ...

לפני כמה חודשים דיווחנו כי עוזרת גוגל מגיעה לווייז. כיום, התכונה סוף סוף מגיעה במלואה לכל משתמשי אנדרואיד דוברי האנגלית בארה"ב.אמירת "היי גוגל" עם אפליקציית Waze פתוחה מאפשרת למשתמשים ל...

מעניין היום