אנדרואיד לעומת iOS - שבעה דברים שאנדרואיד עושה טוב יותר מ- iOS של אפל

מְחַבֵּר: Monica Porter
תאריך הבריאה: 19 מרץ 2021
תאריך עדכון: 1 יולי 2024
Anonim
מעבר מאנדרואיד לאייפון אחרי 10 שנים [2021]
וִידֵאוֹ: מעבר מאנדרואיד לאייפון אחרי 10 שנים [2021]

תוֹכֶן


כשמדובר בהתאמה אישית לאנדרואיד לעומת iOS, אנדרואיד היא המנצחת הברורה. הביע את האמן הפנימי שלך והפוך את הטלפון לשלך באמצעות משגר של צד שלישי מ- Google Play. זה לא מחליף את משגר המניות אלא הופך לברירת המחדל עם אפשרות להחזיר לגרסת המניות בהמשך. משגרים פשוט משנים את המראה של מסך הבית והסמלים שלך.

אתה יכול להוסיף ווידג'טים גם למסך הבית שלך. התייחס אליהם כאל חלונות קטנים ליישומים תואמים. לדוגמה, הווידג'ט של לוח השנה מציג ימי הולדת, פגישות ועוד בפאנל דמוי שלטי חוצות. ווידג'טים אחרים מספקים בקרת מוסיקה, מידע על זמן ומזג אוויר, גישה מהירה לאנשי קשר ועוד.

לצורך השיא, iOS מספקת גם ווידג'טים, אם כי לא ניתן למקם אותם בשום מקום במסכי הבית שלך. במקום זאת, הם עומדים בשורה במערך אנכי דמוי אריחים על גבי מסך נפרד הממוקם משמאל לבית. הם אינם אינטראקטיביים כמו ווידג'טים של אנדרואיד, לרוב משמשים כקיצורי דרך לאפליקציות המציגים פיסות מידע כמו כותרות ומשימות.

אם אתה רוצה להתאים אישית עמוק יותר, התקן קושחת אנדרואיד של צד שלישי. סביר להניח שתבטל את אחריות היצרן, שכן קושחת המניות מפותחת ומותאמת במיוחד למכשיר שלך. קושחת מניות נוטה להיות מוגבלת בפונקציונליות ובהתאמה אישית, עם זאת, כמו למשל חומרת יתר על גבי שעון ושינוי הנושא החזותי הכולל, ולא רק מסך הבית.


הבעיה בשימוש בקושחה שונה היא שאתה מסתכן "לבנים" את המכשיר במהלך ההתקנה. הברקה מבוצעת בדרך כלל על ידי אוהדי אנדרואיד עם ידיעת התהליך. אם כל מה שאתה רוצה זה לג'ז את מסך הבית, השימוש במפעיל חדש הוא ההימור הטוב ביותר שלך.

גורם להתאמה אישית נוסף שיש לקחת בחשבון הוא הגדרת ברירת מחדל לאפליקציות. באנדרואיד, בעלי מכשירים יכולים להגדיר כל דפדפן, נגן מדיה, עורך תמונות ועוד כאפליקציית ברירת המחדל, כגון שימוש בפיירפוקס לפתיחת כתובות אתרים במקום כרום. בינתיים, אפל מגבילה קישורים לספארי, ניווט למפות אפל וכן הלאה. אתה יכול להשתמש במפות Google וכרום במכשירי אייפון ואייפד, אך אינך יכול להגדיר אותם כאפליקציות ברירת מחדל.

אנדרואיד לעומת iOS: מגוון ותמחור

גוגל מוכרת קומץ מכשירים מהצד הראשון, אך בניגוד ל- iOS של אפל, אנדרואיד אינה נעולה למכשירים אלה. זה היופי של אנדרואיד: הוא נמצא בקוד פתוח וזמין בחינם לכל יצרן, בין אם הם משתמשים בו לטלפונים, טאבלטים, סטים וכדומה. זה נותן ללקוחות מגוון עצום של אפשרויות בין יצרנים רבים, כמו Asus, BlackBerry, HTC, Huawei, LG Electronics, Motorola, Samsung, Sony Mobile, ורבים אחרים.


עוד יותר, אפל משחררת שניים או שלושה טלפונים חדשים בכל שנה בזמן שצבא של מכשירי אנדרואיד חדשים מגיעים ליד מאות באותה תקופה. גם מכשירי אנדרואיד אלה אינם זהים, והם ממקדים צרכים שונים במחירים משתנים. אין מגוון אמיתי עם iOS, אלא רק התפתחות איטית של המכשירים המקוריים של אפל.

טלפונים אנדרואיד מספקים גם אפשרויות אחסון רבות יותר. זקוק לשטח נוסף באייפון או באייפד שלך? אפל ממליצה למחוק תוכן ואפליקציות שאינך משתמש בהן. למעשה, אפל טרם ייצרה אייפון או אייפד עם חריץ לכרטיס Micro SD המיועד לאחסון, מה שמאלץ את הלקוחות לרכוש טלפונים וטאבלטים עם קיבולות גדולות ו / או מתאמי צד שלישי ומארזים. למספר לא מבוטל של מכשירי אנדרואיד יש יתרון בכך שיש להם חריצי כרטיס מיקרו-סד משניים, כך שתוכלו להרחיק עננים מסרטונים, תמונות ותכנים אחרים.

בחזית התמחור, ה- iPhone Xr החדש עם אחסון של 64 ג'יגה-בייט עולה 750 $. לשם השוואה, אתה יכול להשיג את Samsung Galaxy S9 (64GB) תמורת 520 דולר, ואת OnePlus 6T (128GB) במחיר של 549 דולר. אם אתה מרגיש פריך, אתה יכול להשיג את ה- Google Pixel 3 תמורת 50 $ יותר ממחיר ההתחלה של iPhone Xr. העניין כאן הוא שתוכלו להשיג טלפון אנדרואיד חדש בנקודות מחיר שונות, בהתאם לצרכים שלכם.

אנדרואיד לעומת iOS: אינטגרציה של גוגל

אפל היא חברה ראשונה במכשירים. חומרת פרימיום נותרה בחזיתם ואחריה תוכנות ושירותים מיטביים. אפל אינה ידועה בלקוח הדוא"ל שלה. אין לו שירות הזרמת וידאו כמו YouTube. במקום זאת, iOS תומך בשירותי צד שלישי פופולריים, כמו גוגל, טוויטר ופייסבוק.

בצד האחורי, גוגל היא חברה ראשונה בשירותים המגובים על ידי הענן המסיבי, התוכנה התואמת והפרסום שלה.אם אתה רוצה תמיכה מקורית ב- YouTube, Gmail ועוזר גוגל, אל תחפש רחוק יותר מאנדרואיד. פשוט היכנס לחשבון Google שלך ​​וכל אפליקציה מבוססת Google מוכנה להפעלה: אין צורך בכניסה נוספת.

במכשירי אנדרואיד של צד שלישי אנו בדרך כלל רואים אפליקציות של גוגל ממולאות בתיקיה. הם נדרשים לרכיבים אם היצרנים רוצים להשתמש בבניית Android המאושרת על ידי Google. זה לא המקרה בגירסאות מחושבות של אנדרואיד, אך גרסאות אלה גם לא מחנות את חנות האפליקציות המסיבית של Google Play. בשני התרחישים, היצרנים עדיין מורשים לספק אפליקציות קנייניות עבור אותם שירותים, כמו דוא"ל וגלישה באינטרנט.

כשמדובר באנדרואיד לעומת iOS, התמיכה בשירותי גוגל השתפרה עם השנים במכשירים של אפל. כעת יש לאייפונים ולאייפד אפליקציות ייעודיות ל Play Books, Play Movies ו- Play Music לעומת השיטה הישנה לגישה לרכישות מבוססות גוגל באמצעות דפדפן. אפילו אפל מתחממת לנוחות הלקוחות על ידי הצגת iTunes בחנות Microsoft ו- Apple Music באנדרואיד.

אנדרואיד לעומת iOS: פחות אחיזת יד

כשמדובר באנדרואיד לעומת iOS, טלפונים אנדרואיד פחות מגבילים. לדוגמה, אפל ננעלה הורדות של אפליקציות דרך חיבורים סלולריים ל -150 מגה-בייט בנובמבר 2017, עלייה של 50 מגה-בתים משקל המכסה של 100MB שאפל הייתה במקום במשך שנים. הגבלה זו פירושה שכל היישומים בגודל 150 מגה-בתים ומעלה לא יורידו ומתקינים במכשירי iOS עד שהם מחוברים לרשת אלחוטית מקומית.

לטלפונים וטאבלטים של אנדרואיד בדרך כלל אין מגבלת גודל בעת ההורדה דרך חיבורים סלולריים, אם כי מומלץ לשקול מגבלות של תכניות נתונים כאשר אפליקציות מסתכלות במשקל של יותר מ- 200MB. אם מכשיר אנדרואיד עושה הושלמו הורדות מבוססות סלולריות, הבעלים יכולים תמיד להיכנס להגדרות ולהשבית את המגבלה הזו.

אפל אוכפת גם מגבלות לא נוחות לרכישות רבות באפליקציות. לדוגמה, אם אתה רוכש תכופות סרטים ותכניות טלוויזיה ב- Vudu, אינך יכול לקנות ישירות מהשירות באפליקציה. במקום זאת, הלקוחות מופנים ל- iTunes אם התוכן תומך בסרטים בכל מקום או באולטרה סגול, או נאלצים להשתמש באתר כדי לרכוש תוכן. לאותה אפליקציה המופצת ב- Google Play אין הגבלה זו, ומאפשרת ללקוחות לרכוש תוכן ישירות מוודו בתוך האפליקציה.

יתרון נוסף שאנדרואיד מביא לשוק הנייד הוא היכולת להתקין אפליקציות המופצות מחוץ לגוגל פליי. "טעינה צדדית" זו בטוחה אם אתה יודע מה להתקין. לדוגמה, Epic Games מסרב להשתמש ב- Google Play להפצת Fortnite, תוך ציון צורך במערכת יחסים ישירה עם גיימרים. אתה גם לא יכול להשיג את Appstore של אמזון דרך Google Play, המספק ספריית אפליקציות אנדרואיד אנדרואיד עם סנקציות אמזון.

שיטורי הצדדי הפכו בטוחים יותר עם אנדרואיד 8 אוראו. גרסה זו החליפה את המתח הכללי "מקורות לא ידועים" בקטע חדש המאפשר לך להגדיר הרשאות עבור כל אפליקציה המותקנת כעת. לדוגמה, ייתכן שתמצא אפליקציה מחוץ לחנות בה אתה רוצה להשתמש בעת גלישה באמצעות Chrome. כדי לקבל את האפליקציה, עליכם לעבור לקטע החדש של "התקנת אפליקציות ממקורות חיצוניים" ולהעניק ל- Chrome הרשאה להוריד את הקובץ.

ב- Android 9 Pie מצאנו את הקטע החדש הזה תחת הגדרות> אבטחה ופרטיות> הגדרות נוספות> התקנת אפליקציות ממקורות חיצוניים.

לשם השוואה, אפל אינה מאפשרת אפליקציות "זרות" ב- iOS, מכיוון שאתה מהמר בביטחון. יש סיבה טובה לעמדה זו: אפליקציות מחוץ לחנות עשויות להכיל תוכנה זדונית. לאנדרואיד הייתה בעיה ענקית עם תוכנות זדוניות בימים הראשונים, מכיוון שבעלי מכשירים נהרו לשקעים של צד שלישי עבור אפליקציות שלא היו מוצאים ב- Google Play, או עבור גרסאות "בחינם" של אפליקציות בתשלום.

אנדרואיד לעומת iOS: משחקי מחשב

אז איך מתקדם הקרב אנדרואיד לעומת iOS בכל הקשור למשחקים? זה ניתן למחלוקת מאוד, שכן גם אנדרואיד וגם iOS נהדרות במשחקים. בטח, אפל זוכה לעיתים קרובות לתארים גדולים אבל תסתכל על ההתקדמות הכוללת של שוק המשחקים הניידים. קונסולות אנדרואיד היו נושא ענק בקיץ 2013 בזכות השקת OUYA, ה- GameStick של PlayJam, ועוד. אפילו יצרנית ה- GPU Nvidia קפצה על הסיפון עם המכשיר הראשון שלה ממותג מגן: קונסולת אנדרואיד "ניידת" ניידת עם מסך מובנה. אפל אפילו לא תמכה בבקרים עד ליציאת iOS 7 - לאחר שקונסולות אנדרואיד פגעו בשוק.

אם אתה גיימר למחשבים, סביר להניח שאתה כבר יודע את המהומה באפליקציית Steam Link של Valve Software. זה בעצם מחליף את תיבת Steam Link כך שתוכל להזרים משחקים מקומיים מהמחשב שלך למכשיר נייד. הוא זמין כרגע כגרסת בטא באנדרואיד וקיים בחנות האפליקציות של אפל לתקופה קצרה. אפל הסירה את האפליקציה כשהיא מציינת "סכסוכים עסקיים." Valve עדיין מחכה לאפל שתאשר גרסה מחודשת.

בינתיים, ה- Shield-top-box של Nvidia מקיים את חלום קונסולת האנדרואיד בחיים. אתה יכול לשחק בלעדיות מגן מבוסס אנדרואיד כמו Doom 3: BFG Edition, Half-Life 2 ו- Portal. אם יש לך מחשב מבוסס GeForce, אתה יכול להזרים ספרייה ענקית של משחקים תומכים לקופסה של Nvidia. אפילו יותר מכך, GeForce Now זורם משחקי מחשב בהגדרה גבוהה מהענן של Nvidia היישר אל המגן. האם מכשירי iOS יכולים לעשות זאת?

ההיבט הניתן למחלוקת בין אנדרואיד ל- iOS הוא ביצועים. בהתחשב באפל שמוציאה שלושה או ארבעה מכשירים חדשים בכל שנה, יש לך אמינות ועקביות מבחינת המשחק. אנדרואיד הוא הימור לאור המגוון הרחב של תצורות המכשירים. אם אתה רוצה מכונת משחק ניידת, סביר להניח שתצטרך לשלם מחיר פרמיום עבור מכשיר התואם מכשירי iPhone ו- iPad.

תוכלו למצוא גם טלפונים אנדרואיד המוקדשים למשחקים. Razer רק שיחררה את הטלפון Razer מהדור השני. אסוס מוכרת את טלפון ה- ROG שלה הנתמך על ידי מצורף למאוורר חיצוני וציוד היקפי למשחקים מיוחדים. אפילו ל- Xiaomi יש טלפון גיימינג שנקרא הכריש השחור. אנו משווים את שלושתם כאן.

לצורך השיא, Apple TV תומכת במשחקים ובקרים. פלטפורמת tvOS מבוססת על iOS אך משמשת בעיקר כזרם מדיה. ספריית המשחק היא משנית, המגישה כותרות מיינסטרים פופולריות כמו Badland, Crossy Road, Lara Croft Go, Oceanhorn, Real Racing 2, and Sonic the Hedgehog 2. גם קלעי "Core Hard" כמו Modern Combat 5 ו- Shadowgun Legends רשומים אך נכון לעכשיו נראים לא תואמים.

אנדרואיד לעומת iOS: ריבוי משימות

באופן מסורתי כשמדובר באנדרואיד לעומת iOS, הראשון עדיף על ריבוי משימות. מה דעתך על הימים האלה? למרות ריבוי משימות "טוב יותר" ב- iOS 12, בעלי אייפון עדיין לא יכולים להציב אפליקציות זו לצד זו על גבי מסך אחד. במקום זאת, אתה יכול לעבור רק בין אפליקציות בצורה דמוית קלפים. זה לא המקרה באייפד של אפל. אתה יכול להשתמש בשקופית מעל כדי למקם יישום שני קטן יותר דרך חלון האפליקציה הראשון שלך. Split View מציב שני חלונות אפליקציה הניתנים לשינוי זה לצד זה.

אנדרואיד הוא לא כל כך מוגבל. עם Android 9 Pie, כל שעליך לעשות הוא להקיש על כפתור ה- Recents ולהקיש על סמל החלון הכפול הקטן באפליקציה בה תרצה להשתמש בחריץ הריק של המסך. ריבוי משימות אנדרואיד עובד בטלפונים וטאבלטים, בשונה מתכונת ה- "ריבוי משימות" של אפל של iOS.

אנדרואיד לעומת iOS: Google Assistant

אוהדי אפל עשויים לחלוק על הבחירה הזו. אחרי הכל, תוכלו למצוא את סירי בכל מכשירי אפל החל מ- Apple Watch ל- iMac Pro. אבל זה טיעון המפתח כאן: מכשירי אפל. Google Assistant מופיע במגוון רחב של מכשירים נוחים, כמו ה- Google Home Mini, טלוויזיות מבוססות אנדרואיד, מכשירי ה- Chromebook האחרונים, צגים חכמים, מכשירי חשמל ועוד.

להגנת אפל, אתה יכול לרכוש מספר רב של מכשירים "חכמים" המבוססים על פלטפורמת HomeKit של החברה, כמו מצלמות, מנעולים, חיישנים ועוד. אך אינך יכול לתקשר עם Siri ב- Windows 10 או אנדרואיד ואילו אתה יכול לגשת ל- Google Assistant באייפונים, אייפדים, לינוקס, מחשבי Chromebook ועוד.

מבחן IQ העוזר הדיגיטלי שנערך לאחרונה מראה כי סירי עדיין נופלת מאחורי Google Assistant בכל הנוגע להבנת התשובות והשאלה בצורה נכונה. ביולי 2018, העוזרת של גוגל הבינה 100 אחוז מכל 800 השאלות הקוליות של המבחן ואילו סירי של אפל הבינה 99 אחוז. המבחן המחיש פער גדול יותר בתגובות השאילתה הנכונות, כאשר Google Assistant פגע ב -85.5 אחוז וסירי פגעה ב- 78.5 אחוזים. השאלות כללו "איפה בית הקפה הקרוב ביותר" ו"מי משחקים התאומים הלילה? "

חיפוש בגוגל הוא חלק עצום מההצלחה של גוגל עוזר. מבחן ה- IQ הראה כי Google Assistant ענה בהצלחה על 100 אחוז משאלות המידע ואחריה אלכסה (78 אחוז), סירי (70 אחוז) וקורטנה (63 אחוז). עוזר גוגל הצליח טוב יותר גם בניווט עם 91 אחוז תשובות נכונות ואחריו סירי עם 83 אחוזים. סירי ניצחה את עוזר גוגל רק בקטגוריה אחת: פיקוד.

סיכום

אז מי ינצח בקרב אנדרואיד לעומת iOS? לשניהם יש את חוזקותיהם, אם כי זו תשובה חלשה אך זו האמת. עבור משתמשים רבים אנדרואיד תהיה התאמה טובה יותר, במיוחד אם אתה אוהב גמישות וחופש בחירה. אם אתה מעדיף לצבוע בתוך הקווים, iOS עשוי להיות יותר כוס התה שלך. זה מחזיק מעט יד, אבל זה גם מקל על הלמידה עבור רבים.

17 באפריל, 2019 17 באפריל, 2019פוזיטיביותמבחר מגוון של אפשרויות זום פרט נהדר יכולות תאורה נמוכה מובילות בתעשייה חדות טובה ייצוב הווידיאו הוא כמעט ללאשלילימדע הצבעים יכול להשתמש בעבודה מסוימת HDR שוטף ...

29 במרץ, 2019 29 במרץ, 2019 ...

מרתק