קוואלקום מגבה חלופת קוד פתוח לארם, x86

מְחַבֵּר: Louise Ward
תאריך הבריאה: 10 פברואר 2021
תאריך עדכון: 1 יולי 2024
Anonim
Why Intel x86 will DIE sooner than you think! (RIP 1978-2022)
וִידֵאוֹ: Why Intel x86 will DIE sooner than you think! (RIP 1978-2022)


גאדג'טים צרכניים כמו רמקולים חכמים, שעונים חכמים וסמארטפונים משתמשים בדרך כלל במעבדים המבוססים על מערכי ההוראות של אינטל x86 ו- Arm. עם זאת, מערך ההוראות של RISC-V בקוד הפתוח זוכה גם הוא לבולטות, והקוואלקום התעשייתי, הגדול, תומך בחברה העוסקת בטכנולוגיה.

לפי המידע (עיצוב שכר), חברת עיצוב השבבים SiFive גייסה 65.4 מיליון דולר במסגרת סבב הגיוס האחרון שלה. סבב גיוס זה כולל השקעה של קוואלקום, ורואה את ענקית סן דייגו להצטרף כמו אינטל וסמסונג כמשקיעים במשרד. אז מה הופך את SiFive ו- RISC-V לכל כך מיוחדים?

ובכן, SiFive משתף פעולה עם חברות טק אחרות כדי ליצור עיצובים של שבבים על בסיס מערך ההוראות RISC-V בקוד הפתוח. לפי המידעSiFive מצליחה לפטר עיצובים חדשים תוך חודש עד שלושה חודשים - עיצובים המבוססים על שבבי זרוע נמשכים בדרך כלל בערך שנה (אם לא יותר). למעשה, SiFive מבטיחה שלקוחות יוכלו לקבל שבבי מדגם "בתוך שבועות."

בדרך כלל משתמשים בשבבי RISC-V במכשירי IoT, בקרי מיקרו, טק רשת ועוד. אבל הם שימשו גם במותג Huami של Xiaomi לביש של Huangshan מספר אחת. לבישים לא ממש תובעניים כמו סמארטפונים, ומערכות ההוראות של ארם ועיצובי הליבה שלהן שולטים לרוב בזירה זו. אך ארם התקשק די בקשרי ההוראות בקוד הפתוח שנקבעו לפרסם בשנה שעברה אתר אנטי-RISC-V, לפני שלפי הדיווחים הוא משך אותו בגלל ביקורת מצד הצוות שלו.


אף על פי כן, העובדה ששחקן סלולרי מרכזי כמו קוואלקום מגבה את SiFive מעידה כי קולוס השבבים רואה עתיד מזהיר עבור RISC-V בזירה זו. והדחיפה המטורפת של ארם לבקר את מערך ההוראות מרמזת כי יריבו רואה פוטנציאל גם כאן.

כשמדובר במשחקי מחשב, אתה בהחלט יכול להסתדר עם מקלדת משרדית טיפוסית, אבל אתה תהיה מוכן לעשות את אותו הדבר עבור העכבר שלך.עכבר משחק מתאים הוא חיוני עבור ביצועי משחק אופטימלייםוהשבוע נתקלנו במעולה. עכבר ...

הדודל של גוגל של מחר יהיה אחד לספרי ההיסטוריה מכיוון שהוא יהיה הדודל הראשון שמונע על ידי בינה מלאכותית.הדודל של גוגל יתמקד במלחין הגרמני הידוע יוהאן סבסטיאן באך, שנולד ב 21 במרץ 1685 (עושה את המתמטיקה...

פרסומים