מונחי צילום: ISO, צמצם, מהירות תריס, ועוד

מְחַבֵּר: Louise Ward
תאריך הבריאה: 8 פברואר 2021
תאריך עדכון: 28 יוני 2024
Anonim
משולש הזהב בצילום וידאו || ISO - צמצם - מהירות תריס. כך נצלם וידאו נכון.
וִידֵאוֹ: משולש הזהב בצילום וידאו || ISO - צמצם - מהירות תריס. כך נצלם וידאו נכון.

תוֹכֶן

29 באוגוסט 2019


זה הדבר הראשון שאתה צריך ללמוד אם אתה רוצה לצלול לעולם הצילום הרציני. משולש החשיפה מורכב משלוש הגדרות שעליך להקפיד לבדוק כדי לחשוף תמונה כראוי. אלה צמצם, מהירות תריס ו- ISO. בואו ניגע מעט בכל אחד מהם.

משולש החשיפה הוא הדבר הראשון שאתה צריך ללמוד כשאתה מתייחס לרצינות עם הצילום.

אדגר סרוונטס

צמצם

צמצם מוגדר לפי גודל הפתח איתו אור יכול להיכנס למצלמה. צמצם נמדד במתחמי f, שהוא היחס בין אורך המוקד חלקי גודל הפתיחה. ככל ש- F- עצירה קטנה יותר כך הפתח רחב יותר. צמצם f / 1.8 הוא רחב יותר מ- f / 2.8, למשל.

לצמצם יש אפקט עיקרי אחד בצילומים שהוא עומק השדה. שימוש בצמצם רחב יותר כמו f / 1.8 תיצור עומק שדה קטן יותר. זה ישפר את הבוקה, שהוא אפקט הרקע המטושטש הפופולרי בתמונות. הידוק הצמצם ישמור על פוקוס רב יותר.

מהירות התריס

על מנת לצלם מצלמה צריכה מצלמה להכניס אור לחיישן. למצלמה תריס שמונע מהאור להגיע לחיישן עד להפעלה. כאשר מופעלת צילום, התריס ייפתח ויחשוף את החיישן לכניסת אור. זמן התריס נשאר פתוח מכונה מהירות התריס.


טשטוש תנועה הוא לא תמיד דבר רע!

אדגר סרוונטס

מהירות התריס נמדדת בדרך כלל בשניות ובשברים של שנייה. מהירות תריס של 1/100 תחשוף את החיישן למשך מאית השנייה. כמו כן מהירות התריס של 1/2 תימשך חצי שנייה. אתה יכול גם להשאיר את התריס פתוח למשך מספר שניות, המכונה בדרך כלל צילום חשיפה ארוך.

מהירות תריס מהירה יותר מקפיאה את הסצינה. מהירות התריס הארכה תבהיר תמונה, אך היא גם יכולה ליצור טשטוש תנועה (וזה לא תמיד רע).

ISO

ISO מתייחס לרגישות לחיישן (או לסרט) לאור. ISO נמוך יותר גורם לחיישן להיות פחות רגיש לאור, כלומר הוא זקוק לתאורה רבה יותר או למהירות תריס ארוכה יותר כדי לחשוף תמונה כראוי. הגדלת ה- ISO הופכת את החיישן שלך לרגיש יותר לאור, ומאפשרת לך לצלם בסביבות חשוכות יותר, עם צמצמים הדוקים יותר ו / או באמצעות מהירויות תריס מהירות יותר.

הגדלת ה- ISO יוצרת יותר גרעינים או רעש.

אדגר סרוונטס

ISO נמדד במספרים. בעוד יצרנים נהגו לדבוק בתקן ISO 100, 200, 400, 800, 1600 וכן הלאה (הכפלת ערך), דברים השתנו עם המצלמות האחרונות. הוצגו תוספות קטנות יותר לעידון טוב יותר, אך הרעיון זהה. ISO 100 רגיש למחצית כמו ISO 200, שהוא גם חצי רגיש כמו ISO 400.


ההשפעות של ISO פשוטות להבנה. ISO גבוה יותר יהפוך את החיישן לרגיש יותר, ולכן יהפוך את התמונה לבהירה יותר. במקביל, הגדלת ה- ISO יוצרת יותר גרעינים או רעש.

פיצוי חשיפה

אם אי פעם ראית לחצן מצלמה עם סימני "+" ו- "-", זה יהיה בקרת פיצוי החשיפה, המכונה גם ערך חשיפה (EV). זה יעזור בעת צילום בכל אחד מהמצבים האוטומטיים או חצי אוטומטיים (עדיפות צמצם, עדיפות התריס וכו ').

מצלמות מנסות להשיג את החשיפה הנכונה על ידי מדידת אור, אך הן לא תמיד משיגות את מה שהתכוונת לצלם. יתכן שלא תרצי אפילו תמונה חשופה היטב. לפעמים אתה רוצה שהדברים ייראו מעט כהים יותר כדי להוסיף מצב רוח, למשל. עם פיצוי חשיפה אתה יכול לומר למצלמה שהיא מצלמת את החשיפה בצורה לא נכונה והיא תמציא אותה על ידי התאמת הגדרות אחרות (בדרך כלל ISO).

פיצוי חשיפה נמדד בדרך כלל על ידי עצירות f כך: –1.0, –0.7, –0.3, 0.0, +0.3, +0.7, +1.0. במקרה זה -1.0 יהיה תחנה אחת פחות, ואילו +1.0 הוא עצירה גבוהה יותר.

טווח דינמי

מילון אוקספורד מגדיר טווח דינמי כ"יחס בין עוצמת הצליל הגדולה ביותר לקטנה ביותר שניתן להעביר או לשכפל באופן אמין על ידי מערכת צליל מסוימת. "הגדרה זו מתייחסת לאודיו, אך הרעיון דומה בצילום. טווח דינמי מתייחס לכמה נתונים מצלמה יכולה ללכוד בקצות החשיפה בסצנה, מהאפלים ביותר ועד החלקים הקלים ביותר בסצנה.

טווח דינמי נמדד בעצירות, כאשר כל עצירה שווה לכמות האור או למחציתה. הגדלת החשיפה במתח אחד פירושה הכפלת האור. אם היית מצלם במהירות תריס 1/100, בהירה אחת עצירה תהיה 1/50 ואילו עצירה אחת כהה יותר תהיה 1/200.

אורך מוקד

במילים פשוטות, אורך המוקד הוא המרחק בין חיישן מצלמה (או סרט) לנקודת ההתכנסות של עדשה.

החלק הקשה ביותר הוא להבין מהי נקודת ההתכנסות (המכונה גם מרכז אופטי). כאשר קרני אור נכנסות לעדשה הן עוברות דרך זכוכית ומתכופפות להתכנס בנקודה אחת. נקודה זו היא המקום בו נאספים נתוני אור ליצירת תמונה חדה עבור החיישן להקלטה. היצרנים מודדים את אורך המוקד הממוקד עד אין סוף, כדי לשמור על סטנדרט.

אורך המוקד נמדד במילימטרים. עדשת 50 מ"מ תהיה עם נקודת התכנסות שהיא 50 מ"מ (או 5 ס"מ) מהחיישן. אורך המוקד גם קובע עד כמה אתה "מתקרב", משנה פרספקטיבה ומשפיע על עומק השדה.

סוגי זום: אופטי, דיגיטלי והיברידי

בצילום, זום מצלמה מתייחס לגרום לנושא להראות קרוב יותר או רחוק יותר בתמונה. התקרבות מעניקה לך מבט מקרוב על אובייקטים, תוך התקרבות מאפשרת לך לתפוס שטח רחב יותר. מצלמות משתמשות בשלושה סוגים של טכנולוגיית זום: אופטית, דיגיטלית והיברידית.

זום אופטי מושג על ידי שימוש בסדרת אלמנטים עדשות. זכוכית יכולה לנוע דרך העדשה כדי להתקרב או להתרחק. זום דיגיטלי משיג אפקט דומה ללא עבודה מכנית או אלמנטים מזכוכית. זה בעצם ינתק אזורים סביב הסצינה שלך בכדי לגרום לך להראות כאילו אתה קרוב יותר לנושא. זום דיגיטלי הוא חיתוך טכני. זום היברידי הוא מושג חדש לחלוטין. היא מנצלת זום אופטי, זום דיגיטלי ותוכנה כדי להשיג תוצאות משופרות כשאתה מתקרב יותר מהיכולות הפיזיות של העדשה.

איזון לבן

איזון לבן מתייחס להשפעות של טמפרטורת הצבע והגוון בתצלומים. מקורות אור שונים פולטים טמפרטורות צבע משתנות, הנעות בספקטרום בין כתום לכחול. באופן דומה, האור מגיע עם גוון, שנע בין ירוק למגנטה. שינוי הגדרות איזון הלבן יעזור לכם למצוא איזון בין הצבעים הללו ולהשיג אפקט טבעי יותר.

טמפרטורת הצבע נמדדת בקלווינים (K). בצילום יש לנו אפשרויות מסוימות לאיזון לבן שיסייעו לכם להבין את רמות קלווין הנכונות שיש להשתמש בהן בנסיבות שונות.

  • נרות: 1,000-2,000K
  • נורת טונגסטן: 2,500-3,500K
  • זריחה שקיעה: 3,000-4,000K
  • אור ניאון: 4,000-5,000K
  • פלאש / אור שמש ישיר: 5,000-6,500K
  • שמיים מעוננים: 6,500-8,000K
  • עננים כבדים: 9,000-10,000K

מגה-פיקסל (MP)

מגה פיקסל פירושו פשוט מיליון פיקסלים. מונח זה משמש כשיטה למדידת הגדרה בכל חיישן תמונה. אם למצלמה היה חיישן 12 מגה פיקסל, פירוש הדבר שהתמונות שהיא מצלמת נוצרות על ידי 12 מיליון פיקסלים. זה יהיה שווה לרזולוציה של 4,000 × 3,000.

RAW לעומת JPEG

תמונת RAW ידועה כקובץ תמונה לא דחוס ולא ערוך.הוא שומר על כל הנתונים שנתפסו על ידי החיישן, מה שהופך אותו לקובץ גדול בהרבה, אך ללא אובדן איכות וכוח עריכה רב יותר. זו הסיבה שלנתוני RAW כשלעצמו אין הרבה לבחון.

יש להשתמש ב- RAW רק אם אתה מתכנן לחזור לערוך את התמונות שלך.

אדגר סרוונטס

יש להשתמש ב- RAW רק אם אתה מתכנן לחזור לערוך את התמונות שלך. גדלי הקבצים גדולים בהרבה, אך הדבר מאפשר לך לשנות את הגדרות החשיפה והצבע המלאות של התמונות שלך, ולעקוף את עיבוד התמונות המוגדר כברירת מחדל של המצלמה.

כששמירה תמונה ב- JPEG מנקרת את נתוני התמונה ודוחסת את התמונה, הדבר בסדר גמור אם אתה מתכנן להעלות תמונה לפייסבוק או לצלם במהירות את הגלריה שלך.

ייצוב תמונה

OIS

OIS מפצה על תנועות קטנות של המצלמה במהלך החשיפה. באופן כללי זה משתמש בעדשה צפה, בגירוסקופים ובמנועים קטנים. האלמנטים נשלטים על ידי בקר מיקרו שמניע את העדשה מעט מאוד כדי לסתור את טלטול המצלמה - אם המצלמה נעה ימינה העדשה זזה שמאלה.

זו האפשרות הטובה ביותר בגלל העובדה שכל הייצוב מתבצע באופן מכני, ולא באמצעות תוכנה. פירוש הדבר כי שום איכות לא אבדת בתהליך.

EIS

ייצוב תמונה אלקטרונית עובד באמצעות תוכנה. בעיקרו של דבר, מה ש- EIS עושה זה לחלק את הווידיאו לנתחים ולהשוות אותו למסגרות הקודמות. לאחר מכן הוא קובע אם התנועה במסגרת הייתה טלטול טבעי או בלתי רצוי, ומתקנת אותה.

EIS בדרך כלל משפיל את האיכות, מכיוון שהוא זקוק לשטח מקצות התוכן כדי להחיל תיקונים. עם זאת, הוא השתפר בשנים האחרונות. EIS הסמארטפון בדרך כלל מנצל את הג'ירוסקופ ואת מד ההאצה, מה שהופך אותו ליותר מדויק ומפחית את אובדן האיכות.

מיקוד אוטומטי

בדרך כלל מצלמות הסמארטפון משתמשות בשלושה סוגים של מערכות מיקוד אוטומטי: פיקסל כפול, גילוי פאזה וגילוי ניגודים. אנו נספר לכם עליהם לפי הסדר, מהגרוע ביותר ועד הטוב ביותר.

מיקוד אוטומטי של ניגודיות

זהו העתיק מבין השלושה, ופועל על ידי מדידת ניגודיות בין אזורים. הרעיון הוא שאזור ממוקד יהיה בעל ניגודיות גבוהה יותר, שכן הקצוות יהיו חדים יותר. כאשר אזור מגיע לניגודיות מסוימת, המצלמה תשקול אותו בפוקוס.

מיקוד אוטומטי של זיהוי שלבים

"שלב" פירושו שקרני אור שמקורן בנקודה ספציפית פוגעות בצדדים מנוגדים של העדשה בעוצמה שווה - או במילים אחרות, הן "בשלב". מיקוד אוטומטי של זיהוי שלבים משתמש בפוטודיודות על פני החיישן כדי למדוד הבדלי שלב. לאחר מכן הוא מעביר את אלמנט המיקוד בעדשה כדי להביא את התמונה למיקוד.

מיקוד אוטומטי של פיקסלים כפולים

זה בקלות בין טכנולוגיות המיקוד האוטומטי הטובות ביותר שקיימות. מיקוד אוטומטי של פיקסלים כפולים הוא כמו איתור שלבים, אך הוא משתמש במספר גדול יותר של נקודות מיקוד על פני החיישן. במקום להתמקד בפיקסלים ייעודיים, כל פיקסל מורכב משתי פוטודיודות שיכולות להשוות בין הבדלי פאזה עדינות כדי לחשב לאן להזיז את העדשה.

HDR

צילום רגיל HDR ידני

HDR משיגה חשיפה מאוזנת לאורך כל המסגרת. זה נעשה על ידי צילום תמונות מרובות במהירויות תריס שונות. הרעיון הוא שכל תמונה תחשוף לרמות אור שונות. לאחר מכן ממוזג קונגלומרט תמונה זה והופך לצילום יחיד עם מידע רב יותר בשני החלקים הבהירים והכהים.

השתלת פיקסל

שילוב פיקסלים הוא תהליך שרואה נתונים מארבעה פיקסלים המשולבים לאחד. כך שחיישן מצלמה עם פיקסלים זעירים של 0.9 מיקרון ייצר תוצאות שוות ערך ל -1.8 מיקרון פיקסלים כשאתה מצלם פיקסלים. טכניקה זו משמשת לרוב בסמארטפונים, אשר נאלצים להשתמש בחיישנים קטנים יותר בגלל מגבלות גודל.

החיסרון הגדול ביותר בטכניקה זו הוא שהרזולוציה שלכם מחולקת ביעילות על ידי ארבעה כשמצלמים זריקת פיקסלים. זה אומר שצילום מבוהל במצלמה של 48 מגה פיקסל הוא למעשה 12 מגה פיקסל, ואילו צילום מבויית במצלמה של 16 מגה פיקסל הוא רק ארבעה מגה פיקסל.

מצב דיוקן בצילום סמארטפון

מצב דיוקן הוא מונח המשמש לתיאור הבוקה המלאכותי (BOH- קיי) אפקט המיוצר על ידי סמארטפונים. בוקה הוא אפקט צילום בו נושא התמונה נשמר בפוקוס בזמן שהרקע נופל ממיקודו. על ידי שימוש במצב דיוקן ליצירת אפקט בוקה, אתה יכול לצלם תמונות דינמיות שנראות מקצועיות יותר.

מצב לילה

מצב לילה (Dark Night, Nightscape, או איך שהיצרן שלך יכול לקרוא לזה) משתמש בבינה מלאכותית כדי לנתח את הסצנה שאתה מנסה לצלם. הטלפון יביא בחשבון מספר גורמים, כמו אור, תנועת הטלפון ותנועת חפצים שנלכדים. לאחר מכן המכשיר יצל סדרת תמונות ברמות חשיפה שונות, ישתמש בסוגריים כדי להרכיב אותן ויוציא כמה שיותר פרטים לתמונה יחידה.

כמובן, הרבה יותר קורה מאחורי הקלעים. על הטלפון למדוד גם איזון לבן, צבעים ורכיבים אחרים, מה שבדרך כלל נעשה בעזרת אלגוריתמים מהודרים שרובנו לא מבינים לגמרי.

רזולוציית סופר

רזולוציית סופר היא הנוהג של יצירת תמונה ברזולוציה גבוהה יותר על ידי צילום ועיבוד של מספר רזולוציות נמוכות יותר. על ידי צילום מספר רזולוציות נמוכות יותר והשוואה בין הנקודות הללו בכל תמונה, יש לך בסיס לתמונה רזולוציה גבוהה יותר. מה שקורה בעצם הוא שיש הבדלים קלים בין הנקודות הללו, ואלגוריתמים או טכניקות למידת מכונות מסוגלות להשתמש בהבדלים כדי למלא את החסר וליצור פרטים נוספים.

צילום חישובי

גודל חשוב בצילום. מכיוון שחיישני סמארטפונים ועדשות לא גדלים בהרבה, יצרני הסמארטפונים צריכים להבין דרכים להפיק יותר מפחות. הזן את עידן הצילום החישובי.

במילים פשוטות, הכוונה לשיפורי תמונות בעזרת תוכנה ואלגוריתמים מורכבים. כמה דוגמאות לצילום חישובי הם שיפורי AI, מצב לילה, שטיפת פיקסל, מצב דיוקן, HDR ואחרים.

בונוס: עיין בפוסטים נוספים בצילום!

יש לנו תוכן צילום נוסף בשבילך! עיין בכמה מהפוסטים והמדריכים המוצגים שלנו כדי להמשיך ולשפר את כישוריך.

  • מה צלם מקצוען יכול לעשות עם מצלמת טלפון אנדרואיד זולה - העז לי לצלם כמה תמונות מדהימות ברמה פרו באמצעות טלפון של 130 דולר. הנה התוצאות שלי!
  • טיפים לצילום: כלל שלישים, נקודת מבט, מסגור, תורת הצבעים ועוד - האם עברת את יסודות הצילום? להלן כמה מושגים מתקדמים יותר ללימוד.
  • טיפים לצילום סמארטפון: 16 טריקים שימושיים שכדאי להכיר - אל תרגישו מוגבלים אם המצלמה הראשית שלכם היא סמארטפון. אתה יכול לצלם גם תמונות מדהימות!
  • כיצד להשתמש במצב ידני במצלמת הסמארטפון שלכם - מצב ידני יכול להיות מאיים, כך שאנו כאן כדי לעזור לכם לעבור את עקומת הלמידה.
  • 10 מצלמות DSLR הטובות ביותר שתוכלו לקנות ברגע זה - אלה שמוכנות לבצע את הקפיצה ל- DSLR יזדקקו לעזרה. יש ים של אפשרויות בחוץ!
  • מיטב הטלפונים למצלמות אנדרואיד - אולי כל מה שצריך זה טלפון מצלמה טוב! להלן רשימת הטובים ביותר.
  • 10 אפליקציות צילום מיטביות לאנדרואיד - יהיה עליכם לזרוק כמה אפליקציות לטלפון ההוא!

האם זה מספיק למבט שלנו על מונחי הצילום, היה מספיק? אנחנו לא! הלמידה לא מפסיקה אף פעם עם הצילום, וגם הטכנולוגיה אינה עושה זאת. הקפד לסמן דף זה כדי לראות עדכונים ותוספות עתידיים. זה גם חכם לחזור ולרענן את הזיכרון שלך מדי פעם.

Bluetack הכריזה על Bluetack Inide, DK המיועד למפתחים לפרסם במהירות משחקי מחשב ניידים במחשב האישי.ה- DK החדש מאפשר למפתחי ניידים לפרסם את הכותרות שלהם ב- team ובמחסני מחשב אחרים למחשבים אישיים.משחקי ני...

ל אוזניות Bluetooth אלחוטיות - -, אינך צריך להתיז יותר מ- $ 100 עבור AirPod. יש המון אלטרנטיבות מצוינות, ולא תראה חיסכון גדול בהרבה מה- Bluetooth 5.0 AirTap מ- Trndlab....

תראה