מבוא לפיתוח אפליקציות אנדרואיד Kotlin

מְחַבֵּר: John Stephens
תאריך הבריאה: 24 יָנוּאָר 2021
תאריך עדכון: 4 יולי 2024
Anonim
מדריך KOTLIN - שפת הפיתוח החדשה לאנדרואיד
וִידֵאוֹ: מדריך KOTLIN - שפת הפיתוח החדשה לאנדרואיד

תוֹכֶן


Kotlin היא שפת תכנות שהוקלדה באופן סטטי מבית JetBrains. זה לגמרי 'ניתן להפעלה' עם ג'אווה (כלומר אתה יכול להשתמש במסגרות Java ואפילו לערבב פקודות משניהם בקוד שלך) ומגיע ללא מגבלות. מפתחי אנדרואיד למעשה משתמשים בקוטלין כבר זמן מה באמצעות תוסף וכמה אפליקציות פופולריות בחנות Play (כמו Basecamp) נבנו לפי הדיווחים אך ורק בשפה זו. אולם כעת, החל באנדרואיד סטודיו 3.0, הוא יהיה מקובץ פנימי ותומך מחוץ לקופסה.

קוטלין מאפשר לנו להסיר כמויות משמעותיות של לוח הדוד

אז למה הייתם בוחרים להשתמש בקוטלין לאפליקציות אנדרואיד ולא לג’אווה? ובכן הסיבה העיקרית היא שזה יכול להקל על חייכם במספר מקרים.

למשל, קוטלין מבטל הפניות בטלות, ואין בו חריגים שנבדקו - שניהם יכולים לחסוך כמה כאבי ראש. כפי שתוכלו לראות, תכונות שונות של Kotlin עבור אנדרואיד מאפשרות לנו גם להסיר כמויות משמעותיות של קוד לוח הדוד, וכתוצאה מכך תוכניות רזות וקריאות יותר. באופן כללי, מדובר בשפה מודרנית יותר, ואם אתה כבר לא מבוקע עמוק בג'אווה או שואף להישאר בשיטה 'הרשמית ביותר', אולי כדאי יהיה לשקול זאת. עבור אלו שרק מתחילים, קוטלין עשוי לייצג עקומת למידה סלחנית יותר.


קרא את הבא:Kotlin לעומת Java: הבדלי המפתח בין השפות הנתמכות באופן רשמי של אנדרואיד

אז, למי שמעוניין לאמץ את קוטלין לזרימת העבודה שלהם, איך יתכן ונתקע?

מתחילים להתקין

החדשות הטובות הן שכאשר קוטלין ארוז באנדרואיד סטודיו 3.0 ומעלה, לא יהיה צורך להוריד שום דבר חדש ורק הגדרה מינימלית מאוד מעורבת. ברוך הבא לעתיד! אם יש לך Android Studio 3.0, כאשר אתה יוצר פרויקט חדש תינתן לך האפשרות לכלול תמיכה בקוטלין. אם אתה מסמן תיבה זו, לא תצטרך להגדיר את הפרויקט שלך בהמשך.

בעבר מפתחים נאלצו להמיר ידנית את הקבצים שלהם לקוטלין דרך התפריט, אך כעת הדבר נעשה עבורך כברירת מחדל.

פתח את MainActivity.kt (kt הוא הרחבת קוטלין), ועליך לראות מייד שיש כמה הבדלים עיקריים באופן הכתיבה והפרוט של הדברים.


עכשיו אתה מוכן להתחיל להתפתח עם Kotlin לאנדרואיד!

שים לב שלרוב כדאי מאוד ליצור ספרייה חדשה לקבצי Kotlin שלך, או להחליף את תיקיית ה- Java שלך לחלוטין אם אתה משתמש Kotlin בלבד מכאן והלאה. אתה יכול ליצור קבצי Kotlin חדשים על ידי לחיצה ימנית על ספריית היעד ו- ואז לבחור חדש> פעילות קוטלין.

שלום קוטלין לאנדרואיד: כמה תחביר והבדלים בסיסיים

אוקיי, בואו נסתכל על הקוד שכבר יש לנו. ראשית, ייתכן שתבחין בכך שאתה מצהיר על שיעורים המשתמשים מעמד בדיוק כמו שהיית עושה ב- Java. ההבדל הוא שאין ציבורי מילת מפתח, אשר נובעת מכך את כל השיעורים בקוטלין הם ציבוריים וסופיים. ייתכן שתבחין בכך שאיננו משתמשים להאריך או. במקום זאת אנו משתמשים במעי הגס שעושה את אותו הדבר.

מה לגבי זהכיף פקודה? זה למעשה קיצור של 'פונקציה' (לא כל כך מהנה), אז במקום לכתוב חלל ציבורי אתה תכתוב עכשיו כיף. זה מעניק לכיתתנו פונקציה ציבורית שאנו יכולים לקרוא מכיתות אחרות. טיעונים מוגדרים בסוגריים בעקבות שם הפונקציה. לשם כך תצטרך לדעת להגדיר משתנים, שזה מעט שונה. כדי ליצור מחרוזת, אתה עשוי לכתוב:

var text: מחרוזת = "שלום"

למרות שלמעשה, קוטלין בדרך כלל חכם מספיק כדי לזהות את סוג המשתנה בפני עצמו ממש כמו פייתון, כך שבאופן כללי תוכלו פשוט לכתוב:

var text = "שלום"

כדי ליצור מחרוזת, או:

var num = 3

ליצירת מספר שלם. כך תיצור משתנה הניתן לשינוי. val משמש ליצירת קבועים. אז כשיוצרים פונקציות עם ארגומנטים, זה מה שתראו בסוגריים. ולמשתנים אלה יכולים להיות ערכי ברירת מחדל, וזה גם שימושי. אז אולי תראו משהו כזה:

כיף SayHello (var userName: String = "User") {textView.setText ("שלום, $ user name!")}

יש עוד הבדל אחד גדול שאולי הבחנת בו עכשיו ... אין פסיקולים! אתה חופשי לכלול אותם אם תרצה, אך אין עוד התחייבות ולא תקבל עונש אם תחמיץ אחת כזו. אם אתה מישהועדייןתמיד שוכח אחד איפשהו, אז זה עשוי להיות חדשות טובות!

אתה תבחין בהרבה הבדלים קטנים אחרים בתחביר כשאתה הולך וכמובן שזה מעבר לתחום של פוסט זה לרשום את כולם כאן. עם זאת, המבנה עדיין דומה למדי, כך שבסך הכל אתה אמור להיות מסוגל להסיק מה הכל עושה מההקשר ואולי עם קצת ניסוי וטעייה. תוכלו למצוא כאן מבוא נהדר.

הכוח האמיתי של קוטלין: לעזור לך להקליד פחות

הרבה זמן, הקוד ייראה מעט פשוט וקצר יותר בקוטלין לאנדרואיד לעומת ג'אווה. שקול את הדוגמה הבאה להוספת onClickListener ל- FAB. כך תעשה זאת ב- Java:

FloatingActionButton fab = (FloatingActionButton) findViewById (R.id.fab); fab.setOnClickListener (תצוגה חדשה. OnClickListener () {@ השג את חלל הציבור ב-Click (תצוגה מפורטת) {...}});

וזה אותו דבר בקוטלין:

val fab = findViewById (R.id.fab) בתור FloatingActionButton fab.setOnClickListener {...}

זה פשוט הרבה יותר פשוט וברור וזה מאפשר קוד קריא יותר ככל שתלך. כמו שאמרתי: פחות לוח הדוד. ובעצם, זה הולך הרבה יותר עמוק מזה. מפתחי קוטלין יכולים להיפטר מאי פעם שנצטרך לכתוב את זה findViewByID שוב! לשם כך, עליך להחיל תוסף.

אתה עושה זאת ברמת המודול build.gradle הקובץ על ידי הוספת השורה:

החל תוסף: 'הרחבות kotlin-android'

לחץ על 'סנכרן' ואז תוכל לייבא הפניות לתצוגות שלך בראש הקוד שלך, כך:

ייבא kotlinx.android.synthetic.main..

על ידי כך, תוכל לגשת ישירות לתצוגה ללא צורך להשתמש במזהה שלה. זה הופך את החיים לפשוטים בהרבה ויכולים לחסוך לך כתיבה הרבה של קוד שרירותי.

זרוק ביטויים למבדה והקוד שלך מתחיל להיות אכן תמציתי. ביטויים למבדה הם פונקציות אנונימיות המאפשרות לך להפחית עוד יותר את הסכום שאתה צריך לכתוב על ידי הצבת הכל על שורה אחת. ההצהרה מוקפת בסוגריים מתולתלים, ובה פרמטרים שאחריהם סמל חץ ואז הגוף. לדוגמה, א onClickListenerיכול להיראות כך:

button.setOnClickListener ({view -> טוסט ("לחצו!")})

ואם הפונקציה דורשת פונקציה אחרת כפרמטר האחרון, תוכלו להעביר אותה מחוץ לסוגריים:

button.setOnClickListener () {טוסט ("לחצו!")}

בשילוב טכניקות אלה תוכלו לחסוך לעצמכם המון עבודה עמוסה ותמצאו הרבה אסטרטגיות שימושיות יותר לחיסכון בזמן קדימה.

קרא את הבא: Kotlin Coroutines ותפקידם בתכנות אסינכרוני לאנדרואיד

הולך קדימה

והנה לך את זה: זה קוטלין לאנדרואיד על קצה המזלג. האם זה מתאים לך? בסופו של דבר זה מסתכם בהעדפה האישית וברגישויות שלכם בכל הקשור לקידוד. באופן אישי, אני חובב האופי המייעל של קוטלין והאופן בו הוא מסיר הרבה שורות קוד מיותרות. אני מקווה שהפוסט הזה נתן לך מספיק פריימר שתוכל להחליט על דעתך ולהמשיך בחינוך שלך אם תחליט שזה מעניין. אם אתה רוצה לשחק קצת, אתה יכול לנסות את זה בדפדפן שלך כאן.

לא משנה מה תחליטו, לקבל אפשרויות רבות יותר זה תמיד דבר טוב!

תמחור וזמינות של Xiaomi Mi 9

Randy Alexander

יולי 2024

ה- Xiaomi Mi 9 הוא סוף סוף רשמי, והוא אורז שפע של תכונות למסגרת המבריקה שלו. בין אם מדובר בערכת השבבים napdragon 855, הגדרת מצלמה אחורית משולשת או חיישן טביעות אצבע בתצוגה, הטלפון פוגע בכל ההערות הצפו...

כאן מגיעה ספינת הדגל האחרונה של Xiaomi: Mi 9 Pro 5G בנוי על בסיסה של סדרת Mi 9, מוסיף את חבילת העיבוד המהירה ביותר בסביבה, טעינה אלחוטית של 30 וואט, ומצלמה משופרת....

מאמרים בשבילך