180 יום מהאיסור האמריקני, האם הואוויי גדול מכדי להיכשל?

מְחַבֵּר: John Stephens
תאריך הבריאה: 22 יָנוּאָר 2021
תאריך עדכון: 4 יולי 2024
Anonim
Bob Marley - Don’t worry be Happy
וִידֵאוֹ: Bob Marley - Don’t worry be Happy

תוֹכֶן


ב- 15 במאי 2019, ממשלת ארה"ב הוסיפה את Huawei ל"רשימת הישויות "הידועה לשמצה שלה כיום של חברות שנאסר עליהן לקנות מוצרים אמריקאים. לכאורה, הסיבה היא סיכון מוגדר במעורפל, אך קשה לביטולו לביטחון הלאומי.

זה לא היה מטרד ביורוקרטי גרידא. בתוך ימים, כל הגיהינום השתחררה: גוגל אישרה שהיא השעתה את הרישיון של Huawei, וברצף מהיר, חברות וארגונים רבים אחרים ניתקו קשרים עם Huawei, חברת הטלקום המובילה בעולם.

עם מפולת החדשות הרעות, חלקם מיהרו לחזות את מותו של Huawei, אך החברה עד כה עוררה את שומרי המוות. בעוד חצי שנה Huawei לא ממש משגשג, אבל זה עדיין מצליח בצורה מדהימה. באמצעים רבים הוא הולך וגדל.

Huawei עדיין מגרף מיליארדים

בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2019 Huawei הניבה הכנסות של 610.8 מיליארד יואן (~ 87.3 מיליארד דולר), עלייה של 24.4% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. זה צמיחה מרשימה עבור חברה שנלחמת על חייה, למרות שהיא איטית יותר משיעור הצמיחה השנתי של 39% שהייוויי התהדר ברבעון הראשון של 2019.

נראה כי Huawei אמורה לסלק בנוחות הכנסות של 100 מיליארד דולר עד סוף השנה. זו נקודת ציון משמעותית מכיוון שהיא חורגת ממה שמייסד Huawei, רן ז'נגפי, ניבא באופן פומבי שהחברה תעשה בשנת 2019. במילים אחרות, החברה מכה את הציפיות שלה עצמה.


איך זה אפשרי?

הרבה מה זה קשור לביצועים החזקים של Huawei בעסקי התשתיות הטלקומיות - תחנות הבסיס שלה 4G ו- 5G עדיין נמכרות במהירות, למרות קריאות מארה"ב לבעלות ברית לסגור את Huawei מרשתותיהן.

Huawei עושה כמחצית מהכנסותיה מחטיבת הצרכנים שלה, בעיקר סמארטפונים. החברה שלחה השנה 185 מיליון יחידות. Huawei לא אמר כמה מהטלפונים הללו נמכרו בחודשים האחרונים, אולם חברות המחקר Canalys ו- Counterpoint מעריכות שתיהן משלוחים ברבעון השלישי של 66.8 מיליון יחידות. עם צמיחה של 29% משנה לשנה, Huawei לא רק שקעה על הקרקע, היא למעשה נסגרה על סמסונג. ברור שאם לא היה מופיע ברשימה השחורה, Huawei היה מכה את סמסונג בקלות והפכה ליצרנית הסמארטפונים הגדולה בעולם.

Huawei לא רק שקע בקרקע, הוא למעשה נסגר בסמסונג

סין מתקשרת

ל- Huawei יש את שוק הבית שלה להודות על הביצועים החזקים להפליא. לקוחות סיניים התכנסו סביב Huawei בלהט פטריוטי, מה שהעניק לחברה דחיפה ענקית של 66% במכירות בהשוואה לשנה שעברה. זה איפשר ל- Huawei לתבוע 42% מהשוק הסיני ברבעון השלישי של 2019, שיא שיא. לשם השוואה, ואולי שלא בטעות, אפל איבדה שתי נקודות אחוז, וסימנה את המכירות החלשות ביותר שלה בסין מזה חמש שנים. סמסונג, בינתיים, נעלמה מהשוק, עם פחות מ -1% במכירות.


למרות שרכישות פטריוטיות יכולות להסביר את הצלחתו של Huawei בסין, החברה עדיין מכרה כ- 25 מיליון סמארטפונים בשווקים אחרים ברבעון השלישי. במדינות בהן אפליקציות גוגל הן חובה, Huawei דוחפת את הדגמים הישנים שלה, כמו גם משחררת כמה דגמים חדשים עם אפליקציות גוגל, למרות שהיא חסרה - בתיאוריה - רישיון לכך. בפועל נראה כי Huawei מציגה וממתגת מחדש טלפונים מאושרים בעבר, מה שמאפשר לה לשחרר דגמים "חדשים" ולשמור על תנופה מסוימת בשוק.

Huawei משתמשת גם בקטגוריות מוצרים אחרות כדי לשמור על שמו בחדשות והמדפים שלה מלאים, כולל מוצרים שהתקבלו כמו FreeBuds 3 ו- GT Watch 2.

הסתמכות עצמית השתלמה

על מנת למכור את כל המוצרים האלה, Huawei צריך קודם כל לייצר אותם. ההשקעה שלה בסיליקון משלה הוכחה כבלתי יסולא בפז בהקשר זה, מכיוון ש- Huawei אינה תלויה בקוואלקום שבסיסה בארצות הברית עבור SoCs ומודמים חיוניים. יתרה מזאת, Huawei ממשיכה לעבוד עם Arm ותוכל להשתמש בארכיטקטורת ה- Arm v9 הבאה מהדור, שתספק את הבסיס לשבבים ניידים שיוצאים בשנת 2020 ואילך.

לחברה יש גם מלאי של רכיבים שהיא לא מייצרת בעצמה - לפי קנאליס, Huawei מאגרת רכיבים במשך כשנה עד שארה"ב הציבה אותה ברשימה השחורה.

הוכחתה שהשקעתו של Huaweis בסיליקון הוא לא יסולא בפז

עננים כהים

ביום 180 לאיסור ארה"ב, ברור כי הואוויי גמיש יותר מכפי שרבים נתנו לו קרדיט. הודות לטכנולוגיה הקניינית החזקה שלה, חדירה עמוקה לשווקים עולמיים ומיקומם המבוצר בסין, Huawei הצליחה לשרוד תנאים שיהרגו כל חברה אחרת. אבל זה לא אומר שהוווי יכולה לשרוד את האיסור ללא הגבלת זמן.

כמה זמן יחזיקו מלאי רכיבים אלה? האם ארה"ב תמשיך לאפשר ל- Huawei לעדכן את מוצריה הקיימים? האם Huawei יכול לעמוד בקצב המתחרים בזמן שנלחם בכדי לשרוד את האיסור? האם הפרסום הרע המתמיד יכבה את הצרכנים, לתמיד? כל אלה שאלות קשות שאין לנו דרך לענות עליהן ברגע זה.

השבועות הקרובים יביאו מעט בהירות לגבי גורלו של Huawei, לטוב ולרע.

ב -19 בנובמבר אמור לפקוע ויתור זמני של 90 יום שאיפשר ל- Huawei לעשות עסקים מסוימים עם חברות אמריקאיות. עוד בספטמבר ממשלת ארה"ב סימנה כי לא סביר שתחדש את הוויתור הזה שוב. אם Huawei לא תקבל חידוש, היא לא תוכל לדחוף עדכוני מערכת למוצרי אנדרואיד קיימים, מכה נוספת לעסקי הסמארטפונים שלה.

אם Huawei לא תקבל חידוש, היא לא תוכל לדחוף עדכוני מערכת למוצרי Android קיימים.

באותו יום, ה- FCC אמור להצביע על כללים שימנעו מ- Huawei לעשות עסק כלשהו עם ספקיות אמריקאיות, וכן ידרשו הסרת ציוד שהותקן כבר. לכל הפחות, זו תהיה הסלמה נוספת בעמדתה של ארה"ב נגד Huawei ושאיפות 5G של סין בכלל.

Huawei אמורה גם לעדכן את תוכניות ה- Mate 30 Pro שלה. החברה עיכבה את פרסום מוצר הדגל שלה באירופה ובשווקים אחרים מחוץ לסין. ללא אפליקציות גוגל על ​​הסיפון, הטלפון יהיה מכירה קשה. אולם Huawei לא יכולה לעכב את זה ללא הגבלת זמן, אלא אם היא מתפטרת מעצמה של התחרות. פנינו אל Huawei לגבי תוכניות השחרור שלה, אך לא קיבלנו תגובה.

אור בקצה המנהרה

לבסוף, וזה יכול להיות האור בקצה המנהרה, ממשל טראמפ הציע שהוא עשוי לתת הפוגה ב- Huawei, על ידי מתן רישיונות יצוא לחברות שרוצות למכור מוצרים לא רגישים ל- Huawei. ב -4 בנובמבר אמר שר המסחר האמריקני וילבר רוס כי הרישיונות "יתקיימו בקרוב מאוד", ואמר כי הממשלה קיבלה 260 בקשות רישיון. ככל הנראה, גוגל הגישה בקשה לרישיון, אך על ממשלת ארה"ב להחליט אם האפליקציות של Android ו- Google רגישות לאבטחה או לא.

בנוסף, אמרו כי ארה"ב וסין סוגרות עסקת "שלב א '" שתביא להחזרת מכסים מסוימים ותקל על מתחי הסחר בין המדינות. אף שאיש לא יודה בפומבי, נראה כי גורלו של הואוויי קשור להצלחה - או לכישלון - של משא ומתן זה.

Huawei אולי לא גדול מכדי להיכשל, אבל הוא בהחלט מספיק גדול בכדי לשרוד רישום שחור ממושך על ידי הכוח הכלכלי והפוליטי הגדול ביותר בעולם. השאלה היא, כמה זמן?

הג'טסון ננו הוא הפלטפורמה האחרונה של פיתוח למידת מכונות של Nvidia. איטרציות קודמות של פלטפורמת ג'טסון כיוונו באופן ישר למפתחים מקצועיים המעוניינים לייצר מוצרים מסחריים בהיקפים גדולים. הם עוצמת...

תפוס את הרפתקאותיך במצלמה יכול להחיות אותם בחיים הרבה אחרי שהזיכרונות דעכו. אתה יכול ללמוד מהטובים ביותר כרגע עם ג'ימי צ'ין מלמד צילום הרפתקאות....

מוּמלָץ