ההיסטוריה של מערכת ההפעלה אנדרואיד: שמה, מקורו ועוד

מְחַבֵּר: Peter Berry
תאריך הבריאה: 15 Lang L: none (month-012) 2021
תאריך עדכון: 1 יולי 2024
Anonim
Android #MobileSecurity# - סכנות ואיומים בשימוש בטלפון הנייד למטרות עבודה  HackerUPro Webinar Series
וִידֵאוֹ: Android #MobileSecurity# - סכנות ואיומים בשימוש בטלפון הנייד למטרות עבודה HackerUPro Webinar Series

תוֹכֶן


לפעמים זה מרגיש כאילו הפעלנו את מערכת ההפעלה הניידת של גוגל במכשירי אנדרואיד שלנו לנצח. עם זאת, למעשה עברו פחות מעשר שנים מאז שהטלפון הראשון של אנדרואיד הופיע לראשונה עבור צרכנים לקנות בחנויות. ההחלטה של ​​גוגל להפוך את אנדרואיד למערכת הפעלה קוד פתוח אפשרה לה להפוך לפופולריות רבה בקרב יצרני הטלפונים של צד שלישי.

רק כמה שנים לאחר השקת Android 1.0, סמארטפונים שהותקנו על מערכת ההפעלה היו בכל מקום. כעת היא הפכה למערכת ההפעלה הניידת הפופולרית ביותר בעולם, והביסה את מתחרותיה הרבות כמו Symbian, BlackBerry, Palm OS, webOS ו- Windows Phone. IOS של אפל היא הפלטפורמה היחידה שעדיין עומדת כמתחרה רצינית עבור אנדרואיד, והמצב הזה לא נראה כאילו הוא ישתנה בקרוב.

הקמת אנדרואיד

באוקטובר 2003, הרבה לפני שהמונח "סמארטפון" שימש לרוב הציבור, וכמה שנים לפני שאפל הכריזה על האייפון הראשון שלה ו- iOS, החברה אנדרואיד בע"מ הוקמה בפאלו אלטו, קליפורניה. ארבעת מייסדיה היו כורה עשיר, ניק סירס, כריס ווייט ואנדי רובין. בזמן הקמתה הציבורית צוטטה רובין באומרה כי אנדרואיד ינק מתכוונת לפתח "מכשירים ניידים חכמים יותר המודעים יותר למיקום ולהעדפות הבעלים שלה."


אמנם זה נשמע כמו התיאור הבסיסי של סמארטפון, אבל רובין חשף בנאום בשנת 2013 בטוקיו כי מערכת ההפעלה אנדרואיד נועדה במקור לשפר את מערכות ההפעלה של המצלמות הדיגיטליות, כפי שפורסם ב- PC World. החברה הציבה pitches למשקיעים בשנת 2004 שהראו כיצד אנדרואיד, המותקנת במצלמה, תתחבר באופן אלחוטי למחשב. מחשב זה יתחבר אז ל"נתוני נתונים של אנדרואיד ", שם בעלי מצלמות יוכלו לאחסן את התמונות שלהם באופן מקוון בשרת ענן.

ברור שהצוות באנדרואיד לא חשב בתחילה על יצירת מערכת הפעלה שתשמש לב לב של מערכת מחשוב ניידת לבדה. אך גם אז שוק המצלמות הדיגיטליות העצמאות היה במגמת ירידה, וכמה חודשים לאחר מכן, אנדרואיד אינק החליטה לשנות הילוכים לעבר השימוש במערכת ההפעלה בתוך הטלפונים הניידים. כפי שאמר רובין בשנת 2013, "אותה פלטפורמה בדיוק, אותה מערכת הפעלה בדיוק שבנינו למצלמות, שהפכה לאנדרואיד לטלפונים סלולריים."

בשנת 2005, הפרק הגדול הבא בתולדות אנדרואיד נוצר כאשר החברה המקורית נרכשה על ידי גוגל. רובין וחברי המייסדים האחרים המשיכו להמשיך ולפתח את מערכת ההפעלה תחת בעליהם החדשים. ההחלטה התקבלה להשתמש בלינוקס כבסיס למערכת ההפעלה אנדרואיד, ומשמעות הדבר הייתה שאפשר גם להציע אנדרואיד עצמה ליצרני הטלפונים הניידים של צד שלישי בחינם. גוגל וצוות אנדרואיד חשו שהחברה יכולה להרוויח כסף בהצעת שירותים אחרים שהשתמשו במערכת ההפעלה, כולל אפליקציות.


רובין נשאר ב- Google כראש צוות אנדרואיד עד 2013, אז גוגל הודיעה שהוא יעזוב את אותה חטיבה. בסוף 2014, רובין עזב את גוגל לחלוטין והשיק חממה עסקית המתחילה. מוקדם יותר בשנת 2017, חשף רובין באופן רשמי את חזרתו לתעשיית הסמארטפונים עם הודעת החברה על הטלפון החיוני מבוסס ה- Android.

לקראת ההשקה של אנדרואיד 1.0

בשנת 2007 השיקה אפל את האייפון הראשון והתחילה עידן חדש בתחום המחשוב הנייד. באותה תקופה גוגל עדיין עבדה על אנדרואיד בסתר, אך בנובמבר אותה השנה החלה החברה לאט לאט לחשוף את תוכניותיה להילחם באפל ובפלטפורמות ניידות אחרות. הוא השתמש ביצירת מה שנקרא הברית המכשירים הפתוחים, שכללה יצרני טלפונים כמו HTC ומוטורולה, יצרני שבבים כמו קוואלקום וטקסס אינסטרומנטים, וספקים כולל T-Mobile.

אז צוטט יו"ר ומנכ"ל גוגל אריק שמידט באומרו, "ההודעה של היום היא שאפתנית יותר מכל 'טלפון של גוגל' שעליו העיתונות משערת במהלך השבועות האחרונים. החזון שלנו הוא שהפלטפורמה החזקה שאנו חושפים תביא כוח לאלפי דגמי טלפון שונים. "

על פי הדיווחים, גוגל היו לפחות שני בונים של אלפא של אנדרואיד ששוחררו באופן פנימי לפני שהחברה השיקה את הבטא הציבורי של גרסה 1.0 עבור המפתחים ב- 5 בנובמבר 2007, בערך באותו זמן בו הודיעה על Open Handset Alliance. היא גם פיתחה מכשיר ייחוס פנימי משלה, שנקרא קוד "בקרוב", שמעולם לא שוחרר לציבור.כמה שנים אחר כך המפתח סטיבן טרוטון-סמית 'הושיט את ידו באחד מהטלפונים המתייחסים המוקדמים הללו ופרסם תמונות והתרשמות משלו "מהר יותר". כפי שאתה יכול לראות, המראה הכללי של הטלפון הזה דומה יותר למכשירים של בלקברי מאשר לאייפון , בתקופה בה אנשים רבים היו ספקנים ביחס למכשירי "מסך מגע בלבד".

בספטמבר 2008 הוכרז על הטלפון החכם הראשון של אנדרואיד, ה- T-Mobile G1, הידוע גם כ- Dream Dream באזורים אחרים בעולם. זה יצא למכירה בארה"ב באוקטובר של אותה שנה. הטלפון, עם מסך המגע הקופץ בגודל 3.2 אינץ 'בשילוב מקלדת פיזית של QWERTY, לא היה ממש פלא עיצובי. אכן הטלפון זכה לביקורות גרועות בסך הכל מכלי התקשורת הטכנולוגיים. למכשיר אפילו לא היה שקע אוזניות סטנדרטי בגודל 3.5 מ"מ, שבניגוד להיום, היה די תכונה טלפונית דה-פקטו בין התחרות של אנדרואיד.

עם זאת, מערכת ההפעלה אנדרואיד 1.0 בפנים כבר הכילה את הסימנים המסחריים של התוכנית העסקית של גוגל למערכת ההפעלה. זה שילב מספר מוצרים ושירותים אחרים של החברה, כולל מפות Google, YouTube ודפדפן HTML (טרום Chrome) שכמובן השתמש בשירותי החיפוש של גוגל. הייתה לו גם הגרסה הראשונה של אנדרואיד מרקט, חנות האפליקציות שגוגל הצהירה בגאווה שיהיו בה "עשרות אפליקציות אנדרואיד ייחודיות, מהסוג הראשון." כל התכונות הללו נשמעות כעת די פרימיטיביות, אבל זו הייתה רק ההתחלה עליית אנדרואיד בשוק המכשירים הניידים.

מה עם שמות הקוד המתוקים האלה?

בעוד שלרוב המהדורות של אנדרואיד יש שמות קוד של סוכריות או קינוחים בסגנון, הגירסה הראשונה של מערכת ההפעלה (1.0) שפורסמה בפומבי בספטמבר 2008 לא הייתה שם קוד כלל, לא פנימית או ציבורית, לפי מה שמהנדס אנדרואיד ז'אן - אמר בפטיסט קוארו משטרת אנדרואיד בשנת 2012. לאנדרואיד 1.1 שיצא בפברואר 2009, לא היה שם קוד ציבורי. עם זאת, לפי הדיווחים, היא השתמשה בשם הפנימי "פטיט ארבע" בזמן שהיה בפיתוח בגוגל. השם מתייחס לקינוח צרפתי.

רק לאחר ההשקה של אנדרואיד 1.5, כמה חודשים אחר כך באפריל 2009, קיבלה גרסת מערכת ההפעלה את שם הקוד הציבורי הראשון שלה: "Cupcake". הקרדיט על שמות גרסאות אנדרואיד על שם ממתקים וקינוחים מתוקים עבר באופן מסורתי מנהל פרויקטים בגוגל, ריאן גיבסון, אך הסיבות הספציפיות שלו לשימוש בשם כזה נותרו לא ידועות. כשגוגל פרסמה את אנדרואיד 4.4 KitKat, היא הציעה הצהרה "רשמית" על שמות הקוד השונים שלהם עבור גרסאות מערכת ההפעלה, ואמרה, "מכיוון שמכשירים אלה הופכים את חיינו למתוקים כל כך, כל גרסת אנדרואיד נקראת על שם קינוח."

לוגו האנדרואיד

הלוגו המוכר כעת למערכת ההפעלה אנדרואיד, שנראה כמו שילוב של רובוט ובאג ירוק, נוצר על ידי אירינה בלוק בזמן שהיא הועסקה על ידי גוגל. בצ'אט עם הניו יורק טיימס ב -2013 אמרה בלוק כי ההנחיה היחידה שניתנה לצוות העיצוב שלה על ידי גוגל הייתה לגרום לוגו להיראות כמו רובוט. לטענתה, העיצוב הסופי נוצר בחלקו מההסתכלות בסמלי הלוגו המוכרים המייצגים "גברים" ו"נשים ".

דבר אחד שבלוק וגוגל החליטו לעשות הוא להפוך את הרובוט לאנדרואיד עצמו לפרויקט קוד פתוח. כמעט כל חברת ענק אחרת הייתה מגנה על לוגו או קמע כזה מפני עיצוב מחדש ומשומשת על ידי אחרים. עם זאת, הרובוט של אנדרואיד שונו ועשה בו שימוש על ידי המון אנשים, כל זאת מכיוון שגוגל מאפשרת שינויים כאלה תחת רישיון הייחוס Creative Commons 3.0.

מדוע להשתמש בפסלים כדי לסמל מהדורות Android חדשות?

כפי שאמרנו קודם, Cupcake הייתה הגרסה הראשונה של אנדרואיד עם שם קוד ציבורי "טעים טעים". כשגוגל חושפת סוף סוף את שם הקוד שלה מדי שנה, היא גם מציבה פסל חדש עם שם קוד זה על הדשא מול בניין מרכז המבקרים של החברה ב Mountain View, קליפורניה.

בשנת 2015 חשף ערוץ היוטיוב של Nat and Friends כי צוות אומנות קטן בניו ג'רזי יצר את הפסל הראשון של אנדרואיד, ובו הקמע הראשי, יחד עם כל הפסלים האחרים המייצגים את הגרסאות השונות של אנדרואיד מ- Cupcake לגירסה הנוכחית, אוריאו. הפסלים עצמם עשויים קלקר, ואז מפוסלים, מקבלים מעיל פלסטיק קשיח, ואז נצבעים לפני שהם נשלחים 3,000 מיילים לקליפורניה לצורך חשיפתם הרשמית.

אנדרואיד 1.5 קאפקייק

שם הקוד הרשמי הרשמי הראשון עבור אנדרואיד לא הופיע עד שיצא גרסת 1.5 Cupcake באפריל 2009. הוא הוסיף לא מעט תכונות ושיפורים חדשים בהשוואה לשתי הגרסאות הציבוריות הראשונות, כולל דברים שאנו לוקחים כמובן מאליו כמו למשל. היכולת להעלות סרטונים ל- YouTube, דרך להצגת מסך הטלפון לסיבוב אוטומטי למיקומים הנכונים, ותמיכה במקלדות של צד שלישי.

חלק מהטלפונים ששוחררו עם Cupcake שהותקנו מחוץ לקופסה כללו את הטלפון הראשון של סמסונג גלקסי, יחד עם ה- HTC Hero.

אנדרואיד 1.6 סופגנייה

גוגל השיקה במהירות אנדרואיד 1.6 סופגנייה בספטמבר 2009. הפיצ'רים החדשים כללו תמיכה בספקים שהשתמשו ברשתות מבוססות CDMA. זה איפשר למכור טלפונים אנדרואיד על ידי כל הספקים ברחבי העולם.

תכונות אחרות כללו הצגת תיבת החיפוש המהיר, ומיתוג מהיר בין המצלמה, מצלמת הווידיאו והגלריה כדי לייעל את חווית לכידת המדיה. סופגנייה הציגה גם את הווידג'ט של בקרת חשמל לניהול Wi-Fi, Bluetooth, GPS וכו '.

אחד הטלפונים שנמכרו עם התקנת דונאט היה מכשיר Dell Streak, שהיה בעל מסך ענק בגודל 5 אינץ ', ותואר באותה עת באתרנו כ"סמארטפון / טאבלט ". בימינו, תצוגה בגודל 5 אינץ 'נחשבת לגודל ממוצע לסמארטפון.

אנדרואיד 2.0-2.1 Eclair

באוקטובר 2009, כשנה לאחר השקת אנדרואיד 1.0, שיחררה גוגל את גרסת 2.0 של מערכת ההפעלה, עם שם הקוד הרשמי Eclair. גרסה זו הייתה הראשונה להוסיף תמיכה לטקסט לדיבור, והציגה טפטים חיים, תמיכה מרובה בחשבון וניווט במפות גוגל, בין הרבה תכונות ושיפורים חדשים אחרים.

ה- Motorola Droid היה הטלפון הראשון שכלל את אנדרואיד 2.0 מחוץ לקופסה. הטלפון היה גם הטלפון הראשון מבוסס אנדרואיד שנמכר על ידי Verizon Wireless. בעוד שגוגל בטוחה להשתמש באנדרואיד כשם למערכת ההפעלה שלה, המונח "דרואיד" היה אז סימן מסחרי על ידי Lucasfilm, בהתייחס לרובוטים של מלחמת הכוכבים זיכיון. מוטורולה נאלצה לקבל אישור ולשלם קצת כסף ללוקאספילם, כדי להשתמש בדרויד כשם לטלפון שלה. מוטורולה המשיכה להשתמש במותג דרואיד עבור רבים מהטלפונים שלה כבר בסוף 2016.

אנדרואיד 2.2 פרויו

אנדרואיד 2.2 פרויו, שהושקה במאי 2010, הושקה רשמית. טלפונים חכמים עם התקנת Froyo יכולים לנצל מספר תכונות חדשות, כולל פונקציות נקודה חמה Wi-Fi לנייד, התראות דחיפה דרך Android Cloud ל- Device Messaging (C2DM), תמיכה בפלאש ועוד.

הסמארטפון הראשון שנשא את המותג Nexus של גוגל, ה- Nexus One, הושק עם אנדרואיד 2.1 מחוץ לקופסה מוקדם יותר בשנת 2010, אך מהר מאוד קיבל עדכון לאוויר לפרויו בהמשך אותה שנה. זה סימן גישה חדשה עבור גוגל, כאשר החברה עובדת קרוב מאי פעם עם יצרנית החומרה HTC כדי להציג אנדרואיד טהור.

אנדרואיד 2.3 זנגביל

Gingerbread אנדרואיד 2.3, שהושק בספטמבר 2010, הוא כיום הגרסא העתיקה ביותר של מערכת ההפעלה שגוגל עדיין מפרטת בדף העדכון החודשי של גרסת הפלטפורמה שלה. נכון ליום 13 בספטמבר 2017, גוגל ציינה שרק 0.6 אחוז מכל מכשירי האנדרואיד מריצים כרגע גרסה מסוימת של זנגביל.

מערכת ההפעלה קיבלה רענון ממשק משתמש תחת Gingerbread. היא הוסיפה תמיכה בשימוש בפונקציות תקשורת בקרבת שדה (NFC) לסמארטפונים עם החומרה הנדרשת. הטלפון הראשון שהוסיף גם חומרת זנגביל וגם NFC היה Nexus S, אשר פותח על ידי גוגל וסמסונג בשיתוף. ג'ינג'ר גם הניח את היסודות עבור ה- selfie, על ידי הוספת תמיכה למצלמות מרובות ותמיכה בצ'אט ב Google Talk.

חלת דבש אנדרואיד 3.0

גרסה זו של מערכת ההפעלה היא אולי הכדור המוזר של החבורה. חלת הדבש שוחררה על ידי גוגל להתקנה רק בטאבלטים ובמכשירים ניידים אחרים עם צגים גדולים יותר מהסמארטפונים הנוכחיים. הוא הוצג לראשונה בפברואר 2011, יחד עם הטאבלט הראשון של מוטורולה Xoom, וכלל תכונות כמו ממשק משתמש מחודש המתאים במיוחד למסכים גדולים, יחד עם סרגל התראה הממוקם בחלק התחתון של צג הטאבלט.

הרעיון היה ש- Honeycomb תציע תכונות ספציפיות שלא ניתן היה לטפל בהן באמצעות התצוגות הקטנות יותר שנמצאו באותה עת בסמארטפונים. זו גם הייתה תגובה של גוגל ושותפיה לצד שלישי לפרסום ה- iPad של Apple של שנת 2010. למרות ש- Honeycomb היה זמין, כמה מהטאבלטים עדיין שוחררו עם גרסאות ה- Android 2.x מבוסס הטלפון החכם. בסופו של דבר, Honeycomb הייתה בסופו של דבר גרסת אנדרואיד שלא הייתה ממש נחוצה, מכיוון שגוגל החליטה לשלב את מרבית הפיצ'רים שלה בגירסת ה- 4.0 הבאה שלה, Ice Cream Sandwich.

כריך גלידה אנדרואיד 4.0

גרסת ה- Ice Cream Sandwich של אנדרואיד פורסמה באוקטובר 2011, והביאה למשתמשים מספר פיצ'רים חדשים. הוא שילב רבים מהתכונות של גרסת ה- Honeycomb לטאבלט בלבד עם ג'ינג'רד עם אוריינטציה לסמארטפון. הוא כלל גם "מגש מועדפים" במסך הבית, יחד עם התמיכה הראשונה לפתיחת נעילת טלפון באמצעות המצלמה שלו לצילום הפנים של בעליו. תמיכה כניסה ביומטרית מסוג זה התפתחה והשתפרה משמעותית מאז.

נכון ל -6 ביולי, גוגל מציינת כי 0.7 אחוז מכל מכשירי האנדרואיד מריצים כרגע גרסה מסוימת של אנדרואיד 4.0, שהיא שולית יותר מאשר ג'ינג'ברד.

שינויים בולטים אחרים עם ICS כללו תמיכה בכל לחצני המסך, החלק תנועות למחיקת התראות וכרטיסיות דפדפן, ויכולת לפקח על השימוש בנתונים שלך באמצעות מכשיר סלולרי ו- Wi-Fi.

אנדרואיד 4.1-4.3 ג'לי שעועית

עידן ג'לי שעועית של אנדרואיד החל ביוני 2012 עם יציאת אנדרואיד 4.1. גוגל שיחררה במהירות את גרסאות 4.2 ו -4.3, שתיהן תחת התווית Jelly Bean, באוקטובר 2012 ויולי 2013 בהתאמה.

חלק מהתכונות החדשות בעדכוני תוכנה אלה כללו תכונות התראה חדשות שהראו יותר כפתורי תוכן או פעולה, יחד עם תמיכה מלאה בגרסת האנדרואיד של דפדפן האינטרנט של גוגל, הכלולה באנדרואיד 4.2. Google Now הופיעה גם כחלק מחיפוש, ו- "חמאת הפרויקט" הוצגה כדי להאיץ אנימציות ולשפר את היענות המגע של אנדרואיד. צגים חיצוניים ומיראקסט זכו גם הם לתמיכה, כמו גם צילום HDR.

אם השתתפת ב- I / O של גוגל בשנת 2012, סביר להניח שהצבת טאבלט Nexus 7 של החברה עם אנדרואיד 4.1 Jelly Bean במתנה. גרסאות של ג'לי שעועית עדיין פעילות מאוד בטלפונים ובמכשירי אנדרואיד רבים. נכון לעכשיו, כ -6.9 אחוזים מכל מוצרי אנדרואיד משתמשים בג'לי שעועית.

אנדרואיד 4.4 KitKat

שמו של אנדרואיד 4.4 הוא הגרסה הראשונה של מערכת ההפעלה שמשתמשת למעשה בשם שסימן מסחרי היה בעבר לחתיכת ממתק. לפני שהושקה רשמית בספטמבר 2013, החברה פרסמה רמזים בכנס I / O של גוגל שלה באותה השנה, כמו גם מקומות אחרים, כי שם הקוד לאנדרואיד 4.4 יהיה למעשה "פאי קי ליים." אכן, רוב חלקיה של גוגל צוות אנדרואיד חשב שזה הולך להיות גם המקרה.

כפי שהתברר, מנהל השותפויות הגלובליות של אנדרואיד, ג'ון לגרלינג, חשב ש"עוגת מפתח ליים "לא יהיה שם מוכר מספיק לשימוש באנדרואיד 4.4 ברחבי העולם. במקום זאת, הוא החליט לעשות משהו שונה. הוא יצר קשר עם נסטלה, יוצרי הבר KitKat, ושאל אותם אם הם יכולים להשתמש בשם ל- Android 4.4. נסטלה הסכימה ואף פרסמה גרסאות לסר KitKat שלה בצורת קמע הרובוט של אנדרואיד כחלק מהסכם שיתוף מיתוג עם גוגל. זה היה ניסוי בשיווק שגוגל לא הציבה מחדש עד ההשקה האחרונה של אוראו.

ל- KitKat לא היו מספר עצום של תכונות חדשות, אבל היה לה דבר אחד שבאמת עזר להרחיב את שוק האנדרואיד הכולל. זה היה אופטימלי לפעול בסמארטפונים שהיו להם פחות מ 512 מגה בייט RAM. זה איפשר ליצרני הטלפונים לקבל את הגרסה האחרונה של אנדרואיד ולהתקין אותה במכשירים זולים בהרבה.

הטלפון החכם Nexus 5 של גוגל היה הראשון עם התקנת מכשיר אנדרואיד 4.4 מראש. למרות ש- KitKat הושקה לפני כמעט ארבע שנים, עדיין יש המון מכשירים שעדיין משתמשים בה. בדף העדכון הנוכחי של גרסת הפלטפורמה של גוגל נכתב כי 15.1 אחוזים מכל מכשירי ה- Android מריצים גרסאות מסוימות של אנדרואיד 4.4 KitKat.

סוכרייה על מקל Android 5.0

סוכרייה על מקל אנדרואיד 5.0, שהושקה לראשונה בסתיו 2014, הייתה טלטלה משמעותית במראה הכללי של מערכת ההפעלה. זו הייתה הגירסה הראשונה של מערכת ההפעלה שהשתמשה בשפה החדשה של Material Material Design של גוגל, שעשתה שימוש ליברלי באפקטים של תאורה וצל, בין היתר, כדי לדמות מראה דמוי נייר לממשק המשתמש של אנדרואיד. ממשק המשתמש קיבל מספר שינויים אחרים עבור Lollipop, כולל סרגל ניווט מחודש, התראות עשירות למסך הנעילה ועוד ועוד.

עדכון ה- Android 5.1 שלאחר מכן ביצע עוד כמה שינויים מתחת למכסה המנוע. זה כלל תמיכה רשמית עבור SIM- כפול, שיחות קוליות HD והגנה על מכשירים לשמירת הגנבים מחוץ לטלפון שלך גם לאחר איפוס מפעל.

הטלפון החכם Nexus 6 של גוגל, יחד עם הטאבלט שלו, היו המכשירים הראשונים שהותקנה בהם Lollipop מראש. נכון לעכשיו, מכשיר ה- Android 5.0 Lollipop מותקן ומשתמש בכ- 29 אחוז מכל מכשירי האנדרואיד הפעילים, על פי הנתונים הסטטיסטיים של גרסת הפלטפורמה של גוגל. עובדה מהנה: גוגל השתמשה בשם הקוד "לימון מרנג פאי" באופן פנימי כאשר פיתחה את אנדרואיד 5.0 לפני שהתיישבה בממתק התייחס לוליפופ כשמה הציבורי הרשמי של מערכת ההפעלה.

אנדרואיד 6.0 מרשמלו

פורסם בסתיו 2015, אנדרואיד 6.0 Marshmallow השתמשה בפינוק המתוק שהעדיף קמפינגים על פני שריפה כסמל העיקרי שלה. באופן פנימי, גוגל השתמשה ב- "Macadamia Nut Cookie" כדי לתאר את אנדרואיד 6.0 לפני ההכרזה הרשמית של מרשמלו. היא כללה תכונות מגירת אפליקציות חדשות לגלילה אנכית, יחד עם Google Now on Tap, תמיכה מקומית לפתיחת נעילת ביומטרי של טביעות אצבע של סמארטפון, תמיכה ב- USB Type-C, הצגת Android Pay ועוד.

המכשירים הראשונים שנשלחו עם מרשמלו שהותקנו מראש היו הטלפונים החכמים של גוגל ו- Nexus 5X, יחד עם הטאבלט Pixel C שלה. הנתונים הסטטיסטיים הנוכחיים על השימוש בפלטפורמות אנדרואיד מראים כי Marshmallow עקפה באופן שולי את Lollipop כגרסת מערכת ההפעלה המותקנת ביותר, והיוו 32.2 אחוזים מכל המכשירים מבוססי אנדרואיד.

אנדרואיד 7.0 נוגט

גרסה 7.0 של מערכת ההפעלה הניידת של גוגל שהושקה בסתיו 2016. לפני שנחשט נחשפה "אנדרואיד N" נקראה על ידי גוגל באופן פנימי "עוגת גבינה של ניו יורק." התכונות החדשות הרבות של נוגט כללו פונקציות רב משימות טובות יותר למספר ההולך וגדל של סמארטפונים שיש להם תצוגות גדולות יותר, כמו מצב מסך מפוצל, יחד עם מעבר מהיר בין אפליקציות.

גוגל ביצעה גם מספר שינויים גדולים מאחורי הקלעים, כמו לעבור למהדר חדש של JIT כדי להאיץ אפליקציות, תמכה בממשק ה- API של Vulkan לצורך ביצוע מהיר יותר בתלת מימד, ואיפשרה ליצרני ציוד מקורי לתמוך בפלטפורמת DayDream Reality Virtual.

גוגל גם השתמשה במהדורה כדי לדחוף נועזות לשוק הטלפונים החכמים המובחר. הטלפונים החכמים המותגים של החברה עצמה, הפיקסלים ו- Pixel XL, יחד עם ה- LG V20, היו הראשונים שיצאו עם התקנת נוגט מראש.

אנדרואיד 8.0 אוראו

במרץ 2017, גוגל הודיעה רשמית ושחררה את התצוגה המקדימה הראשונה של המפתח עבור אנדרואיד O, הידועה גם בשם Android 8.0. עוד לפני אותה שחרור, הירושי לוקהיימר, סגן נשיא בכיר לאנדרואיד בגוגל, פרסם GIF של עוגת אוראו בחשבון הטוויטר שלו בפברואר 2017. זו הייתה הרמז המוצק הראשון שאוראו, העוגיה הפופולרית העשויה משני וופלי שוקולד. עם מילוי קרם בין לבין, אכן יהיה שם הקוד הרשמי עבור אנדרואיד 8.0.

באוגוסט גוגל אישרה שאורו אכן יהיה השם הציבורי עבור אנדרואיד 8.0. זו הפעם השנייה שגוגל בחרה בשם סימן מסחרי עבור אנדרואיד (אוראו בבעלות נביסקו). בהפסקה ממסורתה, גוגל הציגה לראשונה את פסל הקמע אוראו אנדרואיד באירוע עיתונאים בעיר ניו יורק, במקום להציג את הפסל לראשונה במטה גוגלפלקס. הפסל מתאר גם את קמע האנדרואיד עצמו כגיבור-על מעופף, שלם עם שכמייה. מאוחר יותר באותו יום הוצב פסל שני במטה הראשי של גוגל

בכל הנוגע לתכונות שלה, אנדרואיד אוראו אורז המון שינויים חזותיים בתפריט ההגדרות, יחד עם תמיכה מקורית במצב תמונה בתמונה, ערוצי התראות, ממשקי API חדשים למילוי אוטומטי לניהול טוב יותר של סיסמאות ונתוני מילוי, ועוד ועוד. אנדרואיד Oreo זמין כהורדה דרך פרויקט קוד הפיתוח של אנדרואיד של גוגל, והוא זמין גם כעדכון זול למכשירי Nexus ופיקסלים הישנים (והתומכים) של גוגל, כמו גם עדכון עבור מכשירי אנדרואיד רבים וישנים. אנדרואיד אוראו מגיע גם עם דגמי ה- Pixel 2 של גוגל, כמו גם הרבה מאוד טלפונים חדשים יותר שיצאו לשוק.

פאי אנדרואיד 9.0

גוגל השיקה את התצוגה המקדימה הראשונה של המפתח לעדכון הגדול הבא של אנדרואיד, אנדרואיד 9.0 P, ב- 7 במרץ 2018. ב- 6 באוגוסט 2018 השיקה החברה רשמית את הגרסה הסופית של אנדרואיד 9.0, והעניקה לה את שם הקוד הרשמי של "פאי". הוא כלל מספר תכונות ושינויים חדשים מרכזיים. אחד מהם תוחב את כפתורי הניווט המסורתיים לטובת כפתור מוארך אחד במרכז, שהוא כפתור הבית החדש. החלקה מכפתור זה מעלה סקירה כללית, עם היישומים האחרונים ששימשתם לאחרונה, סרגל חיפוש וחמש הצעות ליישום בתחתית. אתה יכול להחליק שמאלה כדי לראות את כל היישומים שפתחת לאחרונה, או לגרור את כפתור הבית ימינה כדי לגלול במהירות דרך היישומים שלך.

  • לקרוא: סקירת עוגה אנדרואיד 9.0

פאי Android 9.0 כלל גם כמה תכונות חדשות שנועדו לעזור להאריך את חיי הסוללה של הטלפון החכם שלך, כולל שימוש בלימוד מכונה במכשירים כדי לחזות באילו אפליקציות תשתמשו כעת, ובאילו אפליקציות לא תשתמשו עד מאוחר יותר. לפאי יש גם Shush, תכונה שמכניסה את הטלפון שלך אוטומטית למצב אל תפריע כשאתה מפנה את מסך הטלפון למשטח שטוח. יש גם פרוסות, המספקת גרסה קטנה יותר של אפליקציה המותקנת בחיפוש בגוגל, המציעה פונקציות מסוימות של אפליקציות מבלי לפתוח את היישום המלא

כרגיל, פאי Android 9.0 היה זמין לראשונה באופן רשמי עבור מכשירי הפיקסלים של גוגל, אך הוא הושק גם עבור הטלפון החיוני באותו זמן. זה התגלגל מאז כעדכון לטלפוני אנדרואיד רבים אחרים במהלך החודשים האחרונים והוא זמין מחוץ לקופסה בהרבה טלפונים אנדרואיד חדשים.

מרענן את המותג: אנדרואיד 10

אנדרואיד עשתה דרך ארוכה מההתחלה הצנועה, כתוצר של סטארט אפ קטן, כל הדרך להפוך למערכת ההפעלה הסלולרית המובילה בעולם. יש רמזים לכך שגוגל נמצאת בשלבים מוקדמים מאוד של פיתוח מערכת הפעלה חדשה לגמרי, המכונה פוקסיה, שעשויה לתמוך בכל דבר, החל בסמארטפונים לטאבלטים, ואפילו למחשבים ניידים ושולחניים. עם זאת, החברה לא אמרה כמעט דבר על תוכניותיה לפוקסיה, וייתכן כי היא עשויה לבטל את פיתוחה.

זה רק מראה שגוגל עדיין מחויבת מאוד לקדם את פיתוח אנדרואיד, ואף ניסתה להרחיב את מערכת ההפעלה הניידת והטאבלט למכשירים אחרים, כולל, ו-. תלוי באיזו חברת מחקר אתה מאמין, נתח השוק העולמי של הסמארטפונים של אנדרואיד עומד כיום על 85-86 אחוזים, כאשר iOS שנייה רחוקה היא בין 14 ל -15 אחוזים. כל מערכות ההפעלה הסלולריות האחרות (Windows Phone / Windows 10 Mobile, BlackBerry, Tizen וכל השאר) מהווים כיום פחות מ -0.1 אחוזים משוק הטלפונים. במאי 2017, במהלך הקלט / פלט של גוגל, אמרה החברה כי כיום ישנם למעלה משני מיליארד מכשירים פעילים שמריצים גרסה כלשהי של מערכת ההפעלה אנדרואיד.

אתגר אחד לבעלי מכשירי אנדרואיד שהייתה בעיה במערכת ההפעלה מאז שהשיקה הוא לעדכן אותו עם תיקוני האבטחה האחרונים, שלא לומר כלום על הפצות באוויר לעדכוני תכונות מרכזיים עבור מערכת ההפעלה. מכשירי ה- Nexus וה- Pixel הנתמכים של גוגל מקבלים בעקביות עדכוני אבטחה חודשיים קבועים, והגרסה האחרונה של מערכת ההפעלה. טלפונים של צד שלישי נפגעים ומוחמצים הרבה יותר באמצעות תיקוני אבטחה חדשים ולעיתים קרובות נושרים לראות עדכוני מערכת הפעלה חדשים. כמה טלפונים, במיוחד לא נעולים הנמצאים בקטגוריית התקציב, עשויים שלא לקבל עדכונים כלל. הצגת Google Treble ב- Android Oreo של Google אמורה להקל על יצרני הטלפונים לעדכן את המכשירים שלהם מהר יותר, אך נותר לראות אם המאמצים הללו יהיו יעילים בטווח הרחוק.

סיכום

אלא אם כן Apple תחליט להתחיל למכור מכשירי אייפון חדשים זולים בהרבה מהדגמים הנוכחיים שלה, נראה כי יהיה זה סביר לחזות כי אנדרואיד תמשיך לשלוט בשוק מערכות ההפעלה הניידות, אפילו עם בעיותיה לספק עדכונים מהירים. מערכת ההפעלה מותקנת בטלפונים הנמכרים בהרבה פחות מ 100 $, כל הדרך למכשירי דגל יקרים כמו האלופה הנוכחית: סמסונג גלקסי S10 פלוס. גמישות זו, בשילוב עדכונים שנתיים, תבטיח כי אנדרואיד תישאר המובילה בענף זה לאורך שנים רבות.

האם אתה רוצה שגוגל תמשיך להשתמש בממתקים מתוקים ופינוקים כשמות קוד רשמיים עבור גרסאות עתידיות של אנדרואיד? או, האם אתה מעדיף שיעבירו אותם לאיזו סוג אחר של אוכל? תן לנו לדעת מה אתה חושב בתגובות!

ככל הנראה, החשדות שלך שהמוביל שלך מצמצם את שירות הסטרימינג שבחרת הם נכונים. מחקר חדש שנערך על ידי חוקרים מאוניברסיטת נורת'-מזרח ואוניברסיטת מסצ'וסטס אמהרסט מצא כי המצערת של הווידיאו המקוון נרח...

אנו חיים בתקופה מדהימה בה ניתן להשיג הכשרה והסמכות לא משנה מי אתה או היכן אתה נמצא. אפילו עם תקציב צנוע, ישנם המון קורסים עסקיים מקוונים עבור יזמים ואנשי מקצוע דיגיטליים כדי לצמצם את קורות החיים שלהם,...

פרטים נוספים