מדוע גוגל אוסרת חוסמי מודעות, אך היא למעשה בסדר עם דפדפני חסימת מודעות

מְחַבֵּר: Peter Berry
תאריך הבריאה: 13 Lang L: none (month-012) 2021
תאריך עדכון: 1 יולי 2024
Anonim
Why Google Will Never Block AdBlock - The Real Motive
וִידֵאוֹ: Why Google Will Never Block AdBlock - The Real Motive

תוֹכֶן


חוסמי מודעות אינם דבר חדש. הם היו קיימים כהרחבות לדפדפן אינטרנט במשך שנים רבות וכמה אפליקציות אנדרואיד אפילו עושות זאת בכל מערכת ההפעלה. עם זאת, יש קונברומה קטנה ומעניינת. חנות Play מאפשרת לדפדפני אינטרנט עם חסימת מודעות, אך לא חוסמי מודעות כוללים מערכת. בהתחלה זה נראה צבוע - שני סוגי האפליקציות חוסמים מודעות - אבל יש הבדל.

בואו נסתכל.

ההבדל הוא המפתח

נתחיל עם ההבדל המהותי בין דפדפני אינטרנט עם חסימת מודעות וחוסמי מודעות בכללותם. דפדפן אינטרנט עם חסימת מודעות חוסם רק פרסום באפליקציה שלו. אפליקציה נכונה לחסימה של מודעות חוסמת רק פרסום באפליקציות אחרות. זה הבדל קטן אך חשוב מאוד.

אפליקציות שמשבשות, פוגעות או מתעסקות בדרך אחרת באפליקציות אחרות של עבודה אסורות בהחלט בחנות Google Play. תוכל למצוא את הכלל הרלוונטי כאן. אם קראת לרשימת הכדורים בקישור הזה, הכלל הראשון ממש משתמש בחוסמי מודעות כדוגמה. אותה פסק דין אוסרת גם על אפליקציות כמו לאקי פאצ'ר וכלים אחרים של פריצות שמעניקות לך רכישות משחק freemium בחינם:


איננו מאפשרים אפליקציות המפריעות, משבשות, פוגעות או ניגשות באופן לא מורשה של מכשיר המשתמש, מכשירים או מחשבים אחרים, שרתים, רשתות, ממשקי תכנות יישומים (API) או שירותים, כולל אך לא מוגבלים לאפליקציות אחרות. במכשיר, בכל שירות של גוגל או ברשת של ספק מורשה.

המון אפליקציות ומשחקים משתמשים במודעות כדי לייצר את מרבית הכנסותיהם. בראיון עם המפתחים של הרפתקאות אלטו תיאורו כי האדם הממוצע באנדרואיד מעדיף לצפות במודעה מאשר לשלם עבור כל דבר. אותם מפתחים מרוויחים 99 אחוז מההכנסות שלהם ממודעות ואחוז מעט וחסר מרכישות בתוך האפליקציה. אם חסימה של מודעות, Lucky Patcher וכלים דומים אחרים היו קיימים בנייד כמו שהם עושים באינטרנט, היחס הזה יהיה שונה בהרבה והרווחים שלו יהיו נמוכים בהרבה. אפילו היזם של פלאפי בירד הרוויח 50 אלף דולר ליום אך ורק על פרסומות.

גם אם המשתמש מעולם לא התכוון להקיש על המודעה, הופעות - כשמישהו רק צופה במודעה - עדיין מייצרות כסף רב למפתחים (קרא עוד כיצד רשמי המודעות עובדים כאן).

מובן מדוע הכלל קיים. כשמפתחים מקבלים שכר, גוגל גם מקבלת שכר. חוסמי מודעות ואפליקציות כמו Lucky Patcher מתעסקים בזרמי ההכנסות של שניהם. הכלל נגד התנהגות כזו הגיוני לחלוטין. כלל זה מונע גם הרבה התנהגויות רעות אחרות כמו עקיפת ניהול צריכת החשמל של המערכת, שימוש בממשק API פוגע ואפליקציות העוקפות הגנות אבטחה. כלל זה משפיע גם על הרבה יישומי משתמש שורש, וזה די מצער.


הכלל האוסר על חוסמי מודעות הוא אותו כלל האוסר על Lucky Patcher ואפליקציות דומות.

גוגל שולטת במודעות ב- Google Play

נראה שגוגל אכפת מחוויית המודעות באנדרואיד. יש קטע שלם במרכז המדיניות למפתחים במיוחד לפרסום. החברה אוסרת את הסוגים הבאים של מודעות והתנהגויות:

  • מיקום מודעה מטעה: מפתחים אינם יכולים לפרסם מודעות הפועלות כחלק מממשק המשתמש של האפליקציה. אם לאפליקציה יש כפתור שנראה כאילו הוא עושה משהו בתוך האפליקציה, אך פשוט פותח מודעה במקום זאת, חנות Play תאסור את האפליקציה.
  • מונטיזציה של מסך נעילה: אפליקציות אינן יכולות להשתמש במסך הנעילה לצורך מיקום מודעות אלא אם כן מדובר באפליקציית מסך נעילה. ההרפתקה של אלטו לא יכולה להציג מודעות במסך הנעילה שלך, אבל משהו כמו היי לוקר יכול.
  • מודעות משבשות: מפתחים אינם יכולים להשתמש במודעות בעמוד מלא (המכונה גם ביניים) ללא דרך ברורה למחוק את המודעה.
  • הפרעה לאפליקציות, פונקציונליות מכשירים וכן הלאה: פרסומות אינן יכולות להשפיע על פונקציונליות המכשירים, על אפליקציות אחרות או על כל דבר אחר. המודעות חייבות להיות באפליקציה שמספקת אותן. זה בעצם אותו כלל שמונע חוסמי מודעות מלכתחילה, אך לפרסום. חוסמי מודעות אינם יכולים להשפיע על אופן הפעולה של אפליקציות אחרות וגם לא יכולות לפרסם מודעות. לפחות זה הוגן.
  • מודעות לא הולמות: אסור לפרסם פרסום שאינו עומד בקוד אתי קפדני. לדוגמה, אינך יכול להכניס מודעות היכרויות למשחק של ילד.
  • כללי זיהוי פרסום ב- Android: ישנם גם כמה כללים בעת השימוש במזהה הפרסום של Android. אתה יכול לקרוא את כל אלה כאן.

כללים אלה לא נפטרים מכל המודעות המעצבנות - אתה עדיין מקבל מודעות וידאו מלאות עם צליל - אך הם מגבילים את העבריינים הגרועים ביותר. באינטרנט אין כללים כאלה למפרסמים.

אם אתה רואה או יודע שאפליקציה מפרה את אחד מהכללים האלה, מלא טופס זה ודיווח עליהם.

נחזור לדפדפני אינטרנט עם חסימת מודעות

גוגל יכולה לאסור שמיכה על חסימת מודעות בכל הצורות שלה, אבל באמת שאין שום סיבה לעשות זאת. גוגל אינה מתנגדת למעשה לחסימת מודעות, אלא נגד אפליקציות באנדרואיד המשפיעות על האופן בו אפליקציות אחרות באנדרואיד עובדות. זה נושא ביטחוני יותר מאשר אתי. אפילו ל- Google Chrome יש חסימת מודעות.

ישנן כמה סיבות פוטנציאליות אחרות לכך שדפדפני האינטרנט זוכים להישאר וחוסמי מודעות מקוריים נאלצים ללכת. חנות האפליקציות מאפשרת גם לדפדפני אינטרנט עם חסימת מודעות ובספארי של אפל יש חסימת מודעות וגששים לשיפור פרטיות. אתה יכול, כמובן, לקבל חסימת מודעות דפדפן ברמת שולחן העבודה ב- Windows, Linux ו- MacOS. כך, אפילו המתחרה הגדול ביותר של גוגל מאפשר לדפדפני אינטרנט עם חוסמי מודעות. יהיה זה מטופש שגוגל תהיה האיש המוזר בחוץ, כביכול.

אנו לא באמת חושבים שזו הסיבה לכך. כל הראיות מצביעות על חוסמי מודעות המשפיעים על האופן שבו אפליקציות אחרות עובדות. לא נראה שיש שום אינדיקציה לכך שגוגל אכפת כך או אחרת מהנוהג בפועל של חסימת מודעות.

כל עוד גוגל מונעת מאפליקציות להתעסק זו עם זו, חסימת מודעות תמשיך להיות אסורה מחנות Play. זה בסדר להיות כועסת עליו. שוב, אנחנו לא מגנים או מבקרים את ההתנהגות. רק רצינו לדעת למה.

השמע את התגובות אם אתה רוצה לדבר על זה עוד יותר!

ברוך הבא למהדורה 271 של! להלן הכותרות מהשבוע האחרון:היו ליוטיוב השבוע שלישיית הכרזות גדולות. YouTube בודק את הרעיון לא להציג תגובות כברירת מחדל. אתה לוחץ על כפתור כדי לטעון הערות בכל פעם. החברה עשויה...

הדלפות מעצמן של ה- Mate 30 Pro הקרובה של Huawei צפו ברשת באינטרנט בשבוע שעבר, והקניטו תצוגת מפלים חדשה. היום צפה על ידי Weibo דימוי של חיים אמיתיים של המכשיר, כשהוא חוזר על השמועות בשבוע שעבר....

מוּמלָץ