הסבר על טכנולוגיית זיהוי פנים

מְחַבֵּר: Laura McKinney
תאריך הבריאה: 5 Lang L: none (month-011) 2021
תאריך עדכון: 1 יולי 2024
Anonim
מאיפה אני מכיר אותך? חידושים בחקר זיהוי פנים
וִידֵאוֹ: מאיפה אני מכיר אותך? חידושים בחקר זיהוי פנים

תוֹכֶן


טכנולוגיית זיהוי פנים מהווה כיום עיקרי אבטחה לסמארטפון, יחד עם קוד הזיהוי האישי של ה- PIN וסורקי טביעות אצבע מורכבים יותר ויותר. למרות שאינם בהכרח בטוחים יותר מסורק טביעות אצבע, רעיונות ביומטריים כמו זיהוי פנים נוטים להיות מהירים ונוחים יותר לשימוש. אז בואו ונבדוק אילו אפשרויות קיימות, איך הן עובדות ומה המשמעות שלהן לביטחון.

זיהוי הפנים הבסיסי של אנדרואיד

בעוד יצרני ציוד מקומי ספציפיים מדברים על טכנולוגיות אבטחה מהודרות משלהם, האם ידעת שאנדרואיד הצליחה לפתוח את הטלפון בפניך מאז גלידת סנדוויץ '? כמעט כל הטלפונים החכמים מיישמים טכנולוגיה זו כיום, כחלופה לביטול נעילת הטלפון באמצעות קוד PIN או טביעת אצבע.

לרוע המזל, הדרך בה זיהוי פנים סטנדרטי זה עובד אינה בטוחה במיוחד. זה מסתמך רק על המצלמה הפונה הקדמית שלך ועל אלגוריתם זיהוי פנים של הפנים, מה שהופך אותה לזולה וקלה ליישום. שתי התכונות הללו הן כל הצרכים של אנדרואיד כדי ליצור תמונה של הפנים והתכונות שלך. עם זאת, מכיוון שזו רק תמונה דו-ממדית, די בצילום פשוט מכם כדי שתוכל להטעות את המערכת ולפתוח את נעילת הטלפון.


רמת האבטחה המהירה הניתנת בטכניקה זו משתנה מאוד, ויצרני ציוד מקורי של אנדרואיד רבים פעלו לשיפור בה לאורך השנים. איכות המצלמה הקדמית היא גורם מכריע וכך גם מורכבות האלגוריתם המשמש לחילוץ פרטי פנים. השימוש בחומרת רשת עצבית יכול גם להאיץ אלגוריתמים מאובטחים יותר בסמארטפונים מתקדמים. ראה דוגמה את נעילת הפנים של Huawei 360, המצורפת לסדרת P20 שלה וטכנולוגיות הנעילה המהירות של OnePlus. למרבה הצער, דגמים בעלות נמוכה הם לעתים רחוקות כמציקים.

סריקה חכמה של סמסונג

סמסונג הייתה הראשונה שארזה טכנולוגיות זיהוי פנים מתקדמות לספינת דגל מהשורה הראשונה עם טכנולוגיית סריקת איריס בתוך גלקסי נוט 7. המוצלחים. הטכנולוגיה תקועה בתוך גלקסי S8 ו- Note 8 החדשה, המהווה חלק מסוויטת האבטחה של סמסונג לצד מערכת זיהוי פנים רחבה יותר ואפשרויות טביעות אצבע.

טכנולוגיית סריקת הקשתית של סמסונג פועלת על ידי זיהוי הדפוסים באירוסים שלך. ממש כמו טביעות אצבעות, אלה ייחודיים לכל אדם, מה שמקשה עליהם מאוד לשכפל. לשם כך, ספינות הדגל האחרונות של סמסונג מצוידות בדיודה אינפרא-אדום המאירה את עינייך ללא קשר לתנאי התאורה שמסביב. אורך גל אור זה לא יכול להיות מזוהה על ידי מצלמה רגילה עם פונה קדמית, כך שמצלמת מיקוד צרה אינפרא אדום מיוחדת ואז לוכדת את מידע הקשתית המפורט. לאחר מכן תמונה זו מאוחסנת ומעובדת באופן מקומי במכשיר, דבר לא נשלח דרך האינטרנט.


טכנולוגיית סריקת הקשתית של Samsungs פועלת על ידי זיהוי התבניות בקשתיות שלך באמצעות סורק אינפרא אדום. ממש כמו טביעות אצבעות, אלה ייחודיים לכל אדם.

בתקופה האחרונה יותר, הציגה סמסונג את מערכת זיהוי הפנים החכמה שלה בתוך ה- Galaxy S9. סריקה אינטליגנטית כלולה גם ב- Galaxy Note 9. זה מבטיח להיות קשה יותר לשטות מאשר הטכנולוגיה של Galaxy S8, שעשויה להערים עליה עם תמונות ועדשות מגע.

הטכנולוגיה משלבת טכניקות סריקה של איריס ופנים יחד כדי לשפר את הדיוק והביטחון. זה אפילו עובד טוב יותר בתאורה נמוכה. החלק הסרוק בפנים של הטכנולוגיה פשוט בונה מפת תמונות דו-מימדית של הפנים שלך, המשותף לכל טלפוני האנדרואיד. המפתח הוא לשלב את חלק סריקת הקשתית האינפרא אדום עם תמונת 2D זו כדי להכפיל את שכבות האבטחה.

בסופו של דבר, הטכנולוגיה של סמסונג היא כל כך מאובטחת. החברה אינה מאפשרת להשתמש בביומטיקה לסריקת פנים לצורך חששות אבטחה רגישים במיוחד כמו ביצוע תשלומים. במקום זאת, ניתן לבצע אותם רק באמצעות סורק טביעות האצבע המאובטח יותר.

נעילת פנים בעזרת אינפרא אדום

אפשרות בטוחה נוספת היא להשתמש במצלמות אינפרא אדום כדי לאתר פרצופים, ולא סתם מצלמה רגילה הפועלת בספקטרום הנראה לעין. זה דורש חומרה נוספת בצורת פולט IR ומצלמה המסוגלת לזהות את אור ה- IR, אך זה לא חייב להיות יקר מאסיבית.

שיטה זו היא בדיוק כמו לצלם תמונה דו מימדית אך בספקטרום ה- IR.זה מקשה הרבה יותר להתכופף עם תמונה פשוטה. השימוש ב- IR מבטיח גם כי התכונה פועלת באופן עקבי ללא תלות בתנאי התאורה. זה רעיון דומה לסורק האיריס של סמסונג אך כרוך בהסתכלות על כל הפנים של המשתמש. זה בהחלט מהיר יותר, אך לא בהכרח בטוח יותר.

זיהוי פנים דו-מימדי IR אינו נפוץ במיוחד, אך זו אלטרנטיבה פחות יקרה לטכנולוגיות נעילת פנים מתקדמות בתלת מימד. אתה יכול למצוא זאת בטכנולוגיה בתוך ה- Poco F1 ו- Xiaomi Mi 8 הרגיל.

Apple Face ID וסריקת תלת מימד

אפל חשפה את טכנולוגיית Face ID החדשה שלה כחלק מההשקה שלה ב- iPhone X, הטכנולוגיה הראשונה לסריקת פנים 3D בסמארטפון. בניגוד לטכנולוגיית ה- IR הבסיסית שהוזכרה קודם לכן, סריקת תלת מימד נועדה למפות את כל הפנים של המשתמש בצורה מאובטחת ביותר. זה לא מסתמך רק על המצלמה המוכרת הפונה לטלפון, יש למעשה הרבה חיישנים שנדחסו לרצועה ההיא בחלקה העליון.

מכשיר ה- iPhone X מצויד במערך חיישנים שנועדו ללכוד את פרטי הפנים שלך. בתור התחלה, הוא משתמש באור שיטפון אינפרא אדום כדי להאיר את פניך, אשר יעבוד ללא קשר לתנאי התאורה הסובבים אותך שכן הם מחוץ לספקטרום הנראה לעין. לאחר מכן קורות מטריצת לייזר אינפרא אדום משנית בעלת 30,000 נקודות המשקפת את אור השיטפון. במקום לצלם תמונה של אור אינפרא אדום זה, מצלמת אינפרא אדום מיוחדת מגלה שינויים עדינים בהשתקפויות נקודת המטריצה ​​כאשר הפנים שלך מבצעות תנועות דקות, מה שמאפשר למצלמה ללכוד נתוני עומק תלת ממדיים מאוד.

זיהוי פנים משתמש גם באינפרא אדום לסריקה, אך בונה מפת עומק תלת-ממדית של כל הפנים שלך באמצעות מטריקס של 30,000 נקודות. זה גם מאפשר לאפל לבנות כמה תוכנות מעניינות / משונות כמו Animoji.

אפל אינה החברה היחידה שעושה שימוש בחיישן אינפרא אדום למיפוי פנים 3D. ניתן למצוא טכנולוגיות דומות בתוך המהדורה של Xiaomi Mi Explorer, Oppo Find X ו- Mate 20 Pro של Huawei.

הטכנולוגיה המוצעת מכל החברות הללו דומה מאוד. שלושתם משתמשים במערך אור אינפרא אדום כדי ליצור מפת עומק מפורטת של הפנים שלך. רזולוציית המפה תלויה בגודל מערך המטריצות האינפרא אדום. Huawei משתמש ב -30,000 נקודות בדיוק כמו אפל, אך Oppo מחצית זאת עם 15,000 נקודות. ל- Vivo פיתרון נוסף שמשתמש רק עד 1,000 נקודות.

אמנם ישנם הבדלי דיוק בין יישומים, אך הדרך היחידה לשטות בטכנולוגיה זו בעקביות היא ליצור תותב מדויק ביותר. או שיהיה תאום זהה שרוצה להתנדנד בטלפון שלך.

תעודת זהות של ZTE ו- Hawkeye

למרות שמעולם לא הצליח לשווק, Project CSX (או Hawkeye) של ZTE היה סיכוי מסקרן, שכן הוא התגאה בכמה טכנולוגיות אבטחה ותוכנה תוכנה מעניינות של ביומטרי. טכנולוגיית סריקת הקשתית התבססה ככל הנראה על מזהה העין של חברת Eyeprint הקודמת של החברה, שפותח על ידי EyeVerify, שהופיע בסביבת ה- Grand S3 הישנה, ​​Blade S6, ובטלפון החכם Axon המקורי.

הטלפון שקיבל המון ZTE עבד על תוכנות מעניינות, אך מערכות זיהוי מבוסס מצלמה מבוססות מצלמה אינן בטוחות כמו טכנולוגיית אינפרא אדום חדשה.

בניגוד לטכנולוגיית האינפרא אדום של סמסונג, מזהה Eyeprint השתמש במצלמה הקדמית של הטלפון ברזולוציה גבוהה כדי לסרוק את עין המשתמש, וזיהוי דפוסי כלי דם הייחודיים לכל אחד מהם. למרות שזו דרך נהדרת לחסוך בעלויות, היא נוטה יותר להטעות שולל מאשר יישומי אינפרא אדום מודרניים.

על גבי זווית האבטחה, הטכנולוגיה של ZTE Hawkeye גם הייתה מאפשרת למשתמשים לשלוט באנדרואיד באמצעות תנועות עיניים. ניתן היה ליצור חלקים תואמים של תוכנת אנדרואיד כדי לגלול מעלה, מטה, שמאלה וימינה תוך שימוש לא יותר מתנועת העיניים.

זה רעיון חדשני, אך כנראה שלא יעשה את דרכו לסמארטפון מעכשיו, כאשר טכנולוגיית ה- IR נפוצה יותר ויותר.

הכי בטוח הוא ...

מיפוי עומק IR 3D הוא ללא ספק השיטה הבטוחה ביותר לטכנולוגיית זיהוי פנים הקיימת כיום. שלא כמו פתרונות בסיסיים מבוססי מצלמה, טכנולוגיות IR IR אינן יכולות להטעות על ידי תמונות והן מהירות ואמינות יותר מרעיונות כמו סריקת קשתית. כל יישום של IR טוב יותר מאשר ביטול נעילה רגיל של מצלמה, שלא היינו ממליצים להשתמש בו אם תשמרו על אבטחה הדוקה.

נכון לעכשיו, נעילת פנים תלת-ממדית היא הטכנולוגיה היחידה לסריקת פנים כרגע בשוק המאובטחת דיה לשימוש כאימות עבור תשלומים ניידים. עם זאת, ניתן לטעון כי סיסמא או קוד אמין מהימנים הם עדיין האפשרות המאובטחת יותר שכן אלה תכונות האבטחה שהכי קשה לשבור.

כמה מהמחשבים החדשים שדלפו לאינטרנט היום באדיבות דולף אמין @OnLeak, באמצעות CahKaro. נראה שהמחשבים מראים מכשיר מוטורולה עם מצלמה אחורית מרובעת. עם זאת, לא ידוע איזה מכשיר זה יכול להיות....

כפי שהדגים Foil Gen 5 בסקירתנו, 1GB של זיכרון RAM עשוי להיות הוודו לשיפור הביצועים במערכת ההפעלה Wear. מישהו ב- Movado רשם הערות, מכיוון שהשעון החכם החדש של Connect 2.0 כולל גם זיכרון RAM של 1 ג'י...

העצה שלנו