Android Q למפתחים: כל מה שצריך לדעת

מְחַבֵּר: Louise Ward
תאריך הבריאה: 9 פברואר 2021
תאריך עדכון: 2 יולי 2024
Anonim
יותר מקפה: איך להיכנס ל-IT ולהישאר בחיים. אנו עונים על שאלותיך. ג’אווה ומעבר לכך.
וִידֵאוֹ: יותר מקפה: איך להיכנס ל-IT ולהישאר בחיים. אנו עונים על שאלותיך. ג’אווה ומעבר לכך.

תוֹכֶן


מנקודת מבט של משתמש, גרסה חדשה של אנדרואיד היא בדרך כלל זמן מרגש. אלא אם כן אתה לא אוהב את רכיב ממשק משתמש מסוים, זה בדרך כלל אומר ביצועים טובים יותר, יציבות רבה יותר ושלל תכונות חדשות.

קרא גם: תכונות ה- Android Q המובילות שכדאי להכיר

עבור מפתחים, עדכון כמו אנדרואיד Q נוטה להביא לרגשות מעורבים יותר. הפיצ'רים החדשים הללו הם עדיין חדשות טובות, מה שעשוי לאפשר פונקציונליות מעניינת וחזקה יותר באפליקציות שלנו. יחד עם זאת השינויים מייצגים עבודה רבה גם כשאנו ממהרים להבטיח שפרויקטים לא רק יתמכו בפלטפורמה החדשה ויעמדו במפרט שלה, אלא יעברו אופטימיזציה לה בכדי לספק את החוויה הטובה ביותר.

לשם כך, פוסט זה יעזור לכם להגיע למהירות, על ידי שיתוף בכל השינויים והפיתוחים החשובים שאנו יודעים עליהם עד כה עבור מפתחים לזכור.

זה כולל כרגע את כל ההתפתחויות החדשות עד Beta 6. זו כנראה הפעם האחרונה שנעדכן את הפוסט הזה לפני המהדורה הסופית!

אנדרואיד Q למפתחים במבט חטוף - מה שאתה באמת צריך לדעת

הנה מה שאתה באמת צריך לדעת:


  • תידרשנה הרשאות מיקום חדשות.
  • תמיכה ברב קורות חיים דורשת שינויים גלויים.
  • אחסון סקופ ישנה את אופן השמירה והגישה של קבצים באחסון חיצוני.
  • סריקת מיקום דורשת כעת מיקום FINE.
  • מידע כמו IMEI מוגבל כעת.
  • אפליקציות רקע לא יכולות עוד להפעיל פעילויות בחזית.
  • אמנם זה לא קשור אך ורק ל- Android Q, אך מפרט חדש לאייקוני אפליקציה מוצג.
  • באופן דומה, בהמשך השנה, היזמים ייאלצו לתמוך במינימום Android Pie. אזהרות יופיעו באפליקציות אם הן אינן מצייתות.
  • וכל האפליקציות יצטרכו לספק גרסאות 64 סיביות עד סוף השנה.
  • ניווט מחוות מערכת חדש עשוי להשפיע על ממשק המשתמש של האפליקציה.

להלן כמה תכונות חדשות ומגניבות שאולי יעניינו אותך:

  • ריבוי קורות חיים יאפשר לבצע ריבוי משימות רב עוצמה יותר.
  • ניתן לבדוק שינויים באמולטור דרך ערוץ השחרור של Android 3.5 Canary.
  • מכשירים יכולים כעת לגשת לנתונים נוספים מחיישני עומק.
  • מכשירים יכולים לבחור לתמוך בנושא כהה.
  • מצבי WiFi בעלי ביצועים גבוהים ומצב אחסון נמוך זמינים.
  • TextClassifier יאפשר ל- devs לזהות את השפה של פיסת טקסט.
  • ממשק API של MicrophoneDIrection יאפשר לך לבחור את כיוון המיקרופון בעת ​​ההקלטה.
  • בועות יאפשרו קבלת ריבוי משימות קלות יותר והודעות עשירות.
  • תמיכה מוגברת בקודקי מדיה.
  • קיצורי דרך לשיתוף יקלו על שיתוף מדיה מאפליקציות.
  • הגדרות מהירות יאפשרו גישה קלה להגדרות הקשורות לאפליקציה הנוכחית.
  • התמיכה בוולקן נדחפת חזק.
  • פעולות רשת עצביות נוספות.
  • שיפורים בזמן ההפעלה של אנדרואיד יעזרו לאפליקציות שלכם לארוחת צהריים מהר יותר (להלכה).

לפרטים נוספים על כל הדברים האלה ושינויים קלים יותר, המשך לקרוא. אנו נבחן כיצד תוכל להתחיל לבדוק את האפליקציה שלך ב- Android Q ברגע זה.


בהרשאות מיקום ניתן לראות אפשרויות אבטחה משופרות

כל איטרציה חדשה של אנדרואיד מביאה עמה תכונות חדשות שנועדו לספק חוויה בטוחה ופרטית יותר למשתמשים. הפעם הם משיגים שליטה רבה יותר על מידע מיקום. בעבר, משתמשים יכולים להעניק או לשלול גישה לנתוני מיקום סיטונאיים. הפעם הם יוכלו לבחור באפשרות שלישית שתספק רק את הנתונים האלה בזמן שהאפליקציה נמצאת בשימוש - כאשר היא פועלת בקדמת הבמה.

המשמעות היא בתקווה שמשתמשים לא יסרבו להתקין אפליקציה לחלוטין מכיוון שהם לא רוצים שהיא "תצפה בהם", אם כי הניסוח המשמש להרשאת מיקום הרקע עשוי להיות מעט מעליב:

"אפשר לאפליקציה לגשת למיקום של המכשיר הזה כל הזמן?

אאוץ!

עם זאת, אתה מרגיש בעניין זה אומר שתצטרך לבצע מספר שינויים. באופן ספציפי, מפתחים הממקדים ל- Q יצטרכו להוסיף את השורה הבאה למניפסט האפליקציה שלהם: android.permission.ACCESS_BACKGROUND_LOCATION.

אם יש לך אפליקציה ישנה יותר, אנדרואיד תוסיף הרשאה זו בנוסף ל- ACCESS_FINE_LOCATION או ACCESS_COARSE_LOCATION כברירת מחדל.

מידע נוסף על אופן ההגדרה זמין מגוגל כאן.

אחסון סקופ משנה את הדרך בה אתה ניגש לקבצים חיצוניים

אמנם אנו בנושא הפרטיות, משתמשים גם יוכלו לשלוט בגישה לקבצים משותפים בתיקיות תמונות, סרטונים ואודיו עם הרשאות זמן ריצה חדשות המחליפות את READ_EXTERNAL_STORAGE ו- WRITE_EXTERNAL_STORAGE. הגישה לתיקיית ההורדות תהיה זמינה רק דרך בורר קבצי המערכת, ותעניק למשתמשים שליטה מוחלטת באילו קבצים יהיו זמינים.

כדי להגדיר זאת תצטרך לבקש הרשאות חדשות כגון READ_MEDIA_IMAGES ואז לגשת לאוספים דרך ממשק ה- API של MediaStore. תוכלו למצוא את ההוראות המלאות כאן.

כדי לאזן, לאפליקציות יהיו כעת "ארגז חול אחסון מבודד" משלהן המספק תיקיה מוגבלת לאפליקציה הממוקמת באחסון חיצוני. זה נועד לצמצם את הצורך בהרשאות, תוך תקווה להיות קצת יותר גמישים מהאחסון הפנימי שמספק כעת. עדיין עליך לגבות קבצים אלה על ידי העברתם לאוספי MediaStore או באמצעות מסגרת גישה לאחסון, אם תרצה שהם יישארו לאחר הסרת ההתקנה של האפליקציה. בהכרח זה ייצר מכשולים בכמה מקרים ייחודיים לשימוש.

אם ברצונך לגשת לקבצים מארגוני החול המבודדים של אפליקציות אחרות באחסון חיצוני, יש כמה אזהרות. זה מופעל כברירת מחדל עבור סוגי קבצי מדיה נפוצים (כמו תמונות ומוזיקה). אם ברצונך לגשת לקבצים אחרים שנוצרו על ידי אפליקציה נפרדת, עם זאת, יהיה עליך להשתמש בכוונות ACTION_OPEN_DOCUMENT ו- ACTION_OPEN_DOCUMENT_TREE לבקש גישה לקובץ ספציפי (שהמשתמש יעניק או יבטל).

שינויים נוספים באבטחה

עוד כמה שינויים באבטחה שיש לקחת בחשבון:

  • אפליקציות רקע לא יוכלו עוד להפעיל פעילויות בקדמת הבמה מכיוון שהדבר עלול להיות צורם למשתמשים. במקום זאת תצטרך להשתמש בהתראה בעדיפות גבוהה בכוונה למסך מלא לדברים כמו שיחות נכנסות.
  • להתקנים יהיו כתובות MAC אקראיות ברשתות Wi-Fi שונות כברירת מחדל (זה היה אופציונלי בפאי).
  • הגישה למידע כמו IMEI של המכשיר ומספר סידורי כעת תהיה מוגבלת. מידע נוסף כאן.
  • ממשקי API לסריקת רשתות ידרשו כעת הרשאת מיקום FINE.
  • נוסף תמיכה בסטנדרטים של WPA3 ו- Wi-Fi פתוחים משופרים.
  • נראה כי אפליקציות לא יוכלו עוד להחליף Wi-Fi, אלא ייאלצו להסתמך על לוח ההגדרות החדש.

הגהה עתידית - מכשירים מתקפלים, רשתות רב-קורות חיים ורשתות עצביות

אנדרואיד Q נוקטת גם במספר צעדים כדי להתכונן לעתיד החומרה. אתה יודע מה זה אומר: מתקפלים! או כמו שגוגל מכנה אותם: "מסכים חדשים וחדשניים."

ההתפתחויות הגדולות הן שיפורים ב- OnResume ו- onPause. אלה יתמכו כעת ב"רב קורות חיים "ויידעו את האפליקציה כאשר היא תשיג מיקוד. Multi-Resume מאפשרת למעשה לשני אפליקציות לפעול בו זמנית מבלי להשהות (כפי שעושים כעת). זה ככל הנראה ישפיע על כל האפליקציות במצב רב חלונות (לא רק על אלה המוצגות בתצוגה מתקפלת), ובסופו של דבר מקרב את הטלפונים שלנו לביצועים אמיתיים כמו שולחן העבודה. אם תרצה לראות איך זה נראה כרגע, אתה יכול לנסות משהו דומה דרך אפליקציית MultiStar בסמסונג (חלק מ- Good Lock).

עם זאת, כמו גם ריבוי קורות חיים, אנדרואיד Q רואה גם שינויים ב- ReSume ו- onPause - אולי כמה מהשינויים המהותיים ביותר שראינו מזה זמן.

תכונה של מניפסט הפעילויות הניתנות לשינוי משתנה אף היא, בכדי לעזור בהתמודדות עם הכפלה קבועה בגודל עם פתיחת התצוגה.

כל אלה חדשות טובות בעיקר למפתחים שצריכים כעת לדאוג פחות כיצד לטפל באפליקציות שלהם מושהות אך גלויות לעין. עם זאת, הוא מציג מקרי שימוש וסוגי תצוגה פוטנציאליים יותר לפלטפורמה מקוטעת כבר מאוד. כיף כיף.

שוב, כדי ליישם את כל זה יהיה עליכם לבצע שינויים במניפסט, ולכלול ספציפית את התג: android.allow_multiple_resumed_activities. החל מ- Beta 2 ו- 3, מפתחים יוכלו לבדוק זאת בעצמם באמצעות אמולטור מתקפל באמצעות ה- AVD.

ממשק API Neural Networks 1.2 מגיע גם הוא, ומביא 60 פעולות חדשות ופונקציונליות משופרת. תכנות ה- OP כוללות את הדומה ל- ARGMAX, ARGMIN ו- Quantized LSTM, אשר בעצם אמור לאפשר זיהוי אובייקטים ופילוח תמונות טוב יותר.

יותר ריבוי משימות עם בועות

כאילו אין די במשימות רב-משימות אמיתיות, אנדרואיד Q גם יציג דרך נוספת לעשות יותר מדבר אחד בבת אחת: בועות. בועות אלה פועלות למעשה כצורת התראה, אך מספקות מידע נוסף ואף מציגות פעילויות שלמות על גבי מה שהמשתמש עושה כרגע. זה מאפשר גישה מהירה לדברים כמו הערות, תרגומים וצ'אטים. אז בעצם ראשי צ'אטים.

בועות פועלות באופן יעיל כסוג של הודעה

מפתחים יוכלו לגשת לתכונה החדשה באמצעות ממשק API שנבנה על גבי מערכת ההודעות הנוכחית. כדי לשלוח בועות, תשתמשו ב setBubbleMetadata ואז תספקו פעילות שתוצג בתוך הבועה יחד עם אייקון.

קיצורי דרך לשיתוף ולוח ההגדרות

גוגל רוצה להקל על המשתמשים לשתף תוכן מאפליקציות, ובכך היא תציג את "קיצורי הדרך לשיתוף" כדי לאפשר למשתמשים לקפוץ היישום ליישום אחר. מפתחים יוכלו לפרסם "יעדי שיתוף" כדי להשיק פעילויות ספציפיות עם התוכן המצורף, ואלה יוצגו למשתמשים דרך ממשק המשתמש. החל מ- Beta 2, כעת תוכל לספק תצוגה מקדימה של הנתונים המשותפים.

זה יעבוד באופן דומה לקיצורי דרך לאפליקציה, וכך יהיה נגיש דרך ממשק ה- API של ShortcutInfo. תהיה גם ספרייה חדשה של ShareTarget AndroidX, שתעבוד עבור מכשירים שאינם פועלים ב- Q. גוגל שיתפה אפליקציה לדוגמא למי שרוצה לבדוק איך כל זה עובד.

נראה שמהלך מהיר יותר הוא שם המשחק באופן כללי, כאשר אנדרואיד Q גם מקל על שינוי הגדרות המערכת בהקשר של האפליקציה הפועלת כעת. זה יהיה זמין למחשבים דרך ממשק ה- API של לוח ההגדרות.

כדי להציג את לוח ההגדרות, עליך רק להשתמש בכוונה כמו ACTION_VOLUME עם פעולה של לוח ההגדרות.

שיפורי קישוריות

מחסנית ה- Wi-Fi הוצבה מחדש באנדרואיד Q על מנת לשפר את הפרטיות והביצועים, וכדי להקל על דברים כגון ניהול מכשירי IoT או הצעה על חיבורי אינטרנט ללא צורך בהרשאת מיקום.

מעניין יותר עם זאת הוא ש- devs יוכלו לגשת למצבי ביצועים גבוהים ומצב חביון נמוך. האחרון יהיה שימושי במיוחד למשחקים (והזרמת משחקים!).

אתה יכול לגשת אליהם באמצעות התקשרות אל WiFiManager.WiFiLock.creatWifiLock () ושימוש WIFI_MODE_FULL_LOW_LATENCY או WIFI_MODE_FULL_HIGH_PERF.

אפשרויות מדיה חדשות - תמיכה בקודק ונתוני עומק

מכשירים יכולים כעת לנצל את אותן מצלמות חישת עומק. ניתן לבקש תמונות עומק דינמיות ויכללו JPG, מטא נתונים XMP המתארים אלמנטים עומק ומפת ביטחון עומק.

זה יכול להיות שימושי עבור אפליקציות מצלמה ואפליקציות לעריכת הדמיה, אבל אולי יותר מלהיב הוא הפוטנציאל ליישומי AR. גוגל עובדת עם יצרני ציוד מקורי כדי להבטיח שהדבר זמין בכל המכשירים התומכים ב- Q.

אנדרואיד Q תתמוך גם בקודקוד הווידיאו של קוד הפיתוח AV1 המאפשר הזרמת איכות גבוהה עם דרישות רוחב פס נמוכות יותר. קידוד שמע דרך Opus מגיע גם הוא. באמצעות ממשק ה- API של MediaCodecInfo, כעת יהיה קל יותר להבחין באפשרויות העיבוד הזמינות במכשיר נתון.

ממשק API מקומי של MIDI יאפשר גם תקשורת עם מכשירי MIDI דרך ה- NDK. ממשק ה- API החדש של MicrophoneDirection יאפשר למפתחים לקבוע את כיוון המיקרופון במהלך הקלטת האודיו. זה גם תקנן את השליטה על מיקרופונים בעלי זום.

תכונה חדשה נוספת היא היכולת להקליט שמע מאפליקציות אחרות. זה יהיה שימושי לדברים כמו הזרמת משחקים, כיתובים ותרגומים.

שדרוג ביצועים - Vulkan ו- Android Runtime

משחקי משחק אמורים ליהנות מתמיכה משופרת של וולקן בכל רחבי הלוח. המטרה המוצהרת של גוגל היא להבטיח כי ה- API נתמך בכל המכשירים עם 64 סיביות המריצים אנדרואיד Q. החברה עובדת גם על מנהל התקן OpenGL רגיל ומתעדכן למכשירים הבנויים על Vulkan. אנדרואיד Q תוסיף גם תמיכה ניסיונית ל- ANGLE - שכבת הפשטה שאמורה לאפשר למשחקים המשתמשים ב- OpenGL ES לנצל את הביצועים והיציבות של וולקן. OpenGL ES 2.0 יתמוך גם ב- Q, כאשר תמיכה ב- 3.0 תגיע זמן קצר לאחר מכן.

כמו כן, אתה יכול לצפות לראות ביצועים כלליים משופרים בכל היישומים שלך. זה יושג בחלקו באמצעות שיפורים בזמן ההפעלה של אנדרואיד, שיאפשר לאפליקציות להתחיל מהר יותר ולצרוך פחות זיכרון (אם כי גארי לא מצא זאת במבחן המהירות שלו באמצעות מכשיר ישן יותר).

בהצעה לשיפור היציבות, גוגל תגביל את הגישה לממשקי API פרטיים. תוכל למצוא רשימה של מי שמורכב מגריל-ערך כאן. גוגל מתחייבת כי חלופות ציבוריות יהיו זמינות בכל המקרים.

שינויים בממשק המשתמש - ניווט מחווה ומצב חשוך

החל מגרסת הביטא 3, devs יכולים כעת לבחור לתמוך ב"נושא האפל "על ידי הרחבת הנושא שלהם מ" Theme.AppCompat.DayNight" או מרכיבים חומריים. לאחר מכן תוכל לקבוע הגדרות ברירת מחדל לעיצוב לילך משלך. הקפידו לתת למשתמשים אפשרות להחליף נושאים כרצונם, וחשבו על אופן הפריסה והנראות שלכם.

אנדרואיד Q יתמוך גם בניווט מחוות כמו כמעט כל עור Android, אשר יציג שיקולים חדשים של ממשק המשתמש למשתמשים. לדוגמה: שקול אם מחוות שנאפות בממשק המשתמש הייחודי של האפליקציה שלך יגרמו לבלבול אצל המשתמשים. במקרים כאלה, מפתחים יכולים לבחור אם להשתמש ב"מלבני הרחקת מחוות "כדי לעקוף את מחוות המערכת, או פשוט לשנות את האופן שבו משתמשים מתקשרים עם היישומים שלהם. כמו כן, חשוב יותר להשתמש בנדל"ן המסך הנוסף שניתן לאובדן הכפתורים.

שיעור TextClassifier יאפשר למפתחים לזהות את השפה של פיסת טקסט. לבסוף, פעולות חכמות יאכלס שדות תגובה מהירים בתוך התראות עם אפשרויות לוגיות. זה יקטין תקורה מסוימת עבור מתקדמים שלא יצטרכו עוד לקוד פונקציונליות זו מאפס.

בתגובה לפידבק, השינויים האחרונים בגרסת בטא 5 הוסיפו אפשרות "הצצה" לאפליקציות המשתמשות בתיקור הניווט וקיצור דרך מהיר לגישה לעוזר. בטא 6 הביא הגדרת רגישות למחווה האחורית, יחד עם מגבלת אי הכללת אפליקציה אנכית של 200 ד 'ס.

איך לתת לזה צעד

אם כל מה שעורר את הדמיון שלך (או שגרם לך פשוט להיות קצת חרד), יש כמה דרכים שאתה יכול לתת אנדרואיד Q לסיבוב.

אתה יכול לטעון את ה- Android Q Beta למכשיר פיקסל. אם במקרה אין לך פיקסל מסתובב - או אם אינך מעוניין להתקין מערכת הפעלה בטא על מנהל ההתקן היומי שלך - תוכל במקום זאת לעבור בדרך הקלה יותר להגדרת התצורה באמצעות מנהל AVD.פשוט פתח את מנהל SDK ואז אתה אמור להיות מסוגל לבחור תמונת מערכת ל- Android Q Beta כדי להוריד אותה.

נכון ל- Android Q Beta 4 ומעלה, כל ה- APIs זמינים כעת עבור ה- devs כדי לבדוק את האפליקציות שלהם ו- Google כבר מקבלת את המיקוד לממשק ה- API 29 בחנות Play.

מה אתה חושב על השינויים האלה? האם אתה יכול לחשוב על כל התכונות החדשות שתוכל להביא לפרויקטים שלך? או שיש לך הרבה עבודה עכשיו כדי לעקוף את עדכוני האבטחה?

רגע, לא שמת לב שזה היה יום ראש הממשלה של אמזון? כל הפרסום החינמי הזה לאמזון לחינם! במלוא הרצינות, ישנן עסקאות שיש לבצע אם כבר לא הסתכלת.הצוות היה קשה בעבודה כדי למצוא את הטוב ביותר מבין מבצעי פריים, ו...

הטלפונים החכמים החליפו ביעילות מצלמות כוון-ו-לצילום, ורבים ביצועים טובים מביניהם. מחשבים ניידים אלה הפכו למצלמות העיקריות שלנו, מה שהופך את איכות הצילום לעדיפות בעת בחירת סמארטפון חדש. זו הסיבה שערכנו...

מומלץ עבורך