כיצד להשתמש בשברים באפליקציות אנדרואיד עבור ממשק משתמש חזק ודינאמי

מְחַבֵּר: John Stephens
תאריך הבריאה: 28 יָנוּאָר 2021
תאריך עדכון: 19 מאי 2024
Anonim
כיצד להשתמש בשברים באפליקציות אנדרואיד עבור ממשק משתמש חזק ודינאמי - אפליקציות
כיצד להשתמש בשברים באפליקציות אנדרואיד עבור ממשק משתמש חזק ודינאמי - אפליקציות

תוֹכֶן


הערה: מאמר זה מניח שאתה מכיר את היסודות של פיתוח אנדרואיד ו- Java. אתה אמור כבר להיות מסוגל ליצור פריסות בסיסיות ולהשתמש בתצוגות, בלחיצה ו findViewByID. אם אתה מבין את המושגים האלה, אתה מוכן ללמוד להשתמש בשברים!

שברים הם תכונה עוצמתית של ממשק משתמש טוב של אנדרואיד המאפשר לך לגשת לעיצוב אפליקציות בצורה מודולרית. אלה תצוגות מובחנות שיכולות להכיל פריסות שלמות ואשר מגיעות עם קוד ג'אווה נלווה משלהם. על ידי פירוק ממשק המשתמש שלך בדרך זו, אתה יכול ליצור פריסות הגיוניות יותר שקל יותר למשתמשים להבין. אתה יכול לספק להם מידע ובקרות נוספים מבלי שהם יצטרכו לעזוב את הפעילות.

ראו גם: קטעים נטולי טרחה: שימוש ברכיב ארכיטקטורת הניווט של אנדרואיד

שברים מעניקים לך אפשרויות רבות יותר בעיצוב האפליקציות שלך ויכולים לשפר משמעותית את חוויית המשתמש

מה שכן, הוא שקטעים פועלים כמו שיעורים ואובייקטים שבהם אתה יכול להכיל מספר רב מקרים מאותו שבר. זה אומר שתוכל להשתמש מחדש באותה פריסה שוב ושוב מבלי שתצטרך לשכתב קוד, או אפילו להציג שתי גרסאות שונות זו לצד זו.


בקיצור, בעוד שזה עדיין אחר דבר ללמוד כשמדובר על מטלות המשימה הבלתי נגמרות לכאורה שמעורבות באפליקציות אנדרואיד, זה משהו שיכול להעניק לך אפשרויות רבות יותר בעיצוב האפליקציות שלך ולשפר משמעותית את חוויית המשתמש - מה שהופך אותה ליותר שווה את הזמן שאתה מבקר בהכרות .

כיצד לבנות את השבר הראשון שלך ב- Android

אז מה נוכל לעשות עם שברי שלא הגיוני בשום דרך אחרת?

אולי יש לנו רשימת קבצים - אולי זו גלריית תמונות - ואנחנו רוצים להציג תיאור ולתת למשתמש אפשרות למחוק או לשתף. דבר כזה. אנו יכולים לשלוח אותם לדף 'תיאור' חדש בכל פעם על ידי שימוש בפעילות נפרדת, אך אם אתה משתמש בשברים אנו יכולים לשמור אותם בדף האחד שיהיה פחות צורם.

פתח את Android Studio וצור רשימת תמונות אקראיות ב- Activity_main.xml. אני משתמש בתמונות של דרגון בול סופר בגלל שאני חנון וזה מה שיש לי במחשב האישי ...

כעת אנו ניצור את השבר הראשון שלנו.


לשם כך אתה הולך לפנות אל קובץ> חדש> שבר. עליך לבחור את MainActivity.java בצד שמאל כשתעשה זאת ותבחר כעת שבר 'ריק'. לאחר מכן תוכל לבחור שם עבור היצירה החדשה שנקרא 'תיאור'. בטל את שתי התיבות מתחת - איננו זקוקים לזה כרגע.

לאחר סיום זה, תמצא שיש לך לא רק קובץ ג'אווה חדש בשם תיאור.java, אלא גם קובץ פריסה חדש בשם fragment_description.xml - ממש כאילו יצרת מחלקה חדשה! פירוש הדבר שתציב את הקוד המצורף לשבר החדש שלך בקובץ ג'אווה נפרד משלו.

הוספת פריסות, תצוגות וקוד

החדשות הטובות הן שמאוד קל לנו להוסיף תצוגות ומערך כאשר אנו משתמשים בשברים. אנו נעשה זאת בדיוק כמו שהיינו עושים בדרך כלל על ידי עריכת fragment_timer.xml.

בואו ונשתמש שוב במערך לינארי והפעם נוסיף כמה פקדים וטקסט תיאורי. אתה יכול לתקוע כאן כל דבר לעת עתה.

אז עכשיו השאלה הבאה היא: איך אתה הופך את זה באמת להופיע באפליקציה שלך?

אתה יכול לעשות זאת על ידי הוספת השבר לפעילות, ממש כמו שתעשה בכל תצוגה אחרת. אז, עבור אל Activity_main.xml והוסף את התצוגה כך שתופס חלק מהמסך - אולי למטה בתחתית.

אם אתה רוצה לעשות את זה כמו שעשיתי, השתמשתי במערך ליניארי אנכי ונתתי לכל התמונות משקל של 1 ולקטע משקל של 2.

תבחין שהתצוגה המקדימה לא מראה לך את השבר בפועל, אלא רק מקום. כמו כן, שימו לב שהייתי צריך לכלול את שם השבר ב- XML, כך שאנדרואיד תדע היכן למצוא אותו. אתה צריך גם מזהה לכל קטע.

הקוד

כפי שנדון, הקוד שאנו צריכים להשתמש בשברים הולך לעבור בקובץ ג'אווה משלו. במקרה זה, זהו קובץ תיאור.java.

אם תבדוק את העמוד הזה, תראה שיש בנאי (ממש כמו בכל כיתה שיוצרת אובייקט) ושיטה שנקראת onCreateView. שיטה זו היא המקום ש- xml משמש כדי לנפח תצוגה זו והיא גם המקבילה לרגיל שלך onCreate שיטה בפעילות סטנדרטית.

לרוב, אתה יכול לעשות דברים כמו שבדרך כלל היית עושה כאן. findViewByID עובד ותוכל להשתמש בזה כדי לשנות טקסט וכו ', אך תצטרך לקבל את ההתייחסות בצורה אחרת. שנה את השורה שקוראת:

להחזיר מתנפח. אינפלציה (R.layout.שבר_תיאור, מיכל, שקר);

ל:

הצג v = inflater.inflate (R.layout.שבר_תיאור, מיכל, שקר);

ואז השתמש ב:

v.findViewByID.

עכשיו אתה יכול לגשת לתצוגות שלך כמו שהיו בדרך כלל:

תצוגה ציבורית onCreateView (מתנפח LayoutInflater, מיכל ViewGroup, Bundle savedInstanceState) {הצג v = inflater.inflate (R.layout.שבר_תיאור, מיכל, שקר); כפתור okButton = v.findViewById (R.id.בסדר) ;; כפתור shareButton = v.findViewById (R.id.שתף); okButton.setOnClickListener (תצוגה חדשה. OnClickListener () {חלל ציבורי onClick (View v) {Toast.makeText(getActivity (), "בסדר!", טוסט.LENGTH_LONG ). show (); }}); shareButton.setOnClickListener (צפייה חדשה. OnClickListener () {חלל ציבורי onClick (View v) {Toast.makeText(getActivity (), "שיתוף ...", טוסט.LENGTH_LONG ). show (); }}); להחזיר v; }}

השתמש בשברים עם מקרים מרובים

אתה יכול לראות כיצד קל הרבה יותר ליצור ממשק משתמש יעיל וקוד כאשר אנו משתמשים בשברים. במקום להשתמש בפריסות-בתוך-פריסות ואז ללהטט המון קליקים והכל בתוך קובץ Java יחיד. מה שכן, הגישה 'המודולרית' הזו תאפשר לך להשתמש בתצוגה זו על פני פעילויות ואפילו בתפריטים ובמיקומים דינמיים אחרים.

אבל החלק המגניב באמת הוא העובדה שאתה יכול לקבל מקרים מרובים של אותו שבר ממש זהה ואותו קיימים בו זמנית.

לעשות זאת הוא פשוט: אתה פשוט מוסיף יותר מתצוגה אחת ומנפח באותו קוד מדויק.

עכשיו אני מקווה שתוכל להתחיל לראות קצת מהכוח של השימוש בשברים: דמיין שיש לך תצוגת מיחזור (רשימת גלילה) של תמונות, כל אחת מהן עם הפרטים והבקרות ממש מתחת. לא יהיה צורך ליצור פריסה חדשה לגמרי בכל פעם ותוכל להסתיר את התצוגות עד שהמשתמש לחץ על התמונה!

מה שכן, תוכלו גם ליצור שברים חדשים באופן תכנותי. כל מה שאתה צריך הוא איפשהו שהשבר יעבור במערך שלך - כמו פריסת מסגרת (שאכנה אותה fragment fragment) ואז תוכל לבצע את הפעולות הבאות:

שבר נוסףFragment = תיאור חדש (); FragmentTransaction = getSupportFragmentManager (). BeginTransaction (); Transaction.replace (R.id.fragment fragment, הוסיפו פרגמנט); action.addToBackStack (null); transaction.commit ();

דאג לייבא את המחלקות הדרושות - תתבקש להתבקש בכל פעם שתנסה להשתמש בשברים בקוד שלך. רק הקפד לבחור באפשרות העליונה שאומרת 'v4'.

היכולת להוסיף שברים באופן תכנותי חשובה מכיוון שזה אומר שנוכל ליצור רשימה דינמית של תמונות (שהורדנו, שנמצאות בתיקיה ספציפית וכו ') ואז הפרטים צצים עבורנו מייד.

אז בדוגמה חדשה זו, השבר השני נוסף בתכנות.

לבסוף, יתכן ותמצאו את עצמכם רוצים לשנות את המראה של השברים שלכם בהתאם למקום בו הם נמצאים. החדשות הטובות הן שאתה יכול לעשות זאת בקלות על ידי העברת תעודת זהות כצרור כשאתה יוצר את השבר ואז מוציא את הערך בקצה השני.

בשימוש ב- MainActivity.java:

צרור צרור = צרור חדש (); bundle.putInt ("מזהה", 1); addedFragment.setArguments (צרור);

ואז בתאור.java הוסף:

int eye = 0; צרור צרור = this.getArguments (); if (צרור! = null) {eyeD = bundle.getInt ("ID", 0); } מתג (eyeD) {מקרה 1: ...

לאחר מכן תוכל - למשל, לגרום לאפליקציה שלך להציג הערות שונות עבור כל תמונה.

סגירת הערות

אז ככה משתמשים בשברים. אני מקווה שתבין את היסודות והפוסט הזה נתן לך מספיק הבנה שתוכל להמשיך ולהבין את השאר. וחשוב מכך, אני מקווה שהיא הראתה לכם כמה מהשימושים האפשריים בשברים והפוטנציאל שהם מציעים לעיצוב אפליקציות חכם יותר.

אם ברצונך לראות דוגמא נוספת לשברים בפעולה, הקפד לבדוק את הפוסט האחרון שלי בנושא יצירת משגר מותאם אישית!

פיתוח אנדרואיד:

  • כיצד ליצור אפליקציית VR לאנדרואיד תוך 7 דקות בלבד
  • בנה פעולה משלך עבור Google Assistant
  • אנדרואיד שורש: כל מה שאתה צריך לדעת!
  • אנטומיה של אפליקציה: היכרות עם מחזורי חיים של פעילות
  • אנדרואיד Jetpack: מה המשמעות של ההודעות האחרונות עבור ספריית התמיכה של אנדרואיד?

למרות שחנות Google Play קיבלה חלק לא מבוטל מהאפליקציות הזדוניות, האבטחה שלה עדיין הופכת אותה לדרך הבטוחה ביותר להשיג אפליקציות חדשות במכשיר שלך. כמה מאפייני האבטחה הקרובים של Play tore יהפכו את זה עוד...

שירותי האינטרנט של אמזון הוא אחד מ- פלטפורמות מחשוב ענן הגדולות ביותר בעולם. כשיש לך פלטפורמה מסיבית כזו, אתה צריך המון אנשים עם הכישורים לתמוך בה. אם אתה רוצה להיות אחד מהם, ההדרכה הטכנית של שירותי ה...

הפרסומים שלנו