סכנות 5G: מיקרוגלים עם גלי גלי ותביעות בריאות אחרות הושמטו

מְחַבֵּר: Lewis Jackson
תאריך הבריאה: 9 מאי 2021
תאריך עדכון: 2 יולי 2024
Anonim
Proof That 5G Is Going To Make Us All Sick?
וִידֵאוֹ: Proof That 5G Is Going To Make Us All Sick?

תוֹכֶן



עם המעבר לטכנולוגיית רשת חדשה, כמה סיפורי הפחדה מוכרים הולכים ומתמזגים. אולי אפילו ראיתם כמה בתגובות כאן. "5G תתן לך סרטן", "טכנולוגיית mmave מובילה לגידולי מוח", ו"סמארטפונים שואבים במיקרוגל את גופנו ", או כך הסיפורים נמשכים.

הכל שטיפת חזירים.

רבים מהמיתוסים העקשניים על קרינת מגדל תאים עדיין תלויים בענף עוד מימי ה- 2G. רבים מודאגים בטעות מהסכנות טכנולוגיות 5G מהירות עוד יותר. הבה נבחן את המחקרים המובילים ואת כמה מהשמועות המתמשכות הללו סביב סכנות לכאורה של 5G בכדי להניח את דעתך בנוחות לבטיחות הטכנולוגיה הניידת.

קרא הבא: אל תאמינו למובילים, מהפכת ה- 5G עדיין רחוקה שנים (SA לעומת NSA)

הבנת קרינה

קרינה כנראה גורמת לך לחשוב על סכנות פסולת ופצצות גרעין. אמנם זה הוגן, אך יש הרבה צורות קרינה בטוחות מאוד. למען האמת, אנו מתרחצים כל הזמן בקרינת רקע, כמו קרניים קוסמיות מהשמש.

יש הבדל עיקרי בין קרינה בטוחה לבין הסוג הרע שקשור במקומות כמו צ'רנוביל או מכונות רנטגן. זה ההבדל בין קרינה מייננת ללא מיוננת. קרינה מייננת מופיעה באורכי גל מעל אור אולטרה סגול, המכונה גם קרני רנטגן וקרני גמא. אלה יכולים לפגוע ב- DNA שלך על ידי הוצאת אלקטרונים ממולקולות הבסיס, מה שמוביל לגידולים וסרטן.


גלי רדיו בתדר נמוך יותר, כמו מה שמשתמש ברשתות סלולריות LTE, אינם מייננים - הם אינם יכולים לגרום לאותו סוג של נזק. אורכי גל מסוימים שאינם מייננים עדיין יכולים להיות רעים מכיוון שהם מייצרים חום ברמת הספק גבוהה במיוחד. המיקרוגל שלך יכול לחמם כמה ארוחות טלוויזיה מגעילות בסדר גמור, אבל זה דורש יותר מאלף וואט כוח כדי לעשות זאת.

תא שיזוף UV מסוכן הרבה יותר מאותות LTE ו- WiFi.

המגבלה הבטוחה של ה- FCC לטלפונים ניידים היא קצב ספיגה ספציפי (SAR) של 1.6 וואט לק"ג (1.6 וואט / ק"ג) מסה, בשום מקום כמעט לא מספיק כדי לחמם את גופך. טלפונים חכמים המשווקים בארה"ב חייבים להפגין ציות למגבלה זו לפני שהם יוצאים למכירה. הנחיות ICNIRP המשמשות באירופה וברוב המדינות האחרות קובעות מגבלה זו סביב 2.0 וואט / ק"ג. אלה גבולות החשיפה החוקיים המוחלטים. רוב הזמן הערכים בעולם האמיתי נמוכים משמעותית, במיוחד כשאנחנו מניחים את הטלפונים שלנו.

האם טלפונים סלולריים יכולים לתת לי סרטן?

מחקרים רבים בדקו אם קרינה אלקטרומגנטית בתדר רדיו (RF EMR) יכולה להשפיע על אנשים בריאים. סקירת ספרות ב -2009, ומחקר אינטרפונים משנת 2010 סיכמו שניהם את היעדר הממצאים בנושא זה למדי. בשנת 2011 הכריז ארגון הבריאות העולמי (WHO) כי הטלפונים הסלולריים הם כמסרטנים מסוג Class 2B, כלומר הטכנולוגיה עשויה להיות קשורה לסרטן. זה לא אומר באופן מיידי שרמת החשיפה ממוצרים מסחריים היא מסוכנת. חומרים מסרטנים אחרים מסוג Class 2B כוללים חמוצים, תמצית עלה אלוורה והיותם כבאי. הסמנטיקה חשובה כאן.


לא היו תוצאות חותכות המצביעות על כך שטכנולוגיות סלולריות מסוכנות להפליא לבני אדם. אסטרו-גולשנים רבים מסתמכים על כמה קשה לתקשר תוצאות מדעיות כדי לטעון טענות פראיות שלא נבדקות במשך זמן רב. בפרט, הם מציינים לעתים קרובות מחקר ספציפי אחד כ"הוכחה "למידע השגוי שלהם.

... לעולם לא תיחשף לכמות ה- RF EMR במחקר זה.

התוכנית הלאומית לטוקסיקולוגיה של ארה"ב (NTP)

בשנת 2016 פרסמה התוכנית האמריקאית הלאומית לטוקסיקולוגיה (NTP) טיוטת ממצאי מחקרים שבדקו את ההשפעות של קרינה לא מייננת על חולדות ועכברים. מספר אוכלוסיות מקימות קבוצת ביקורת, עם גברים שנחשפים לקרינת הטלפון הסלולרי CDMA או GSM, ונקבות שנחשפות לקרינת הטלפון הסלולרי של GSM. זה 2G ולא 4G מודרני. החוקרים יישמו את פרוטוקול החשיפה הבא לבדיקת בעלי החיים:

  • חולדות ועכברים נחשפו לאותות GSM או CDMA עם חשיפה לגוף שלם באפס עד 15 וואט / ק"ג (חולדות קיבלו מינון נמוך יותר).
  • החשיפה החלה ברחם.
  • כל החשיפות חלו 7 ימים בשבוע, בערך 9 שעות ביום.
  • קבוצה יחידה ושכיחה של חולדות או עכברים שלא נחשפו מכל מין שימשה ביקורת.

לאחר שנתיים, המחקר מצא כמה חולדות ועכברים שהציגו גידולים. עם זאת, תוצאות אלה נוגעות בעיקר לחשיפה לגוף מלא ולא לחשיפה לגוף חלקי לבני אדם. כמו כן לא היו בקרות נאותות לאחידות החשיפה, מה שהקשה לדעת בדיוק כמה חשיפה כל חולדה קיבלה בפועל.

עם זאת, חשוב לזכור כמה חולדות חולות בגידולים כאשר הם נחשפים לפעמיים עד ארבע מהגבול המותר (1.6 W / kg) של RF EMR לטלפונים סלולריים. אינו מהווה הוכחה לשום דבר. לעולם לא תיחשף לכמות ה- RF EMR המשמשת במחקר זה. עם העכברים הם השתמשו ברמות הספק גבוהות בצורה מגוחכת - עד 10 וואט / ק"ג ללימודים של שנתיים ו -15 וואט / ק"ג לאלה לטווח קצר. לכל קבוצות הבדיקה היו למעשה שיעורי הישרדות גבוהים יותר מקבוצות הביקורת, והמחישו כיצד מתאם אינו גורם.

יסודות רבים כמו אגודת הסרטן האמריקאית מדווחים על מחקר זה מבלי לנקוט עמדה חזקה, אך ה- FDA, מכון הסרטן הלאומי ו- FCC כולם מציינים כי העדויות המכריעות מצביעות על בטיחות הטלפונים הסלולריים והטכנולוגיות כמו Bluetooth ו- WiFi - גם לאחר ששקלו את המחקר תוצאות.

מחקר מכון רמציני

דוח פופולרי נוסף שעושה את הסבב הוא מחקר מכון רמציני על השפעות קרינה רחוקות על חולדות. מחקר גדול מאוד זה השתמש ברמות קרינה הנמוכות עד פי 60 ממחקר ה- NTP, בטווח של מה שבני אדם עשויים לחוות. היו ביקורות בולטות על מחקר זה. בעוד שמספר החולדות הכולל במחקר היה גדול, המספר בכל קבוצת ניסויים עדיין היה קטן.

הממצא המובהק הסטטיסטי היחיד של הדו"ח היה עלייה בשכיחותן של שוואנומות בלב (בעיקר גידולים שפירים בלב) שנצפו אצל חולדות זכריות שטופלו במינון הגבוה ביותר (50 וולט / מטר) של קרינה. הקבוצה העריכה זאת ל- SAR לצורך השוואה למחקר NTP ותקנות FCC, שמשתווה לערך 0.1 וואט / ק"ג, גם בתוך גבולות חוקיים. סימן את ההחלמה.

המחקר הדגיש את שיעור האירועים הגברים כמובהק סטטיסטית, ציין כ -1.4 אחוז, אך לא אצל הנקבות. הסיבה לכך היא שקבוצת הביקורת הגברית הציגה שיעור שוואנומה ספונטני אפס, בהשוואה לאחוז אחד בקבוצה הנשית. במילים אחרות, נתונים אלה מניחים כי חולדות זכריות אינן יכולות לפתח schwannomas ממקורות אחרים, בעוד שנקבות יכולות. בהתחשב בכמות מסוימת של שוויינומה ספונטנית, התוצאות נופלות במהירות לתחום הלא-משמעותי הסטטיסטי. בשורה התחתונה, הנתונים על גברים בלבד נראים חשודים, במיוחד בהשוואה לתוצאות הנשיות.

רמות הספק אחרות שנבדקו ונמוכות של 25 וולט / מ '(0.03 וואט / ק"ג) ו -5 וולט / מ"ט (0.001 וואט / ק"ג) לא הראו קשרים כאלה. ישנם גם חריגות נוספות בנתונים. נמצא כי שיעור השננומה היה גבוה יותר אצל חולדות נקבות ברמת החשיפה הנמוכה ביותר. אם הנתונים של מחקר רמציני היו נכונים לחלוטין, הם גם היו מצביעים על כך שמחקר ה- NTP היה צריך לשיעור גבוה בהרבה של איתור גידולים. במקרה הטוב, נדרשת חקירה נוספת בכדי לשלול שגיאות ולהסביר את הפערים הללו.

סטיבן שאנוק, מנהל המחלקה לאפידמיולוגיה וסרטן לסרטן במכון הלאומי לסרטן, ספקן לגבי התוצאות. המכון עוקב אחר גידולי מוח באוכלוסייה הכללית ולא מצא על שום דבר לדווח עליו מאז שהחלה העבודה בשנת 2004. יתר על כן, הוא לא רואה שום עדות ממחקר רמציני המצביע על כך שמגבלות הבטיחות הנוכחיות לקרינת הטלפון הסלולרי אינן מספקות.

מכתבו של ד"ר קארי לבתי הספר הציבוריים ברודארד קאונטי

בנוסף למחקרים שנערכו בצורה לא טובה, לעתים קרובות משמשות תיאוריה מדעית לקויה בכדי להצליח בפחד גם בטכנולוגיות אלחוטיות. דוגמא אחת שהובאה לעיתים קרובות היא מכתב האזהרה ששלח המדען ד"ר ביל פ. קארי לבית הספר הציבורי ברודארד בשנת 2000. הטענות במכתב זה הושמעו לאחרונה ב- הניו יורק טיימס וזה משמש חלון ראווה למדע רע בעבודה.

במכתב, קארי כולל גרף ידוע לשמצה המדגיש "ספיגת מיקרוגל ברקמות מוח (חומר אפור)." הגרף מציע שרמת הקרינה שמתקבלת במוח אנושי תעלה באופן אקספוננציאלי ככל שתדירות האות האלחוטי עולה. זה כבר נראה כמו חדשות רעות בהתחשב בתדרי רשת באותה עת, וזה היה מדאיג עוד יותר עם אימוץ של אותות 5G mmWave. כדי לפגוע בנקודה הביתה, קארי מגלה את הפגיעות החריפה של פיתוח מוח אצל ילדים.

בסוף 2011, ד"ר דיוויד או קרפנטר השתמש בתרשים בתביעה נגד בית הספר הציבורי בפורטלנד, אורגון, בניסיון לאלץ אותם לנטוש את רשתות המחשבים האלחוטיות שלהם. ד"ר קרפנטר המשיך לנהל טענה זו כנגד טכנולוגיות רשת שונות אחרות, כולל 5G. הגרפיקה ושורת ההיגיון הידועים לשמצה אומצו מאז על ידי אזעקות אחרות המחפשות לערער את האמון בטכנולוגיות אלחוטיות.

עם זאת, יש בעיה - הגרף הזה שגוי לחלוטין.

אינספור מומחים להשפעות הביולוגיות של קרינה אלקטרומגנטית מאשרים את הדעה ההפוכה. גלי רדיו בתדרים גבוהים יותר בטוחים ולא מסוכנים יותר, עד שתגיע לתדרים גבוהים במיוחד כמו צילומי רנטגן. הסיבה לכך היא שהעור האנושי מציע גבול מגן המשקף תדרים גבוהים ומגן על איברים פנימיים. גלי רדיו בתדירות גבוהה יותר נוטים פחות להגיע למוח שלך מאשר גלי תדרים נמוכים יותר. הגרפיקה של קארי פשוט אינה מבוססת על עדויות מדעיות ממש.

עם 5G התדרים הגבוהים מאוד שמשמשים mmWave משתקפים במידה כזו שמיקום ידני באנטנה של הטלפון יכול לחסום את האות. המאפיינים הרפלקטיביים של הגלים הללו הם גם המאפשרים להשתמש בטכניקות עיצוב קרניים כדי להקפיץ אותות מעבר לפינות. במילים פשוטות, 5G לא מתכוון למעבד את המוח.

מגמות כלליות לסרטן

בואו נסתכל במהירות על הסטטיסטיקות ההיסטוריות של שיעורי שכיחות הסרטן. הכיסוי של רשתות הטלפון הסלולרי ומספר הלהקות המוקדשות לשימושן התרחבו במהירות בעשור האחרון והקיפו אותנו ברשתות אלחוטיות יותר מתמיד. אם הקרינה מסוכנת, שיעורי הסרטן בהחלט צריכים להיות מוגברים.

נתוני שכיחות סרטן לסרטן בקרב אוכלוסיית ארה"ב עומדים בקנה אחד עם קו מחשבה זה. על פי ממצאים של מנויים סלולריים בארה"ב לצד נתונים אלה עולה כי שיעורי הסרטן הלכו וגברו עוד לפני שאפילו אחוז קטן מהאנשים היו עם תוכניות סלולריות. מאז המגמה התהפכה - שיעורי שכיחות הסרטן למעשה ירדו ככל שגדל השימוש בתכונות ובסמארטפון. שיעורי סרטן המוח נותרו כמעט ללא שינוי בארבעת העשורים האחרונים.

שיעור שכיחות הסרטן עולה רק 1.14 אחוזים מאז השקת רשת הטלפונים הסלולריים הצרכן האמריקנית הראשונה בשנת 1983. השיעורים הם למעשה ירידה של 9.56 אחוזים בהשוואה לרשתות ה- GSM וה- CDMA, וגרמו להתפוצצות השימוש בטלפונים ניידים בסוף שנות ה -90. . ברור שזה מגוחך להציע לרשתות הטלפונים הסלולריים להפחית את שיעורי הסרטן - זכרו, אפילו כאן המתאם אינו שווה סיבתיות.

מה לגבי 5G ו- mmWave?

אין שום הוכחות משכנעות הקושרות סרטן ברשתות הסלולריות, אך מה לגבי טכנולוגיות 5G הקרובות. מרבית התדרים הללו תופסים רצועות Wi-Fi נמוכות וקיימות Wi-Fi קיימות, כך שאין באמת סיכונים חדשים. טכנולוגיות mmWave בתדירות גבוהה יותר עדיין לא מתקרבות לאורכי גל מייננים והטכנולוגיה למעשה מתרחבת רחוק יותר מתדר ספיגת ה- RF האנושי המרבי של כ- 70 מגהרץ.

MmWave תתפרס בעיקר בספקטרום של 24 עד 29 ג'יגה הרץ, הסובל משיעורי השתקפות גבוהים מאוד. לפיכך, ספיגת האנרגיה מוגבלת לשכבות פני העור ולא לרקמות עמוקות יותר נגיעות בתדרים נמוכים יותר. חדירה של עצמות או הגולגולת אינה באה בחשבון, כך שתוכלו לזרוק את אותם טיעוני גידול במוח.

התקני mmWave 5G מחויבים לאותם תקני בטיחות כמו מוצרי 4G LTE, Bluetooth ו- WiFi הקיימים

תקנות הבטיחות של ה- FCC חלות עד 100GHz, כך שמכשירי mmWave 5G מחויבים לאותם תקני בטיחות ומגבלות אנרגיה כמו מוצרי 4G LTE, Bluetooth ו- Wi-Fi קיימים. על פי מחקר, גל של 60 ג'יגה-הרץ המפיק כוח של 50 ואט / מ"ק עצום (שלא יהיה קרוב לעמידה בתקנות FCC) מעלה רק את טמפרטורת העור ב -0.8 מעלות צלזיוס, הנמצאת מתחת לסף הטמפרטורה של IEEE של 1 מעלות צלזיוס לממ"ג. הנחיות קרינה.

נראה כי הטכנולוגיה בטוחה, וכבר על התדרים הללו מכוסים על פי FCC והתקנות העולמיות. למרות זאת 180 מדענים מרחבי העולם חתמו על עצומה בספטמבר 2017 בבקשה לעיכוב בפריסת רשת 5G באיחוד האירופי עד שנחקרו ביתר פירוט ההשפעות הבריאותיות. ניסויים נוספים המתבוננים באופן ספציפי ב -5G היו כמובן יתקבלו בברכה.

האם הטלפונים הסלולריים יכולים להפוך אותי לעקר?

אם רשתות סלולריות אינן גורמות לסרטן, מה עם בעיות בריאות אחרות? עקרות היא ככל הנראה סיפור ההפחדה השני בגודלו המיוחס לטלפונים סלולריים, וכמה מחקרים מגבים זאת.

אבל אתה יודע איזה שימוש כבד בטלפונים סלולריים יוצר שקשור לספירת זרע נמוכה? מחממים.

במספר מחקרים, צוינו ספירת זרע נמוכה יותר על בסיס שימוש כבד בסלולרי, אך החלק היחיד המקושר היה החום שנוצר על ידי הטלפון. קשה מאוד לבדוק את השפעת הקרינה מיחידות בפועל כי נוכחות של חום מוגבר היא גורם מבלבל כאן, במיוחד כאשר זה ישירות קשור לספירת זרע תחתון.

ספירת זרע נמוכה אינה קבועה. אם אתה חושש להביא ילדים לעולם לטווח הקצר, אל תתחמם יותר מדי על הטלפון שלך או סתם ללבוש תחתונים רופפים יותר. ברצינות, זה כל כך פשוט.

עדיין לא משוכנע?

סיפורים מפחידים יוצרים כותרות פופולריות, אך המציאות היא שפעמים רבות קטעים של עדויות פוטנציאליות נפוצצים מהר מאוד מפרופורציות. בעבודות המחקר שהובאו בפופולריות ביותר בנושא ישנן ליקויים גדולים. מחקרים איכותיים וארוכי טווח לא מצליחים למצוא קשר בין טלפונים סלולריים לסרטן, כולל מחקרים ממועצת המחקר האסטרטגית הדנית, מועצת המדע הלאומית בטייוואן ומשרד הפנים והתקשורת של יפן, בין היתר.

רמות קרינת RF ברקע אפילו מרשתות ה- LTE הצפופות של ימינו נופלות הרבה מתחת לגבולות הבטוחים של הרגולציה ונבדקו מדעית. על כל הטלפונים החכמים להוכיח שהם לא יחרגו ממגבלות אלה, אפילו בתרחישים הגרועים ביותר, לפני שהם יוצאים למכירה. יתרה מזאת, אורכי גל 5G ו- mmWave הקרובים כפופים כבר לאותן רמות הגנה. עם זאת, תקנות ארה"ב נכנסו לתוקף בשנת 1990 וסקירה בהחלט לא יכולה הייתה לפגוע עם הופעת טכנולוגיות חדשות.

אני רוצה להסתיים באומרו ששום דבר לא אומר שמחקר על ההשפעות האפשריות של קרינה בתדר רדיו אינו חשוב או שיש להתעלם ממנו על הסף. אנו תמיד יכולים לעמוד ללמוד יותר, כמו השפעת קרינת הטלפון הסלולרי על הפוריות או אם יש סיכונים מוגברים לילדים. אם ישנם סיכונים לא ידועים, אנו בהחלט רוצים לדעת עליהם.

עם זאת, כפי שעולה כיום הראיות, אין שום מקרה משכנע בו נכתב כי סמארטפונים או שאיתות הרדיו הנלווים אליו אינם בטוחים לשימוש הציבור.

נראה כי סמארטפונים למשחק הם טעם העונה. אורות בלינג, מעבדים עוצמתיים ואופטימיזציות למשחקים גרמו לטלפון Razer, Au ROG Phone ואחרים כמו הכריש השחור Xiaomi השחור להתבלט בשנת 2018. כעת הצטרף Moqi, מותג המש...

מה הופך את המשחקים הממכרים לממכרים כל כך? באופן כללי, הם נוטים להיות משחקים שלא לוקח זמן רב לשחק. עם זאת, הם מספקים אתגר מסוג כלשהו שאתה רוצה לשלוט בו. בין שליטה במשחק לבין ניסיון להשיג את התוצאות הג...

פרסומים פופולריים