האם צריך לקבל סמארטפון 48 מגה פיקסל? הנה מה שכדאי לדעת קודם

מְחַבֵּר: Lewis Jackson
תאריך הבריאה: 8 מאי 2021
תאריך עדכון: 1 יולי 2024
Anonim
Realme 9 5G Speed Edition & Realme 9 5G With Triple Camera, 5,000mAh Battery, Price & Specifications
וִידֵאוֹ: Realme 9 5G Speed Edition & Realme 9 5G With Triple Camera, 5,000mAh Battery, Price & Specifications

תוֹכֶן


יצרני הטלפונים הציעו ברובם מצלמות ראשיות של 12 מגהייט כבר כמה שנים, ומי יכול להאשים אותם? מצלמות 12MP עושות איזון נהדר בין רזולוציה לגודל החיישן, כפי שעולה בטלפוני הדגל של גוגל וסמסונג בשלוש-ארבע השנים האחרונות.

אבל 2018 ראתה את הקפיצה ל- 40MP עבור Huawei, עם כמה תוצאות מעניינות. כעת, נראה כי 2019 יכולה להיות השנה של מצלמת ה- 48MP, מכיוון שמספר יצרני טלפון מאמצים את הטכנולוגיה לטלפונים שלהם. שתי יצרני חיישני המצלמה הגדולים, סוני וסמסונג, מובילים את הטעינה, מכיוון ששניהם מביאים לשוק חיישני 48 מגה.

לחברה היפנית יש חיישן IMX586 ואילו הקונגלומרט הקוריאני מציג את ISOCELL GM1. ובין הרזולוציה, גודל הפיקסל וגישה של פיקסלים, יש לנו שני חיישנים דומים במיוחד.

מדוע אין לנו מצלמות של 48 מגה פיקסל עד עכשיו

Honor View 20 הוא מהטלפונים הראשונים עם חיישן 48MP.

באופן רגיל, חיישן מצלמה של 48 מגהץ שנלחץ לסמארטפון הטיפוסי שלך מציג מספר בעיות. עלייה ברזולוציה צריכה אידיאלית ללכת יד ביד עם בליטה בגודל חיישן כדי לשמור על ביצועי תאורה נמוכה, אך בדרך כלל חיישן גדול יותר מביא לדבשת מצלמה גדולה או לטלפון עבה יותר.


האלטרנטיבה הנוספת היא לשמור על חיישן באותו גודל. אבל דחיסת כל הפיקסלים האלה בחיישן קטן פירושה שהפיקסלים הבודדים צריכים להיות קטנים יותר כדי להתאים. ופיקסלים קטנים יותר פשוט אינם מסוגלים לתפוס מספיק אור לצורך צילומי לילה. חשוב על זה כמו לאסוף גשם בדליים. דלי 25 ליטר (פיקסל גדול יותר) פשוט אוסף יותר גשם (אור) מאשר דלי 10 ליטר (פיקסל קטן יותר).

תמיכת שבבים ומצלמה משנית מהווה דאגה נוספת כשמדובר במצלמות 48 מגה פיקסל. הרוב המכריע של ערכות השבבים אינן תומכות במפורש במצלמות 48 מגה פיקסל, קל וחומר שמצלמת 48 מגה פיקסל משולבת עם יורה משני. למעשה, Snapdragon 855, Snapdragon 675 ו- MediaTek Helio P90 נראים כמה מערכות השבבים היחידות התומכות ברגע זה בצילומי 48MP (והשבבים של קוואלקום אינם מציינים תמיכה במצלמה כפולה בהקשר זה).

זה מעלה על הדעת את נוקיה לומיה 1020 עוד בשנת 2013, שכן שבב ה- Snapdragon S4 Plus של המכשיר לא תומך בפועל במצלמה 41 מגה פיקסל. זה אילץ את נוקיה למעשה לשתול תמיכה בחומרה. התוצאה הייתה אכן טלפון סלולרי מתאים של 41 מגה פיקסל, אם כי אחד עם זמני צילום וזריקה מזוויעים.


יכולנו לראות משהו דומה עם Redmi Note 7 של Xiaomi, סמארטפון 48MP שמשתמש בסנאפדרגון 660. ערכת השבבים הזו לא תומכת בקלפי 48MP, לפי הגיליון המפרט, אבל נראה ש- Xiaomi בכל זאת מצא פיתרון. אני מקווה שלא יהיה לנו בלגן לאגי של חוויה ...

ערכות שבבים עברו דרך ארוכה מימי עיצובים 32 ליבות כפול ליבות, כך שביצועים עם צילומים בודדים צריכים להיות די נמרצים. אולם הפופולריות של תכונות כמו HDR + ומצב לילה פירושה של ערכות השבבים הללו יתכן ויהיה צורך להתמודד עם המון נתונים במצבים מסוימים.

זה מעודד גם לראות את מכשירי 48MP המועטים המוצהרים שכולם מציעים מצלמה משנית מסוג כלשהו. עם זאת, למעט ה- Huawei Nova 4, לרוב המכשירים הללו עומק חיישן משני או תלת ממד במקום טלה, מונוכרום או חוטף רחב.

למה כדאי לכם להתרגש?

צילום מדגם שצולם באמצעות Honor View 20 המאפשרת 48MP.

סמסונג וסוני לא מייצרות סתם חיישן 48MP לזכויות התרברבות או פירוט נהדר ביום - אם כי אני מצפה לתוצאות ביום. החברות משתמשות בטכניקה שנקראת binning pixel כדי להתגבר על חסרונות החיישן של חיישן 48 מגה-בייט (כלומר, צילומי אור חלשים נמוכים).

הכנת פיקסלים היא אחת הדרכים האמינות ביותר להשיג תמונות טובות יותר בסמארטפון שלך, והיא נעשית כמו LG G7, Huawei P20 Pro, Huawei Mate 20 Pro, ועשרות טלפונים תקציביים. בתהליך זה ניתן לראות מידע מארבעה פיקסלים שכנים המשולבים לאחד, על מנת לייצר תמונה כללית בהירה יותר. במהותם הם משלבים ארבעה דלי גשם קטנים יותר בכדי ליצור דלי אחד גדול. גישה זו מאפשרת למצלמות לשמור על גודל חיישן תוך קבלת מצבי לילה טובים בלילה.

עם זאת, ספיגת פיקסלים אינה חסרת חסרונות, שכן בסופו של דבר אתה מקבל תמונה ברזולוציה נמוכה בהרבה מכפי שחיישן המצלמה מסוגל לירוק. לדוגמה, LG G7 משתמש בהכנת פיקסלים במצלמה הראשית של 16MP שלה לצילומים בהירים יותר עם אור נמוך, ומונעים הצמד של 4MP בתהליך.

מצלמת 48MP היא אמצעי למטרה, ולא למטרה עצמה.

ארבעה מגה פיקסל הוא ברזולוציה די נמוכה (HTC One, מישהו?), אבל אתה יכול טכנית לקבל רזולוציית פלט גבוהה יותר אם היית משתמש במצלמה ברזולוציה גבוהה יותר מלכתחילה. המכשירים של Huawei נוקטים בגישה זו, ויורקים מצמצמים עם פיקסל 10 מגה פיקסל ממצלמה ראשית של 40 מגה פיקסל. ואז יש לך חיישנים החדשים של סוני וסמסונג, המאמצים רזולוציה של 48 מגה פיקטר כדי להביא לנו צילומי פיקסלים בעלי 12 מגה פיקסל. זו בערך אותה רזולוציית פלט כמו טלפוני הדגל של 2018 כמו ה- Google Pixel 3 ו- Samsung Galaxy S9.

חיישני המצלמה החדשים של 48 מגה פיקסל יש באופן צפוי פיקסלים קטנים יותר מהסמארטפון ה 12MP המסורתי שלך. שניהם כולליםזעיר 0,8 מיקרון פיקסלים, ואילו המצלמה הראשית של ה- Galaxy S9 כוללת 1.4 פיקסלים; אפילו היורה הראשי של ה- OnePlus 6T מ -16 מגה פיקסל כולל 1.22 מיקרון פיקסלים.

אבל סמסונג וסוני אומרים שהחיישנים שלהם מעניקים לך את המקבילה לתמונת פיקסל בגודל 12 מגה פיקסל בגודל 1.6 מגה פיקסל כשמצלמים צילום עם פיקסלים. עיין בתמונות של סוני למטה כדי לקבל מושג טוב יותר לגבי ההתקנה.

סוני גם סיפקה צילום לדוגמא בעת ההכרזה, והשוותה לצמצום מסורתי של 12 מגה-אור לאור היום. המבחן האמיתי יגיע אמנם באור נמוך, אך תוכלו לבדוק את ההשוואה למטה.

כפי שעולה מהתמונה, נראה כי צילומי 48MP יכולים גם לאפשר זום טוב יותר מאשר פתרונות שנראו בטלפון החכם המצלמה היחיד שלך. הסיבה לכך היא שאתה אמור להיות מסוגל פשוט לחתוך לתמונה ברזולוציה גבוהה כדי להשיג תוצאות טובות (לפחות כאשר הפעלת פיקסל אינה מופעלת). לא ברור אם אנו יכולים לצפות לתוצאות טובות יותר ממצלמת טלה או מאמצים חישוביים, אך בהחלט יש לזה פוטנציאל.

מי משתמש בחיישני 48MP?

Honor View 20 הוא אולי המכשיר הבולט ביותר עם מצלמת 48MP, והדוגמאות הראשונות נראות די מעודדות. ניתן לצפות גם לערכת שבבים של קירין 980, עד 8GB של זיכרון RAM, 128 ג'יגה-בתים או 256 ג'יגה-בייט לאחסון הניתן להרחבה, ומצלמת תלת מימד משנית לצד חטיף 48MP.

Huawei חשף גם את נובה 4 בחודש שעבר, והחליף את ערכת השבבים Kirin 980 עבור מעבד קירין 970 הישן. אך שילוב המצלמות האחוריות מורכב מהצילום העיקרי של 48 מגה, מצלמת זווית רחבה במיוחד של 16 מגה, וחיישן עומק של 2MP.

המותג הסיני Hisense קפץ על סיפון העגלה 48MP ב- CES, עם ה- U30. הטלפון אורז ערכת שבבים Snapdragon 675, חטיף 48 מגה צפוי, ומצלמה משנית של 5 מגה-אפקט לאפקטים עומק.

Xiaomi חשפה גם החודש את ה- Redmi Note 7, והציעה מצלמה אחורית של 48 מגה פיקסל לצד יורה משני של 5MP. המותג בוחר ערכת שבבים Snapdragon 660 וחיישן מתוצרת Samsung, אך אישר כי הוא יציע את Redmi Note 7 Pro עם חיישן מתוצרת Sony.

האם כדאי לקנות סמארטפון של 48 מגה פיקסל?

מוקדם לומר אם ההפעלה לחיישני 48MP תביא לתמונות מדהימות, אך נראה שאימוץ של כל כך הרבה מותגים מרמז שסמסונג וסוני הרשימו את היצרנים בטכנולוגיית החיישנים שלהם.

עלינו להעמיד למבחן את הטלפונים האלה לפני שנגיע לפסק הדין, אך גם אם הגישה המוכנסת בפיקסל בפני עצמה אינה מניבה תוצאות מדהימות, ליצרני ציוד מקורי יש טונה של עיבוד תמונה טכנולוגי העומד לרשותם. תאר לעצמך צילום בן 12 מגה פיקסל עם שילוב עם מצב לילה או HDR + של גוגל ...

איטליה היא מדינה יפה עם היסטוריה עשירה. שפתה היא מהפופולריות ביותר באירופה ומדוברת במדינות רבות מחוץ לאיטליה בלבד. זה הופך אותה לשפה פופולרית בקרב תיירים ומטיילים וגם עבור חוקרים. ישנם מגוון אפליקציו...

ברוך הבא לגשש עדכוני Oreo של אנדרואיד 8.0 שלנו. בעקבות שחרורו הציבורי באוגוסט 2017, אורו מוצא את דרכו בהתמדה ליותר ויותר סמארטפונים אנדרואיד.אתה בטח תוהה "מתי הטלפון שלי יקבל אוראו?" הגשש הז...

מעניין היום