תצוגות אדפטיביות של 120 הרץ: העתיד או סתם גימיק?

מְחַבֵּר: Lewis Jackson
תאריך הבריאה: 6 מאי 2021
תאריך עדכון: 1 יולי 2024
Anonim
iPhone 13 Pro Motion fake 120Hz ? Is Apple lying to us about high refresh rate?
וִידֵאוֹ: iPhone 13 Pro Motion fake 120Hz ? Is Apple lying to us about high refresh rate?

תוֹכֶן


כשאנחנו מדברים על העתיד של תצוגות סלולריות, חלק ניכר מההתמקדות הייתה בממשך המעבר ל- OLED, הופעתם של עיצובים ללא שוליים, והאפשרות של דגמים מתכווננים וגמישים באופק. עם זאת, יש גם מגמה פחות מדוברת: נסיעה לעבר תצוגה עם שיעורי רענון גבוהים אפילו יותר, שיעורי רענון משתנים ותמיכה לתוכן טווח דינמי גבוה.

כמובן, השנה וכבר תומכים בכמה פורמטים של HDR, ו -60 הרץ חלקים בחמאה עבור הנפשות ממשק המשתמש, המשחקים והפעלת וידיאו עם קצב פריימים גבוה. ראינו מכשירים אחרים דוחפים את המעטפה גם בעניין זה, כאשר חלק ממגוון Aquos של שארפ מתגאה כבר ביכולות תצוגה של 120 הרץ, וה- Aquos R האחרונה שלו עושה זאת עם רזולוציית QHD, תמיכה HDR10 וחבילת Snapdragon 835 בגרירה. (במקרה שאתה לא בטוח על מה אנחנו מדברים, קצב הרענון הוא המהירות שהתצוגה שלך מעדכנת את התמונה שלה בכל שנייה.)

שיחה על שיעורי רענון גבוהים שנצברו מוקדם יותר השנה כשחשפה את ה- iPad Pro האחרון שלה, השלם עם תצוגת "ProMotion" של 120 הרץ שלדברי החברה תאפשר תגובה נוזלית יותר בעת הגדלת תמונות או גלילה בטקסט. ישנם יתרונות גם כשמדובר בשיעורי רענון גבוהים יותר למשחקים, ולזה מכוון Razer באמצעות ה- Razer Phone החדש. כאן החברה השתמשה בפאנל IGZO שעובד עם טכנולוגיית Ultra Motion, הגרסה הניידת של Nvidia ל- G-Sync למסכים שולחניים. זה מסנכרן את הפלט של ה- GPU עם קצב הרענון, ומאפשר לו להשתנות בין 10 ל -120 הרץ כדי להחליק את כל קריעת המסך ולעזור לשמור על תחושת המשחק.


זה בהחלט נכון ש -120 הרץ יכול לגרום לתנועה להיראות חלקה יותר - פשוט תשאלו כל מי שיש לו צג מחשב של 120 או 144 הרץ - ובמרחב הנייד אינטראקציה זו מסתמכת גם על כך שיש מוטבע מגע מהיר, מדויק ומגיב משובץ בתצוגה שלכם. גם. השאלה הגדולה היא האם קפיצה זו הגיונית ככל האפשר בחלל הסמארטפון?

אני לא צריך לדחות את המפרט המשופר, גם אם הקפיצה מ- 60Hz ל- 120Hz לא תעשה את ההבדל בעולם כשאתה פשוט נכנס לאפליקציות או יוצא ממנה או מחליף את ממשק המשתמש. חביון של 17 מילימטרים כבר מספיק מספיק בשביל זה וכמה אפליקציות ממילא אינן פועלות במהירות של 60 קצב לשנייה. עם זאת, מהיר יותר עשוי להיות טוב יותר, וכשמדובר בעתיד בו עלינו לקחת בחשבון ויישומים, לאימוץ שיעורי רענון מהירים יותר יש יתרונות בולטים עוד יותר.

הגברת קצב הרענון ל- 90 הרץ ומעלה לא עוזרת ליישומים שכבר פועלים מתחת ל -60 fps, וזה לפעמים בעיה גם ב- Android וגם ב- iOS.

ראוי לציין כי שיעורי מסגרות של 120 הרץ נתמכים בצד החומרה בחלל האנדרואיד כבר זמן מה, עם סדרת Snapdragon 8XX, קירין 960 האחרונה של HiSilicon, ומבחר תוכניות SoC של MediaTek ממס Helio X10 ואילך תומכים בפנלים של 120 הרץ ב מגוון החלטות. אז לא חברות מקוונות שמאפיינות את זה כטכנולוגית נישה, הנושאים נוטים להימצא בתוכן וביצועים מקיימים.


במקום זאת, מרבית המכשירים והיישומים נעולים לקצב רענון של 60 הרץ בתוכנה על מנת להבטיח ביצועים עקביים ולהימנע מקריעת מסך, גם אם התצוגה מסוגלת לשיעורים גבוהים בהרבה. הדבר הוכח כאשר התגלה כי נעשה שימוש בפאנלים הסמארטפונים של סמסונג ב- Oculus Rift DK2 הפועלים במהירות 75 הרץ, לעומת אותם לוחות הפועלים במהירות 60 הרץ בסמארטפונים. כשחוזרים לטלפון Razer, החברה עובדת עם כמה מפתחי משחקים כדי להשתמש בקצב הרענון המלא, כך שגם עם טלפון 120 הרץ אנחנו עדיין לא יכולים לצפות לתמיכה בתוכנה אוניברסלית.

כדי לפתור את בעיות הביצועים ראינו הצגת טכנולוגיות רענון אדפטיביות, למשל בטלפון Razer, התואם את תפוקת ה- GPU המדויקת לקצב הרענון של התצוגה. זה מבטל את קריעת המסך ופירוש הדבר שגם לוחות יכולים להתרענן לאט יותר, ובכך לחסוך בחשמל, כשאתה צופה בסרטוני קצב נמוך יותר או מפעיל אפליקציות פחות אינטנסיביות. טכנולוגיה זו זמינה כבר במספר פאנלים בזכות רעיונות כמו G-Sync של Nvidia והפלטפורמה הפתוחה DisplayPort Adaptive-Sync. Snapdragon 835 של Qualcomm הציגה גרסה משלה בשם Q-Sync, שעובדת על אותו עיקרון. טכנולוגיית רענון אדפטיבית הייתה גם אחת מנקודות השיחה בהצגת הטאבלט החדש של אפל.

כפי שציינו, הרבה מהדחיפה הזו מונעת על ידי הדרישות של יישומי מציאות מדומה. קצב רענון מהיר יותר יכול לעזור במאבק לעבר השהיה נמוכה יותר - כל עוד חומרת העיבוד היא מהירה מספיק - ופחות קרעי מסך יכולים לסייע במניעת בחילות, כאשר שניהם משולבים במטרה לייצר חוויה טובה וכולה לצופה.

סינכרון קצב הרענון לתצוגה לפלט ה- GPU מונע קריעת מסך ויכול לחסוך את חיי הסוללה כאשר אין צורך בקצב פריים גבוה.

אנדרואיד נמצאת קצת מאחורי העקומה ביחס לשיעור הפריים. בעוד ש- Oculus Rift ו- HTC Vive מציגים קצב רענון של 90 הרץ, ה- Gear VR תקוע על 60 הרץ וחלום ההקיץ של גוגל משתנה בהתאם למכשיר המחובר, אך יש להניח שהוא נעול ל 60 הרץ עבור רוב המכשירים.

אולם קצב רענון גבוה יותר אינו תרופה לחוויית VR חלקה. אחרי הכל, אתה צריך להיות מסוגל לספק פלט קצב פריים גבוה בעקביות ולעבד גם נתוני חיישן במהירות. תקציבי ההספק, התרמית והעיבוד המוגבלים במוצרי סמארטפונים הופכים את ה- AAA, משחקי קצב המסגרות הגבוהים לבלתי סבירים, אך זה לא אומר שחוויות VR ו AR פחות תובעניות לא יכולות ליהנות גם משיעורי מסגרות חלקים יותר.

במקום זאת, שיעורי רענון משתנים עשויים להיות הכוח המניע לחוויות VR ומ AR מעולה. על ידי שמירה על זמן עיבוד מספיק עבור חיישני השהיה נמוכים תוך סנכרון של שיעורי רענון כדי להימנע מכל סחרור רגעי, התפיסה צריכה להיות חלקה מספיק כדי להימנע מרוב כאבי ראש. לא רק זה, אלא שיעורי רענון אדפטיביים יכולים לעזור לחסוך באנרגיה בעת הצגת תמונות סטטיות או וידאו בעל קצב פריים נמוך, ובמקביל לאפשר פלט שיא גבוה יותר במכשירים מסוגלים.

לעטוף

לוחות קצב רענון גבוהים ומשתנים הם כבר מוכרים גדולים בחלל המשחקים למחשבים אישיים, וסביר להניח שגם אנו רואים כונן הולך וגובר לכיוון הטכנולוגיה במרחב הנייד. מכשיר האייפד האחרון של אפל, סדרת Aquos של שארפ, וטלפון Razer עשויים להיות רק מקדימים למגמה העיקרית הבאה בטכנולוגיית התצוגה הניידת.

התמיכה כבר קיימת בחומרה הקיימת, לכן כעת מייצרים יצרני אנדרואיד המיינסטרים וספקי תוכנה של צד שלישי ליישם תמיכה. הטכנולוגיה בהחלט אינה גימיק כשמדובר ביישומי מציאות מדומה, אך בין אם שיעורי 90 הרץ, 120 הרץ או אפילו יותר גבוהים יהפכו לסטנדרט לסמארטפונים עשוי בהחלט להיות תלוי בחדירת השוק העתידית ובהצלחה של VR - סוגיה זו עדיין שאלה מאוד שלא נענתה.

חזית הטלפון נראית בסיסית למדי עם חריץ האגרה. הלוחות בשני הצדדים הם מינימליים, אבל הסנטר בתחתית תופס את תשומת לבכם. אהבתי כאן סנטר קטן יותר והלוגו של נוקיה הנועז לא עושה זאת לטובה. עם זאת, עבר לצד, ואת...

עדכון - 31 בדצמבר - נוקיה 7 פלוס יכול כעת להוריד עדכון שמביא לטלפון אנדרואיד 9 פאי. הוא עודכן והפך לטלפון שאינו פיקסל הראשון שתומך בחבילת הכלים של גוגל לרווחה דיגיטלית שיסייעו לרסן את השימוש בסמארטפון...

מעניין היום